» »

Letos smrtnih žrtev že več kot lani

Letos smrtnih žrtev že več kot lani

1 2 3
4
»

sheeshkar ::

solatko je izjavil:

Počasi me nehaj zmerjat, ker ne spadam med nobeno vrsto debilov, ki so krivi za nesreče, ko pa boš ti prevozil toliko km, kot sem jih jaz, ti bodo pa določene stvari bolj jasne.

Ok, se bom skušal zadržati in bom kot debilna, idiotska, imbecilna ali retardirana označeval samo tvoja dejanja in ne tebe kot osebe. Tvoji prevoženi kilometri nimajo nobene veze, ker na cestah še vedno počneš bedarije. Ti nimaš pojma, koliko kilometrov sem naredil jaz, lahko pa ti povem, da sem za razliko od tebe z vsakim prevoženim kilometrom bolj previden in spoštljiv do avtomobila kot potencialnega morilskega orožja, kot tudi do soudeležencev v prometu (normalnih in še posebej nenormalnih) in vedno bolj mi je jasno, zakaj so nekatera pravila takšna kot so, tudi če se nam zdijo na kakšnem odseku neumna. Tudi sam še nikoli nisem povzročil nesreče, zavedam pa se, da je dovolj le trenutek pretirane samozavesti in bom tudi sam pristal med morilci. Zaradi tega pač ne morem prebaviti tvoje arogance, ko se označuješ za superiornega voznika, ker ravno takšni ste glavni potencial za večanje števila smrtnih žrtev.



solatko je izjavil:

Omejitve naj bi bile zato, da se jih spoštuje, torej vozim lahko 90, če mi tisti pred menoj, če ne zaradi drugega, iz vljudnosti pusti. Če mi ne pusti, me ovira in tudi krši cpp. Kaj tu nekaterim od vas ni jasno?
Osebno se bom temu imbecilu sicer prilagodil, če ne morem varno mimo, vendar je tip vseeno v prekršku, ki večinoma, pri nas ni sankcioniran, ne morem pa garantirat za druge, ki se vlačijo za menoj.

To je povsem odvisno od situacije in še zdaleč ne drži kar vsepovprek. Divjaki se veliko preveč zanašate na del zakona, ki predpisuje umik, kot da je to nekaj povsem jasno definiranega in da se mora vsako počasnejše vozilo v vseh primerih umakniti hitrejšemu. Ni res!



solatko je izjavil:

Torej urediti je potrebno dve področji - prepočasne udeležence navadit, da vozijo čim bližje zgornji meji omejitve in tiste, ki vozijo hitreje, da se spravijo v okvir omejitev.

Ne, to je sekundarnega pomena, ker prepočasni udeleženci niso krivci za nesreče s smrtnim izidom, temveč so samo v prekršku. Na živce gredo samo in izključno divjakom, za katere so pa prepočasni večinoma vsi. Urediti je potrebno predvsem tiste, ki vozijo prehitro, ker ti povzročajo nesreče s smrtnim izidom.



solatko je izjavil:

Potem pa tukaj mene zmerjate z potencialnim morilcem, pa v življenju še nisem nikogar spravil v nevarnost. Čudni ste vi spoštovalci predpisov, ko takih stvari ne vidite in ne obsojate.

Najdi citat, kjer kdorkoli od nas teh stvari ne obsoja. Ne boš ga našel, ker smo že večkrat zapisali, da obsojamo nespoštovanje prometnih predpisov. Resnično ne razumem, zakaj še vedno pretepaš tega slamnatega moža.



solatko je izjavil:

Ko jaz zapeljem v enosmerno ulico, mimo mene v kontra smer ne pride nihče, pa če se še tako repenči. Lepo počakam, da obrne in gre v pravo smer. Če je kaj preveč pameten, pokažem telefon, kot, da slikam in navidezno opravim klic (vsak misli, da kličem 112), to povzroči takojšnje obračanje in vožnjo v pravo smer.

Torej igraš policaja, čestitam, sedi 5. Ko policaja igra nekdo drug, je to nekaj katastrofalnega, ko to počneš ti, se s tem še hvališ. Tipično :))

solatko ::

Ne igram policaja, temveč ne spustim vozila, ki vozi v prepovedano smer, to ni policistovo delo, temveč odvzem moje pravice do vožnje v pravo smer.
Dva predmeta istočasno ne moreta biti na istem mestu, torej naj se tisti, ki krši pravila, obrne in pelje v pravo smer.
Poglej dvoličnost, tistega, ki mi pripelje nasproti, proti vsem predpisom in prepovedim, moram po vašem spustiti mimo, ko pa dohitim in še vozilo za menoj počasnejšega, nastanemo kolona, pa se počasnet ni potrebno umikat, saj ima pravico tako vozit, kljub temu, da je v prekršku in lahko nekdo za njim, zaradi tega povzroči prometno nesrečo, s smrtnim izidom, pa je to čisto v redu.

Ne ni. V obeh primerih se kršitve dogajajo, zaradi njih lahko pride do hudr prometne nesreče, recimo otrok stopi izmed parkiranih vozil in pogleda v smer iz katere naj bi pripeljali avti, se pa ne prepriča v drugo stran, saj ne pričakuje kretena v tono in pol težkem stroju za ubijanje in mu stopi direktno pod kolesa.
Na tej ulici, se je to že zgodilo, ko je pod vozilo zapeljala kolesarka (14 let), poškodbe na srečo niso bile hude, lahko pa bi bile.
Delo krepa človeka

sheeshkar ::

solatko je izjavil:

Poglej dvoličnost, tistega, ki mi pripelje nasproti, proti vsem predpisom in prepovedim, moram po vašem spustiti mimo, ko pa dohitim in še vozilo za menoj počasnejšega, nastanemo kolona, pa se počasnet ni potrebno umikat, saj ima pravico tako vozit, kljub temu, da je v prekršku in lahko nekdo za njim, zaradi tega povzroči prometno nesrečo, s smrtnim izidom, pa je to čisto v redu.

Ravno ti si dvoličen, kar sem s pripombo o igranju policaja želel prikazati, ker sem za trenutek pozabil, da si nepismen in moram vsako stvar podrobno razložiti. Ti si tisti, ki ti gredo na živce takšni, ki se ne umaknejo tvojim željam po kršenju omejitev (in nekateri pravijo, da igrajo policaje ali šerife - tega sicer ne zagovarjam, kar upam, da je jasno, ampak zaradi nepismenosti nekaterih bom raje poudaril), v tem primeru pa se nisi hotel umakniti, ker je nekdo drug hotel kršiti predpise - na kratko, igral si se policaja. A ti to res ni jasno?

Pa če gre divjak prehitevati polža, je krivda za morebitne smrtne žrtve krepko na njegovi strani. Polž dela prekršek, vendar nobenega razloga ni, da gre divjak delati nov prekršek, še posebej, če je to prekršek hujše narave, ki lahko povzroči smrtne žrtve.

Aston_11 ::

solatko je izjavil:

Če mi ne pusti, me ovira in tudi krši cpp.
Če lahko ti kršiš cpp, lahko tudi on vozi po omejitvah. Ovira te pa v nekem paralelnem vesolju, pri nas te ne, ne glede na to, kako bi si rad prikojil predpis.

Mavrik ::

RedDrake je izjavil:

rupsi: stoenka je imela pod 16s do 100, in to prva verzija s 50KM. Kasnejše s 55 in 65 še malce manj.

Btw, en tak hiter re-cap letošnjih smrti na naših cestah, z malo več detajli in z mojimi verjetnimi vzroki v oklepajih)
- 40 letnica v blagem levem ovinku na nasprotni pas v tovorno vozilo (samomor, nesposobnost, prehitra vožnja)
- 41 letnik kontra smer po AC čelno v SUV (samomor, totalna nesposobnost)
- 24 letnik z BMW-jem v steber AC cestninske postaje (prehitra vožnja)
- 64 letnik brez razloga in zaviranja čelno v tovornjak (samomor, infarkt)
- 28 letnik najprej v levo ograjo na AC, potem v desno ograjo na AC, potem na streho (prehitra vožnja)
- 49 letnik, ki ga povozi 29 letnik z BMW-jem v naselju ob 3h zjutraj (prehitra vožnja)
- 54 letnik na AC stopi pred tovornjak (samomor)
- 4 smrti > verižno trčenje na AC (krivi večinoma tujci, tu nimamo kaj, plus že obdelano drugje)
- 48 letnik v ovinku zapelje z vozišča v 50m prepad (prevelika hitrost)
- 20 letnik, nepripet, ob 2h zjutraj pri vožnji čez rdečo luč doživi presenečenje z boka (neupoštevanje osnov CPP)
- 57 letnika na AC ob SOS počivališču zadane tovornjak med izstopanjem iz vozila (neprevidnost obeh udeležencev)
- 33 letnik, ki ga povozi 20 letnik v naselju (prehitra vožnja)
- 24 letnik zapelje na levo bankino, od tam ga odbije čez desno bankino v reko Savo (prehitra vožnja)
- 19 letnik z motorjem pripelje v nepreglednem ovinku po napačni strani (dinamična vožnja)
- 69 letnik, ki ga povozi 19 letnik v naselju (prehitra vožnja)
- 59 letnik z motorjem zdrsne v ovinku in trči v varovalno ograjo (prehitra vožnja)
- 28 letnik v naselju trči v ograjo hiše in nato v gospodarsko poslopje (prehitra vožnja)
- 41 letnik z motorjem pri zaviranju pred ovinkom pade in trči v prometni znak (dinamična vožnja)
- motorist, ki se je z motorjem zaletel v tovorno vozilo (dinamična vožnja?, detajli še niso znani)
- otrok in 67 letnik, ki se je umikal tovornemu vozilu, ki se je umikalo hitrešjemu vozilu na AC (voznik tovornega vozila se ni prepričal če je na desni prosto, 67 letni voznik pa ni dobro odreagiral)
- 52 letnik z motorjem zgubi oblast v ovinku in trči v drevo (prehitra vožnja)

Torej?
Nekam malo (beri nič) jih je zaradi počasnel, ki jih morajo potem bogi zatirani dinamični vozniki v škarje prehitevat.
Tudi precej malo jih je zaradi kake konkretne nesposobnosti (recimo prva, pa predzadnja). Ostalo je vse samomor (morda zdravstvene težave) ali dinamična/(pre)hitra vožnja.
Dejstva so proti vam.


Tule nekje je bilo povedano čisto vse kar se da o tej temi. Ostalo je samo ponavljajoče se preseravanje enih in istih ki ne uspejo podati zunanjih argumentov v svoj prid.
The truth is rarely pure and never simple.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mavrik ()
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol in vožnja. Nekdo je spet upal, da se bo "izmazal" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716290 (13234) Mare2

Omejitve hitrosti za motoriste (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
17331501 (25729) bluefish
»

Takojšen odvzem motorja (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14123702 (18021) solatko

Klub Počasni voznik (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
48677255 (69955) Gandalfar

Več podobnih tem