» »

Google Nexus 5X

Google Nexus 5X

Temo vidijo: vsi
««
28 / 38
»»

MxxW5 ::

aaa1 je izjavil:

Zdravo,
zanimam se za nakup Nexusa 5x 32gb, pa sem opazil da jih na bolhi skorajda ni oziroma če se že mogoče kateri prodaja gre takoj. Torej ker bi rad zamenjal telefon sem malo pogledal naokoli, najcenejši se sicer dobi http://geizhals.eu/google-nexus-5x-32gb... za okoli 290€ ampak so iz nemčije (ne razumem nemško in nevem kako je z poštnino), nekako sem se zagrel za http://www.electronic4you.si/lg-nexus-5... kjer stane 299+9€ poštnine. Je mogoče že kdo naletel na kako ugodnejšo varianto? Vem da so bili nekaj časa 260€ v akciji, vendar zdaj v zadnjih časih ne najdem nič podobnega. Torej kje bi vi kupili Nexusa 5x 32gb, lahko rabljenega ali novega, barva mi ni važna.


Prijateljski in dobronameren nasvet. Ne kupi 5x. Nič sicer še ni uradnega (in verjetno tudi ne bo), ampak izgleda, da ima tudi 5x t.i. "bootloop" problem (google it). Začelo se je z LG G4, nadaljevalo pa s 5x in V10. Da se res nekaj dogaja, je najbolje preveriti na ustreznih subredditih:

https://www.reddit.com/r/nexus5x/

https://www.reddit.com/r/lgg4/

https://www.reddit.com/r/lgv10/

Glede na to, da je podobnih in boljših telefonov na prodaj dovolj, se s 5x (in LGji nasploh) IMO ne splača tvegati.

PrimozR ::

Tudi? Saj je jasno znano, da ga ima. Osebno vem za 3 primerke vključno z mojim, ki so ga fasali v zadnjem tednu (dva neugodna, moj je bil še v garanciji), par postov višje je nekdo poročal o istem problemu.

Koliko podobnih in boljših telefonov pa je naprodaj? Kar jaz poznam trg so to samo Pixel in iPhone 6S/7, ki pa so precej dražji.

Tinaamalaa ::

Xiaomiji naprimer...

PrimozR ::

Od kdaj imajo Xiaomiji stock Android in redne posodobitve?

vilonja ::

Za tiste najbolj zagrižene imaš pri xiaomi.eu romu weekly posodobitve:)

Tinaamalaa ::

Pa koliko hoces stock aosp,ressurection remix,CM,lineage,..
MiUi pa ima vsak petek update, lahko tudi vsak dan flashas, ce hoces :)
Dve leti imas ziher posodobitve potem pa se ze menja telefon v danasnjih casih...

PrimozR ::

E, vidiš, flešaš. S to prakso sem zaključil z izidom Lollipopa, ki je na Nexus 4 (prej z zamenjanim ROMom) šel v tovarniški obliki. In tako ostaja tudi na 5X. Google pripravi update, na telefonu se pojavi obvestilo za namestitev, tega kliknem in to je to. Update pride daleč pred konkurenco in je popolnoma netežaven. Še aplikacij ni treba nalagati ponovno.

Tinaamalaa ::

Ja saj to ti enako flešaš...le da stisnes preko updaterja, kar je popolnoma enako na MiUi...
Vedno, ko flashas ostanejo vsi podatki in aplikacije...
Poanta je, da updati na MiUi so tudi redni...in izbira custom ROMov je ogromna, na koncu se pa vsak sam odloci kar zeli :)

PrimozR ::

Ja ampak MIUI ni AOSP, kajne? Pa kot vidim MIUI niti še ni na Android 7. Kako so potem updati lahko redni, če je Android 7 zunaj že od avgusta, 3 tedne imam pa že 7.1.1?

Nedvomno si bo kdo mislil, da težim. Kar je res. Samo zato, ker naprave, ki vse to, o čemer govorim (stock Android, verzija 7 ali novejša, hitre nadgradnje, itd.), imajo, obstajajo. In sem jih naštel (5X in Pixel). Zakaj bi se potem moral zadovoljiti s starejšo verzijo Androida, ki je za povrh še, po možnosti celo obupno grdo, preoblečena?

Imaš prav, vsak se sam odloči, kaj želi. Jaz sem se odločil za Nexusa :P

Tinaamalaa ::

Ja sej je fajn Nexus :)

MiUi je tudi ze na Nougat...do zdaj sicer le par aparatov (Mi5,MiMax...)
Mas pa veliko izbiro custom ROMov (aoscp, itd, ki so ze na 7.1.1), ce ti je to pomembno, meni naprimer ni tako zelo.

Meni je naprimer MiUi vizualno bolj vsec, kot stock nexus, stvar okusa sicer, ampak je res ogromna izbira tem...

Jaz sem tudi kolebala med Nexus 5x in RN3...oba dva sta fajn telefoncka, ampak RN3 ima vseeno boljši procesor, vecjo baterijo ter moznost microSD pa se za 150€ je prisel domov...Se pravi, ce zdrzi 2 leti...je to manj ko 20 centov na dan. Pixel je pa predrag..pa vizualno mi ni vsec, sploh spodaj neizkoriscen prostor in potem se navigation bar na screenu...
Vsak svojega konja hvali, glavno pa je, da si z njim ti zadovoljn in da ti sluzi

vilonja ::

Če si na MIUI sploh ne opaziš razlike med android 5.1, 6.0 ali 7.0.

Kar se pa funkcionalnosti tiče, si pa skoraj upam trditi, da ima MIUI več funkcij kot stock android.

Sem bil na cm13 (android 6.0) in sem potem presedlal na MIUI. No pa da naštejem nekaj razlik:
-Ura pri 6.0 je čisto nefunkcianalna. Komaj sem pogruntal kako se naštima odstevalnik časa.
-Pri MIUI lahko že z in built appom snemaš klice, ki se ti potem shranijo v mi.cloud tako kot beležke, klici in sporočila.
-vreme aplikacija je zelo dodelana
-Ravno tako lahko zaščitiš aplikacije in skriješ datoteke
-Kalkulator aplikacija lahko pretvarja karkoli od mase, valute, temperature,...
-MIUI ima možnost dual appov

Če te pa moti, da MIUI nima app drawerja, imaš pa na googlu playu nešteto launcherjev.

Ko pa ljudje kupujejo telefon za 800 eur, se pa noben ne pritožuje zaradi app drawerja.

Zdaj ne vem zakaj ti je miui tako grd. To je sicer stvar okusa. Meni osebno je bolj važno, da je funkcionalen. Ikone lahko brez problema zamenjaš, da so take, kakor na stock androidu.

V glavnem MIUI ni tako slab kot misliš.

Je pa res, da bo verjetno stock android kakšno aplikacijo hitreje zagnal in kakšen app dalj časa v spominu zadržal. Ampak pri 3gb rama je ta razlika že manj opazna.

gddr85 ::

nougat še pride, čeprav tud ko bo nougat, se ne bo čutilo neke bajne vizualne spremembe, razen split scren opcije afaik, npr. neke razlike za občutit tud ni bilo med stock lollipop in marshmallow
pri miui, flyme, emui je pa potem itak skin z njihovim ui, custom notifications itd. in je praktično vseeno kaj piše pod phone os, bolj je to, da tisti, ki nestrpno čakajo na nov updejt, da ga takoj dobijo, da se pomirijo :P

MxxW5 ::

PrimozR je izjavil:

Tudi? Saj je jasno znano, da ga ima. Osebno vem za 3 primerke vključno z mojim, ki so ga fasali v zadnjem tednu (dva neugodna, moj je bil še v garanciji), par postov višje je nekdo poročal o istem problemu.

Koliko podobnih in boljših telefonov pa je naprodaj? Kar jaz poznam trg so to samo Pixel in iPhone 6S/7, ki pa so precej dražji.


Jaz sem hotel človeku, ki kupuje 5x, le hotel dati vse relevantne informacije (če jih morebiti še ni poznal). Zame je namreč (menda precej velika) možnost, da bo telefon v kratkem času dober le še kot obtežilnik za papir, dealbreaker. Težko si predstavljam, da za koga ni tako. Kdo bi vedoma kupil proizvod, ki ima (kot kaže) kritično serijsko napako?!

Kar se tiče boljših telefonov, je to stvar prioritet posameznika; če hočeš pure android z dobro podporo, potem je res, da kaj več od Nexusev in Pixlov ne ostane. S tem, da Nexusev ni več, Pixli bodo pa izgleda le high-end.

Tudi jaz bi hotel pure Android. In sem ga tudi imel, saj sem imel v preteklosti dva Nexusa (RIP). Ampak kompromis je preprosto prevelik, vsaj pri LGjih. Pri smartphoneu ni pomemben le softver, ampak tudi hardver. 50-50, bi rekel. Poglejmo LG Nexuse: pri štirici je šel touchscreen in to množično. Pri petki je šel power gumb, s tem, da ima N5 strukturno integriteto piškota. Pri 5x so se začeli bootloopi. Če sem prištejemo še bootloope pri G4 in V10, zadeva začne mejiti na katastrofo za LG. Pa skorajda nihče (razen besnih lastnikov na forumih) ne piše o tem. Če ne bi bil tako lepo vzgojen, bi rekel, da LG izdeluje škart telefone. Tako bom rekel samo, da je izgleda LG pri lovu za dobičkom pri kvaliteti izdelave svojih telefonov naredil kompromis ali dva preveč. Saj ne, da so drugi proizvajalci kaj bistveno boljši; ampak se mi zdi, da je LG še najslabši med slabimi.

Resnično je škoda, da je pri Androidnih telefonih tako težko dobiti pure Android s solidnim in dobro skupaj danim hardverom (za normalno ceno).

krho ::

Problem teh kitajskih "jajc" je v zanič fotkiču. Ponavadi ni notification LED-a, ni NFCja, standardne android tipke so označene drugače, ali sploh niso narisane, back in list sta obrnjena, niso na zaslonu, če so spodaj pogosto niso osvetljene.
a je dovolj razlogov?
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

PrimozR ::

Hm, tole za probleme s touchscreenom na štirkah pa prvič slišim. Pa imam eno kot backup v predalu (eno sem pa prodal po nakupu 5X). Za petico je znan problem gumba, ampak tudi to smo že reševali s spajkanjem. Ni tak bav bav, kot govorijo po internetu.

MxxW5 ::

PrimozR je izjavil:

Hm, tole za probleme s touchscreenom na štirkah pa prvič slišim. Pa imam eno kot backup v predalu (eno sem pa prodal po nakupu 5X). Za petico je znan problem gumba, ampak tudi to smo že reševali s spajkanjem. Ni tak bav bav, kot govorijo po internetu.


To ni tema o N4, zato samo na kratko povem, da je touchscreen crknil na mojem N4 (najprej je crknil ozek navpični pas na sredini ekrana, nato še eden, nato sta se pasova začela širiti, danes dela le še kakšne 20-30% touchscreena - vse v roku parih tednov). Enako se je zgodilo kolegu. Malo preveri Reddit. Evo, prva tema:

https://www.reddit.com/r/nexus4/comment...

GupeM ::

Je kdo že našel kabel USB type A to USB type C, ki bi podpiral quick charge na Nexus 5x? Zaželjen bi bil tudi primeren adapter, po možnosti tudi avtopolnilec.

pirlo ::

Na aliexpressu sem kupil ta dva (Aukey, Blitzwolf) avto polnilca. Oba preverjeno podpirata Quick charge.

Uporabljam tudi Aukey-ev nosilec. Je iz mehke gume, da ne poškoduje rež od ventilatorja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pirlo ()

GupeM ::

Hvala. Zdaj bi rabil še kabel + hišni adapter. Tisti nosilec pa odpade, ker ne uporabljam casea.

...:TOMI:... ::

Jaz imam pa en ovitek in zasčitno steklo. Ker sem potem dobil drug telefon, kot je bilo predvideno, sedaj nimam kaj s tem. Če kdo rabi, ZS.
Tomi

Matevz96 ::

Ima kdo kakšno idejo zakaj taka poraba baterije? Sistem Android in OS Android sta v zadnjem času ves čas pri vrhu?



#hooldthedoor

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matevz96 ()

Mavrik ::

Crappy signal imaš pa tam na začetku si mel prižgat display oz. ti je nek app laufal.
The truth is rarely pure and never simple.

Matevz96 ::

Mavrik je izjavil:

Crappy signal imaš pa tam na začetku si mel prižgat display oz. ti je nek app laufal.


Signal imam vedno tak, vendar ponavadi ni bilo takšne porabe baterije.
#hooldthedoor

jakan123 ::

Se da še kje kupiti Nexus 5x v črni barvi?

Pozna kdo to trgovino? So ok?
http://www.smartmobi.eu/h791-nexus-5x-3...

Kebo ::

Ko so bili še mobisvet sem pri njih kupil 2 telefona, ni bilo nobenih problemov. Nisem pa nikoli uveljavljal pri njih kake garancije, bojda so lahko problemi ker aparati niso kupljeni preko naših posrednikov.

adhoc ::

jakan123 je izjavil:

Se da še kje kupiti Nexus 5x v črni barvi?

Pozna kdo to trgovino? So ok?
http://www.smartmobi.eu/h791-nexus-5x-3...


Jaz sem ga tu nabavil...vse OK, samo nisem rabil uveljavljati garancije.

GupeM ::

Kebo je izjavil:

Ko so bili še mobisvet sem pri njih kupil 2 telefona, ni bilo nobenih problemov. Nisem pa nikoli uveljavljal pri njih kake garancije, bojda so lahko problemi ker aparati niso kupljeni preko naših posrednikov.

Problemov ne bi smelo biti, ker garancijo uveljavljaš pri prodajalcu. Kje bodo oni iskali servis, pa je njihov problem.

MrStein ::

Še komu sam od sebe vklopi "Do not disturb"?

Sem že večkrat videl, da je vklopljeno, čeprav nisem vklopil.
Pod automatic rules je vse OFF.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

njyngs ::

Al si na začetku demence al pa po nesreči držiš/pritiskaš volume down

MrStein ::

Volume down ne vklopi "Do not disturb" načina.
Ali pa.

VD izklopi zvok (in pusti vibro). Naknaden še en pritisk pa vklopi DND.
Bom naslednjič pozoren.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

GupeM ::

To se je meni pogosto dogajalo, kadar sem imel volume na 0, torej samo vibra. Ponesreči sem še enkrat pritisnil volume down in je vključilo DND. Potem sem se nekako navadil, da ne pritiskam več volume down po nesreči.

Dosan ::

MrStein je izjavil:

Še komu sam od sebe vklopi "Do not disturb"?

Sem že večkrat videl, da je vklopljeno, čeprav nisem vklopil.
Pod automatic rules je vse OFF.


Ikonca se tudi pokaže med klicem, ampak bi po končanem klicu morala zginiti v sekundi.

pirlo ::

Jap, klic ga vklopi, velikokrat pa ga ne izklopi. Pa nastavitve ne najdem, da bi se to dalo izklopit. To mi gre res na živce.

jukoz ::

It's not a bug, it's a feature. Sploh potem, ko se DND občasno ne izključi nazaj. In se tega auto DND med klicem sploh ne da izključiti. Meni je to zelo oz ne slišim mailov ki jih dobivam. Včasih je mail bolj pomemben kot nek klic.

klinker ::

DND se vedno izklopi po koncanem klicu. Sem pa pri sebi opazu da kdaj med klicem po nesreci stisnem vol down in ostane na DND, ker fon lih tam drzim med pogovorom.
Ta volume gumb je totalno na zgresenem mestu postavljen.

MrStein ::

Saj to je na (skoraj) vsakem telefonu tak. Vedno ko primem telefon, najprej "poplesavam" previdno s prsti gor dol, da ja ne stisnem nehote kateri gumb.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jukoz ::

Ja se izklopi ja, razen ko se ne - lahko da res stistem še kakšen knof zraven itd. Ampak da te funkcije v nastavitvah sploh izklopiti ne morem - to je pa nekaj kar na linuxu ne poznamo! Moram pogledat ali je že kakšen app spisan za to =) Po možnosti za ene 5EUR =)

pirlo ::

klinker je izjavil:

DND se vedno izklopi po koncanem klicu.

Meni se ne. V avtu, ko dvignem in prekinem s tipko na volanu ne morem nič zraven stisnit, ker je telefon na nosilcu :). In velikokrat ostane DND vklopljen. Škoda, da ni to nastavitev, ker je res bedno. Ali naj zrihtajo da dela kot treba ali pa dajo opcijo, da se da izklopit.

PrimozR ::

jukoz je izjavil:

Ja se izklopi ja, razen ko se ne - lahko da res stistem še kakšen knof zraven itd. Ampak da te funkcije v nastavitvah sploh izklopiti ne morem - to je pa nekaj kar na linuxu ne poznamo! Moram pogledat ali je že kakšen app spisan za to =) Po možnosti za ene 5EUR =)

Rootaš pa bo. Se bo ziher dalo izklopiti.

IL_DIAVOLO ::

Nexus 6P

V zadnjem casu imam tezave z baterijo...ne zdrzi vec kot 18 ur. Zdaj sem pa opazil se en problem...telefon se mi je ugasnil na 15%, ko pa ga priklopim na polnilec, pa imam 50% 8-O

klinker ::

Baterija pa pa.
Imel enake simptome na SGS2.

PARTyZAN ::

Nesi na servis. Kot je klinker rekel bo verjetno res kar baterija fuč.

IL_DIAVOLO ::

Telefon sem vzel pri telemachu...ga lahko nesem v eno od njihovih poslovalnic?

OK.d ::

Itak
LPOK.d

Sami ::

Moji je danes crknil telefon, rada bi novega, ogladanega ima Nexusa 5X ali Huawei P9. Jaz se nagibam k Nexusu, kaj predlagate?
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

klinker ::

HW ima boljsi P9, SW pa je na strani Nexusa

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: klinker ()

Sami ::

klinker je izjavil:

HW ima boljsi P9, SW pa je na strani Nexusa


Se je že odločila za Nexusa 5X, meni Huawei sploh ni všeč zaradi SW, res pa je da ima 3 leta garancije.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

Aphanisis ::

Po skoraj 1 letu uporabe Nexus 5x lahko rečem, da je super službeni telefon za komunikacijske programe (mail, skype, whatsapp, viber), nič se ne zatika, nespremenjen Android je fantastičen. Edino, kar mi ni všeč, je baterija. Včasih se zgodi, da ne zdrži do večera, pa ne gledam videov, ne igram iger ...

MrStein ::

Uporablja kdo multiuser funkcijo?
Je kaki način prenašati fajle med userji? Ideja z mapo /Android/obb ne deluje (verjetno že več let ne).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

PrimozR ::

Aphanisis je izjavil:

Po skoraj 1 letu uporabe Nexus 5x lahko rečem, da je super službeni telefon za komunikacijske programe (mail, skype, whatsapp, viber), nič se ne zatika, nespremenjen Android je fantastičen. Edino, kar mi ni všeč, je baterija. Včasih se zgodi, da ne zdrži do večera, pa ne gledam videov, ne igram iger ...

Meni se pa, odkar imamo na šihtu celo WiFi (ja...), velikokrat zgodi, da pridem domov s 75 % baterije, če telefona ne uporabljam preveč. Pod 50 % je že redkost. Je pa res, da je uporaba v prvi vrsti namenjena privatni rabi ter sem in tja kaki fotki (ki se prenese na Dropbox in od tam tudi uporablja naprej, tudi za službene namene).
««
28 / 38
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google Pixel (strani: 1 2 3 467 68 69 70 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
3456684407 (930) akulp
»

Google Nexus 5 (strani: 1 2 3 451 52 53 54 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2674540878 (162909) zk_eu
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7419954 (13229) sift
»

Prispeli so Nexus 6, 9 in Player, Android 5.0 je Lollipop (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Android
13746310 (37834) amacar

Več podobnih tem