» »

Katere proteine??

Katere proteine??

««
19 / 19
»
»»

Djole ::

Kiwix je izjavil:

Na ZPS imajo neke teste proteinov :) ima kdo naročnino? :)

https://www.zps.si/testi/test-sirotkini...

Na prejsnji strani nekje na sredini sem objavil test.

Kekokekič ::

Djole je izjavil:

Zps test tabela

Evo tuki je tabela :)

Kiwix ::

Se opravičujem, sem spregledal, hvala obema :)

Scaramouche3 ::

Ima kdo veljavno kodo za gymbeam?

Horas ::

poguglaš gymbeam code cupon pa ti vrže par linkov in sprobaš, ravno prejšnji dan sm naročal za 210EUR in našel 10% kupon
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd

8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Horas ()

Horas je izjavil:

poguglaš gymbeam code cupon pa ti vrže par linkov in sprobaš, ravno prejšnji dan sm naročal za 210EUR in našel 10% kupon

To se ti da napisat,ne pa kupona?

Okapi ::

Jaz kupujem v Mercatorju, Polleo (Me:First). Vzamem 2,27 kg, uporabim 25% popust in pride malo manj kot 22 evrov kila.
https://mercatoronline.si/izdelek/18911...

stara mama ::

Scaramouche3 je izjavil:

Horas je izjavil:

To se ti da napisat,ne pa kupona?

Ja pomagal ti je pridobit popust, ne pa naredil vse delo namest tebe,
potem ga boš pa še haklal zakaj trosi neuporabne kode.

Eni ste res na komot!
Ekologija™ in Trajnost™

Groot ::

Okapi je izjavil:

Jaz kupujem v Mercatorju, Polleo (Me:First). Vzamem 2,27 kg, uporabim 25% popust in pride malo manj kot 22 evrov kila.
https://mercatoronline.si/izdelek/18911...

Drago. Brez kupona pa tako ali tako škoda izgubljati besede.

Škoda, ker nisi kaj koristnega napisal. Recimo, kaj je boljše in cenejše.

Zato ker je bilo to v tej temi že večkrat prežvečeno. Proteine od GymBeam ali pa THE dobiš v akciji ceneje. Že redna cena pri obeh je enaka ali pa nižja kot tvoj predlog. Npr. Amino Whey od THE je redna cena 49,99 EUR za 2300g. V akciji (ali pa če si zlati član) je cena dobrih 42 EUR, ob redkih priložnostih celo manj.

Jaz vidim za THE klubsko ceno 50 evrov. 'Klubska" cena v Mercatorju za Polleo je 49 evrov. In Amino Whey je koncentrat, kar zaradi preveč laktoze ni zame. In v sirotkinih beljakovinah nočem imeti govejih "odpadkov";-)

Eni ste res na komot!

Kaj misliš da nisem iskal prej in ne najdem teh 10%!

ZveeZ ::

Tisti ki konzumirate te praske:
- koliko g beljakovin zaužijete dnevno, da potrebujete take dodatke?
Jajc, mesa in rib ne uzivate?

Ker jaz imam obraten problem in pazim, da jih ne pojem prevec, ker ce ne, se jih hitro nabere 200g+. Trenutno gledam, da jih pojem max 150g (2g na kg željene telesne mase).

Ni problem pojesti 150 gramov beljakovin v obliki "prave" hrane. Problem je, ker tako lahko hitro dobiš preveč kalorij, oziroma ne smeš jesti nič drugega. 150 gramov beljakovin v obliki rib ali jajc je okoli 1500 kalorij. V obliki svinjskega ali govejega mesa lahko še precej več. Recimo 150 gramov beljakovin v obliki čevapov je 1800 kalorij, in to brez lepinje in kajmaka. Še bolj banalen primer - 150 g beljakovin je 6 big macov, 3300 kalorij.>:D

150 gramov beljakovin v prahu je pa 750 kalorij, ker zravne ni maščob in ogljikovih hidratov.

Poleg tega je bolj praktično, hitreje pripravljeno. Lahko si predstavljaš kot bolj zdrav nadomestek za običajen desert po kosilu/večerji, ali namesto malice, namesto sladoleda...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

ZveeZ je izjavil:

Tisti ki konzumirate te praske:
- koliko g beljakovin zaužijete dnevno, da potrebujete take dodatke?
Jajc, mesa in rib ne uzivate?

Ker jaz imam obraten problem in pazim, da jih ne pojem prevec, ker ce ne, se jih hitro nabere 200g+. Trenutno gledam, da jih pojem max 150g (2g na kg željene telesne mase).

Uzivamo, ampak ne vsak dan oz tudi ce vsak dan, kot je dejal predhodnik, je vcasih bolj prakticno. Sploh pri zajtrku pred sihtom sem se navadil(zena tudi) dodajati proteine brez okusa h kaksnim ovsenim/muesli/cokolino kasicam, malo temne cokolade zraven, itd., bolj nasitijo pa se tako kremasto teksturo naredijo :) ali pa cisto malo proteinov z okusom cok/jagoda dodam k recimo skyru/grskemu jogurtu poleg sadja in kaksnih crunchy zadev. V obliki sejka jih pa konzumiram bolj poredko, izjemoma kdaj ce vem, da ne bom imel dolgo obroka okoli treninga.

Ganon ::

Ganon je izjavil:

Dober nakup?

https://www.the-nutrition.com/izdelek/2...

Samo kako dobit is 47€/2500g...

Kaj moraš kupit da postaneš član?

THE Zlati član lahko postaneš na dva načina:

Z enkratnim nakupom izdelkov blagovne znamke THE Nutrition v vrednosti 150 € prejmeš zlato članstvo brezplačno. Zlato članstvo se bo upoštevalo takoj in izdelke boš lahko kupil/a že po zlati ceni.
Zlato članstvo lahko kupiš za samo 29,99 €. Prav tako se bo zlato članstvo upoštevalo takoj in izdelke boš lahko kupil/a že po zlati ceni.

Scaramouche3 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Dober nakup?

Kaj tebi kaže? Na povezavi imam jaz 2000g za 38 evrov. 40% popust. Sem se prvič registriral in je v košarici enaka cena.

Ampak zdaj vidim, da imajo tudi večje pakiranje in je cena za kilo tukaj še malenkost nižja. Govorim za običajen popust (63 evrov), ne zlatega (54 evrov).

https://www.the-nutrition.com/izdelek/3...

Ganon je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Dober nakup?

Kaj tebi kaže? Na povezavi imam jaz 2000g za 38 evrov. 40% popust. Sem se prvič registriral in je v košarici enaka cena.

Ampak zdaj vidim, da imajo tudi večje pakiranje in je cena za kilo tukaj še malenkost nižja. Govorim za običajen popust (63 evrov), ne zlatega (54 evrov).

https://www.the-nutrition.com/izdelek/3...

Primerjam z https://gymbeam.si/protein-true-whey-gy...

Okapi je izjavil:

THE Zlati član lahko postaneš na dva načina:

Z enkratnim nakupom izdelkov blagovne znamke THE Nutrition v vrednosti 150 € prejmeš zlato članstvo brezplačno. Zlato članstvo se bo upoštevalo takoj in izdelke boš lahko kupil/a že po zlati ceni.
Zlato članstvo lahko kupiš za samo 29,99 €. Prav tako se bo zlato članstvo upoštevalo takoj in izdelke boš lahko kupil/a že po zlati ceni.

Zlato članstvo je nekaj drugega kot navadno članstvo. Slednjega dobiš preprosto z "včlanitvijo" (beri: narediš si profil na strani). Za tiste bolj bojazljive si lahko po potrebi tudi izmisliš vse podatke in daš nek spam mail, nato pa nakupe za vsak primer opravljaš direktno v trgovini :))

FTad ::

Scaramouche3 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Dober nakup?

Pa se splaca? Imajo namrec samo 70g beljakovin na 100g praska. Peak Whey Selection ima 79g. No ja, kolicinsko glede na ceno verjetno se vedno prides ceneje skozi, ceprav je manjsi % samih beljakovin.

Taura ::

FTad je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

Ganon je izjavil:

Dober nakup?

Samo kako dobit is 47EUR/2500g...

Pa se splaca? Imajo namrec samo 70g beljakovin na 100g praska. Peak Whey Selection ima 79g. No ja, kolicinsko glede na ceno verjetno se vedno prides ceneje skozi, ceprav je manjsi % samih beljakovin.

imaš te:
https://www.the-nutrition.com/izdelek/1...

75eur/4kg oz. če si zlati član 65eur/4kg. torej 18.75/16.25eur na kg odvisno od članstva, je pa veliko večji % beljakovin (odvisno od okusa, vanilija je 85.9g/100g, double choco 84g/100)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Taura ()

Čudno mi je, da je ta THE-Nutrition tolk cenejši. Da ni to kaka fora, da prodajo zaloge preden jih ugasnejo (glede na to, da so jih kupili pri Proteini.si ...). Sem tudi ne tok dolgo nazaj bil v njihovi trgovini v Lj in je vse skupi zgledalo zelo žalostno. Večino polic bolj kot ne praznih, itd...

Kakšni so drugače kej po okusu teli THE? Nekje v spominu imam, da sem jih enkrat imel (okus nek snickers al neki podobnega) pa niso bili lih za ploskat...

JamesBond ::

Mene moti da ma 99% beljakovinskih praškov sukralozo notri, samo proteini.si whey z okusom ima stevio. Tudi Taki brez okusa so zelo redki.

Kekokekič je izjavil:

Kakšni so drugače kej po okusu teli THE? Nekje v spominu imam, da sem jih enkrat imel (okus nek snickers al neki podobnega) pa niso bili lih za ploskat...

Precej nevtralni (niso preveč sladkani), proizvajalec na nalepki je BiotechUSA - za Proteini.si
Kupljeno mesec dni nazaj.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

Imam te cokoladne proteine the nutrition in mi niso vsec, pa se taki bolj penasti so, pa nisem zbircen kar se okusa tice. Tisti all in one njihovi so pa se slabsi po okusu(vsaj cokolada in piskotki). Ampak za ponucat bo :)

Kekokekič je izjavil:

Čudno mi je, da je ta THE-Nutrition tolk cenejši. Da ni to kaka fora, da prodajo zaloge preden jih ugasnejo (glede na to, da so jih kupili pri Proteini.si ...). Sem tudi ne tok dolgo nazaj bil v njihovi trgovini v Lj in je vse skupi zgledalo zelo žalostno. Večino polic bolj kot ne praznih, itd...

Potem se pa že res dolgo ugašajo, ker sam kupujem pri njih za podobno ceno že 10+ let :)) Trgovina v BTC, če si slučajno bil tam, pa tudi izgleda enako že xy let. Ja se strinjam, da ni ravno vrhunec izgleda, ampak vseeno bistveno bolje kot večina drugih od Maxximum, Polleo itd., ki so se skoraj vse po vrsti zaprle.

Glede okusa, meni osebno je Amino Whey čokolada med najboljšimi na našem trgu. Ne maram namreč izrazito sladkih okusov, saj si že sam dodajam OH v shake. Pa za vsak primer še pripomba, da sam proteine pijem izključno z vodo. Tako da okusa z mlekom (slišim da presenetljivo veliko ljudi še vedno meša shake z mlekom) žal ne morem komentirati. Sklepam pa, da je kvečjemu še boljši zaradi bolj kremaste strukture.

Se pa strinjam, da je okus linije All in one od THE bistveno slabši kot Amino Whey.

Kekokekič je izjavil:

Čudno mi je, da je ta THE-Nutrition tolk cenejši. Da ni to kaka fora, da prodajo zaloge preden jih ugasnejo (glede na to, da so jih kupili pri Proteini.si ...).

Mogoče se jim tudi rok trajanja izteka.
Predvsem so pa poceni, ker so pač narejeni iz najcenejših možnih sestavin, brez natančnih podatkov, kaj in koliko česa je notri. BioTechUSA je madžarska firma. Če piše država porekla EU, niso povedali praktično nič, oziroma samo to, da pač kupujejo tam, kjer je trenutno roba najcenejša.

Tudi nimajo nobenih certifikatov (recimo NSF, da notri ni česa, kar lahko da pozitiven rezultat za doping - ključno za prehrano športnikov), podatkov o meritvah težkih kovin, antibiotikov... Vsaj nisem uspel nikjer nič najti. Enako seveda velja tudi za druge poceni beljakovine, recimo od PolleoSport, hrvaške firme.

Koliko to komu pomeni, je seveda drugo vprašanje, ampak področje teh prehranskih dopolnil je tako slabo regulirano, in toliko je različnih nategov, da previdnost ni nikoli odveč.

Kakovostnejši izdelki so pa seveda dražji. Tule je recimo en primer precej boljšega izdelka (v smislu nadzora, varnosti...).
https://www.iherb.com/pr/california-gol...
Podatki o meritvah neodvisnega laboratorija.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Okapi povsem legit komentar in pomislek. Če si športnik, ki mora paziti na doping, potem seveda ne kupuješ nobene od teh znamk.

Ampak moram pa vseeno tukaj reči to, kar si sam velikokrat mislim ob tovrstnih "certifikatih" sestave itd. Papir prenese vse. Pred kratkim je prišla ven analiza, kjer so ugotovili svašta in še več: https://www.consumerreports.org/lead/pr...

In tukaj se lepo kaže, da zgolj višja cena ne pomeni, da vse kar je napisano res drži. Na koncu dneva se pač vsak sam odloči kaj in zakaj kupi.

Okapi je izjavil:

Kekokekič je izjavil:

Čudno mi je, da je ta THE-Nutrition tolk cenejši. Da ni to kaka fora, da prodajo zaloge preden jih ugasnejo (glede na to, da so jih kupili pri Proteini.si ...).

Mogoče se jim tudi rok trajanja izteka.
Predvsem so pa poceni, ker so pač narejeni iz najcenejših možnih sestavin, brez natančnih podatkov, kaj in koliko česa je notri. BioTechUSA je madžarska firma. Če piše država porekla EU, niso povedali praktično nič, oziroma samo to, da pač kupujejo tam, kjer je trenutno roba najcenejša.

Tudi nimajo nobenih certifikatov (recimo NSF, da notri ni česa, kar lahko da pozitiven rezultat za doping - ključno za prehrano športnikov), podatkov o meritvah težkih kovin, antibiotikov... Vsaj nisem uspel nikjer nič najti. Enako seveda velja tudi za druge poceni beljakovine, recimo od PolleoSport, hrvaške firme.

Koliko to komu pomeni, je seveda drugo vprašanje, ampak področje teh prehranskih dopolnil je tako slabo regulirano, in toliko je različnih nategov, da previdnost ni nikoli odveč.

Kakovostnejši izdelki so pa seveda dražji. Tule je recimo en primer precej boljšega izdelka (v smislu nadzora, varnosti...).
https://www.iherb.com/pr/california-gol...
Podatki o meritvah neodvisnega laboratorija.

Nek whey od THE-Nutrition so testirali pri ZPS al kje že (malo višje je komentarjih tabela z rezultati). Kakšnih kovin in tega ni bilo zaznati...

Drugače je seveda pomembna tudi sestava. Mislm, da bom naslednjič vseeno raje naročil od Gymbeam-a. Sicer mi prejšnji okus ni preveč vstrezal, pa vseeno. Upam, da se bo našel kakšen ok.

Groot je izjavil:

Okapi povsem legit komentar in pomislek. Če si športnik, ki mora paziti na doping, potem seveda ne kupuješ nobene od teh znamk.

Ampak moram pa vseeno tukaj reči to, kar si sam velikokrat mislim ob tovrstnih "certifikatih" sestave itd. Papir prenese vse. Pred kratkim je prišla ven analiza, kjer so ugotovili svašta in še več: https://www.consumerreports.org/lead/pr...

In tukaj se lepo kaže, da zgolj višja cena ne pomeni, da vse kar je napisano res drži. Na koncu dneva se pač vsak sam odloči kaj in zakaj kupi.

Vsekakor je ena od večjih napak potrošniške miselnosti, da "dražje je boljše". Imaš firme, ki to na veliko izkoriščajo, na marsikaterem področju, zlasti pa tam, kjer je nadzor pomanjkljiv ali pa ga sploh ni. Lep primer so recimo vzmetnice - nabijejo ceno in napišejo en kup laži in zavajanja o kakovosti. Včasih kakšna potrošniška organizacija katero od teh firm razkrinka, ampak v glavnem doseže samo to, da se preimenujejo in nategujejo ljudi naprej.

Prehranska dopolnila so v vrhu takšnega nategovanja in vsako podrobnejše testiranje izdelkov to znova dokazuje. Zato pa so pomembna testiranja neodvisnih laboratorijev, oziroma certifikati, kot je NSF, ker so dober znak, da proizvajalec res pazi, kaj dela. Je pa seveda treba pazit, da je certifikat res izdan. Skratka, precej dela za potrošnika, če hoče biti čim bolj varen pred nategi.

Zakaj je ZPS preveril samo vsebnost kadmija?

Pol noben nima kak večji popust za gymbeam?

JamesBond je izjavil:

Mene moti da ma 99% beljakovinskih praškov sukralozo notri, samo proteini.si whey z okusom ima stevio. Tudi Taki brez okusa so zelo redki.

Jaz sem nov, kar se tiče beljakovinskih napitkov in sem opazil enako. Ne želim dnevno uživati sukraloze. Kaj kupiti, da je notri vsaj stevia in da je cena primerna?

S sukralozo sicer ni nič zelo narobe, narobe pa je, da pri teh proteinih ne napišejo, koliko sukraloze je dodano. Da se lahko uporabnik informirano odloči.

Bi pa tudi jaz raje videl povsem brez sladil, pa si potem lahko vsak sam po potrebi in okusu sladka, s čimerkoli se mu pač zdi primerno sladkati.

scipascapa ::

Okapi je izjavil:

S sukralozo sicer ni nič zelo narobe, narobe pa je, da pri teh proteinih ne napišejo, koliko sukraloze je dodano. Da se lahko uporabnik informirano odloči.

Bi pa tudi jaz raje videl povsem brez sladil, pa si potem lahko vsak sam po potrebi in okusu sladka, s čimerkoli se mu pač zdi primerno sladkati.

Saj veš, potencialno nevarno. Če ni potrebno, ne bi vnašal v telo. Ne razumem proizvajalcev, je odločilna cena? Ali pa je večini strank preprosto vseeno? Mene bi pritegnil ravno napis BREZ UMETNIH SLADIL.

Ganon je izjavil:

JamesBond je izjavil:

Jaz sem nov, kar se tiče beljakovinskih napitkov in sem opazil enako. Ne želim dnevno uživati sukraloze. Kaj kupiti, da je notri vsaj stevia in da je cena primerna?

Jaz vedno nevtralen okus in delam smoothie!

Ganon je izjavil:

Okapi je izjavil:

Saj veš, potencialno nevarno. Če ni potrebno, ne bi vnašal v telo. Ne razumem proizvajalcev, je odločilna cena? Ali pa je večini strank preprosto vseeno? Mene bi pritegnil ravno napis BREZ UMETNIH SLADIL.

Verjetno zaradi praktičnosti. Večina kupcev pač prašek zmeša z vodo/mlekom in če okus ni dober, ne kupijo več. Se ne ukvarjajo s tem, da bi še kaj sami dodali.

stara mama je izjavil:

Kekokekič je izjavil:

Precej nevtralni (niso preveč sladkani), proizvajalec na nalepki je BiotechUSA - za Proteini.si
Kupljeno mesec dni nazaj.

Danes sem še enkrat pogledal na škatlo od The Whey in se opravičujem za napako
So Made in EU za proteini.si.

Tist kar sem imel v mislih so bili iz hoferja, za njih pa res dela biotech.
Ekologija™ in Trajnost™

Groot je izjavil:

Znamk ni nikjer omenjenih, ampak bistvo je tole:
The lead levels in plant-based products were, on average, nine times the amount found in those made with dairy proteins like whey, and twice as great as beef-based ones. Dairy-based protein powders and shakes generally had the lowest amounts of lead, but half of the products we tested still had high enough levels of contamination that CR’s experts advise against daily use.

Torej, držiš se klasike (iz mleka) in imaš najboljše možnosti da je vrjetno OK.
Vse ostale fancy drage mešanice so dobre le za polnenje žepa proizvajalcu.
Ekologija™ in Trajnost™

FireSnake ::

In čemu bi to sploh jedel?
Zdrava (raznolika) hrana pa gasa!
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
««
19 / 19
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljša trgovina za športne(prehranske) dodatke (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14025675 (5352) mihor
»

katere proteine kupiti (strani: 1 2 3 4 )

15045855 (23025) link_up
»

KATERE PROTEINE (WHEY)

4820970 (9547) ramiz?!
»

MAMMUT proteini

3110691 (9924) alexa-lol

Več podobnih tem