Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5X
Google Nexus 5X
Temo vidijo: vsi
klinker ::
Jebo ih 16gb v letu 2015
Moj prvi Nexus S je ze imel 16gb!!!
Danes bi mogla bit opcija 64/128gb!
Moj prvi Nexus S je ze imel 16gb!!!
Danes bi mogla bit opcija 64/128gb!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Stipex ::
Tele ponudbe z 16GB so naravnost smešne za flagship aparate v 2015.
Ni mi žal niti malo da sem takrat kupil N5 32GB =)
Ni mi žal niti malo da sem takrat kupil N5 32GB =)
Jerry000 ::
kolikšna je pa cena za 32GB verzijo? To pa ne objavijo?
A je kdo v UK? Lahko bi kdo naročil pa potem poslal nam :P
A je kdo v UK? Lahko bi kdo naročil pa potem poslal nam :P
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jerry000 ()
blackbfm ::
Tele ponudbe z 16GB so naravnost smešne za flagship aparate v 2015
Je dost ljudi ki si stvari streama z neta in za tako uporabo 16gb popolnoma zadostuje.
Ce imas pa fetis na cele zbirke slik, mp3jov,videov pol te pa razumem.
klinker ::
C'mon...stream-erjev je v bistvu zelo malo. Ne primerjaj povprecnega janeza s tech folkom ker sta to dva razlicna svetova.
Snemaj par videov v polni locljivosti na dopustu, pa bos vidu ce bo 16gb dovolj, dodaj se par map za navi, nekaj fotk in bos brez placa zelo hitro.
Tako da takih ne nabijat.
Kot sem ze omenu, je moj prvi Nexus S ze imel 16gb placa, pa je to kolko let nazaj?!
Flagship mora imet minimum 32gb, bi pa dandanes ze lahko imel 64gb lagano, samo pol folk na bi cascaval svojega lajfa njim v cloud, samo to je razlog ce mene vprasas.
Jst se clouda izogibam na veliko, oz. ga imam lepo doma na svojem pc-ju.
Snemaj par videov v polni locljivosti na dopustu, pa bos vidu ce bo 16gb dovolj, dodaj se par map za navi, nekaj fotk in bos brez placa zelo hitro.
Tako da takih ne nabijat.
Kot sem ze omenu, je moj prvi Nexus S ze imel 16gb placa, pa je to kolko let nazaj?!
Flagship mora imet minimum 32gb, bi pa dandanes ze lahko imel 64gb lagano, samo pol folk na bi cascaval svojega lajfa njim v cloud, samo to je razlog ce mene vprasas.
Jst se clouda izogibam na veliko, oz. ga imam lepo doma na svojem pc-ju.
Tele ponudbe z 16GB so naravnost smešne za flagship aparate v 2015
Je dost ljudi ki si stvari streama z neta in za tako uporabo 16gb popolnoma zadostuje.
Ce imas pa fetis na cele zbirke slik, mp3jov,videov pol te pa razumem.
Torej po tvoje če ti dam telefon z 1GB boš zadovoln? Saj boš streamal, ne rabiš več. Gre se za to da je danes res 16GB nekako malo. Kot so že rekli, par slik in par videju posnameš in si fertik. 32GB bi bilo za 2015+ lahko kot minimum že...če se hočmo premikat naprej
jan_g ::
Pa saj lahko kupiš model z 32 pa vse do 128GB. Noben te ne sili, da vzameš baseline model.
Meni se zdijo cene kar dobre, $500 za večjega in $380 za manjšega. Jaz bom še malo počakal na par reviewev, potem pa v akcijo. Odkar so proizvajalci omilili predelave UI vmesnika, se mi zdi izbira kar dobra: Moto X, LG G4, Sony Z5 compact, in še dva Nexusa.
Meni se zdijo cene kar dobre, $500 za večjega in $380 za manjšega. Jaz bom še malo počakal na par reviewev, potem pa v akcijo. Odkar so proizvajalci omilili predelave UI vmesnika, se mi zdi izbira kar dobra: Moto X, LG G4, Sony Z5 compact, in še dva Nexusa.
Hja...par zanimivih linku:
http://www.androidpolice.com/2015/09/28...
Torej brez stabilizatorja za slikanje, brez wireless charging in online order only. Torej za slovence odpade ker nam ne dela google store...bravo. Torej bom moral na ebayu kupovati ali pa če je kateri živeči v UK toliko prijazen da bi lahko naročil za nas
Torej brez stabilizatorja za slikanje, brez wireless charging in online order only. Torej za slovence odpade ker nam ne dela google store...bravo. Torej bom moral na ebayu kupovati ali pa če je kateri živeči v UK toliko prijazen da bi lahko naročil za nas
IL_DIAVOLO ::
Kako je folk razvajen...pricakujejo top specifikacije s 120 giga in pod 400 evrov. Ce hoces snemat si kupi lumio. Nexus je namenjen drugacnemu tipu uporabnika, ki zeli tekoco in stock izkusnjo androida.
Da...ampak...mah ne da se mi ubadat s takmi. Uglaunem tam sem dal linke. Mene wireless ne moti da ga ni, stabilizacija...je res uporabna stvar glede na to da je mobilnik in nimaš 3poda zraven, večinoma slikaš on the go. Ampak se mi zdi da N4 tudi ni imel, pa je delal zame dobre fotke. Me pa zanima če je ta kamera toliko odprta kot na N5.
dr.Akula ::
@Jerry000 Sigurno se bo LG Nexusa dalo dobiti tudi preko spletnih trgovin v Sloveniji, pa tudi operaterji ga bodo imeli. Ne sicer takoj, eventuelno pa. Samo v tem primeru bo LG tisti, ki bo določal ceno.
ni podatka
2GB rama... oh well...
Nexus 5 ima tudi 2GB pa deluje lepo tekoče...baje.
danes je dan d, moj kontakt v uk je že priravljen za akcijo
še maloooo
LP
Lahko še nam zrihtaš :)?
Zgodovina sprememb…
gregor ::
bi z veseljem zrihtal, vendar pa gre za osebo ki dela v drugi enoti našega podjeta, anglež (nas je 47.000) in ga v bistvu razen preko emailov ne poznam
še za ta 1 tel upam, da bo uspel vse uredit
kar se tiče rama, imam N5 in mi v tem trenutku uporablja 410 mb za sistem in 341 za apps, prosto 1,1 GB
lp
kar se tiče rama, imam N5 in mi v tem trenutku uporablja 410 mb za sistem in 341 za apps, prosto 1,1 GB
lp
gusto ::
A se še komu zdijo malo velike fizične dimenzije, predvsem višina?
LG Nexus 5X: 147 x 72.6 x 7.9 mm
LG G2: 138.5 x 70.9 x 8.9 mm
S tem da je G2 star dve leti, oba imata 5.2" ekran.
bi z veseljem zrihtal, vendar pa gre za osebo ki dela v drugi enoti našega podjeta, anglež (nas je 47.000) in ga v bistvu razen preko emailov ne poznam
lp
Potem se ne hvalit
Ja...moje trenutne negativne stvari: Velikost (fizična), brez stabilizatorja, baterija (to je relativno, na N4 nisem imel pretiranih težav, bi bilo pa fino da bi bla večja bategija), design - sprednji zvočniki. Čakam na ceno za 32GB model da vidim če se splača. Še vedno sem v dilemi med starim in tem novim.
Vem da sem vprašal, bom še 1x. Kdo od vas živi v UK? Ali pa pozna koga? Da se nas nabere na kup pa nabavimo to zadevo. Edino ne vem kako se bomo zmenili za prevzem
Zgodovina sprememb…
C'mon...stream-erjev je v bistvu zelo malo.
Haha kak ti sanjas.. Web, mail, youtube, fb, instagram snapchat, whatsapp.. To je vse stream z neta.
C'mon...stream-erjev je v bistvu zelo malo.
Haha kak ti sanjas.. Web, mail, youtube, fb, instagram snapchat, whatsapp.. To je vse stream z neta.
No, da ne bomo pokilovski, mislim da je mislil glede slik, videjev, aplikacij itd ki močno zasedajo prostore. Ja, imamo cloud...ampak kaj ko prideš na območje (tujina, kakšen kraj v SLO) kjer interneta nimaš, ne moreš niti svoje galerije si ogledat če je vse na netu. Jaz ta cloud smatram kot backup, ne želim pa bit odvisen od neta da lahko opravim osnovno funkcijo - ogled slik. (govorim za scenarij ko daš na cloud in zbrišeš iz telefona da lahko ohraniš prostor). Ampak ja, če si jo zbrisal to pomeni da ni toliko "nujna" da bi jo imel na telefonu, ker tko ni prostora. Jaz vzamem 32GB če bo imel model še 3GB rama...drugače pa kar na 16GB pa konc
Quagmire ::
Sem že bil prepričan, da bom počakal na 6P in ga vzel, ampak se vedno bolj nagibam k lanski 6-ki.
6P nima wireless charginga, OIS, zgleda obupno s tistim črnim pasom pri kameri pa še manjši ekran ima kot 6, čeprav je dolžina telefona ista (160mm)
Koliko mislite da bo stal pri nas? 600EUR?
6P nima wireless charginga, OIS, zgleda obupno s tistim črnim pasom pri kameri pa še manjši ekran ima kot 6, čeprav je dolžina telefona ista (160mm)
Koliko mislite da bo stal pri nas? 600EUR?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Quagmire ()
Red_Mamba ::
Ja...moje trenutne negativne stvari: Velikost (fizična), brez stabilizatorja, baterija (to je relativno, na N4 nisem imel pretiranih težav, bi bilo pa fino da bi bla večja bategija), design - sprednji zvočniki. Čakam na ceno za 32GB model da vidim če se splača. Še vedno sem v dilemi med starim in tem novim.
Vem da sem vprašal, bom še 1x. Kdo od vas živi v UK? Ali pa pozna koga? Da se nas nabere na kup pa nabavimo to zadevo. Edino ne vem kako se bomo zmenili za prevzem
Jst zivim v UK
snapdragon 808, seriously google??
zaka niso vzel 620. al bo to oni drugi model z 64gb
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Red_Mamba ()
Jst zivim v UK
Bi bil pripravljen zbirat naročila za nas živeče v SLO in potem nam poslati?
Red_Mamba ::
Jst zivim v UK
Bi bil pripravljen zbirat naročila za nas živeče v SLO in potem nam poslati?
za $$$ se vse dobi, sploh ce v naprej placas vse :D
se pozanimam o stroskih, ko bo znana cena potem pa se zmenimo.
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Hja, google store ne dela v SLO, tako da google si ne želi mojega denarja :). Seveda, bomo počakali do izida in na kakšen review :). Pomoje bo še kakšen tak da bi rad naročil. lahko pa da bo v tem času tudi že v trgovinah...bomo vidli :)
Sami ::
Meni osebno res moti 2GB RAM-a (čeprav ga je trenutno dovolj, ni pa futureproof), kamera zgleda OK...samo brez image stabilizatorja???? Tudi wireless charging na svojem N5 redno uporabljam....bomo videli, malo sem razočaran :D
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Od tega me najbol stabilizator moti da ga ni. Stari N5 ga je imel? V takšnih pogledih se mi zdi N5 boljši kot ta 5X
Sami ::
Od tega me najbol stabilizator moti da ga ni. Stari N5 ga je imel? V takšnih pogledih se mi zdi N5 boljši kot ta 5X
Da, stari N5 ga ima.
Čeprav GSM Arena pravi, da ga ima tudi 5X.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
lovro535v2 ::
A kdo ve če se bo kje dalo spremljat livestream predtavitev nexusa.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
G2 je recimo en tak zanimiv primer, v slabsi svetlobi se podaljsa exposure tok da ti nobena stabilizacija ne pomaga..je*es to. Sam senzor in sw sta bolj pomembna od ois, poglej iphone.
kje na youtube bo livestream?
sem že iskal pa na najdem tega podatka...
sicer pa bi naj konferenca bila ob 18:30 uri, če se motim me popravite
LP
sem že iskal pa na najdem tega podatka...
sicer pa bi naj konferenca bila ob 18:30 uri, če se motim me popravite
LP
Super, bom gledu če ulovim :). Upam da bo potrjeno 3gb in stabilizator. Ponekod pravijo da bo 32GB verzija imela 3GB rama ponekod ne, nekje pravijo da bo stabilizator nekje ne...tko zdej je skrajni čas da vidm kaj bo res in kaj ne.
hvala za informacijo bom gledal definitvno livestream upam da bo zanimivo in da bo nexus 5x mel 3GB ram ne pa 2GBkot trdijo nekateri.
Zheegec ::
Jao. 2GB RAM je več, kot dovolj za Nexusa. Na N5 imam lahko odprtih cel kup aplikacij, pa deluje popolnoma tekoče (suck on that, TouchWiz).
Malo so vprašljive fizične dimenzije (čeprav bo imel menda stereo zvočnike spredaj, tako da OK). Izbira procesorja je super, Snapdragon 808 je najboljša izbira trenutno. Baterija je super. Edino IOS bi pa res moral imeti, če tega nima bom sad panda :(
Malo so vprašljive fizične dimenzije (čeprav bo imel menda stereo zvočnike spredaj, tako da OK). Izbira procesorja je super, Snapdragon 808 je najboljša izbira trenutno. Baterija je super. Edino IOS bi pa res moral imeti, če tega nima bom sad panda :(
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
verjamem da je 2GB več kot dosti na nexus 7 ga nikoli ne zmanka ampak sedaj kot majo vsi že 3GB bi laho imel pa tudi nexus. stereo zvočniki uspredaj so superca glede baterije sem pa še skeptičen ker sedaj imam na oneplus onu 3100mah in na manj ne bi rad šel se pa govori da bo imel quick charge.procesor 808 je pa tudi optimalna izbira namreč 810 se pregreva.
prepričan sem da bo 16gb verzija imela samo 2gb rama , in tudi če ga bo imela, ga nabavim
problem je samo cena, če bo ta za EU šla v višave, potem ne vem ali ga bom nabavil
upam, da bo vsaj 450 eur, vsak eur manj bi bilo pozitivno presenečenje, če bi stal 400 eur pa bi bilo odlično...
je pa smešno to da sem pred 2 letoma za n5 dal cca 320-350 eur, se ne spomnim točno več..., sedaj pa ko bi morala biti ta tehnologija bolj poceni, pa je vse skupaj dražje
saj vem, rešitev je kitajc xiaoami ipd ampak sem nexus fan
LP
problem je samo cena, če bo ta za EU šla v višave, potem ne vem ali ga bom nabavil
upam, da bo vsaj 450 eur, vsak eur manj bi bilo pozitivno presenečenje, če bi stal 400 eur pa bi bilo odlično...
je pa smešno to da sem pred 2 letoma za n5 dal cca 320-350 eur, se ne spomnim točno več..., sedaj pa ko bi morala biti ta tehnologija bolj poceni, pa je vse skupaj dražje
saj vem, rešitev je kitajc xiaoami ipd ampak sem nexus fan
LP
lovro535v2 je izjavil:
verjamem da je 2GB več kot dosti na nexus 7 ga nikoli ne zmanka ampak sedaj kot majo vsi že 3GB bi laho imel pa tudi nexus. stereo zvočniki uspredaj so superca glede baterije sem pa še skeptičen ker sedaj imam na oneplus onu 3100mah in na manj ne bi rad šel se pa govori da bo imel quick charge.procesor 808 je pa tudi optimalna izbira namreč 810 se pregreva.
A zato ker imajo drugi mora imeti tudi nexus? Windows phone cisto lepo dela na 1 giga, nexus pa na 2 giga...mislim, da bi ze 1 giga zadostovalo za vecino stvari. Povsem brez potrebe, samo ceno dviguje.
Zheegec ::
Za 32GB N5 sem dal 400€ ob izzidu, upam da bo tudi N5x nekje tukaj
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
Janez Janša, 29.04.2014
Janez Janša, 29.04.2014
buneech ::
379$ naj bi bila 16GB verzija N5X. Na Android Police majo polno nekih rumorjev, k se bojo najverjetneje izkazali za točne.
Jao. 2GB RAM je več, kot dovolj za Nexusa. Na N5 imam lahko odprtih cel kup aplikacij, pa deluje popolnoma tekoče (suck on that, TouchWiz).
Kaj je IOS?
Runnagain ::
Image Optical Stabilizer
Optična stabilizacija fotoaparata.
Optična stabilizacija fotoaparata.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Runnagain ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Pixel (strani: 1 2 3 4 … 73 74 75 76 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 796615 (979) | Božo Tolče |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 560275 (182306) | zk_eu |
» | Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 20774 (14049) | sift |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 48866 (40390) | amacar |