» »

Lenovo boot

Lenovo boot

ozbolt ::

Pozdrav.

Uspelo mi je ustvariti bootable USB disk, ki ga lepo zboota moj stacionarc. (glej http://serverfault.com/questions/6714/h... )
Namen je bil ta, de pobrisem Win8 iz novega laptopa in nalozim gor 7ko. In na tem laptopu (Lenovo g50-45) se usb ne pojavi niti med bootable moznostmi. Tudi z vkljucitvijo legacy boota (predvidevam BIOS) se vedno ne zazna.
Je imel kdo podobne izkusnje in pozna resitev?

Lp, Ozbolt

PS. Pa prosim, ne bi o tem, zakaj Win7 in podobno :)

Robi :P ::

Imam isti lapotop. In sicer težava je bil pri meni v USB ključku in portu imel sem 3.0 ključ v 3.0 portu (na stacionarcu prime) prenosik ni hotel (isto je bilo tudi z asusov prenosnikom). Problem sem rešil s kitjaskim usb 2.0 ključem...

ozbolt ::

Robi, hvala lepa.

Robi :P ::

ozbolt je izjavil:

Robi, hvala lepa.

Delovalo? Malenkost :P

Dzhimen ::

Lp,

imam težavo in sicer... Imam Win7 iz travnikov na USBju (Rufus). Zadeva preverjeno deluje na dveh stacionarcih in na prenosniku (Lenovo G710) brez problema.
Problem nastane pri prenosniku Lenovo U310. Nikakor mi ne uspe bootat iz USB-ja.

Odprem Boot menu, izberem USB HDD (usb ključ zazna), in nato namesto da bi zbootalo iz USB-ja (press any key to boot from USB...) se normalno nadaljuje startup OS-a. Prenosnik je imel prednameščene Win 8 gor, nalagam pa sedmico. Onemogočil sem secure boot, vklopil Legacy boot, spreminjal RAID->AHCI in obratno, USB boot je enabled. Nevem kaj lahk še sploh naredim...

USB je 2.0, vstavljen v 2.0 vhod v prenosniku (probal sem tudi na 3.0 vhod, isti problem)

Optičnega pogona prenosnik nima, zato je dobrodošla vsaka ideja kako naj na ta prenosnik namestim Win7.

Hvala.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows 10 setup ne zazna SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
445588 (2159) jahidtech
»

BIOS - boot menu ne zaznata USB ključa

331554 (1120) MrStein
»

Računalnik ne zazna prenosnega diska

423921 (2943) Karen
»

Kako inštalirati Win7 (legal) na Free Dos (brez DVD)

123617 (3242) johanblond
»

IBM Thinkpad R31 meets floor

192064 (1418) Pyr0Beast

Več podobnih tem