» »

Dijaško delo?

Dijaško delo?

kako delati ::

Zdravo!
15.6 sem uspešno končal deveti razred in včeraj sem se tudi vpisal v sš in imam potrdilo da sem sprejet in te finte, dijaško izkaznico pa dobim šele septembra jaz pa bi med temi poletnimi počitnicami delal v okoliški firmi in me zanima kako in kaj.
Lp

shotalick ::

Dijaško izkaznico prejmeš šele takrat, ampak dvomim, da ni mogoče prejeti napotnice za delo preko štud. servisa? Vprašaj na štud. servisu. Izkaznica je dejansko ničvredna, razen v primerih, ko uveljavljaš popuste oz. karkoli je povezano z dijakom.

Pokliči na študenta, ter vprašaj, če ti lahko izdajo napotnico za delodajalca, pri katerem bi rad opravljal delo. IMO bi moralo iti skozi...

M-XXXX ::

Študentsko delo nima veze z izkaznico ampak zgolj s statusom. Začneš lahko delati takoj ko ti začne veljati dijaški status.

KraitPay ::

No ker vsi brcajo v temo ti bom odgovoril in dodal še dokaz. Delati lahko začneš z dopolnjenim 15letom starosti.
Pa še dokaz.

Torej prvi korak je registracija na šs in potem naprej?

Thuban ::

potem te bo študentski servis usmeril na njihovo spletno stran kjer so razpisana prosta dela in ti podal nadaljne informacije.
Glede na uro smatram da še vedno poslujejo, najbolje da jih kar pokličeš.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thuban ()

win64 ::

KraitPay je izjavil:

No ker vsi brcajo v temo ti bom odgovoril in dodal še dokaz. Delati lahko začneš z dopolnjenim 15letom starosti.
Pa še dokaz.

Redni dijaki, ki imajo status dijaka v Sloveniji ali tujini in so dopolnili 15 let.

OP še nima statusa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: win64 ()

Misliš da ga še nisem pridobil s tem ko sem se vpisal in dobil potrdila da sem vpisan itd.?

win64 ::

kako delati je izjavil:

Misliš da ga še nisem pridobil s tem ko sem se vpisal in dobil potrdila da sem vpisan itd.?

Če maš potrdilo potem najbrž si. Se posipam s pepelom, sem slabo prebral prvi post.

Compufreek ::

Maš vse trenutno napisano, problem je samo v tem da sicer maš potrdilo da si sprejet ampak mislim da status začne veljati s prvim šolskim dnevom, vsaj tako je bilo včasih, mislim da to ni isto kot pa potrdilo o vpisu. Če se motim potem pa imaš pravzaprav vse, registriraj se na šs in jih pokliči, pošlji jim kopijo (slikaj pa pošlji na mail) potrdil ki jih imaš in ti bodo točno povedali ali lahko delaš že čez počitnice ali ne. Pa vso srečo.

Compufreek in drugi hvala za informacije imam pa še eno vprašanje. Ali se mi štipendija kaj zniža oz. ali nebom mogel vlagati če delam med počitnica, hvala.

smacker ::

Državna štipendija je vezana na prihodek na družinskega člana in tam se študentsko delo žal šteje. Če se zniža ali ne, pa je treba zračunat prihodke tvojih staršev in pogledat kolko znese na družinskega člana. Najboljše da se obrneš na CSD (center za socialno delo).
Zoisova štipendija pa ni vezana na prihodek in se ne zniža.
Kar se tiče potrdila, mislim da ti do 31.avgusta velja potrdilo o šolanju iz OŠ, tak da boš moral v tajništvo po to potrdilo. Tega boš rabil na študentskem servisu ob vpisu, lahko pa to informacijo še preveriš po telefonu na študentski servis.

SaXsIm ::

Potrdilo o vpisu morda že imaš, veljavnega statusa dijaka pa še ne. Do 1.9.2016 imaš status osnovnošolca. Kar pa po navedbah ŠS zadošča, če si že dopolnil 15 let. Potrebuješ pa spričevalo 9. razreda ter potrdilo o vpisu.

Na štipendijo pa ti lahko vpliva, v primeru, da boš koristil republiško štipendijo. Tvoj prihodek se namreč prav tako upošteva pri izračunu cenzusa.
SaXsIm

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426202274 (41091) Filip8
»

Službene norme (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5110440 (8709) Gladi
»

kako do potrdila o vpisu?

4014465 (9386) jalovec09
»

Letosnja dohodnina - izplonili? (strani: 1 2 3 )

11011619 (8790) kekz
»

Lahko delaš prek ŠS če pavziraš (soc. podpora)

352745 (2194) Tody

Več podobnih tem