Forum » Operacijski sistemi » Debian 8 + XFCE + Iceweasel + Youtube problem
Debian 8 + XFCE + Iceweasel + Youtube problem
Šmorn ::
Youtube ne dela v Iceweaslu v Debian 8 z XFE. Do sedaj sem:
- enable media.mediasource.enabled
- enable media.mediasoruce.webm.enabled
Od tu naprej mi, ko kliknem "o predvajalniku HTML5", piše, da podpira vse kodeke. Zahteval sem tudi HTML5 predvajalnik. Dela pa ne tudi s privzetim predvajalnikom. Naložil sem en kup paketov, ki naj bi pomagali, vendar je še slabše. Prej je zelo štekalo, sedaj videa sploh ne naloži. Isti šit na Vimeotu.
- enable media.mediasource.enabled
- enable media.mediasoruce.webm.enabled
Od tu naprej mi, ko kliknem "o predvajalniku HTML5", piše, da podpira vse kodeke. Zahteval sem tudi HTML5 predvajalnik. Dela pa ne tudi s privzetim predvajalnikom. Naložil sem en kup paketov, ki naj bi pomagali, vendar je še slabše. Prej je zelo štekalo, sedaj videa sploh ne naloži. Isti šit na Vimeotu.
Rias Gremory ::
1. odpri terminal (angleško "Terminal" ali "Console")
2. vnesi:
sudo apt-get install gstreamer1.0-libav
2. vnesi:
sudo apt-get install gstreamer1.0-libav
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Sem že 2x ponovno inštaliral. Še vedno ne dela. Dela vse razen predvajanja filma. Dela predogled, če se z miško postavim na časovni trak, dela izbira kvalitete in podobno.
tor2 ::
http://unix.stackexchange.com/questions...
https://www.reddit.com/r/debian/comment...
Debian je jessie, stretch, sid ?
https://www.reddit.com/r/debian/comment...
Debian je jessie, stretch, sid ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tor2 ()
Ravnokar sem namestil Debian 8.1.0 XFCE v Virtualbox, se dodal v sudo skupino in pognal "sudo apt-get install gstreamer1.0-libav" in mi dela youtube brez problema.
Ti si namestil preveč šare in se ti zdaj kodeki tepejo med sabo IMHO.
Odstrani vse kar si do zdaj namestil potem pa naredi, kar sem napisal v svojem prvem postu.
Ti si namestil preveč šare in se ti zdaj kodeki tepejo med sabo IMHO.
Odstrani vse kar si do zdaj namestil potem pa naredi, kar sem napisal v svojem prvem postu.
Ne ni, ker tudi meni ni. Prosim preberi vse poste temeljito preden sodeluješ.
tor2 ::
Rias Gremory
Sem prebral, vendar in napisanega ni bilo razvidno, če tebi dela out of the box.
Sem prebral, vendar in napisanega ni bilo razvidno, če tebi dela out of the box.
Ni delalo out-of-the-box, če slučajno ni razvidno iz
saj v nasprotnem primeru ne bi nameščal nič in bi tudi napisal.
Ravnokar sem namestil Debian 8.1.0 XFCE v Virtualbox, se dodal v sudo skupino in pognal "sudo apt-get install gstreamer1.0-libav" in mi dela youtube brez problema.
saj v nasprotnem primeru ne bi nameščal nič in bi tudi napisal.
Ponovno sem naložil cel sistem in naknadno gstreamer1.0-libav ter še enkrat enablal media.mediasource.enabled in media.mediasoruce.webm.enabled v Iceweaslu in sedaj dela. Ampak vse, kar je več kot 720p, šteka. Nameščene imam zadnje AMD 15.7 proprietary gonilnike, vključil in izključil sem strojno pospeševanje pa ni razlike. Sej se da tudi z 720p preživet samo prej v Windowsih je tudi 4k delalo brez problema.
Isti problem na prenosniku. Vse kar je 720p60 ali več šteka do onemoglosti. Tokrat Core 2 Duo T5700.
Na žalost ne. Pač gledam v 720p. Kar se pa prenosnika tiče je pa problem to, da najnovejši AMD driverji ne podpirajo več starejšega kernela. Tako da iščem distribucijo kjer bo to delalo.
Problem rešen. Naložil sem Chrome...
Problem rešen. Naložil sem Chrome...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Šmorn ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 19 20 21 22 )Oddelek: Operacijski sistemi | 334699 (4779) | BCSman |
» | Debian Stretch / minimum gnome desktop installOddelek: Operacijski sistemi | 1027 (849) | Ozric |
» | Ubuntu 12.04 Precise Pangolin (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Operacijski sistemi | 233661 (168795) | Zvezdica27 |
» | Kater OS za srfanje po netu?Oddelek: Operacijski sistemi | 1497 (1199) | pblaz |
» | Ubuntu - par vprašanjOddelek: Operacijski sistemi | 2442 (1860) | 64202 |