Forum » Problemi človeštva » Legalizacija marihuane 2016
Legalizacija marihuane 2016
Fritz ::
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein
A. Einstein
m0LN4r ::
Radi bi dal travco v roke pozresnim kapitalistom.... mali vrtnar pa naj propade
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Mali vrtnarji so lahko zelo uspešni z biološko neoporečno pridelanimi hibridi.
Je pa res, da je cannabis indica uporabna skorajda v celoti in tako primerna za vse, od majhnih podjetij do industrijske proizvodnje.
Je pa res, da je cannabis indica uporabna skorajda v celoti in tako primerna za vse, od majhnih podjetij do industrijske proizvodnje.
A. Einstein
A. Einstein
matobeli ::
pozabljamo to dejstvo da sedaj nihče nič ne dobi, razen kriminalcev. torej ne obstajajo mali vrtičkarji ki bodo propadli.
Superboyy ::
Najbolj glupo je to, da še vedno ne boš smel sam gojit za lastno uporabo.
Po isti logiki bi prepovedal tud domačo pridelavo vina al pa žganja, ker lahko nardiš premočno (samo da pri alkoholu je dejansko nevarnost zastrupitve). Dokler ni v industrijskih količinah bi moralo bit legalno - recimo do 10 sadik. Pa zanima me kdo bodo posvečeni srečneži, ki bodo lahko gojili in zalagali lekarne.
Po isti logiki bi prepovedal tud domačo pridelavo vina al pa žganja, ker lahko nardiš premočno (samo da pri alkoholu je dejansko nevarnost zastrupitve). Dokler ni v industrijskih količinah bi moralo bit legalno - recimo do 10 sadik. Pa zanima me kdo bodo posvečeni srečneži, ki bodo lahko gojili in zalagali lekarne.
Shegevara ::
Matija82 ::
Hrvaški dokumentarec, "Biljka spasa" je bil predkratkim (26.1) predvajan na HTV1. Slovenija tudi noter, z našo novo "napredno politiko" glede zdravljenja.
Kada se pojavila mogućnost da i hrvatski pacijenti mogu legalno nabaviti pripravak na bazi kanabisa, što je prije tri mjeseca omogućio Pravilnik, pacijenti i javnost imali su velika očekivanja. Kako lijek nije dolazio, pa se o tome sve manje i pisalo, autoricu ovog dokumentarnog filma Anku Bilić Keserović zaintrigirala je tema: gdje je zapelo i što bi se uopće moglo naći u hrvatskim ljekarnama.
Kako je Slovenija prije godinu dana legalizirala liječenje kanabisom u medicinske svrhe, u filmu ćemo vidjeti kakva su njihova iskustva i je li se time smanjilo "crno tržište" koje i kod njih i kod nas i dalje cvjeta.
Dokumentarac otvara i druga pitanja: zbog čega ljudi sve češće posežu za nekonvencionalnim načinima liječenja, što o svemu kažu liječnici, imaju li predrasude te zbog čega je liječenje kanabisom omogućeno "samo" za 4 kategorije bolesti.
Nekoliko sugovornika u filmu otvoreno govori o svojim iskustvima s liječenjem kanabisom, a čut ćemo i razgovor s Kanađaninom Rickom Simpsonom, koji je razvio vlastitu recepturu i način na koji se ulje od kanabisa može primijeniti u tretiranju najtežih bolesti. Čut ćemo i svjedočanstvo osobe koja ilegalno proizvodi i prodaje kanabisovo ulje, tko su klijenti i zbog čega je ulje toliko skupo.
Vidjet ćemo kako izgleda i u kojem se obliku prodaje to ulje, kako se u slovenskim ljekarnama pripravlja lijek od kanabisa te koliko su tamošnji pacijenti zadovoljni i što kažu zainteresirane udruge s obje strane granice.
Kada se pojavila mogućnost da i hrvatski pacijenti mogu legalno nabaviti pripravak na bazi kanabisa, što je prije tri mjeseca omogućio Pravilnik, pacijenti i javnost imali su velika očekivanja. Kako lijek nije dolazio, pa se o tome sve manje i pisalo, autoricu ovog dokumentarnog filma Anku Bilić Keserović zaintrigirala je tema: gdje je zapelo i što bi se uopće moglo naći u hrvatskim ljekarnama.
Kako je Slovenija prije godinu dana legalizirala liječenje kanabisom u medicinske svrhe, u filmu ćemo vidjeti kakva su njihova iskustva i je li se time smanjilo "crno tržište" koje i kod njih i kod nas i dalje cvjeta.
Dokumentarac otvara i druga pitanja: zbog čega ljudi sve češće posežu za nekonvencionalnim načinima liječenja, što o svemu kažu liječnici, imaju li predrasude te zbog čega je liječenje kanabisom omogućeno "samo" za 4 kategorije bolesti.
Nekoliko sugovornika u filmu otvoreno govori o svojim iskustvima s liječenjem kanabisom, a čut ćemo i razgovor s Kanađaninom Rickom Simpsonom, koji je razvio vlastitu recepturu i način na koji se ulje od kanabisa može primijeniti u tretiranju najtežih bolesti. Čut ćemo i svjedočanstvo osobe koja ilegalno proizvodi i prodaje kanabisovo ulje, tko su klijenti i zbog čega je ulje toliko skupo.
Vidjet ćemo kako izgleda i u kojem se obliku prodaje to ulje, kako se u slovenskim ljekarnama pripravlja lijek od kanabisa te koliko su tamošnji pacijenti zadovoljni i što kažu zainteresirane udruge s obje strane granice.
::
kamikaze5> "Ampak po drugi strani: marihuana bo ob legalizaciji obremenjena z vsemi možnimi davščinami in trošarinami, dobiti jo bo mogoče v le za to specializiranih prodajalnah, ker ti bodo še dodatno komplicirali, na drugi strani pa imaš že obstoječo mrežo preprodajalcev na črno in domačih rejcev. Število uživalcev se, kot praviš, ne bo povečalo, torej od obdavčitve ne bomo pobralih nekih silnih vsot. "
Jezus Marija...
Iz praktično vsake zvezne države v US of A poročajo, kako se je Cesarjev mošnjiček napolnil na račun legalizacije. Kakšne posebne dokaze rabimo Slovenci, da bomo verjeli?
Kar je po moje nujni (in verjetno že tudi kar zadostni) pogoj za to, da se bo folk preselil iz črnih ulic v lekarne (ali specializirane trgovine), je samo cena. Marže na črnem trgu so tako visoke, da IMHO to kljub obdavčitvam in trošarinam ne bi smelo predsavljati posebnega problema.
Sej je res, da Slovence skrbi, kaj bodo sosedje rekli, če se bo razvedelo. K sreči imamo skoraj vsi avto in se lahko odpeljemo v sosednje mesto v lekarno.
Ker je bilo toliko govora o tem, smo se ga s frendi (ki smo sicer drinking gang) čez praznike 2x pošteno napohali. Po prvi rundi sem nato imel naslednji dan moralnega mačka (drogiram se, pa to ...), po drugi rundi pa podpiram legalizacijo. Kje pahko podpišem kakšno peticijo?
imagodei ::
Roba prinas za vogalom 4x cenejsa, kot v dunaju oz. 5x-6x cenejsa kot v Munchnu in ni tako slaba, kot eni mislite da je. Pol jo neb nemci vozli s sabo gor.
Je tudi razlika, a kupiš neko no-name domačico, vzgojeno v slovenskih gozdovih, ki sicer fino zadane in ti udari na smeh; ali pa kupiš nek special brand-name, posebej vzgojen in gojen v rastlinjaku, v optimalnih pogojih vlažnosti, pot UV lučmi, gnojeno...
Slovenija ima ogromno svoje robe. Ampak to je na račun tega, ker folk naroča kvalitetna semena, potem pa ima lastne nasade na Pohorju in na Jelovici, ali pa človek doma v garderobni omari goji dve sadiki od UV lučko. Ne pa na račun tega, ker bi se ogromno robe vzgojilo v laboratorijskih pogojih.
- Hoc est qui sumus -
m0LN4r ::
special brand-name, posebej vzgojen in gojen v rastlinjaku, v optimalnih pogojih vlažnosti, pot UV lučmi, gnojeno...
Mam rajsi BIO-EKO
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Tarzan ::
Jaz imam pod lučmi čilije. No, danes jih bom par probno usjal. Bom videl, če se mi bo investicija v kitajske LEDice povrnila. :)
Definnitivno, če bi bil na tem, da bi konzumiral konopljo na kakršen koli način, bi raje tako, ki jo bi sam pridelal, kot pa nekje kupljeno. Sicer Cannabis sam po sebi ni ravno dovzeten za škodljivce, ampak vseeno se jih najde nekaj, ki na poljih lepo opravijo svoje delo in brez špricarije ne bi bilo pridelka. Da ne govorim o plesnih v zadnji fazi cvetenja, tik preden se jo bi pobiralo. Proti plesni se jo definitivno šprica, če gre za masovno proizvodnjo, ker če ne, dvomim da je kdo tak as, da bo konopljo požel točno v pravem času, da bo dovolj zrela in še ne bo plesniva zaradi daljše noči in višje zračne vlage. No, ne vem pa ne, nisem strokovnjak za tovrstno hortikulturo.
Definnitivno, če bi bil na tem, da bi konzumiral konopljo na kakršen koli način, bi raje tako, ki jo bi sam pridelal, kot pa nekje kupljeno. Sicer Cannabis sam po sebi ni ravno dovzeten za škodljivce, ampak vseeno se jih najde nekaj, ki na poljih lepo opravijo svoje delo in brez špricarije ne bi bilo pridelka. Da ne govorim o plesnih v zadnji fazi cvetenja, tik preden se jo bi pobiralo. Proti plesni se jo definitivno šprica, če gre za masovno proizvodnjo, ker če ne, dvomim da je kdo tak as, da bo konopljo požel točno v pravem času, da bo dovolj zrela in še ne bo plesniva zaradi daljše noči in višje zračne vlage. No, ne vem pa ne, nisem strokovnjak za tovrstno hortikulturo.
imagodei ::
SeMiNeSanja je izjavil:
Cene v Coffeeshop-ih v NL:
Slika1
Slika2:
Baje da so cene v lekarnah za 10-40% višje.
Koliko pa pride pri nas? (pojma nimam, ker ne konzumiram, zgolj sprašujem se...)
Dobro, po razmisleku se moram popravit - ni nujno, da je cena v lekarni sploh nižja od cene na ulici.
Kvaliteta, ki se ne spreminja od nakupa do nakupa ter dejstvo, da veš, kakšne efekte lahko pričakuješ ob nakupu določene vrste, je seveda veliko vredno. V Sloveniji v bistvu večina ljudi sploh ne pozna razlike med sativo in indico, sploh ne vedo, da na tržišču obstaja cel kup različnih vzgojenih vrst, hibridov ipd... Večina Slovencev pozna dve vrsti: "domačico" in "skunk" (mogoče pod lokalnimi imeni), ki zajemata 95% vsega, kar se prodaja v Sloveniji. "Domačica" je vse, kar je vzgojeno doma, četudi iz semen raznih "afganistank" in raznih "ta rdečih" sort. "Skunk" je vse, kar je industrijsko pridelano.
Pol pa enkrat dobiš od lokalnega dilerčka neko sativo, družba to skadi in se imajo ful fajn, debata teče, cel kup smeha; drugič pa od istega dilerčka dobiš indico in cela družba po 40 minutah zaspi in drema na kavču. Pa oboje je prodano kot "skunk".
Ja, verjetno cena ni osnovni problem - nenazadnje niso najstniki tisti, ki držijo črni trg z drogami pokonci.
- Hoc est qui sumus -
shadeX ::
je izjavil:
Ker je bilo toliko govora o tem, smo se ga s frendi (ki smo sicer drinking gang) čez praznike 2x pošteno napohali. Po prvi rundi sem nato imel naslednji dan moralnega mačka (drogiram se, pa to ...), po drugi rundi pa podpiram legalizacijo.
Čak, a alkohol pa ni "droga"? Čeprav je depresant in njegov učinek ponavadi ni psihološke narave si še vedno pod vplivom nečesa. Razlika je samo v učinku, ki ga substanca prinaša.
Kar hočem povedati, oz te kar vprašati: Zakaj bi imel ob jemanju trave moralnega mačka (se drogiram), medtem ko pa je pri alkoholu vse vredu?
Kar hočem povedati, oz te kar vprašati: Zakaj bi imel ob jemanju trave moralnega mačka (se drogiram), medtem ko pa je pri alkoholu vse vredu?
Pojma nimam, najbrž je alkohol že tako zakoreninjen v naši zavesti. Saj mogoče sem imel podoben občutek tudi, ko sem pred 2-3 leti prvič poizkusil akohol, ampak se ne spominjam. Opisal sem le svoje občutje.
innerspace ::
"I don't think marijuana should be legal. I think it should be mandatory." Bill Hicks
Kot pravi Imagodei, niti dilerji, niti uporabniki ne vedo veliko o ozadju konoplje na trgu.
Distinkcija domaca/skunk je totalno mimo in gre za neko brezvezno posplosevanje.
Skunk je tocno dolocena sorta in nic drugega, kar pa mediji in raja naredijo iz tega, je prav zalostno prebirati.
Kot pravi Imagodei, niti dilerji, niti uporabniki ne vedo veliko o ozadju konoplje na trgu.
Distinkcija domaca/skunk je totalno mimo in gre za neko brezvezno posplosevanje.
Skunk je tocno dolocena sorta in nic drugega, kar pa mediji in raja naredijo iz tega, je prav zalostno prebirati.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4
iKst ::
je izjavil:
Ker je bilo toliko govora o tem, smo se ga s frendi (ki smo sicer drinking gang) čez praznike 2x pošteno napohali. Po prvi rundi sem nato imel naslednji dan moralnega mačka (drogiram se, pa to ...), po drugi rundi pa podpiram legalizacijo.
Čak, a alkohol pa ni "droga"? Čeprav je depresant in njegov učinek ponavadi ni psihološke narave si še vedno pod vplivom nečesa. Razlika je samo v učinku, ki ga substanca prinaša.
Mogoče zato, ker je alkohol legalen, trava pa ni.
Tudi mogoče. Čeprav sem sam vedno na zadeve gledal tako, da kakšen popit pir čez vikend ali kaj podobnega ni tak problem, do mamil pa imam odpor, saj imam znanca, ki so ga mamila pripeljala že tako daleč, da niti pogovora ni več sposoben, kaj šele karkoli drugega. Pri travici prvič kakšne zadetosti nisem opazil, drugič ja, se pa danes spet že spet sekiram. Včeraj sem bil še nekoliko navdušen, sedaj pa špricam šolo ker sem prej postal čisto paničen.
jype ::
kamikaze5> kakšen popit pir čez vikend ali kaj podobnega ni tak problem, do mamil pa imam odpor
"Mal se zadrogirat čez vikend ni tak problem, do drog imam pa odpor."
Odloči se.
innerspace> "I don't think marijuana should be legal. I think it should be mandatory." Bill Hicks
Mene ne boste prepričal, da se moram drogirat s travo. Nutela je čist OK, tut če jo prepoveste.
"Mal se zadrogirat čez vikend ni tak problem, do drog imam pa odpor."
Odloči se.
innerspace> "I don't think marijuana should be legal. I think it should be mandatory." Bill Hicks
Mene ne boste prepričal, da se moram drogirat s travo. Nutela je čist OK, tut če jo prepoveste.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Mene ne boste prepričal, da se moram drogirat s travo.
Enim droge ne sedejo, bodisi zaradi samega efekta, ki jim ga droga povzroči (vmes štejem tudi alkohol), bodisi zaradi tega ker nimajo tega niti želje sprobat. Ti sodiš pač v to kategorijo in mene to čist nič ne moti.
Bom pa živel ravno toliko časa kot ti (če ne boš umrl od sladkorne), če se 1x na teden napijem ali pa napoham. Pa tudi ne mine dan, brez da se nebi vsaj 1 uro rekreiral. To mi je še najbolj pomembna "droga" v lajfu.
Ce bi zivel v drzavi brez uvoza nutelle, bi se verjetno s cim drugim drogiral. Verjetno se ze sedaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: innerspace ()
shadeX> Bom pa živel ravno toliko časa kot ti (če ne boš umrl od sladkorne), če se 1x na teden napijem ali pa napoham. Pa tudi ne mine dan, brez da se nebi vsaj 1 uro rekreiral. To mi je še najbolj pomembna "droga" v lajfu.
To ni res. Vsakič, ko se napiješ, si za 78 let skrajšaš življenje. Vsaka pokajena smotka ti ga pa skrajša za 44 let.
innerspace> Ce bi zivel v drzavi brez uvoza nutelle, bi se verjetno s cim drugim drogiral. Verjetno se ze sedaj.
Verjetno res. Ne razumem, kaj imajo moje osebne odločitve opraviti s tem, da je absurdno, da so nekatere droge prepovedane, druge pa ne.
To ni res. Vsakič, ko se napiješ, si za 78 let skrajšaš življenje. Vsaka pokajena smotka ti ga pa skrajša za 44 let.
innerspace> Ce bi zivel v drzavi brez uvoza nutelle, bi se verjetno s cim drugim drogiral. Verjetno se ze sedaj.
Verjetno res. Ne razumem, kaj imajo moje osebne odločitve opraviti s tem, da je absurdno, da so nekatere droge prepovedane, druge pa ne.
Tvoje ali moje osebne odlocitve so poligon vsajanja vsakega, ki misli, da bo z omejevalnim zakonom lahko vplival nanje in s tem nekako vkalupljal soljudi skozi njihova dejanja.
Dokler bo zakon virtualno omejeval(ker v resnici nikogar ne omejuje, razen ze omejenih) posameznikove odlocitve, tudi take, ki nimajo vpliva na ostale posameznike, bomo vsi izpostavljeni ocitkom ta omejenih.
Iskreno ti privoscim, da ti vsaka zlica nutele vzbudi cimvec neskodljivega ugodja, prav tako kot vsakemu konzumerju jutranje kave ali zganja.
Absurd izhaja iz tega, da se le delno zavedamo skodljivih posledic takih uzitkov, ene podcenjujemo, druge napihujemo do take mere, da smo pripravljeni skodovati nekomu, ki si po nasi omejeni predstavi ze skoduje(z nekim mamilom, pa tudi ce si v resnici ne). Nacin delovanja je represiven namesto kurativen.
p.s.
Lahko pride tudi do tega, da si srednjesolec prvic zares privosci travo cez vikend in se ga kasneje drzi paranoja, ker je konzumiral nedovoljeno drogo. A paranoja ni posledica droge ampak zakona in druzbe ter njihovega vpliva na dojemanje sebe(v druzbenem kontekstu).
Cisti absurd, ze veckrat viden.
Red_Mamba ::
Na dan ko legalizirajo travo zelim, da je legalizirano tudi avtomatsko orozje.
Streljanje z avtomatskim orozjem dokazano pozitivno deluje na pocutje strelca.
99.99% folka zapusti strelisce z nasmehom na ustih, pa se manj skodlivo je od vseh drog.
Mogoce pa fullauto first and keep the drugs locked up :D
99.99% folka zapusti strelisce z nasmehom na ustih, pa se manj skodlivo je od vseh drog.
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
kozmy ::
Na dan ko legalizirajo travo zelim, da je legalizirano tudi avtomatsko orozje.
Ne se smešit s takimi primerjavami. Kdo pa je reko, da ne moreš priti do orožnega lista in pojdeš na strelišče, in si daj duška, povsem legalno.
Drugače pa, dokler bodo farmacija in ostale industrije toliko močne, bo takšno stanje. Antipropaganda v prejšnjih desetletji je pač naredila svoje.
piti3 ::
shadeX> Bom pa živel ravno toliko časa kot ti (če ne boš umrl od sladkorne), če se 1x na teden napijem ali pa napoham. Pa tudi ne mine dan, brez da se nebi vsaj 1 uro rekreiral. To mi je še najbolj pomembna "droga" v lajfu.
Dafaq??"Vsakič, ko se napiješ, si za 78 let skrajšaš življenje. Vsaka pokajena smotka ti ga pa skrajša za 44 let."
Kak za k**ca sem še pol kr živ??
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: piti3 ()
Unknown_001 ::
Dafaq??"Vsakič, ko se napiješ, si za 78 let skrajšaš življenje. Vsaka pokajena smotka ti ga pa skrajša za 44 let."
Kak za k**ca sem še pol kr živ??
jst bi mogu bit vsaj že ene 80x pokopan pol
Aja, saj res, za nas dolence pa belokranjce pa štajerce pa nekaj izotopov iz gorenjske in primorja ta ocena ne velja.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Red_Mamba ::
Orožje je nevarno, trava ni.
ti sploh ne smes vec sodelovat v tej debati k si s to izjavo dokazal da imas IQ severnega pola
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Ne mešajte orožja k travi, ker ne gre za isto reč. Poleg tega je orožje legalno.
A. Einstein
A. Einstein
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Fritz ()
Avtomatsko ni, kolikor mi je znano. Ampak to ni point, niti razlog, da nekateri pišejo kretenske primerjave.
Red_Mamba> Na dan ko legalizirajo travo zelim, da je legalizirano tudi avtomatsko orozje.
Avtomatsko orožje ni prepovedano.
Red_Mamba> ti sploh ne smes vec sodelovat v tej debati k si s to izjavo dokazal da imas IQ severnega pola
Številke na mizo. Kolk ljudi je pobila trava? Kolk od tega je bilo revežev, ki jim je iz 18. nadstropja na glavo padel kubik hašiša? Kaj pa žrtev orožja?
Where is your IQ now?
Avtomatsko orožje ni prepovedano.
Red_Mamba> ti sploh ne smes vec sodelovat v tej debati k si s to izjavo dokazal da imas IQ severnega pola
Številke na mizo. Kolk ljudi je pobila trava? Kolk od tega je bilo revežev, ki jim je iz 18. nadstropja na glavo padel kubik hašiša? Kaj pa žrtev orožja?
Where is your IQ now?
Še dobro da so uživalci trave v manjšini in jo zaradi parih, ki bi se radi javno drogirali (zasebno se lahko že sedaj) ne bodo legalizirali. Pomislite vendar ne otroke, nedolžne otroke!
Nedolzni otroci se bodo pa ta cas zadevali z legalno "sinteticno konopljo"(ki ni konoplja in dokazano zelo skoduje posamezniku), ker jo bo lazje dobiti kot pa dober vrh.
Istocasno bo nekje drugje na tem planetu civilist(ki je v delovnem casu policist) zaradi suma posedovanja konoplje do smrti veckrat ustrelil mladenica(in se pri tem skliceval na samoobrambo), ker je ta imel v zepu prepovedano drogo konopljo.
Pomislite vendar kaj dejansko skodi in kaksno druzbo zelimo za te uboge nedolzne otroke.
Ta debata s shizofrenimi troli je se vedno podn... raise your IQs a bit, for the innocent children's sake.
Spajs(sinteticna kao konoplja) - legalen pa to
http://www.slate.com/articles/news_and_...
Istocasno bo nekje drugje na tem planetu civilist(ki je v delovnem casu policist) zaradi suma posedovanja konoplje do smrti veckrat ustrelil mladenica(in se pri tem skliceval na samoobrambo), ker je ta imel v zepu prepovedano drogo konopljo.
Pomislite vendar kaj dejansko skodi in kaksno druzbo zelimo za te uboge nedolzne otroke.
Ta debata s shizofrenimi troli je se vedno podn... raise your IQs a bit, for the innocent children's sake.
Spajs(sinteticna kao konoplja) - legalen pa to
http://www.slate.com/articles/news_and_...
Zgodovina sprememb…
Nekaj 10 kilometrov stran bo pa kolega od tega policista po službi zavil v trgovino in bo lahko povsem legalno kupil eno od 50+ vrst te nevarne, prepovedane droge. Precej absurdno, ne?
innerspace je izjavil:
Če zagovorniki ne znate povedati drugega od zgornjega citata, potem je mogoče res bolje da je konoplja prepovedana. Mislim da so posledice uživanja več kot očitne.
Ja, zagovorniki res nimamo argumentov. Zaenkrat smo uspeli našteti samo te (v praksi in teoriji preizkušene) malenkosti:
- Drastičen padec kriminala, tudi nasilnega in takega, ki ni povezan direktno s travo.
- Kup denarja od davkov, ki se ga porabi za družbeno koristne zadeve, izobraževanje o nevarnosti drog itd.
- Kup novih delovnih mest. Takih s plačami, plačanimi prispevki.
- Možnosti za konkreten research rastline, ki baje mnogim bolnikom pomaga izboljšati kakovost življenja.
- Odprava nesmiselne prepovedi relativno neškodljive rastline (v primerjavi z legalnimi drogami ali celo s tistim, čemur nekateri pravijo hrana).
Sori, da vas ne zasipamo s kakšnimi konkretnimi argumenti in stalno ponavljamo samo te nesmisle. Za razliko od nasprotnikov, ki želijo samo pomagat otrokom.
- Drastičen padec kriminala, tudi nasilnega in takega, ki ni povezan direktno s travo.
- Kup denarja od davkov, ki se ga porabi za družbeno koristne zadeve, izobraževanje o nevarnosti drog itd.
- Kup novih delovnih mest. Takih s plačami, plačanimi prispevki.
- Možnosti za konkreten research rastline, ki baje mnogim bolnikom pomaga izboljšati kakovost življenja.
- Odprava nesmiselne prepovedi relativno neškodljive rastline (v primerjavi z legalnimi drogami ali celo s tistim, čemur nekateri pravijo hrana).
Sori, da vas ne zasipamo s kakšnimi konkretnimi argumenti in stalno ponavljamo samo te nesmisle. Za razliko od nasprotnikov, ki želijo samo pomagat otrokom.
Kamikaze, a argumentov se nisi zapopadel ali si morda prevec spil? Po tvojem primeru bi clovek lahko rekel, da je alkohol gateway drug, ki pusca neslutene psihicne posledice.
Posledice uzivanja so vec kot ocitne.
iKst, zaman se trudis, posledice uzivanja alkohola so prehude za kakrsnokoli resno debato.
iKst, zaman se trudis, posledice uzivanja alkohola so prehude za kakrsnokoli resno debato.
innerspace je izjavil:
Kamikaze, a argumentov se nisi zapopadel ali si morda prevec spil? Po tvojem primeru bi clovek lahko rekel, da je alkohol gateway drug, ki pusca neslutene psihicne posledice.
Vsi ti "argumenti" so iz trte izviti. Uporabni so edino v kakšnem osnovnošolskem spisu, za kaj več kakopak ne.
Vsi ti argumenti so praktično in teoretično bili podprti že v n-državah.
Za razliko od protiargumentov, ki pa res temeljijo na "nezmotljivi" lastni presoji, željah, vremenski napovedi...
Za razliko od protiargumentov, ki pa res temeljijo na "nezmotljivi" lastni presoji, željah, vremenski napovedi...
Bryn ::
Ker sledijo lastni "nezmotljivi" presoji, željam, vremenski napovedi in navodilom župnika.
BTW, kdo pa je v zahodnem svetu v zadnjem času naredil ban nad marihuano?
BTW, kdo pa je v zahodnem svetu v zadnjem času naredil ban nad marihuano?
je izjavil:
Vsi ti "argumenti" so iz trte izviti. Uporabni so edino v kakšnem osnovnošolskem spisu, za kaj več kakopak ne.
Ocitno tvoj instrument prepoznavanja argumentov ne deluje dobro.
Ce imas raje mnenja od znanosti, ti z nobenimi resnimi argumenti ne moremo pomagati.
Katere drzave ukinjajo legalizacijo in zakaj, na podlagi kaksnih razlogov?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 4 … 24 25 26 27 )Oddelek: Problemi človeštva | 98320 (14259) | FireSnake |
» | Sistem medicinske konoplje (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 14735 (8884) | Spajky |
» | Zakaj ni konoplja legalizirana? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 46900 (35169) | jype |
» | Zastrupitev z THCjem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 84890 (76128) | Okapi |