Forum » Mobilne tehnologije » Google Nexus 5X
Google Nexus 5X
Temo vidijo: vsi
Sami ::
Realno je 2GB RAM-a na Nexusu več kot dovolj, moj dela trenutno kakšne 2 tedna brez restarta in je še 890MB RAM-a frej. Stock android ni nik požrešen sistem.
sej ram rabiš za appe, ne za sistem
Ojoj...a sistem pa ne uporablja RAM-a??? (kaj vse tukaj slišimo) :D Moj sistem ga trenutno uporablja 482MB
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sami ()
blackbfm ::
nevem kva ti slišiš.. še enkrat, mogoče bolj jasno, telefoni imajo 2 in 3 giga rama predvsem zarad appov, ne zarad sistema
nevem kva ti slišiš.. še enkrat, mogoče bolj jasno, telefoni imajo 2 in 3 giga rama predvsem zarad appov, ne zarad sistema
Seveda zaradi appov in sistema! Kako naj potem sistem deluje?????
Nexus ima stock android in sistem ne uporablja velike količine rama, če bi imel samsungpov touchwiz pa bi sistem zavzemal še več rama in bi ga bilo posledično manj za appe, v tem primeru Nexusu 2GB RAM-a zadostuje....rabiš še kakšno razlago?
starboi ::
matijadmin ::
Meni pa gre najbolj v nos SafeSwitch tehnologija, ki je prisotna v CPE izbranega proizvajalca.
Vrnite nam techno!
ezzy ::
Trenutno še vedno imam N4 in z malo modifikacijami sistem uporablja 303MB in 177MB aplikacjie, tako da pomoje bo 2GB dovolj, sploh pa pri stock androidu.
Jerry000 ::
še 1x vprašam...glede na "znane" specifikacije in cene...kaj mi predlagate? Naj nabavim 5X ali N5? Seveda bom počakal na izid, ampak že zdaj malo razmišljam. Prihajam pa iz N4 kateri mi je crknil, tako da rabim menjat :), ne gre se za nadgradnjo
še 1x vprašam...glede na "znane" specifikacije in cene...kaj mi predlagate? Naj nabavim 5X ali N5? Seveda bom počakal na izid, ampak že zdaj malo razmišljam. Prihajam pa iz N4 kateri mi je crknil, tako da rabim menjat :), ne gre se za nadgradnjo
To si na tem forumu že tolikokrat prašal :D namesto tebe se ne moremo odločiti.
Moje mnenje je tako, če ga rabiš takoj kupi N5, drugače pa seveda 5X.
Da kupite Nexus 6, sedaj se ga novega dobi že pod 400e. Ne vem zakaj tolikokrat sprašujete eno in isto, mi se za vas ne moremo odločiti. Glede tehnologije je tako, da se gre pogledati nekam na lastne oči kako zadeva deluje in se potem na podlagi tega odloči kaj kupiti. Tako boste najbolje in najhitreje prišli do vseh odgovorov in zaključkov.
lovro535v2 ::
N6 odpade, to zame ni več telefon kar se tiče velikostipredlagam ti da kupiš nexus 5x ker bodo kmalu čez kakšno leto nehali izdajati posdobitve za nexus 5.
Raspberry Pi 512MB 32GB Raspbian/Asus P7P55D Intel core i5 2,66ghz
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
LGA 1156 8GB Kingston DDR3 WD Black 1TB Gigabyte GT430 W7/
Nexus 7 2013 32GB/Oneplus one 64GB Sandstone black.
V tem primeru ga mislim rootnit:). Je res lepo če imaš upgrade, ampak z N5 bi lahko "preživel".
SloSlayer ::
A še koga moti velikost novega Nexusa (154 x 76 x 10 mm)? Predvideval sem, da bom letos zamenjal moj stari telefon z novim Nexusom, vendar sedaj več nisem prepričan, saj je ta velikost po mojem mnenju prevelika. Ne vem, kam vsi Android telefoni rinejo v čim večje dimenzije... Ostane še le Sony Compact serija telefonov, kjer pa me moti skin, saj imam raje čist Android. Vedno bolj me vleče k novemu IPhonu, kjer je velikost nekako maximum, kar jaz želim, ampak nimam ne vem kaj druge izbire.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SloSlayer ()
A še koga moti velikost novega Nexusa (154 x 76 x 10 mm)? Predvideval sem, da bom letos zamenjal moj stari telefon z novim Nexusom, vendar sedaj več nisem prepričan, saj je ta velikost po mojem mnenju prevelika. Ne vem, kam vsi Android telefoni rinejo v čim večje dimenzije... Ostane še le Sony Compact serija telefonov, kjer pa me moti skin, saj imam raje čist Android. Vedno bolj me vleče k novemu IPhonu, kjer je velikost nekako maximum, kar jaz želim, ampak nimam ne vem kaj druge izbire.
Kaj imate zelo majhne ročice, da se vam zdi 5,2inchen telefon ogromen ? Telefon mora biti velik med 5 in 5,5.. vse kar je čez ali manj je neuporabno. Sam imam že več kot leto 5,5inchnega in je velikost prava, na manjše ne grem nikoli več. Lp
Cancer ::
Dimenzije so le špekulacije. Eni pravijo da je telefon: 146.9mm tall by 72.5mm wide
Trololololol ::
Kaj imate zelo majhne ročice, da se vam zdi 5,2inchen telefon ogromen ? Telefon mora biti velik med 5 in 5,5.. vse kar je čez ali manj je neuporabno. Sam imam že več kot leto 5,5inchnega in je velikost prava, na manjše ne grem nikoli več. Lp
Žena bi na čase verjetno hotela še večjega?
IL_DIAVOLO ::
Mislim, da je 5.2 ravno prava velikost...zlata sredina med 5 in 5.5. N6 pa je res prevelik.
martincek1 ::
Resno bo tako velik? Imam Nexus5, ki meri 137.9 x 69.2 x 8.6 mm. Torej je 16mm krajši, 7mm ožji in 1.4mm tanjši. Kljub temu, da imam zelo velike roke, s prsti komaj še dosežem zgornji levi kot, če telefon držim z eno roko. Tako da ja, pripravljen sem iti tudi na telefon z večjim ekranom kot je 4.95 inčev, ampak samo, če ga bodo spravili v enako veliko ohišja. Pet inčev je ideal, ne vem kako je lahko za nekatere ta ideal 5.5 inča, sploh če upoštevamo da povprečna populacija še zdaleč ni visoka 1.85-1.90m.
N4 mi je bil idealna velikost...ne premajhen in ne prevelik.
Mavrik ::
Ja mene, že povečanje velikosti z N4 na N5 mi ni bilo všeč, da pa novega N5 spreminjajo še v večjo požrešno lopato pa je dovolj da bom verjetno vzel Z5compact. Vsaj baterija tam drži normalen čas in je stvar celo prenosljiva.
The truth is rarely pure and never simple.
hojnikb ::
>Pa kaj na telefonih delate...gledate filme ali kaj?
Niso filmi edina stvar, ki pokuri plac.... GPS karte, slikce, kakšna igrica pa si hitro od tistih par GB, ki jih maš pr 16GB verziji na voljo.
Da se danes prodajajo mid in high end telefoni z 16GB placa je _kriminal_.
Hudiča no, sj flash ni tako drag. Je med cenejšimi zadevami, če gledamo BOM.
Ampak seveda so ekonomski razlogi, da je tako.
Niso filmi edina stvar, ki pokuri plac.... GPS karte, slikce, kakšna igrica pa si hitro od tistih par GB, ki jih maš pr 16GB verziji na voljo.
Da se danes prodajajo mid in high end telefoni z 16GB placa je _kriminal_.
Hudiča no, sj flash ni tako drag. Je med cenejšimi zadevami, če gledamo BOM.
Ampak seveda so ekonomski razlogi, da je tako.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
To ti ne more vzet tolko placa...jaz imam še vedno 8 giga fraj, od tega 2 giga aplikacij.
Mavrik ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Mene bolj moti to, da še vedno ponujajo telefone s samo 16gb/32gb shrambe.
Pa kaj na telefonih delate...gledate filme ali kaj?
Kamere po novem snemajo zelo velike filmčke (30+ MBit) ter tudi ogromne slike. Že nekaj parminutnih filmčkov posnetih s kamero fotoaparata komot zasede kar nekaj GB. Upoštevaj da ima "16GB" telefon v praksi tam 11GB placa, dodaj kakšne GPS karte, nekaj malega glasbe in si takoj brez placa.
The truth is rarely pure and never simple.
Ja, se strinjam...samo zanimalo me je, na kakšen način folk zapolni dokaj veliko prostora...moj telefon ima sicer placa 13 giga.
fopi ::
Saj ni važno kako velik je ekran. Važna je velikost telefona. Vse kar je nad cca 140 mm je zame preveliko. Seveda pa naj v to potem spravijo čim večji ekran.
Brezveze se je prepirat ali je dovolj 5" ali je 5,5" premalo, če pa sta lahko telefona enako velika ali celo tisti z manjšim ekranom večji.
Brezveze se je prepirat ali je dovolj 5" ali je 5,5" premalo, če pa sta lahko telefona enako velika ali celo tisti z manjšim ekranom večji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fopi ()
Jobs191 ::
Problem je tudi ko proizvajalec (samsung naprimer) naloži 3gb neuporabnih aplikacij na telefon potem pa še telekom če ga kupiš prek naročnine in imaš od tistih 16gb na voljo samo 8gb
Kebo ::
Fantje, na expansys.si je nexus 6 384,38 € s poštnino vred. Pomoje dost boljši deal od tanovih nexusov, če ti velikost ni ovira.
buneech ::
Ja mene, že povečanje velikosti z N4 na N5 mi ni bilo všeč, da pa novega N5 spreminjajo še v večjo požrešno lopato pa je dovolj da bom verjetno vzel Z5compact. Vsaj baterija tam drži normalen čas in je stvar celo prenosljiva.
Dvomim sicer, da bo N5X zgoraj navedenih dimenzij. Ker bi bil potem enako velik in težek kot 6P.
knap ::
Kakšna cena v eur je še primerna za n5x?
Koliko ste pripravljeni maksimalno odšteti?
Je 450 že preveč, se za ta denar dobi kaj boljšega?
Lp
Koliko ste pripravljeni maksimalno odšteti?
Je 450 že preveč, se za ta denar dobi kaj boljšega?
Lp
Trololololol ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Mene bolj moti to, da še vedno ponujajo telefone s samo 16gb/32gb shrambe.
Pa kaj na telefonih delate...gledate filme ali kaj?
Kamere po novem snemajo zelo velike filmčke (30+ MBit) ter tudi ogromne slike. Že nekaj parminutnih filmčkov posnetih s kamero fotoaparata komot zasede kar nekaj GB. Upoštevaj da ima "16GB" telefon v praksi tam 11GB placa, dodaj kakšne GPS karte, nekaj malega glasbe in si takoj brez placa.
Mene že pri jazJajcih moti premalo placa. Par albumov snetih iz njihove storitve Music, par singlov, enih par sto fotk (250?) pa je to to. O iglicah raje ne bi sanjal.
Vanadium ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
Več od 350 evrov ne dam.
Se mi zdi da potem ne boš imel 5X...mam občutek da bo 400€. Nažalost. Upam samo da ne bo pri nas še dražji
r3dkv1c4 ::
če vas skrbi pomanjkanje placa je tole super zadeva
Vsaka stvar ima svojo mejo.
You can ban me, but you can't shut me down!
Preko OTG kabla lahko na Nexusa 5 povežeš katerokoli napravo.
r3dkv1c4 ::
Preko OTG kabla lahko na Nexusa 5 povežeš katerokoli napravo.
res je ampak gre se za storage, ki ga je najlažje prenašat okoli in ne rabiš nobenga kabla.
Vsaka stvar ima svojo mejo.
IL_DIAVOLO je izjavil:
Več od 350 evrov ne dam.
Se mi zdi da potem ne boš imel 5X...mam občutek da bo 400€. Nažalost. Upam samo da ne bo pri nas še dražji
Potem pač ne...so druge alternative.
pa to ziher pride do slovenije, pa potem dela če vanj vtakneš mobitelov sim?
Skladišče je v eu tak da ti dostavjo v parih dneh zadevo, in ja ta telefon podpira fekvence vseh slo operaterjev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Kebo ()
Cancer ::
Cena za Nexus 5x: 379 dolarjev (16gb)
Nexus 6p: 499 dolarjev (32gb)
Telefon naj bi se dalo prednaročiti že jutri, takoj po Googlovem eventu.
Vir: http://www.gsmarena.com/new_leak_reveal...
Nexus 6p: 499 dolarjev (32gb)
Telefon naj bi se dalo prednaročiti že jutri, takoj po Googlovem eventu.
Vir: http://www.gsmarena.com/new_leak_reveal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Google Pixel (strani: 1 2 3 4 … 73 74 75 76 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 796492 (856) | Božo Tolče |
» | Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 4 … 51 52 53 54 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 560268 (182299) | zk_eu |
» | Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 20774 (14049) | sift |
» | Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Android | 48863 (40387) | amacar |