Forum » Loža » Makita baterijski vrtalnik/vijačnik
Makita baterijski vrtalnik/vijačnik
Aramis ::
Kupil sem novo Makito, v upanju da se po 3 žalostnih poceni hobi obi varjantah odločim za kaj bolj kvalitetnega.
Vzel sem makito HP457DWE. Baterija/navor OK. Glava vrtalnika - PORAZ. Glava in posledično sveder opletata. Tega še pri vrtalnih za 30EUR ni. Kličem na servis, kjer mi omenijo, da je to v mejah normale. Ker se zadeva meri v dolžini svedra.
Sprobal sem ta model v treh različnih trgovinah. Pri vseh je enako.
ALi se lahko sklicujem na stvarno napako?
Ima kdo makito in nima teh težav?
Vzel sem makito HP457DWE. Baterija/navor OK. Glava vrtalnika - PORAZ. Glava in posledično sveder opletata. Tega še pri vrtalnih za 30EUR ni. Kličem na servis, kjer mi omenijo, da je to v mejah normale. Ker se zadeva meri v dolžini svedra.
Sprobal sem ta model v treh različnih trgovinah. Pri vseh je enako.
ALi se lahko sklicujem na stvarno napako?
Ima kdo makito in nima teh težav?
- spremenil: Aramis ()
koyotee ::
Kup boscha in je :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!
Arctander ::
Imam točno ta model in glava nič ne opleta. Najbrž si naletel na limono. Uveljavljaj stvarno napako.
Croc2018 ::
Mene pa zanima, ali kdo ve, kolikšna je kaj okvirna izhodna moč Makitinih brezkrtačnih DC motorjev BL38, BL44, BL52?
Hvala za odgovore!
Hvala za odgovore!
Stari maček ::
mrTwelveTrees je izjavil:
Sicer je lahko ta video tudi nateg.... ampak ok.
Bosch že dolgo ni več sinonim za kakovost, kljub temu v tem posnetku premaga Lidlov Parkside pri opravilu, za katerega so ti vijačniki narejeni; odviti zategnjen vijak. Vzdržljivost tu ne igra vloge.
errhec ::
BOSCHev vijačnik je 6x dražji od lidlovega, če veš za kaj rodje uporabljaš potem izbereš kar ti ustreza.
Sam imam Lidlovo X20 serijo in je fenomenalna za občasno uporabo. Za 1/2 cene BOSCH-evega vijačnika v zadnjem videu sem dobil vijačnik v videu, vrtalnik in brusilnik. Vsak je imel zraven baterijo, ki so kompatibilne med sabo. Nad uporabnostjo sem navdušen.
Sam imam Lidlovo X20 serijo in je fenomenalna za občasno uporabo. Za 1/2 cene BOSCH-evega vijačnika v zadnjem videu sem dobil vijačnik v videu, vrtalnik in brusilnik. Vsak je imel zraven baterijo, ki so kompatibilne med sabo. Nad uporabnostjo sem navdušen.
dd
VIP58 ::
Parksideov vijačnik ni namenjen vijačenju koles na avtu, omenjeno v navodilih.
Je pa neprimerno cenejši od Boscha in bistveno hitrejši.
Lokalni tesarji ga zelo radi uporabljajo pri gradnji ostrešij, eden od razlogov je, ko pade z vrha strehe (vijačnik), je manj škode kot če pade Makita.
Nedavno se je dalo dobit tudi dodatne baterije v Lidlu (20€ 2A).
Je pa neprimerno cenejši od Boscha in bistveno hitrejši.
Lokalni tesarji ga zelo radi uporabljajo pri gradnji ostrešij, eden od razlogov je, ko pade z vrha strehe (vijačnik), je manj škode kot če pade Makita.
Nedavno se je dalo dobit tudi dodatne baterije v Lidlu (20€ 2A).
Too much of everything is just enough.
romex ::
parkside se ne more primerjati z makita, milwaukee, bosch, ker cena/kvaliteta žal govorita svoje. eno je za domačo uporabo, drugo je za profesionalno.. parkside ni slab, brushless 20v serija izgleda odlično, ampak tudi ni več tako poceni kakor bi človek pričakoval...
mzakelj ::
Ah v bistvu kake razlike med temi "vijačniki" ni. Tolko gledaš da je vsaj 14 V in potem not zabiješ eno 5000 LIPO baterijo pa lahko celo streho pokriješ s enim polnjenjem :)
Raptor F16 ::
Imam Makitin vijačnik, prav tako udarno kladivo.
Oboje deluje brezhibno. Zakaj bi tvoja naprava opletala ne poznam točnega odgovora.
1. Možno da ti stročnica ne zagrabi pravilno.
2. Stvarna napaka
3. Prešibko stisnjen sveder
4. ?
Oboje deluje brezhibno. Zakaj bi tvoja naprava opletala ne poznam točnega odgovora.
1. Možno da ti stročnica ne zagrabi pravilno.
2. Stvarna napaka
3. Prešibko stisnjen sveder
4. ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Zdravo, kak teden imam makito udarni vijačnik DTD152 in opažam težavo, da se naprava takoj zelo segreje. Po recimo 10 vijakih torx 20 dolžnine niti 10cm.... Včeraj se mi je tako segrelo da je bil že vonj po plastiki...
Imam še eno staro makito ddf 453, s katero sem prej "šraufal" vse podobne vijake... še večje. Pa se ni nikoli segrela.
Lahko uveljavim stvarno napako??
Imam še eno staro makito ddf 453, s katero sem prej "šraufal" vse podobne vijake... še večje. Pa se ni nikoli segrela.
Lahko uveljavim stvarno napako??
Stampl ::
Imam enako DTD152 in se tudi segreje dokaj hitro. Sem vprašal v trgovini in so rekel, da je to normalno. Da naj pri uporabi pazim, da ne zapiram zračnih rež z roko in naj bi bilo vredu.
Ni normalno.
Tudi jaz imam DTD152 katero uporabljam dnevno. Jaz jo moram kar precej tiščat, da se segreje.. Vsekakor pri tebi nekaj ni ok, jaz bi vrnil.
p.s. ker ni brushless jaz po uporabi še nekaj časa tiščim v prazno, da ventilator zadaj mašinco malo ohladi.. ampak to je po 100+ vijakih.
Tudi jaz imam DTD152 katero uporabljam dnevno. Jaz jo moram kar precej tiščat, da se segreje.. Vsekakor pri tebi nekaj ni ok, jaz bi vrnil.
p.s. ker ni brushless jaz po uporabi še nekaj časa tiščim v prazno, da ventilator zadaj mašinco malo ohladi.. ampak to je po 100+ vijakih.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: romex ()
Sem vrnil. Omenil sem, da mi tudi baterijo hitro spije. 3.0 Ah.
Verjentno je napaka prav to, da si preveč stroma vzame... Tako mi je tip omenil na servisum
Verjentno je napaka prav to, da si preveč stroma vzame... Tako mi je tip omenil na servisum
Kvinta ::
To ti naj tam pri Mašinci rešijo al kje si pač kupo ne na servisu novih stvari se ne nosi na servis .
A.C.A.B
Aramis: Pravilno. In verjetno ima tudi serviser prav. Je pa tudi precej odvisno koliko je baterija zmatrana..
Sem nesel nazaj kjer sem kupil in imajo tudi servis. Z enako baterijo pri stari makiti delam skoraj cel dan kakšne drobnarije.
Pri tej pa mi je baterije zmanjkalo takoj.
Pri tej pa mi je baterije zmanjkalo takoj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kater baterijski vrtalnik? (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 206450 (14555) | lopov |
» | akumulatorski vrtalni vijačnik (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23340 (5792) | TheBlueOne |
» | Vibracijski vrtalnik ali udarni vrtalnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28234 (12515) | Silici |
» | Komplet akumulatorskega orodjaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13571 (8889) | bozgo88 |
» | Nakup baterijskega vrtalnika - pomoč (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23354 (16683) | T0RN4D0 |