» »

Pregrete zavore (dim)

Pregrete zavore (dim)

1
2
»

Spajky ::

Nisem mislil direkt tebe, se pač zgodi, da se kdaj človek za*ebe... gledam folk, ki jim cel cajt po hribu navzdol gorijo štop lampe (večini tu) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Scorpia ::

Spajky ce ima avto serijsko boljse zavore ali naknadno vgrajene se toliko boljse, kot sem si sam dal ugraditi, lahko komot po hribu dol vozim v peti/sesti prestavi in zavoro pritiskam, pa se mi ne bo nic pregrelo. Po drugi strani raj cuvam pogonski sklop, ker zavore je se najlazji zamenjati.
////

Malajlo ::

Čuvaš pogonski sklop, tako da več bremze uporabljaš? Do explain ...
Ko zaviraš z motorjem, potencialna energija polni akumulator, poraba goriva je nula, zaviranje je bolj učinkovito, obraba zavor je manjša ... Same dobre stvari. Ti pa kontra?

Scorpia ::

Ce grem po klancu dol in imam v 5/6 prestavi, je se vedno dovolj obratov za polnjenje akumulatorja, poraba je se vedno nic. In v cem je proble.
Z zaviranjem motorjem in prestavljanjem v nizje prestave, bolj obrabljas vztrajnik (ce imas dizla), sklopka itn... sploh ce imas obtezen avto. Ce ti nekaj od pogonskega sklopa gre prej, te stane tudi po 800e. Zavore so pa zanemarljiv strosek, sploh s tem da sem jih nadgradil. Drugace sem od leta 06 do danes naredil 800k z dvema avtoma, ki sta ze iz hise in dober vem kako voziti. In ja ta moja tehnika je vedno delovala, sploh ko je avto na polno nalozen.
////

zk_eu ::

Sporočam, da je na podvozju vse v redu in jutri bo en teden odkar se vozim brez problemov. Mehanik se mi je kar malo nasmehnil, ko sem mu rekel, da me malo skrbi. Kot je napisal že Scorpia, so komponente odporne na bistveno višjo temperaturo. Vprašanje pa kaj bi bilo, če bi se to redno dogajalo.

V vsakem primeru bom menjal zavorne ploščice, čeprav za slednje ni potrebe. Menjal jih bom zato, ker mi cvilijo kot hudič (škripale so mi že predenj sem jih pregrel in čeprav naj bi bi škripale bolj po pregretju, osebno ne opazim niti ene razlike) in so ATE ploščice na Siluxovi spletni strani vsega 35€. To semi ne zdi drago in slednje zagotovo ne cvilijo, kar je vredno prišparanih živcev.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

...:TOMI:... ::

Kateri avto pa imas?

Jaz bi jih porabil do konca. Nato pa pri naslednji menjavi das diske nekomu postruzit (ce so dokaj novi) ali pa kupis nov komplet.

Ne pozabi, da je dobro menjati tudi zavorno tekocino na vsake toliko.
Tomi

zk_eu ::

Eh, avto je Opel Astra G, 99 letnik. Moti me predvsem cviljenje zavor (oz. zavornih ploščic), ker mislim, da mi je mehanik dal gor ene zelo slabe, pa jih imam komaj 4 mesece. Naprej so bile čisto tihe, potem pa se je iz meseca v mesec zadeva stopnjevala. Čeprav zanimivo sem jih danes bistveno manj slišal, ko je bilo hladno in vlažno vreme.

Za zavorno se strinjam. Diske pa je dejansko nujno dati stružiti? Stari so 3,5 leta, imajo sicer malo roba, samo dvomim, da to na kaj vpliva. Ker imamo na Fordu enako roba, pa so čisto tihe zavore.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zk_eu ()

...:TOMI:... ::

Nujno ni, je pa na dobro na vsake toliko pobrati rob in odpraviti morebitne neravnine.

S tem ko odstranis plast ti bo izkusen mojster povedal, v kaksnem stanju so. Kovinarji to dobro poznajo. Ceprav se danes "ne izplaca vec" dajati na struzenje, ker so tudi diski cisto poceni.
Tomi

Malajlo ::

Predvsem pa so diske začeli tanjšati. Ko imajo rob, so samo še za menjavo.
Seveda lahko naknadno kupiš debelejše diske.

Buggy ::

Meni se zdi da malce pretiravas in nepotrebno panicaris. Ce ti pri mocnejsem zaviranju sedaj po tvoji avanturi nic ne trese in ce je na ploscicah se dovolj "mesa" in nic ne drgne (kovina na kovino) potem je vse cisto ok. Cviljenje ni noben indikator, da je z zavorami kaj drasticnega narobe. Drugace pa poskusi se enkrat uteci zavore na naslednji nacin:

http://www.ge39.com/zavore.htm

zgubiti nimas kaj, ce si pa tak paranoik in perfekcionist, jih pa menjaj saj te komplet diski + ploscice za spredaj in zadaj pridejo manj kot 100€

http://www.rezervniavtodeli24.si/opel-d...

Jaz sem ravno vceraj menjal komplet vseh stirih na mojem avtu, ker mi je pri bremzanju mlelo kot bi poper v mlincku v juho mlel. Sem sel tudi eno ektremo po hriboviti prazni in ovinkasti cesti na dol in zanalsc pretiraval z bremzo, ker sem imel doma ze nov komplet star je pa pri mocnem bremzanju pri vecjih hitrostih tresel :P

...krivec za mletje je bila zastekana notranja ploscica, ki jo je pobralo do kovine ...bremzalo je sicer se vedno "normalno", samo zvocni ucinek je bil grozljiv. Tako da mislim da pri tebi res ni bojazni.

Zdej sem si pa omislil mal sminke: Zimmermann Sport CoatZ in TRW ploscice :P

zk_eu ::

Ja, vem, naredil sem malce paniko tudi, ker je avto malce starejši. Eh mesa je itak dosti, saj so stare komaj 4 mesece, cvili pa po mojem zaradi nekvalitetnih ploščic, ki mi jih je vgradil mehanik in jih bom v bistvo zgolj zaradi tega menjal.

Diskov ne bom dal podrejat, ker mislim, da za to ni potrebe. Stari so 3,5 leta, ne vozim se po ne vem kakšnih hribih, da bi jih znucal, poleg tega pa je avto tako redno v uporabi in se disk sproti brusi. Tisto malo roba pa ima itak večina avto, če le disk ni nov. Če bi tisti rob vplival na cviljenje, bi mi cvilile že prvi mesec, tako pa so mi začela šele po tem.

Mislim, da bom prej avto prodal, predenj bom spet ponovno menjal diske. Čeprav mi ga bo izredno težko dati, ker odlično deluje, poraba je zmerna, stroški vzdrževanja so pa smešni.
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pregrevanje sprednjih zavor (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
15923965 (13127) FireSnake
»

Slabe zavore? (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8513834 (9782) TheBlueOne
»

Kateri avto za redno voznjo cez ljubelj (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12223444 (19425) SuperVeloce
»

Pomoč pri izbiri zavornih diskov (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7829259 (26993) b3D_950
»

Pregrevanje zavornih oblog?

Oddelek: Loža
3910718 (9841) SkIDiver

Več podobnih tem