» »

Nesreča na primorski avtocesti

Nesreča na primorski avtocesti

««
6 / 13
»»

jype ::

chinko> Le za nedoločen čas, s časom bi pomojem razumeli.

Ne. Pravim ti, da podatki kažejo, da ne bi razumeli.

Utk ::

Nesposobni so izključno tisti, ki so verjeli, da morajo skozi meglo voziti z visoko hitrostjo, da se vanje kdo ne zaleti od zadaj.

Ne z visoko, ampak s takšno, da ne more nihče it z relativnimi 100 na uro proti tebi. Ker je faking nemogoče, da je varno vozit največ 30, nekdo pa vozi po isti megli 130. Če je tako, potem tisti s 30 ni za na cesto. Normalno, da ne vozimo vsi enako hitro, ampak če bi vsi po avtocesti vozili znotraj 40 km/h gor dol, ne bi blo nikoli nobenga mrtvega.

chinko ::

Ne. Pravim ti, da podatki kažejo, da ne bi razumeli.

No, kakorkoli, zakaj bi diskriminirali glede na srečo. Par invalidov več pa tudi ni problem, kvečjemu več delovnih mest in ekonomije. Če si invalid si pač zaslužiš vozit voziček, ne bmw-ja.

Ker je faking nemogoče, da je varno vozit največ 30, nekdo pa vozi po isti megli 130.

Seveda je faking nemogoče varno vozit v megli 130 km/h, rezultat je to kar se je zgodilo v soboto. Zato pa pravim - bejzbolka in v letu, dveh bo manj pacientov na cesti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chinko ()

sheeshkar ::

Utk je izjavil:

Nesposobni so izključno tisti, ki so verjeli, da morajo skozi meglo voziti z visoko hitrostjo, da se vanje kdo ne zaleti od zadaj.

Ne z visoko, ampak s takšno, da ne more nihče it z relativnimi 100 na uro proti tebi. Ker je faking nemogoče, da je varno vozit največ 30, nekdo pa vozi po isti megli 130. Če je tako, potem tisti s 30 ni za na cesto. Normalno, da ne vozimo vsi enako hitro, ampak če bi vsi po avtocesti vozili znotraj 40 km/h gor dol, ne bi blo nikoli nobenga mrtvega.

Pa kaj tebi ni jasno? V gosti megli MORAŠ voziti 50km/h, ker vožnja z večjo hitrostjo ni varna. Tisti, ki skozi gosto meglo pelje 130km/h "ni za na cesto" (temveč za sodno klop, kjer bi mu morali soditi za poskus umora). Ali se na križiščih, ko se prižge rdeča tudi zapelješ skozi njo, da se ti ne bi slučajno kdo zabil v rit (konec koncev je pred vklopom zelene na ostalih semaforjih še kakšna sekunda)? Predvidevam, da se, ker je po tvojih logiki to bolj varno.

krneki0001 ::

sheeshkar je izjavil:

Invictus je izjavil:

Ko se pa svaljkate po prehitevalnem pasu z 80 km/h, ker šparate avto in bencin, pa to ni nevarno.

Nihče ne pelje 80 na prehitevalnem pasu, to se tebi samo zdi, ker pelješ 200. Velika večina ljudi, ki prehitevajo, peljejo po omejitvah in niso v prav nobenem prekršku (razen tistem, da se morda nekateri predolgo časa zadržujejo na prehitevalnem pasu,...

In imaš primere, ko se vozijo 80 po voznem pasu, ko pride do kamiona, ki vozi 75, se ga spravi z 80km/h prehitevat. Nič ne pohodi gasa, ker potem bo pa poraba namesto 6 celih 6.01 in bo obubožal zaradi preveč porabljenega goriva.
Predvsem to vidiš na kakem višnjegorcu in trojanah, ko domačini z golfi SDI prehitevajo kamione.

r3dkv1c4 ::

Arctander je izjavil:

4 mrtvi zaradi neprimernih prometnih pravil in neprimerne cestne uredtive.

Od tega trije zato, ker EU ne naredi nič, da bi proizvajalce prikolic za tovornjake prisilila, da jih naredijo kompatibilne z osebnimi avtomobili v primeru naleta od zadaj. Tako pa se zdaj po cestah vozijo čisto legalne glavoreznice.

Še ena cvetka......se pravi, da bi morali proizvajalci prikolic izdelat prikolico, ki bi zadaj imela zračne blazine nameščene tako, da ne bi ob nalet niti barve opraskale.

Aja ok, kaj bi pa potem morali ukrenit proizvajalci avtobusov?

Ja to so tipične slovenjceljske izjave, kjer krivde nihče ne prevzame nase ampak vedno najdejo krivca drugje, samo pri svojih početjih ne.
Žalostno.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

AC_DC ::

Predvsem to vidiš na kakem višnjegorcu in trojanah, ko domačini z golfi SDI prehitevajo kamione.

Parkirane kamione vsekakor.

Thuban ::

krneki0001 je izjavil:

In imaš primere, ko se vozijo 80 po voznem pasu, ko pride do kamiona, ki vozi 75, se ga spravi z 80km/h prehitevat.

in kaj ima to veze s tabo? Ti moraš za njim voziti z ustrezno varnostno razdaljo in počakati da on prehiti.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

WarpedGone je izjavil:

4 mrtvi zaradi neprimernih prometnih pravil in neprimerne cestne uredtive.

Cestna ureditev je zadovoljiva. Prometna pravila so znana (50km/h ob zelo gosti megli, 70km/h ob manj gosti megli).

energetik ::

r3dkv1c4 je izjavil:

Še ena cvetka......se pravi, da bi morali proizvajalci prikolic izdelat prikolico, ki bi zadaj imela zračne blazine nameščene tako, da ne bi ob nalet niti barve opraskale.
Ne gre za blazine, ampak za neprekinjeno zadnjo stranico prikolice/tovornjaka, ki sega tako nizko, da je v višini odbijačev osebnih vozil. Ker če je prečka previsoko, ta zareže direktno nad havbo v šipo in je dejansko giljotina. IMHO se še airbagi ne sprožijo v tem primeru.

Thuban je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

In imaš primere, ko se vozijo 80 po voznem pasu, ko pride do kamiona, ki vozi 75, se ga spravi z 80km/h prehitevat.

in kaj ima to veze s tabo? Ti moraš za njim voziti z ustrezno varnostno razdaljo in počakati da on prehiti.

Kaj ima to veze z mano? Jaz za njim pridem s 130 in zmanjšujem na njegovo hitrost, hkrati pa moram zelo pazit, ker se mi na rit nalima osebek, ki prileti 200 in blenda ko zmešan, češ da naj se mu umaknem, ker on ima pa prednost pred vsemi...

Kaj ima to veze z mano? Jaz za njim pridem s 130 in zmanjšujem na njegovo hitrost, hkrati pa moram zelo pazit, ker se mi na rit nalima osebek, ki prileti 200 in blenda ko zmešan, češ da naj se mu umaknem, ker on ima pa prednost pred vsemi...

To je problem, ja. Osebki z 200 km/h, ki blendajo ko zmešani ker imajo prednost. Invictius, UTK tip voznika... Bejzbolka reši tudi to! ;)

energetik je izjavil:

r3dkv1c4 je izjavil:

Ne gre za blazine, ampak za neprekinjeno zadnjo stranico prikolice/tovornjaka, ki sega tako nizko, da je v višini odbijačev osebnih vozil. Ker če je prečka previsoko, ta zareže direktno nad havbo v šipo in je dejansko giljotina. IMHO se še airbagi ne sprožijo v tem primeru.

Blodiš!

Prikolice imajo odbijač, ki je v pravi višini in 100% aktivira zračne blazine.
Dejstvo je, da so prikolice testirane na raznih crash testih, kjer ugotavljajo tudi take situacije in nastale poškodbe ob naletu.

Da se zarineš do volana pod 32t težko prikolico, potrebuješ večjo silo , kot pa 50-60 km/h, se strinjaš?

Od tu dalje, je pa najina debata brezpredmetna, ker smo spet pri neprilagojeni hitrosti, glede na razmere.

Na posnetkih sobotne nesreče se jasno vidi, da so vsi vozili prehitro.....vsi!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r3dkv1c4 ()

r3dkv1c4
Da se zarineš do volana pod 32t težko prikolico, potrebuješ večjo silo , kot pa 50-60 km/h, se strinjaš?

tehnikalije:

Na posnetkih sobotne nesreče se jasno vidi, da so vsi vozili prehitro.....vsi!!!!!!!

Vzemi persen !

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

sheeshkar ::

krneki0001 je izjavil:

Thuban je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Torej problem ni v tebi, ker ustrezno zmanjšaš hitrost (ter predvidevam, da tudi ohranjaš varnostno razdaljo) in počakaš da "želva" prehiti "polža", problem je še vedno v mentalno prizadetih, ki peljejo 200km/h in se ti prilepijo na rit. Ne pravim, da je tisti, ki pelje 80km/h po prehitevalnem nek zgled odgovornega voznika, pravim samo, da smrtne žrtve povzroči tisti, ki se pelje 200km/h in se takšnim lepi na rit. Jaz se ponavadi vedno peljem 130km/h (kjer je to mogoče in varno) in ponavadi sem zaradi tega hitrejši od večine voznikov, vendar ko imam pred seboj počasnejšega, vedno skušam ohraniti varnostno razdaljo, ter ga prehiteti, ko je to mogoče. Če pa takšnega srečam na prehitevalnem pasu, pa pač počakam, da konča svoje prehitevanje in nato prehitim še njega (če je to seveda najbolj optimalno in varno). Kadar pa je na avtocesti gost promet pri katerem ne morem konstantno voziti svojih 130, pa se prilagodim hitrosti večine. Na cilj prispem kakšno minuto počasneje kot mentalno prizadeti osebki, vendar sem veliko bolj spočit in veliko manj živčen. Osebkov, ki pa prehitevajo z 80km/h pa sem v svojem življenju srečal izredno malo, v bistvu tako malo, da niso niti omembe vredni pri takšnih debatah. Opažam, da so to v večini le mitološka bitja, ki jih srečujejo mentalno prizadeti s sindromom Ayrtona Senne.

sheeshkar je izjavil:

Torej problem ni v tebi, ker ustrezno zmanjšaš hitrost (ter predvidevam, da tudi ohranjaš varnostno razdaljo) in počakaš da "želva" prehiti "polža", problem je še vedno v mentalno prizadetih, ki peljejo 200km/h in se ti prilepijo na rit. Ne pravim, da je tisti, ki pelje 80km/h po prehitevalnem nek zgled odgovornega voznika, pravim samo, da smrtne žrtve povzroči tisti, ki se pelje 200km/h in se takšnim lepi na rit. Jaz se ponavadi vedno peljem 130km/h (kjer je to mogoče in varno) in ponavadi sem zaradi tega hitrejši od večine voznikov, vendar ko imam pred seboj počasnejšega, vedno skušam ohraniti varnostno razdaljo, ter ga prehiteti, ko je to mogoče. Če pa takšnega srečam na prehitevalnem pasu, pa pač počakam, da konča svoje prehitevanje in nato prehitim še njega (če je to seveda najbolj optimalno in varno). Kadar pa je na avtocesti gost promet pri katerem ne morem konstantno voziti svojih 130, pa se prilagodim hitrosti večine. Na cilj prispem kakšno minuto počasneje kot mentalno prizadeti osebki, vendar sem veliko bolj spočit in veliko manj živčen. Osebkov, ki pa prehitevajo z 80km/h pa sem v svojem življenju srečal izredno malo, v bistvu tako malo, da niso niti omembe vredni pri takšnih debatah. Opažam, da so to v večini le mitološka bitja, ki jih srečujejo mentalno prizadeti s sindromom Ayrtona Senne.

Takih ki vozijo 80km/h po avtocestah je kar nekaj. Niso to mitološka bitja, čeprav so porabe njihovih avtomobilov potem bolj "mitološke".

Bistveno več je na cesti invalidov, ki vozijo preko omejitve.

sheeshkar je izjavil:

Utk je izjavil:

Pa kaj tebi ni jasno? V gosti megli MORAŠ voziti 50km/h, ker vožnja z večjo hitrostjo ni varna. Tisti, ki skozi gosto meglo pelje 130km/h "ni za na cesto" (temveč za sodno klop, kjer bi mu morali soditi za poskus umora). Ali se na križiščih, ko se prižge rdeča tudi zapelješ skozi njo, da se ti ne bi slučajno kdo zabil v rit (konec koncev je pred vklopom zelene na ostalih semaforjih še kakšna sekunda)? Predvidevam, da se, ker je po tvojih logiki to bolj varno.

Ne, tega ne delam. Če bi pa vsak dan videl ljudi kako se zabijajo drugim v rit na semaforjih, bi pa rekel, klinc gleda vas, pravila in policije, in delal tako, da bi preživel.

Markus386 ::

@Utk: tukaj ni prišlo do nesreč ker bi nekdo vozil prepočasi.. do nesreč je prišlo ker so vozili prehitro. Če si idiot, in se zaletiš v nekoga ki vozi 80/50/30, se boš zaletel tudi v stoječo kolono. In če se tako zaletiš v kogarkoli, si problem ti, in ne on, ker stoji na koncu stoječe kolone.

Ker kot tebe razumem, je po tvoje treba voziti hitro, čisto na slepo, in ne videti nič pred sabo, in se zanašat, da bo tudi oni pred tabo vozil tako hitro kot ti, prav tako na slepo, in upal, da ni ničesar počasnejšega (ali bognedaj stoječega) na cesti.

Spajky ::

Po bitki je vsak general .. >:D
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

AC_DC je izjavil:

r3dkv1c4

tehnikalije:

Vzemi persen !

Se strinjam, da ga kar takoj pogoltneš, ker si prilimal odličen video, ki jasno kaže pri 2. videu, da je to, kar sem že prej povedal jasno , ko beli dan.
V testu se zaleti s 65 km/h in poškodb človeka ni.

Tiste stare prikolice , ki so pa v prvem videu simulirane, pa že davno več ne proizvajajo.

Pa še meter v roke, pa hop merit odbijače na prikolicah.

globoko grlo ::

V vsem tem trolanju sem "spregledal" kdo je naredil izvirni greh.

A je "ta prvi" zmanjšal hirost in se je "ta drugi" zakantal al kaj drugega?
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

globoko grlo je izjavil:

V vsem tem trolanju sem "spregledal" kdo je naredil izvirni greh.

A je "ta prvi" zmanjšal hirost in se je "ta drugi" zakantal al kaj drugega?

Po logiki večine, je bil prvi ovira drugemu.:))

Izvirni greh je popolnoma irelevanten tle.. lahko da je prvemu počila guma... potem pa imaš nekaj idiotov, ki so jim stoječe kolone krive, da so prepočasne, in so se zaleteli v njih.

SuperVeloce ::

r3dkv1c4 je izjavil:

AC_DC je izjavil:

r3dkv1c4

tehnikalije:

Vzemi persen !

Se strinjam, da ga kar takoj pogoltneš, ker si prilimal odličen video, ki jasno kaže pri 2. videu, da je to, kar sem že prej povedal jasno , ko beli dan.
V testu se zaleti s 65 km/h in poškodb človeka ni.

Tiste stare prikolice , ki so pa v prvem videu simulirane, pa že davno več ne proizvajajo.

Pa še meter v roke, pa hop merit odbijače na prikolicah.

Proizvajajo mogoce ne, vozijo pa ogromno.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Markus386 je izjavil:

@Utk: tukaj ni prišlo do nesreč ker bi nekdo vozil prepočasi.. do nesreč je prišlo ker so vozili prehitro. Če si idiot, in se zaletiš v nekoga ki vozi 80/50/30, se boš zaletel tudi v stoječo kolono. In če se tako zaletiš v kogarkoli, si problem ti, in ne on, ker stoji na koncu stoječe kolone.

Ker kot tebe razumem, je po tvoje treba voziti hitro, čisto na slepo, in ne videti nič pred sabo, in se zanašat, da bo tudi oni pred tabo vozil tako hitro kot ti, prav tako na slepo, in upal, da ni ničesar počasnejšega (ali bognedaj stoječega) na cesti.

Verjamem, da ti mene tako razumeš, ampak to je samo zato, ker si zabit. Tako kot tist, ki se vozi 30, ker je to varno, se sme, ostali za njim pa bi morali to predvidevat. Pa ne en, 1000 voznikov za njim bi moralo to predvidevat. Če si ti tako pogumen, da staviš življenje na 1000 slovenskih voznikov, da tako vozijo, potem sem samo dokazal svoje iz prvega stavka.
Jaz bi raje stavil na to, da se bom ustavil pravi čas, če bo kaj na cesti v megli. Ali pa vsaj priletel z dost nizko hitrostjo, da ne bo nikomur nič.

Če voziš tako hitro/počasi, da se lahko ustaviš pred stoječo oviro (kot voznik s kamero), voziš s prilagojeno hitrostjo, in je vse OK. Če voziš ako hitro, da se ne moreš (kot ostali, ki so prileteli od zadaj, in se zaleteli), voziš prepočasi.

Vsekakor raje riskiram, da mi en prileti v rit, kot da jaz priletim nekomu v rit. Sploh, ker mi bo tisti zadaj priletel v rit, po tem, ko bom jaz uspešno ustavil pred stoječo kolono, in mu tega ne morem preprečit, bom pa dosti mirneje spal, kot tisti, ki je povozil človeka, ker je bil peš pač prepočasen (ko je bežal iz avta).

Od zadaj lahko prileti tudi kamion in te v najboljšem primeru samo prestavi kakih 20 metrov naprej.

Invictus ::

chinko je izjavil:

To je problem, ja. Osebki z 200 km/h, ki blendajo ko zmešani ker imajo prednost. Invictius, UTK tip voznika... Bejzbolka reši tudi to! ;)

Seveda.

Take počasnete kot si ti, umakne s ceste ;). Zadeve pač delujejo obojestransko ... Pa kje pišem da vozim 200km/h? To se zdi samo tebi, ki se cijaziš 80 km/h.

Smo že pisali tukaj da človek ne ocenjuje najboljše hitrosti.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Vsekakor raje riskiram, da mi en prileti v rit, kot da jaz priletim nekomu v rit.
Če voziš glih prav ti ne bo nihče v rit priletel niti ti nobenemu. Dokaz za to je 364 dni v katerih ni prišlo do take nesreče. Samo za bedake je najbolj varno zmeraj počasi in še počasneje.

Utk je izjavil:

Vsekakor raje riskiram, da mi en prileti v rit, kot da jaz priletim nekomu v rit.
Če voziš glih prav ti ne bo nihče v rit priletel niti ti nobenemu. Dokaz za to je 364 dni v katerih ni prišlo do take nesreče. Samo za bedake je najbolj varno zmeraj počasi in še počasneje.

dokaz da se motiš je 55 nagrmadenih vozil letos in xy nagrmadenih vozil lansko leto pri Postojni. (ali pa je bilo predlanskim).

http://www.zurnal24.si/bomo-danes-izved...
Začelo se je, ko je voznik manjšega tovornjaka trčil v ukrajinski tovornjak

Prva nesreča se je zgodila, ko je voznik furgona - manjšega tovornega vozila, trčilo v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil ukrajinski voznik. "Žal je ta voznik, ki je prvi trčil, podlegel poškodbam. Za tem trkom se je nadaljevalo, kar se je," je povedal Mitja Palčič s policije.

AC_DC je izjavil:

http://www.zurnal24.si/bomo-danes-izved...
Začelo se je, ko je voznik manjšega tovornjaka trčil v ukrajinski tovornjak

Prva nesreča se je zgodila, ko je voznik furgona - manjšega tovornega vozila, trčilo v zadnji del tovornega vozila, ki ga je vozil ukrajinski voznik. "Žal je ta voznik, ki je prvi trčil, podlegel poškodbam. Za tem trkom se je nadaljevalo, kar se je," je povedal Mitja Palčič s policije.

torej je profesionalni voznik divjal. fajn. In kako bodo kaznovali preostale kamioniste in voznike ki so vozili prehitro?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thuban ()

perci ::

Ni pravila kaj je "glih prav". Zato je dobro, da se dogovorimo, da bomo v onrg megli vsi vozili 50km/h, v malo manj hudi pa 70km/h in je zadeva rešena. In da ne bomo takoj ob megli pohodili bremze do daske ampak zavirali z nekim normalnim tempom.

Pa da v megli ne bomo prehitevali ampak vozili po voznem pasu, zato, da bomo kakšnemu kretenu, ki preveč goni, omogočili, da nas ob zaviranju obvozi po prehitevalnem pasu.

To ne pomeni, da nesreče ne bo, bo pa veliko manj verjetna, če se bo kljub vsemu zgodila, pa bo verjetno težjih poškodb minimalna.

Če jih samo 95% to upošteva je enako kot če ne nihče. Fajn, samo ni realno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Utk je izjavil:

zato se izjemno ostro kaznuje tistih 5 % ki hočejo divjat. kmalu ne bo nihče več divjal.

Zgodovina sprememb…

Utk> Če jih samo 95% to upošteva je enako kot če ne nihče. Fajn, samo ni realno.

Ja, še tebi in WarpedOne poberemo vozniško dovoljenje, pa postane realno.

Buggy ::

Od teh kamionistov v tranzitu imamo pozimi vecurene zastoje zaradi zdrsov, nesrece take in drugacne narave, unicene ceste in zrak. Koristi pa se te nimamo da bi tankal gorivo pri nas...zakaj se jih ne deportira na vlak mamico jim tranzitno :S

S4ul3 ::

Buggy je izjavil:

Od teh kamionistov v tranzitu imamo pozimi vecurene zastoje zaradi zdrsov, nesrece take in drugacne narave, unicene ceste in zrak. Koristi pa se te nimamo da bi tankal gorivo pri nas...zakaj se jih ne deportira na vlak mamico jim tranzitno :S

Ker bodo iz Mađarske do Italije hitreje prišli čez Istanbul kot pa s SŽ? Saj plačajo cestnino. To, da ne tankajo tu in da nimamo nobene koristi smo si pa sami krivi ker se ne znamo it posla.

jype je izjavil:

Utk> Če jih samo 95% to upošteva je enako kot če ne nihče. Fajn, samo ni realno.

Ja, še tebi in WarpedOne poberemo vozniško dovoljenje, pa postane realno.

Sem za, če poberete še tistim, ki se bojo vozili 30 in 40.

Zgodovina sprememb…

nikakor ne, ker ravnajo pravilno. ker če ne bi vozili 30 ali 40 bi se lahko oni zaleteli v oviro tako kot se je 55 drugih vozil.

24ur voznja pred nesreco
Hecno je gledati voznjo... najprej ga prehiti passat, kateri je koncal stisnjen med prikolici, potem snemalec prehiti tistega tovornjaka z modro prikolico, kateri je pluzil avtomobile, mimo prehitita se octavia in ford (kuga?) katera sta prav tako ostala cela do naleta ostalih zadaj...
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

S4ul3 ::

Thuban je izjavil:

Utk je izjavil:

zato se izjemno ostro kaznuje tistih 5 % ki hočejo divjat. kmalu ne bo nihče več divjal.

Right, to da se izjemno ostro kaznuje je že skozi zgodovino prineslo en kup pozitivnih rezultatov.

torej je profesionalni voznik divjal. fajn

Tole ni bil profesionalni voznik, ker furgon ni tovorno vozilo, katerega lahko upravljajo profesionalni vozniki.

Furgon je tip nadgradnjel, vozilo, ki se je prvo zaletelo v kamion, pa se lahko vozi z B kategorijo, ker je njegova NDM manjša od 3,5t.

Draconis, nehaj širit laži.

Utk> Sem za, če poberete še tistim, ki se bojo vozili 30 in 40.

To ni prepovedano, zato ni razloga za tako početje.

r3dkv1c4 je izjavil:

torej je profesionalni voznik divjal. fajn

Tole ni bil profesionalni voznik, ker furgon ni tovorno vozilo, katerega lahko upravljajo profesionalni vozniki.

Furgon je tip nadgradnjel, vozilo, ki se je prvo zaletelo v kamion, pa se lahko vozi z B kategorijo, ker je njegova NDM manjša od 3,5t.

tip ki se profesionalno ukvarja z vožnjo ni profesionalen voznik? Kaj pa je potem? dostavljalec pic?

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Utk> Sem za, če poberete še tistim, ki se bojo vozili 30 in 40.

To ni prepovedano, zato ni razloga za tako početje.

Sej se mi je zdelo, da ti je v resnici za varnost vseeno.

SuperVeloce> Hecno je gledati voznjo... najprej ga prehiti passat, kateri je koncal stisnjen med prikolici, potem snemalec prehiti tistega tovornjaka z modro prikolico, kateri je pluzil avtomobile, mimo prehitita se octavia in ford (kuga?) katera sta prav tako ostala cela do naleta ostalih zadaj...

Hkrati se pa zelo jasno vidi, da vozi hitreje od 50km/h in še vedno varno ustavi pred _stoječo_ oviro, kar pomeni, da nihče ni vozil prepočasi, je pa marsikdo vozil prehitro. Pa malo manj kot pol minute preden pride do zastoja mu nasproti vozeči tovornjak zelo očitno blenda, kar je očiten znak, da moraš biti na cesto še bolj pozoren.

Utk> Sej se mi je zdelo, da ti je v resnici za varnost vseeno.

Ni mi, sicer tebi in ostalim neracionalnim posameznikom ne bi predlagal odvzema vozniškega dovoljenja.

Invictus ::

perci je izjavil:

Pa da v megli ne bomo prehitevali ampak vozili po voznem pasu, zato, da bomo kakšnemu kretenu, ki preveč goni, omogočili, da nas ob zaviranju obvozi po prehitevalnem pasu.

Ne , ne, to pa ne gre. Tiste norce je treba ustavit, pa tud če mu postavimo stoječ tovornjak na prehitevalni pas, ali enega "normalnega" voznika s 40 km/h. Naj se nauči kreten. Čeprav bo zastoj na avtocesti in mrtvi ...

Čeprav ne vem kdo je tukaj večji ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype je izjavil:

SuperVeloce> Hecno je gledati voznjo... najprej ga prehiti passat, kateri je koncal stisnjen med prikolici, potem snemalec prehiti tistega tovornjaka z modro prikolico, kateri je pluzil avtomobile, mimo prehitita se octavia in ford (kuga?) katera sta prav tako ostala cela do naleta ostalih zadaj...

Hkrati se pa zelo jasno vidi, da vozi hitreje od 50km/h in še vedno varno ustavi pred _stoječo_ oviro, kar pomeni, da nihče ni vozil prepočasi, je pa marsikdo vozil prehitro. Pa malo manj kot pol minute preden pride do zastoja mu nasproti vozeči tovornjak zelo očitno blenda, kar je očiten znak, da moraš biti na cesto še bolj pozoren.

Utk> Sej se mi je zdelo, da ti je v resnici za varnost vseeno.

Ni mi, sicer tebi in ostalim neracionalnim posameznikom ne bi predlagal odvzema vozniškega dovoljenja.

Če je v tistih zadnjih trenutkih v najgostejši megli vozil kaj več od 50kmh, je težko vedeti brez natančnega izračuna, ampak meni se zdi da je precej upočasnil napram začetku videa, vsekakor nekje blizu te hitrosti.

Hitrosti tovornih vozil so bile po dosedaj zbranih obvestilih in glede na podatke iz tahografov 85 km/h. V taki megli velja omejitev, vsi bi morali hitrost zmanjšati na 50 km/h, poudarja Palčič.

Ta je tudi dobra... tovornjaki so kar pošteno energijo sproščali nad tistim kupom pločevine
««
6 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Zakaj ni hitrost novih avtomobilov omejena Na 130km/h (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
23839149 (33346) dzinks63
»

Dars meri hitrost med trojanskimi predori, kaznovali še ne bodo (strani: 1 2 3 )

12627061 (23210) Mare2
»

Avtošola CPP test (strani: 1 2 )

8518264 (15333) terezijslo
»

Pa kaj je s temi meglenkami?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29272551 (56989) Matako
»

Toča in ustavljanje na avtocesti (strani: 1 2 )

8617652 (14222) timej98

Več podobnih tem