» »

Komplet akumulatorskega orodja

Komplet akumulatorskega orodja

teflon ::

Pozdravljeni,
Za lajšanje bolečine srednjih let razmišljam, da bi posodobil svojo zbirko ročnega orodja. Sedaj imam polno poceni orodja, ki ga bolj redko uporabljam, saj se mi ne da vleči kabla ipd. Skratka tisočinen izgovor. Razmišljam pa, da bi si nabavil nov svetleč komplet orodja. Akumulatorskega, tako da ni potrebe po kablih, seveda Li-tehnologija. Ker nisem profi, bi rabil za občasno zabavo v delavnici. Večinoma obdelava lesa in podobno.

Malo sem se razgledal naokoli, pa vidim nekaj opcij. Ena varianta je orodje z Lidla/Hoferja. Kvaliteta je za amaterja(!) solidna, a pri tem me moti, da ni stalne ponudbe in lahko čez pol leta zamenjajo tip priključka ali voltažo ipd. So pa najbolj odzivni glede problemov.
Druga varianta, ki je pri nas kar popularna, je Makita. Toda 18V orodje (LXT) je precej drago (npr. set DK1886 je 900€), tako da mi je v dosegu bolj 10,8V, kjer pa ni ravno biser ponudbe.
Tretja varianta je Ryobi, kjer se zavedam, da je stopnjo nižje kot ostala pro orodja, toda imajo konsistenco. Baterije imajo že 10+ let enake, kar verjetno kaže, da bo tako ostalo. Hkrati imajo zanimiv komplet P884, čeprav v ZDA stane cca 200 USD, v Evropi pa 400€+. zato se trenutno nagibam k temule, čeprav bi verjetno uvozil iz ZDA,

Ali je še kaj, kar sem spregledal? Iskal sem komplete orodja po amazonih in ceneje.si, a so zadeve v Evropi in tudi pri nas precej zasoljene. Pojma nimam zakaj. Vsa pri nas mi je všeč podpora za Makito, pa še ženi bo ime sugeriralo, ko bom udarni vijačnik držal v roki. Ryobi zveni kot igrača, pa še zelene barve je. Ampak za 600€ razlike? Skratka, se priporočam za kak nasvet.

pero50 ::

Na tvojem mestu bi definitivno vzel lidl/hofer varjanto. 3 leta garancije, prav tako se naj bi še 15 let dobili rezervni deli, če pa crkne pa vržeš v kanto in greš po novo. Dnevno delam z baterijsko vrtalko, in sem namenoma kupil tudi to iz hofra za 60€. V primerjavi s profesionalnim orodjem se lahko skrije, ko pa pogledaš še ceno, je pa to zgolj zmaga za workzone in za hobi uporabo 3-5x dražje orodje ne upraviči svoje cene.

darkolord ::

S strinjam z lidl/hofer. Za hobi uporabo je zmaga.

Imajo pa občasno tudi boljše zadeve - npr. Workzone Titanium+ baterijski udarni vijačnik/vrtalink z brezkrtačnim motorjem in 5 let garancije. Za 120 eur se zlahka kosa s konkurenco ranga 400-500 eur.

imagodei ::

Hofer orodja ne poznam, sem skeptičen. Lidl orodja se pa ne dotaknem več niti s palico, vsaj kakšnih bolj konkretnih kosov ne. Imam slabe izkušnje.

Kupil nov ročni sekular. Na dvorišču sem poskusil prirezat 4m ploh (2 colarco). Na 3,5m mi je Lidlov sekular zaribal, samo še pokadilo se je iz njega. Hvala lepa.

Enako sem kupil štucer (zajeralno žago) - ta sicer dela, ampak koti, ki so navedeni na skali, so čisto faljeni. Da ne govorimo o "laserskem" označevalniku reza na samem štucerju, ki fali za 4mm.

Rajši dam nekaj več za lightweight izvedenke orodij priznanih proizvajalcev: BOSCH, Black & Decker... Saj ni treba ravno Makite jemat; dejansko se da dobit razmeroma kvalitetno, cenejše orodje tudi v Merkurju. Še Einhell bi verjetno vzel prej kot Parkside od Lidla. Vsaj vem, da ko vzamem v roke, da bo delalo.

Sem že nekajkrat gledal tudi laserske nivelirke v Hoferju in Lidlu, pa so vsaj toliko pošteni, da napišejo, da so za en drek. Na embalaži piše, da na meter falijo tudi več kot +/-2mm. Hudiča, če rabim nekaj spravit v vago na 1m, bom v roke vzel vodno tehtnico in ni hudič, da bom odmeril bolj točno kot na 2mm natančno. Če pa rabim na 10m, pa ne bi rad falil za 2 cm - rajši potegnem "šlauh-vago" in falim zagotovo manj kot 5mm na 10m.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

krneki0001 ::

Jaz imam akumulatorsko orodje od firme Ryobi. Je malo dražje od lidlovega in hoferjevega , ima 5 let garancije (na baterije 2) in zaenkrat še vse deluje brez problemov, čeprav nekatere od njih uporabljam skoraj na dnevni bazi, ne samo kot hobi program (400Nm za vijačit kolesa na avtomobilu).
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Miha 333 ::

imagodei je izjavil:

Lidl orodja se pa ne dotaknem več niti s palico, vsaj kakšnih bolj konkretnih kosov ne. Imam slabe izkušnje.

Orodje res ni ne vem kaj, imam pa dobre izkušnje s servisom. Vse so brez besed popravili ali zamenjali (tudi večkrat) v času garancijskega roka (3 leta).

imagodei ::

Kar je sicer fino, si pa ponavadi jezen, ko se lotiš nečesa narest, pa ti orodje v rokah crkne.
- Hoc est qui sumus -

BladE_ ::

Kaj pa počnete, da uničite Lidl/Hofer orodje? Imam kar nekaj kosov iz Lidl/Hofer pa še vse deluje bp, tudi Einhel, Herkules, Makita pa še kaj bi se našlo... Servisov še nisem obiskal. Pač normalna uporaba, DIY in dela okoli hiše...
Akcija - Reakcija

imagodei ::

Ja, saj sem povedal. Želel sem zožati 4m dolg ploh (se pravi, debeline 5 cm). Parkside sekularček je krasno začel, vse je kazalo OK, do cca dolžine 3m. Tam se je nekoliko spremenil zvok, sem mislil, da sem naletel na grčo in nadaljeval z žaganjem. Na slabih 3,5m se je pa začelo kaditi iz mašine.

Sem vrgel v smeti in šel iskat Boschev sekular v Merkur.
- Hoc est qui sumus -

darkolord ::

sekuláren -rna -o prid. (a?) knjiž. 1. nanašajoč se na dobo stotih let, stoleten: sekularen razvoj / sekularne izkušnje 2. izjemen, izreden, edinstven: sekularen umetnik; ta roman je sekularno delo 3. posveten, sveten: sekularna umetnost ?

imagodei ::

Prima
- Hoc est qui sumus -

BladE_ ::

Tak ploh bi bil zalogaj tudi za namizni sekular tako, da z neko normalno mero in občutkom bi verjetno še danes delal. Je pa čisto možno, da je bil "fouš" in je crknil, se zgodi isto pri Makti ali Dewalt orodju...
Akcija - Reakcija

Map ::

Jaz sem navajen delat z boljšimi modeli Makit in ko kdaj kje delam s cenejšimi orodji hitro opazim razliko, ki je občutna(teža, velikost, moč, vrtljaji). Jaz bi predlagal Makito(ali Metabo, DeWalt...) za dobrih 100EUR, dobiš že 18V.

TheBlueOne ::

Ce bos kupoval poceni Makito ne bo veliko boljsa kot Hofer Lidl zadeve, se bos moral tudi tam izprsiti. Meni delavnica kar veliko pomeni in vedno raje placujem desetkratnik cene in imam kos orodja, ki ga nekako spostujem. :)

Je pa res da so te poceni zadeve skoraj bolj vredne svojega evra, kot profi orodja, se posebej, ce te izpadi orodja ne bolijo. Sam teram aku vrtalnik iz InterDiskonta ze x let za vse mogoce, od mesanja drozge za pivo, mesanje barve in ostale klasicne zadeve in se vedno deluje.

Drugace pa imas na youtubu kanal od "AvE". On dela teardowne, tako da poglej tam v cem je dejansko razlika, zakaj nekaj stane vec ipd.

krneki0001 ::

TheBlueOne je izjavil:

Ce bos kupoval poceni Makito ne bo veliko boljsa kot Hofer Lidl zadeve, se bos moral tudi tam izprsiti. Meni delavnica kar veliko pomeni in vedno raje placujem desetkratnik cene in imam kos orodja, ki ga nekako spostujem. :)


Tudi jaz sem tako mislil. Ko je pa potem drago stahlwille orodje začelo razpadat, sem pa prešaltal na malo cenejši unior, ker dobiš za manj denarja nekaj kar ne razpada tako hitro.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

pero50 ::

Map je izjavil:

Jaz sem navajen delat z boljšimi modeli Makit in ko kdaj kje delam s cenejšimi orodji hitro opazim razliko, ki je občutna(teža, velikost, moč, vrtljaji). Jaz bi predlagal Makito(ali Metabo, DeWalt...) za dobrih 100EUR, dobiš že 18V.


Hoferjev beterijski vrtalnik 18V ima manj moči kot 11v metabo. Precej manj, tako da volti niso vse. Spodnja metabo baterijska je vrhunska. Pri tej lahko v 1 sekundi vzameš glavo dol in vtakneš navaden hex nastavek v glavo. Torej ne rabiš stalno menjavat nastavkov, če imaš za vrtat luknje in vijačit hkrati.

https://www.hofer.si/sl/infostoritve/st...
https://www.ideo.si/akumulatorski_vrtal...

spodnja makita pa je v rangu hofra:
https://www.ideo.si/akumulatorski_vrtal...

Sem tudi delal z zgornjo makito in lahko rečem da nisem bil zadovoljen. Od moči, občutka v rokah, trajanja baterije in mislim da so imeli tudi probleme s polnilci, saj so v firmi imeli 4 take baterijske.
Makita lxt (večji in 18v model) pa je za moje pojme malenkost boljša od hofra, čeprav je 3x dražja. Na splošno z makito nisem zadovoljen glede na to kaj ponuja v tem rangu. Višji rangi so verjetno dobri, ampak o tistih težko kaj komentiram, saj niso primerni za mojo uporabo. (nerodni in pretežki in overkill)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pero50 ()

Magic1 ::

Problem akumulatorskih zadev je, da vsakih nekaj let naredijo verzijo z močnejšo baterijo in potem imaš problem, če hočeš kaj nabavit kar paše skup. Pri Hofer/lidlu se ne sekiraš, saj je vse relativno poceni. Ostalo je pa drago za občasno uporabo...
Magic

Map ::

Huh, 160EUR ne bi nikoli dal za takole Makito. Tiste z večjim akumulatorjem(dimenzijsko) so precej boljši nakup za ta denar. Kar se akumulatorjev tiče pa pašejo že kar nekaj časa(po občutku dobrih pet let) med vsemi modeli z 18V, edino na eno starejšo(mislim da LXT, stara slabih deset let, če se ne motim ima še krtačke) ne grejo, ker je eden od kontaktov drugačen. Sicer je akumulator enak, polnilec je isti.

Da pa ne bom samo hvalil, lahko povem, da me pa jezijo glave oz. zobniki za glavo. Glava ne prime svedra kot bi morala in se lahko zavrti, precej bolj tečno kot pri vrtanju je to pri rezanju navojev. Zobniki pa se izgleda obrabijo in nato med zategovanjem glava preskakuje. Je pa res, da se mašine uporablja vsakodnevno in tudi glavo se zelo pogosto odteguje in zateguje, skratka se jih ne špara. Po drugi strani imamo pa torno iz Inter diskonta, ampak za enkrat na leto super dela. Včasih lahko imaš tudi srečo.

IL_DIAVOLO ::

krneki0001 ::

kitajc. Tako kot motorke od makite. Dragi modeli se delajo v evropi, zanič in poceni pa na kitasjkem.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

IL_DIAVOLO ::

Ti si tudi en kitajc. Cena je odvisna od tega kaj vze zajema naprava, nima tukaj kvaliteta izdelave nic s tem. Morda nima 2 stopenjskega menjalnika, lucke, najmocnejse baterije. Funkcija pa ostaja enaka. Vse se vrtijo v levo in desno.

pero50 ::

ta makita je po občutku enaka kot workzone. S to razliko, da je 1x cenejša. + makite imajo kar precej težav z zobniki.

Ted ::

imagodei je izjavil:

Ja, saj sem povedal. Želel sem zožati 4m dolg ploh (se pravi, debeline 5 cm). Parkside sekularček je krasno začel, vse je kazalo OK, do cca dolžine 3m. Tam se je nekoliko spremenil zvok, sem mislil, da sem naletel na grčo in nadaljeval z žaganjem. Na slabih 3,5m se je pa začelo kaditi iz mašine.

Sem vrgel v smeti in šel iskat Boschev sekular v Merkur.


Imam prav tega, do zdaj je zmogel 5 notranjih vrat + štokov in nebroj 22mm OSB plošč. V kompletu dobiš še 2 cirkularja, jaz sem zaenkrat zadovoljen. Verjetno si imel pač smolo, se zgodi.
Mah...

Ted ::

Morda še to, precej dobre izkušnje imam s kitajsko Iskro, cene zelo konkurenčne, orodje kvalitetno (npr. mala robna brusilka, silkarca, ročni cirkular).
Mah...

krneki0001 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ti si tudi en kitajc. Cena je odvisna od tega kaj vze zajema naprava, nima tukaj kvaliteta izdelave nic s tem. Morda nima 2 stopenjskega menjalnika, lucke, najmocnejse baterije. Funkcija pa ostaja enaka. Vse se vrtijo v levo in desno.


Imam makitino motorko. Made in PRC pa je kar občutno manj kvalitetna od kolegove, ki je narejena v EU. Tudi cena je x2 za tisto narejeno v EU. In tukaj ni nič drugače. Makite narejene v PRC lahko ceneje prodajajo, ker je proizvodnja toliko cenejša in nekvalitetni deli vgrajeni.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Stari maček ::

imagodei je izjavil:

Hofer orodja ne poznam, sem skeptičen. Lidl orodja se pa ne dotaknem več niti s palico, vsaj kakšnih bolj konkretnih kosov ne. Imam slabe izkušnje.

Kupil nov ročni sekular. Na dvorišču sem poskusil prirezat 4m ploh (2 colarco). Na 3,5m mi je Lidlov sekular zaribal, samo še pokadilo se je iz njega. Hvala lepa.

Enako sem kupil štucer (zajeralno žago) - ta sicer dela, ampak koti, ki so navedeni na skali, so čisto faljeni. Da ne govorimo o "laserskem" označevalniku reza na samem štucerju, ki fali za 4mm.

Rajši dam nekaj več za lightweight izvedenke orodij priznanih proizvajalcev: BOSCH, Black & Decker... Saj ni treba ravno Makite jemat; dejansko se da dobit razmeroma kvalitetno, cenejše orodje tudi v Merkurju. Še Einhell bi verjetno vzel prej kot Parkside od Lidla. Vsaj vem, da ko vzamem v roke, da bo delalo.

Sem že nekajkrat gledal tudi laserske nivelirke v Hoferju in Lidlu, pa so vsaj toliko pošteni, da napišejo, da so za en drek. Na embalaži piše, da na meter falijo tudi več kot +/-2mm. Hudiča, če rabim nekaj spravit v vago na 1m, bom v roke vzel vodno tehtnico in ni hudič, da bom odmeril bolj točno kot na 2mm natančno. Če pa rabim na 10m, pa ne bi rad falil za 2 cm - rajši potegnem "šlauh-vago" in falim zagotovo manj kot 5mm na 10m.


Koti na zajeralni Lidlovi žagi se seveda dajo nastavljat(na naslonskih letvah...)....prav tako laserski žarek. Če tega ne znaš(veš), rajše najemi mojstra...:))8-)

Zgodovina sprememb…

SaXsIm ::

Milwaukee. Vrtalnik z M12 baterijama dobiš za cca 200 EUR iz Nemčije. Po potrebi dokupiš še kakšen kos orodja, pa niti ne rabiš nove baterije. Uporabljam tudi precej Hofer in Lidl orodja, pri Lidlu vzamem res kakšno čisto osnovno stvar (recimo vibracijski brusilnik, pnevmatski brusilnik, imel sem tudi žebljalnik, pa je crknil), od Hoferja imam zajeralno žago, namizni cirkular in ročno krožno žago, pa so vse tri odlične za ta denar. Največ sicer uporabljam zajeralko, pa je res dobra.

Pomojem se orodje, ki ga boš največ uporabljal (vrtalnik) splača kupiti malo boljše, pa imaš potem mir. Kakšne projektne kose pa vzameš v Hoferju / Lidlu, pa se ne sekiraš, če po končanem projektu zadeva ne deluje več.
SaXsIm

imagodei ::

Stari maček je izjavil:

Koti na zajeralni Lidlovi žagi se seveda dajo nastavljat(na naslonskih letvah...)....prav tako laserski žarek. Če tega ne znaš(veš), rajše najemi mojstra...:))8-)

Na ganz novi mašini je treba nastavljat kote? In laser? Ja bravo.

Btw, zajeralna žaga je še pri bajti in po potrebi v uporabi. Brez laserja, ki se ga ne da nastavit točno.
- Hoc est qui sumus -

bozgo88 ::

Pozdravleni
mena pa zanima, če ima kdo izkušnje z orodjem villager?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kater baterijski vrtalnik? (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Loža
603198057 (6162) lopov
»

akumulatorski vrtalni vijačnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9921652 (4104) TheBlueOne
»

Vibracijski vrtalnik ali udarni vrtalnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12725858 (10139) Silici
»

Nov brezvrvični vrtalni stroj

Oddelek: Kaj kupiti
6839 (584) Furbo
»

vrtalni vijačnik aku?

Oddelek: Loža
83247 (3023) koyotee

Več podobnih tem