» »

radarji

radarji

«
1
2

kaninerror ::

Ne dolgo nazaj sem plačal dve položnici v skupni vrednosti 20 000 SIT; kazen za prepočasno vožnjo in stroške sodnikom. In vem, da nisem edini, ki je primoran po nesmislu plačevati denar. In komu mi to plačujemo?? Resnično sem jezen, da se naši krivični državni aparati poslužujejo našega pravično prisluženega denarja.
Leto dni je od tega, ko sem se z avtom peljal v strnjeni koloni po glavni cesti v Domžalah. Omejitev hitrosti je bila na tistem mestu 50 km/h. Da ne bi ovirali prometa smo vozili dobrih 10 km/h hitreje. Policisti so nas takoj ustavili in vozniku izročili kazen. Da do podobne situacije ne bi še enkrat prišlo, sem se vsedel za volan jaz in previdno odpeljal po cesti naprej. Kljub vsemu sem bil od policije vstavljen še enkrat in ponovno nam je bila izrečena kazen v višini 10 000 SIT. Tokrat zaradi prepočasne vožnje.
In danes… moja mati je vozila izven naselja 65 km/h, vendar znaka za konec naselja še ni bilo. Zakaj niso radarji postavljeni v naseljih??? Zakaj se išče denar in ne varnost? Vzroke za to si lahko preberete v članku, ki ga je napisal Marjan Krajnc univ.dipl.ing., na strani: http://www.geocities.com/mare16021980/o...

To je za moje pojme čisto navadna umazana kraja!

Če se nepravičnemu plačilu izogibamo, naš molzni primer naložijo sodniku za prekrške. Kot da ni na svetu pametnejših stvari za razrešiti!? In breme? Naložijo ga žrtvam.

Ker me je nekoč policist S. K. neutemeljeno obtožil, da sem hotel kljubovati policiji, očitno je imel močno slabo vest, bom z kljubovanjem resnično začel: Če ste pripravljeni sprejeti izziv, vas vabim, da tudi vi ob takih primerih vozite zelo počasi, tako da ne bo kazni. Če bomo žrtve složne, potem lahko kaj dosežemo. Le v slogi je moč in mislim, da je treba dati prednost PRAVICI. Vsem državljanom Slovenije svetujem, da se nepravičnim plačilom v popolnosti in za vedno odpoveste. Zoprstavite se vsaki kraji. Vse dodatne argumente v prid mojemu nasvetu najdete na spletu: http://www.geocities.com/no_copyright
slivnicaerror

BigFoot ::

no men se za to da bi mi kdo težil da prepočasi vozim ni bat :D kvečjemu obratno
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

krucymucy ::

Danes nasedel akciji slovenija priveži se ... sej 10 zame pa 10 za sopotnika ... celotna prepeljal sem se iz enga dvorišča na drugega (40m) ... pa so me ...
P.S. kaj pa če ne plačaš ... jest enkrat že nisem pa bo drug teden dve leti tega, nobenga opomina, nč ... a ste to kej probaval?

billy ::

Zal je tako, da vecina teh radarjev in mobilnih kontrol po cesti samo zaradi tega, da pobirajo lahko zasluzen denar, namrec radarji so ravno na taksnih mestih kjer nas velika vecina ljudi vozi ravno nad predpisi.

Recimo kaj se je meni zgodilo prejsnji petek v Mariboru. Ce kdo pozna maribor ali je celo iz njega verjetno pozna Titov most. Preko njega poteka lepa dvopasovnica in preglednost je zelo dobra. Ker se mi je mudilo v kino sem seveda na taksni pregledni in ravni in celo dvopasovni cesti peljal 90kmh. Omejitev je pa 50kmh. Ker so nasi vedri in premeteni policisti nabavili nove mobilne radarje ga zal nisem opazil da vozijo za mano. Sele pri naslednjih semaforih sem. Ampak policista me nista hotela ustaviti, kar bi bila logicna "kazen" za nekoga ki ovira promet in ga je treba izlociti ( naj nebi bil to name policije?) ampak sta vztrajno vozila za mano prezec na moje naslednje napake. No..ta zgodbica se je koncala sele takrat ko sem jaz lepo zapeljal na parkirisce in hotel pohiteti v kino. Seveda sem ga zamudil in dobil sodnika za prekrske. Da bi se lepa noc koncala se lepse so me cez pol ure na istem mestu ustavili policaji ces da nisem bil pripasan. Ko sem policista lepo v sali vprasal ce so mogoce zmenjeni z mobilnim radarjem in imajo danes mene na "paleti" je lepo odgovoril, da me je on pac ustavil zato ker nisem imel pripetega varnostnega pasu. Grozno, mogoce bi lahko spregledal to, ce sem ze imel prej taksno nesreco. Visek viskov je pa bila pripomba vrlega nadzornika v avtomobilu ki me je z morlanim naukom spomnim, da se ONI morajo biti pripasani potem bomo tudi mi, navadni smrtniki (dobesedno tako je rekel).

Obeh kazni niti slucajno ne mislim placat, vsaj zdaj se ne. Naj mi takrat tezijo ko bom imel sluzbo. Ce pa hocejo pa mi lahko zarubijo avto, s katerim bodo imeli verjetno ves stroskov kot cesa drugega :). Nasvet vsem ki dobivate kazni zaradi radarjev ali cesa podobnega. Pisite ugovore, pritozbe, sklicujte se na najbolj banalne stvari, ki se jih lahko spomnite, ce boste imeli malo srece bo nekdo zalozil vas primer in reseni ste. Do naslednejga srecanja s policaji.

MadMicka ::

Jaz sm tud že plačal kazen za prehitro vožnjo. In sm si mislu, prov mi je, kva pa vozm prehitr :)

SkIDiver ::

Jz vsak teden, ko grem pešaka v šolo al pa iz šole (3 km) prjavm 1-4 radarje. Postavjo se pa na tako pasja mesta, da je kr hudu. Za ostr ovink skoz katerga gre čist lepo 120km/h čeprav je omejitev 50km/h. Prgoneš v tist ovink in preden si ga spelu si že tarča na njihovi igrački.

kaninerror ::

Jaz sem dobesedno za to, da se upremo! Vse skupaj se vidi iz različnih izjav (ne le moje). Pa sej to je čista lopovščina. Če nihče ne bo plačal, kaj nam pa morjo?! Samo složni bi morali biti. Stvar sem objavil na net, da folk stvar vidi. 8-O Osebno sem nad našimi državnimi aparati globoko razočaran. Npr. študent dela skor 1 mesec, da zasluži za eno kazen. :O A nas 'majo za čiste norce?!

Če je še kak primer, ki je bil oguljen do kosti, je njegov prispevek in mnenje dobrodošlo.

Predator ::

kaninerror -> izterjava... nima veze če ne moreš plačat sej zato je pa zapor >:D , pač vozi po predpisih pa teh problemov ne bo;

kaninerror ::

Potem pa kar predlagam naši čudoviti državici da začne na veliko gradit zapore. Veš kaj predator folk nau meu več keša za plačvt take traparije. Pa kaj si ti drugače od policajev? Preber si pravljico o avtocestah, potem pa boš videl kakšna je naša prihodnost... ;(

SkIDiver ::

kaninerror pavila so zato, da se jih držimo. Če se ti jih pač ne da reskiraš kazen. Noben te ne sili v divjo vožnjo. Počas se daleč pride. Bogi študent dela cel mesec, da zasluži za eno kazen. Ta študent ni kj brihtne sorte, če dela samo za policaje in ne zase.:)

jetam ::

ehh K9 zelo preprost nasvet: drži se pravil pa se ti ne bo treba razburjati in tratiti časa s pisanjem bedarij a la: uprimo se sistemu. Če ti kaj ni jasno, si preberi ZVCP. Je tam napisano črno na belem.

V glavnem: bogi, sočustvujem s teboj... >:D

MadMax ::

Ja, ko naredis vozniski izpit, si s tem podpisal "pogoje uporabe" (ZVCP).
V kolikor se jih ne drzis, so sankcije. Kako uspesen pa je posameznik pri "reklamaciji" racunov, je bolj ali manj odvisno od njegove lastne iznajdljivosti...
Skratka, vozniski izpit niso samo pravice, ampak tudi obveznosti.

Sam sicer tudi ne dam kaj dosti na omejitve hitrosti, sem pa zato toliko bolj pozoren na "skrivalisca" policajev (radar me je dobil le enkrat-davnega 1991-in upam, da bo tako tudi ostalo:D -ce ne, si bom itak sam kriv...).
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

IR Babun ::

jest pa pravim, da so kazni za določene prekrške močno preblage, npr:
-15k SIT za vožnjo po levi strani ceste (brez izgube kazenskih točk!!!!)
-45k SIT in 3 do 5 KT za prehitevanje v škarje!!!
-45k SIT in 3 do 5 KT za prehitevanje na prehodu za pešce!!!
Jest bi za teke prekrške na mestu vzel izpit, pa tako položnico napisov, da bi kr pisan gledal!!

Nasplošno so vse kazni pri nas veliko nižje kot v tujini.

Je pa res, da eni policaji mislijo, sa so nekaj več in se znašajo nad ljudmi, sam jim nič ne moreš
SCREW THE GOVERNMENT

kaninerror ::

Jaz vozim zelo previdno in počasi. Poleg tega mislim, da sem edini na cesti, ki upošteva želje sovoznikov (se umikam, dajem prednost..) Poleg vsega pa imam porabo manj kot 5 litrov. Kdor pa krši zakone in vozi počasi le kjer je radar ja pač hinavske narave. Saj se opravičujem, ker opravljam, ampak tako je.
Radarji pa so postavljeni na povsem napačnih mestih in lovijo nedolžne, saj njihov namen je zaslužek, ne pa doseči varnost. To je le krinka, ki skriva namen. Nekako podobno kot pranje denarja.
Kaj se strinjate da nas država krade?
Potem vsi tisti dajte prostovolne prispevke in to veliko.

Lep pozdrav!

MadMicka ::

mislm, kaninerror, čist zgrešene pojme maš :)

z radarji ustavljajo NEDOLŽNE? Kako nedolžne, če prehitr vozjo in kršjo predpise?

radarji na NAPAČNIH krajih? Kaj si s tem mislu? Radar naj bi stal nekje ob cesti in ne naprimer na morju :) Kako naj bi bla ena cesta od druge bolj pravilna??

Da je NAMEN radarja zaslužek?? Sej ne rečem, da so radarji nevem kako uspešni pri zagotavljanju varnosti, ampak še zmeri boljš kork pa, da ne bi bilo niti radarjev. Kar se pa zaslužka tiče, mislm, tisti k vozmo, kokr tok normalno, nimamo problemov, ostal pa prov da plačajo, lahko bi še več, pol bi vsej nehal prehitr vozt.

Pa še notr tlačiš pojem"PRANJE DENARJA". Ja, a sploh vemo, kaj pomen pranje denarja? Da nekje dobiš nek denar nezakonito (preprodaja mamil, davčna utaja etc.) in ga potem parkrat obrneš tako, da zgleda kokr, da si si ga pridobu v okviru zakonitih poslov. Kaj ma pa to veze z radarji, pa najbrž sam ti veš :)

kaninerror ::

Pa sm se mogoče celo res malo nerodno izrazil. Ampak princip je zelo podoben. PRETVEZA ali KRINKA!
Vidim prizore: cesta pelje mimo naselja in igrišč, ljudje vozjo k norci in nikjer ne duha ne sluha o radarju. Potem pa pridem ven iz naselja jih je pa kolikr hočeš.
Nobeden pa nikomur ne brani kakega prispevka policiji ali pa kar državi. Mislim, da bodo veseli. Samo jaz tega denarja nimam.

MadMax ::

IR Buban: ko bos imel izpit in bos "moral" nekam priti hitro (sluzba, bolezen....) upam, da ti bojo napisali najvisjo mozno kazen!
Ne flancaj o visini kazni!
Preberi si raje ZVCP, pa pomisli, ali je ustavljanje sredi predora oziroma izza nepreglednega ovinka enaka krsitev kot ce nisi privezan ali pa si sredi lepega soncnega dne pozabil prizgati luci....
-15k SIT za vožnjo po levi strani ceste (brez izgube kazenskih točk!!!!)
ce nikogar ne ogrozas niti oviras?

-45k SIT in 3 do 5 KT za prehitevanje v škarje!!!
ce prehitevani medtem ko ga ti prehitevas pospesuje? Ali se iz nasprotne strani pripelje Fitipaldi?

-45k SIT in 3 do 5 KT za prehitevanje na prehodu za pešce!!!
a zdaj si pa ze zacel pretiravat...

Glede visine kazni se ne strinjam, da so prenizke. Narobe je, da (kot sem zapisal na zacetku) niso logicne. Itak pa imamo tudi najnizje place, a ne?

Z tvojim zadnjim stavkom se pa strinjam.

kaninerror: hinavstvo gor ali dol, kdo je vecji hinavec kot ti, ki placujes kazni za prehitro in prepocasno voznjo, hkrati pa se cenis kot da si najboljsi in najbolj obziren voznik in najbolj previden in....
Kdo te pa sili, da se ne izselis iz Slovenije?
A mislis, da je v svetu bolje?

btw.: velikokrat sem naredil po 300-500 km po lepi nasi dezeli, ne vidim nikjer nic modrega, v domacem kraju me pa ob vrnitvi ustavijo prakticno pred hiso in mi dajo pihat...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

||_^_|| ::

za moje pojme bi v naseljih mogl bit več radarjev in policijskih kontrol še posebi ob petkih&sobotak zvečer in ponoč.

Na avtocestah bi mogl omejitve ukint.

Za alkoholiziranost in zadetost za volanom bi pa mogl uvez STROŽJE kazni, s tem mislm izgubo dovoljenja že za 0,5 promila in zaporna kazen za vse kar je nad 0,5.

kaninerror ::

Bistveno je, da na cesti nikakor ne ogrožaš drugih udeležencev v prometu in vseh ki so potencialno lahko ogroženi. Taka vožnja NIKOLI ni hinavska. Se še enkrat opravičujem. :8)

BigFoot ::

kaninerror> ja logično, samo v tem ni bistvu. pri nas v Kranju je ene par koncev kjer so omejitve naravnost debilne (omejitev 50, vsi vozjo vsaj 80, s temu da sploh ni nevarno, pač je omejitev tok butasta). samo kot sem že rekel, v tem ni bistvu. če voziš prehitro pač vzemi v zakup da boš lahko ob denar. če si tega ne moreš privoščit pač vozi po omejitvah.
drgač so me pa na mojo srečo do zdej policaji ustavili samo enkrat, ene parkrat sem mel pa kar velik krompir. a jebiga, zato ne mislim počasneje v vozit.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

MadMax ::

Pa saj so podobne debate ze tekle...
Dejstvo je, da "voznja po predpisih" ni enako "varna voznja".
Ampak ker nek red mora bit (pa tudi ce je slab), je vse pocetje, ki ni v skladu s predpisi, pocetje na lastno odgovornost. To pa pomeni placevanje...

Torej ne udrihat cez drzavo, vlect vsak na svojo stran (visje/nizje kazni).
Bolje bi bilo, ce bi se kdo zamislil, koliko je nepreglednih krizisc, kjer bi ogledalo prisparalo veliko nesrec; ali so znaki/omejitve/kazni razporejeni logicno; zakaj se policaji ko niso v sluzbi ne vozijo tako kot bi morali....
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Dami ::

Sn šele zdele prebral vse poste. Dej povej kuk pod omejitvijo si pa vozil da so ti dal kazen za počasno vožnjo? Sicer jst take kazni ne bom vidu. Blo bi pa fajn da pridejo taki škifi sem v bistrco kjer se folk vozi 30-40, pa čeprav majo prazno cesto pred sabo. A je to pol prekršek da enga takega prehitiš v naselju? Pa take ki se izven naselja vozijo manj k 70 (kjer greš brezblema čez 100) bi tud mogli izločit. Sam ne, oni stojijo 1m za tablo 'Naselje' in slikajo.
Do zdej so me dobl enkrat (na moj 19.rojstni dan) na koncu mosta v Celju (tam majo itak redne). Od takrat se ne vozim iz celja več po stari cesti.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

perci ::

Hmmm. Sam sem si v treh letih voznih izkušenj nabral za okoli 300.000 SIT kazni od sodnika za prekrške; no recimo, da jih je bilo za okoli 50k še iz časov vožnje kolesa in motorja. Plačal sem zaenkrat dvoje kazni. Enkrat, ker se nisem privezal, ker sem zamudil pritožbeni rok in enkrat, ko se mi pač ni dalo pisati pritožbe. Najbolj je glupo pisati pritožbe ravno za radarje, če naletiš na laserskega, se še kaj lahko zgoarjaš, če pa naletiš na tistga ki te slika ali pa na kamero v teh ta novih avtih k se gonjo po avtocestah, si morš pa vzet kar nekaj časa za pritožbo, če hočeš neki smiselnega napisat. Naj povem, da še nikoli nisem dobil obvestila od DURS-a o prisilni izterjavi iz preprostega razloga, ker me nikoli niso na drugi stopnji spoznali za krivega.

Najprej nekaj peripetij za pokušino:

S kolegi igramo košarko, kmalu se nam pridruži nek tip, ki ga poznam še iz vrtca in začen igrati v nasprotni ekipi. V enem napadu tipa predriblam in hočem položit žogo, ko me tip z vso močjo udari po podlakti. Valda sem vzrojil in ga vprašal, če je prfuknjen. Tip me gleda in mi reče, da se tko pač igra, to je vendar streetball, igra se grobo. Razložim mu, da smo razen njega tu sami kolegi in da ne igramo na umazan način. Tip me vpraša če sem pussy, odvrnem mu da sem res pussy on pa je pravi moški. Tip čist popizdi in me prpali šamar, hoče spustit krožnga, na srečo sem se sklonil in je letel čez glavo, potem pa mu prlepu eno čez gofljo, da je tip padu po tleh. Obrnem se in odhajam stran, ko slišim da se tip nekaj dere za mano in ko se obrnem me čaka en lep udarec čez gofljo in 4 šivi (2 cm raztrganina na ustnici in luknjica pod ustnjico skoz in skoz) na UKC. Grem prjavt stvar na policijo, jim povem ime priimek tega tipa in opišem kar se je zgodilo, tip me gleda in pravi, da sem res precej poškodovan in da me bodo obvestili o nadaljnem. Malo morgen, obvestilo sem dobil čez kake tri mesece in sicer od sodnika, da sem kršil javni red in mir in položnica, notri pa podroben opis dogodka iz kateregea je razvidno, da sem tega tipa pretepel kot zastavo, ga brcal na tleh in podobno, pri tem, da sem policistu jasno povedal, da imam priče ki bodo potrdile mojo zgodbo. Dobr, glede tega se ne bom sekiral, jebiga itak sem se prtožu.

Peljem se kak mesec nazaj po obvoznici v LJ, vidim da je za mano policist, zato se hitro privežem, ker sem bil enkrat v moji vozniši karieri odvezan. Policist mi požmiga naj ustavim, to storim, nakar vklopi lučke in sireno kot da sem hotel spizdit, svašta. Napiše listek, rečem mu, da ne bom podpisal in ga vprašam če me je sedaj (zvečer okoli 9ih -tema) v tej slabi vidljivosti (bila je megla, avto pa je bil kakih 50 m za mano) na obvoznici ustavil zaradi tega ker misli, da me je videl odvezanega (ko me je ustavil sem bil privezan). Tip nič ne odgovori in me prosi, da stopim do policijskega avta. On se vsede notr, jst pa moram čakati zraven brzečih avtomobilov (že kar nekaj nesreč se je na ljubljanski obvoznici zgodilo v podobnih okoliščinah). Rečem mu da ne bom čakal zunaj in se vsedem v avto, pride do mene, mi da listek, nisem ga podpisal, ok adijo policaj. Speljem namenoma tako da mu je vonj po zažganih gumah prišel v nos in odpeljem. Čez kak teden dobim domov plačilni nalog zaradi prehitrega speljevanja:D. Sledi pritožba.

Tretji primer: punca je šla na faks s kolesom in ker je deževalo sem jo šel iskat z avtom, popokal kolo v prtljažnik in se zapeljal v koseze, kjer je bil ravno koridor (garaže) v katerem ima punc garažo zaprt zaradi suma antraxa v hmezadu. Vprašam policista, če ne smeva v koridor in on mi zabrusi, da naj se odpeljem naprej. Rečem mu, da je lahko malo bolj prijazen, saj sem ga lepo vprašal. Tip mi samo še enkrat zaukaže: naprej!! Vprašam ga po imenu in PP in tip mi nekaj zamomlja in vpraša: A je kej narobe, al kaj (mislm kera čefurska fora). Po mojem bi me kar prefuku, če se ne bi popokal.

Brat pred 1 mesecem pelje rahlo vinjen po celovški, ko ga ustavi policaj. Reče mu naj piha in brat kukr je lebav prvih dvakrat ni zares pihal. Imaš kao tri možnosti. Potem je dvakrat zares pihal in spet mu ni uspelo. Prosil je policista naj ga odpeljejo na odvzem krvi in ta mu je rekel, da ga potem ne bodo peljali nazaj na kraj ustavitve. Brat je najprej nekej se bunil, da gas morjo, potem pa se je vdal in pristal na to, da ga ne pripeljejo nazaj. Policist mu reče, da gredo takoj, brat reče, da bo samo ključe vzel iz avta in zaklenil, potem pa da bi šli, policist se ni strinjal in je rekel, da sprejema to kot odklon preiskave krvi. Nato mu je rekel, da bo je sicer pihal 6krat, napisal pa bo, da je pihal 8krat. Brat je v resnici pihal 4krat. Napisal pa je tudi, da je odklonil krvno preiskavo.

Še ena smešna. Na policisjki nalog se pritožim 9. dan, ker je bila osmi dan nedelja. Policisti itak, da tega ne opazjo (pač, očitno je zato potreben IQ višji od absolutne ničle) in mi pošljejo oddločbo s katero so zavrgli mojo pritožbo. Še enkrat se pritožim (plačam 3 jurje taxe, mamu jim jebem in poglej no, pritožbi je ugodeno-verjetno je sam Pogorevc reševal pritožbo. Kaj je pa z mojimi 3 k? Nihče od policajev mi tega ni znal povedati. Potem sem imel ravno izpite in se mi potem ni dal bunit za tiste 3k, ampak jebiga, ni fer.
Takih dogodkov je še več, samo noče bit obtožen floodanja :(

krucymucy: če po enem letu od zadnje odločbe ne dobiš nič, je stvar zastarala (relativni zastaralni rok), če je dve leti od storitve prekrška, stvar zastara, ne glede na to, da si vmes dobil še tri odločbe (absolutni zastaralni rok).

Predator: a ti misliš, da bodo dal enga študenta v zapor zarad kazni? Guess again, no way, sicer pa, če bi te po nekem nesrečnem naklučju res zaprli, a ti sploh veš kako zgleda ta zapor? To ni navaden zapor kjer te zaprejo in je to to. To je zapor v katerem imaš zagotovljene 3 obroke na dan, dovoljenje za obiskovanje fakultete in proste vikende. Kaj si človk lahko želi boljšga. Kolega, ki ne študira je bil v takem zaporu in je rekel, da nikol več ne bo plačal kazni, da je prov fino :)

Moje mnenje je, da je prevč policistov v prometu in premalo tam kjer bi jih človek zares potreboval. Na vsakem vogalu je prometni policist, ki te bo ustavil, zelo malo pa jih recim urej križišča, ki so zato zabasana iz vseh strani (to se zadnje čase v LJ malo izboljšuje).
Mislim, da bi morali policisti morali imeti daljšo šolo, potem bi morali nekaj let delati za mizo in potem okol 27. leta it na cest z starejšim partnerjem. Kokr mam sam izkušnje s policaji so bili vsi starejši zelo prijazni in korektni do mene, napisal so mi sicer kazen, ampak vedno prijazno odgovarjali na moja vprašanja, medtem ko je 3/4 mladunce starih tolk kot jaz zoprnih v nulo in kompenzirajo svojo intelektualno in čustveno nedoraslost s pendrekom in nesramnostjo.
Predlagam Tomiju, da mi podeli persono rudis zaradi predolgega posta :)....joke Tomi, nisem rekel, da so vsi mladi policaji (četudi tajni) kreteni :)

ssokec ::

Dobil me je radar in sem dobil kazen 45.000 + stroški za sodnika ker sem študent in sem takrat pavziral nisem imel prihodkov in se me eno leto čakali potlej ko sem spet dubu štipendijo pa so mi zaporedoma dva mesca pobrali VSO štipendijo in ne samo 30 % koliko ti lahko trgajo od plače če si zaposlen. ma živa pizdarija!!!

billy ::

ssokec, kako je zgledalo ko so ti od stipendije odtrgovali? Je drzava (ali od koga si pac imel stipendijo) nakazala direktno policiji ali so ti par minut (sekund mogoce?) takoj po nakazilu avtomatsko odtrgali denar? Se jim nebi dalo tako izognit da bi pac tisti dan v mesecu cakal pred bankomatom in takoj po polnoci (ali kdaj pridejo nakazila) pobral vsaj 30k dol z racuna in dal zadevo na varno...v svoj zep :).

perci ::

ssokec: jst bi na tvojem mestu še eno leto pavziral :D
Ne resno: zakaj se nisi pritožil, če si enkrat pr sodniku nimaš kaj zgubit, ker ne moreš več plačati polovičnih zneskov.

Stroški sodnika-verjetno misliš na povprečnino. Povprečnini bi se gotovo lahko ognil. Povprečnina se načeloma določa glede na dolžino in zamotanost postopka in glede na sredstva in dohodke osebe v postopku. Ker si ti študent in nimaš sredstev, razen "boge" štipendije ti načeloma tega ne bi smel zaračunat, samo ker naši sodniki za prekrške ne berejo zakonov ampak izdajajo odločbe, kot da bi polagal vodovodne cevi, jim moraš to sam povedat, oziroma to zahtevat v pritožbi.

Folk, če ste enkrat pri sodniku, se vendar za božjo voljo pritožte, ker nimate česa izgubiti.

MadMicka ::

Perci, upam, da se boš poboljšal...če bi bla država mal bolj učinkovita pri izterjavi in bi od Percija izterjala, kar je dolžan, sm sigurn, da bi drugl let bolj pazu pri vožnji :)

Kar se pa policajev tiče, mislm, a si lahko predstavljate kok zafukan del je to, pri vsaki rutinski kontroli lahko naletiš na kakega kretena, ki ti teži v neskončnost..

perci ::

billy: dobr si me nasmejal :D

1.Izterjave ne izvaja policija, ampak DURS (beri: Davčna uprava RS)

2.Ta fora z bankomatom ne bo palila, ker štipendija sploh ne bo nakazana na račun, ampak se je bo DURS "polastil" še preden bo prišla tja.

Pa lep pozdrav, Peter

billy ::

:)

Torej mu je DURS spisdil denar in ne policija, pa naj fant pazi kako pise svoje poste :)

Sicer pa ni to nekako prepovedano in so mu s tem zasedli ves njegov mesecen prihodek in mu s tem okrnili bivanje? Zaradi njih je moral cela dva meseca gladovno stavkati sredi parka v LJ. Upam da je bilo poletje :)

perci ::

MadMici: zgrešila si bistvo mojega posta, govoril sem o nesramnosti in nesposobnosti policistov in o tem kako kršijo zakon (tudi KZ).
In še nekaj: ko sem naredil izpit sem bil kako leto nori dirkač, tako da sem v enem letu moral zamenjati nove gume. Nism ponosen nase, ampak mladost je norost. Ne rečem, da nism več mlad, ampak glede vožnje sm se pa zresnu in sedaj vozim precej varno in z zmernimi hitrostmi, poraba na mojeg cliu pride tam 7 litrov mešana vožnje. Ampak največja ironija je pa v tem, da sem večino kazni dobil potem, ko sem se že zresnil in začel lepo voziti. V tistem letu, ko sem vozil hitro in agresivno me niti enkrat niso dobili zaradi prehitre vožnje ali neprilagojene hitrosti. Ti to kaj pove? Meni pove slednje to, da policaji pravih dirkačev niso sposobni uloviti na radar in zato raje lovijo ljudi ki relativno lepo vozijo, saj je njih lažje uloviti, pa še javnosti morajo prikazati statistike glede ulovljenih kršiteljev. Bljah, sramota za našo državo, če mene vprašate.
Perci, upam, da se boš poboljšal...če bi bla država mal bolj učinkovita pri izterjavi in bi od Percija izterjala, kar je dolžan, sm sigurn, da bi drugl let bolj pazu pri vožnji

Kakšni izterjavi? Saj sploh za nobeno stvar nism bil na drugi stopnji spoznan za krivega (zaenkrat).

Kar se pa policajev tiče, mislm, a si lahko predstavljate kok zafukan del je to, pri vsaki rutinski kontroli lahko naletiš na kakega kretena, ki ti teži v neskončnost..


Vsako delo ima svoje dobre in slabe lastnosti. Sem pa prepričan, da slabih lastnosti pri policijskem delu (vsaj pri prometnem) vseeno ni toliko, ker drugače si ne znam razlagat tazga navala na tacensko šolo.


Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

kaninerror ::

Malo pregledujem različne odgovore – poste in je stvar kar zanimiva.:))

Micka, micka, vse bo tako kot boš hotela ti.
BigFoot, na mnogih koncih so omejitve debilne in ravno na tistih koncih stojijo radarji. Kadar vozim hitro vzamem v zakup, da sem lahko ob denar. Zato nikoli ne vozim hitro. Ponavadi pa človek omejitev preprosto spregleda, ker je naprimer pozoren na vozilo, ki se vključuje na glavno cesto, ali pa preprosto pozabi, ker vozi v strnjeni koloni. In prav takrat se dogaja, da nabašeš na radar.
Dami, takrat v Domžalah sem vozil močno pod omejitvijo, toliko da prav gotovo ne bi bil niti kilometer več. Logično so me začeli vsi prehitevati. Drugače pa je po zakonu dovoljeno peljati med ½ omejitve in celo omejitvijo. In mislim, da sem bil izven prekrška!?
Perci, če poznaš še kak primer, kar sem z njim. Naj se zbere na tej strani vse kar je belo in kar je črno, pa še vse vmes.

BigFoot ::

kaninerror> točno, se strinjam, 95% radarjev je postavljenih na najbolj debilnih mestih, samo še enkrat povdarjam. to ni bistvo. fora je v tem, da če je nekje recimo omejitev 50 kmh in ti pelješ recimo 70 si storil prekršek. to, ali je omejitev tam popolnoma neumna nima veze. dejstvo je da si storil prekršek.
glede prepocasne voznje pa ne vem kako je.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

ABX ::

Evo en primer ko se gre policajem samo in izključno za denar.

Kolega nabit ko prasec gre ven iz lokala se vsede v avto in gre domov. Policaji ga vidijo da je šel ven iz lokala in mu sledijo do doma. Ko parkira na dvorišče mu dajo pihat in napiha 2.7. Mene pa zanima zakaj ga niso takoj ustavli. Po možnosti še preden se vsede v avto. Na ta način so ogoržali varnost vseh v prometu ter po nepotrebnem tudi njegovo.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

MadMicka ::

mislm ABX, kako to misleš, se jim gre za dnar? Zarad tega policaj nima nč večje plače, niti ni proračun policije kej bogatejši, sej gre danr od prekšrkov v državni proračun...

mogoče se jim gre pa sam za to, da bi mi mel manj dnara >:D

Dami ::

On kolega bi lahk tožu policijo, kr ga niso ustavl še preden je šou za volan. Tako kot si reku, to je njihova dolžnost. Sam se ni mogu ustavit, kr pač ni bil čist glih>:D
Kaj če bi na poti domov povzročil nesrečo pa bi oni 'nedolžni udeleženi' zvedu kaj je policija nameravala. Na njegovem mestu bi tožu k nor, sploh če bi ble kake hujše posledice.
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Dami ()

Boško ::

Moje izkušnje z radarji so zelo različne in sicer:

Moja "bodoča" tašča skoz trdi kak se voz počas, nigdar več kot 70 na uro, to mene osebno zelo mot, ko se ti kaka ženska nabije na črto in se po sredini ceste pelje skoz 70, pa se ne gane od črte niti za milimeter, pa tud če pride nasprot kak izredn prevoz itd, skratka, vožnja z njo je prava nočna mora!!! No, malo sem zavil iz teme, torej ona se pele skoz 70, pa ni važno al je omejitev 50, 70 ,90, 100, ..., pol pa prjoka domov en dan, da so jo dobil na radar, ko se je pelala "samo" 68, ampak to v centru!! Policaja stara od 20 do 25 let. Zaslužena kazen!!!

Jaz naprimer, sem se pa peljal po magistralki od Brežic proti Obrežju z matkino kordobo kolk je šla (po števcu 195km/h) ob dveh zjutri, ko dohitim enga zelenga puha, seveda se je peljal cca 100, jaz brez smirokaza ga obvozim po polni in špura dalje, na odcepu zapeljem z magistralke in v naslednjem križišču srečam spet enga puha, vendar me je moral počakat, ker sem imel prednost, tako da sem se mu odprljal naprej, nakar zmanščam hitrost na zmernih 80, tako da me Puh dohiti. naenkraz mi požmrka z dolgimi lučmi. Jaz pa ustavim. Še predno sem uspel zlezit iz avta, je že ob meni stal policist in zahteval dokumente. Seveda sem mu jih dal, nakar začne on men razlagat kaj vse sem naredil narobe (prehitra vožja, prehitevanje po polni črti, ignoriranje sirene (lučk niso mel, ker so obmejni policisti)) Pač sem priznal, da sem morda res naredil kakšno napakico, vendar sirene ni sem preslišal, ker je spoh slišal nisem - glasna glasba in on men "kaj sei že bil kdaj naredil kak prekršek?" jaz pa "NE!!" in on "Torej naj ti bo to prvo in zadnje opozorilo, pa lehko noč", dobil sem dnokumente nazaj in so se odpeljali! Staost policistov tudi nekje med 20 in 25 let! Torej niso vsi policaji pra****!!!!

Sorry glede pravopisnih napak, se mi mudi!!

L.p.

kaninerror ::

Nuklearc, seveda! S tabo bi imeli ogromno dela. Na radar te niso ujeli, torej nobenih dokazov. Prav pa je bilo od policeje, da so te ustavil in preverili alkoholiziranost. Saj dejstvo je, da je policija na cesti skoraj nepogrešljiva. Tudi kadar ureja zabasana križišča. Toda jaz sem načel temo o policijskih akcijah, ki so namenjene le polnenju proračuna. Ampak prav je, da so tudi taki posti, kot je tvoj, tu notri! P.S.: Pa ni škoda avta po tko zrukani cesti tko hitr vozt?
MadMicka, sistem je že tako organiziran, da motivira policijo polniti proračun. Pravijo, da riba pri glavi smrdi.
ABX; to so naredili, ker so le tako imeli dokaz za rubež. In čakali so na čim večje število prekrškov, kaj pa druzga.
BigFoot, ti gledaš na stvari iz pravnega vidika, jaz pa iz etičnega. Oba pa govoriva tako, kot je res.

BigFoot ::

Nuklearc> po pravici povedano mam jest do zdaj s policaji zelo ok izkušnje. sicer sem enkrat plaču, samo še zmer, do zdej so bli vedno fer in spoštljivi. je pa veliko odvisno tudi od tega kako se določen posameznik obnaša. če začne takoj hrulit nanje in jim težit, valjda da bodo sitni, če si pa lepo spoštljiv ja pa stanje zelo v redu.
kaninerror> vem :) se pa strinjam da to kar drugače počne naša policija je bolj ena žalost. ustavljajo tiste ki vozjo 100 tam kjer je omejitev 90kmh (cela kolona vozi tako), zraven majo pa po cestah ogromno norcev in pijancev ki jih sploh ne ustavijo (ali pa se zgodi to kar se je zgodilo ABXovemu kolegu)
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

MadMicka ::

dejmo rečt bobu bob :))

če bi se vsi držal omejtive glede hitrosti, smrtnih žrtev ne bi bilo... zdej zakaj nekateri full divjajo al zarad alhkohola al ker se jim pač tko zdi, je druga stvar..

pa ne zdej s takimi, kokr uni k hitr vozjo itak da obvladajo.. ne pa k eni mečkači tm na cest....

uni k full divjajo , full dobr vozjo, dokler ne kilajo sebe al pa druzga, pol pa mal manj dobr vozjo, če sploh >:D

aja pa še to Bigfoot, glede policije, ja res kok je naša policija žalost, a ne?

pejt mal u ZDA pa prehitr voz, k ti bodo nabil pištolo na glavo, pa te mal u arest pospreml, pa če boš stopu iz avta brez njihve dovolitve, boš tko iz preventive mal metek fasu...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

kaninerror ::

Če bi se vsi držal omejitve hitrosti bi bilo smrtnih žrtev na cestah zajeten procent manj, bile pa bi še (tudi na cestah). Veliko smrtnih žrtev povzročijo čelna trčenja. Kaj pomaga tu držanje omejitve. Tudi če se voziš po omejitvah, ki so pri nas, se lahko pribiješ v nasproten avto z Dv=200 km/h. Tisti ki pa ful divjajo, riskirajo velik!

Naj pa še enkrat povdarim, da je zastavljena tema; čemu stojijo radarji ob cestah. Ali je namen zagotavljanje varnosti ali krpanje proračuna. Potem sem objavil članek (Zgodba o uspehu ali pravljica o avtocestah), kjer piše nekaj o gospodarjenju naše države. Ugotavljamo tudi, da radarji stojijo na zelo čudnih lokacijah. Takih, kjer je največji profit. In na koncu je vprašanje, ali smo mi potemtakem dolžni plačevati kazni. Če gledamo na stvar iz etičnega stališča prav gotovo ne, iz pravnega stališča pa naj bi bili, če... Samo kaj, ko je Slovenija že po sami zasnovi (ustavno) protipravna. Protipravnost Slovenije je pa dokazana v dveh debelih bukvah; Na Oni Strani Dotika & Kdo Se Boji Sokrata, avtor Miha Jensterle. Najdete jih na:

http://www.geocities.com/no_copyright

ZDA pa bi v tem postu pustil pri miru, ker je to katastrofa, o kateri bi se dalo pisati romane brez konca. Lepo bi pa bilo, če bi nekdo načel tudi to temo posebej.

Perci pravi:
“Res je off topic ampak tolk, da končamo s to debato, ker se mi ne da več.
>Samo kaj, ko je Slovenija že po sami zasnovi (ustavno) protipravna.<
Praviš, da nisi govoril o ustavni protipravnosti, ampak tole je del tvojga posta v qoute-u. Ali se morda motim?”

Perci, če si že dosleden, bodi v celoti. Najprej sem napisal tisti stavek, ki si ga navedel. Potem sem pa napisal, da je v knjigah dokazana protipravnost sistema (Slovenije) in NE slovenske ustave. Za to pa sem slišal iz nekaterih virov. Vendar drugi trdite, da to ni res. Za to je odprta nova tema.

Zgodovina sprememb…

perci ::

ABX in kaninerror: stvar ni v tem, da bi policaji ustavljali na debilnih mestih, ker bi hoteli polniti proračun, ker verjemi, da so stroški, ki jih ima policija z merjenjem hitrosti in DURS z izterjavo, precej večji od denarja, ki se nateče noter. Vsekakor merjenje hitrosti ni rentabilen posel, vprašanje pa je, če reši kako življenje. Sem prepričan, da je odgovor ja, vendar ne tam, kjer je radar postavljen na ravnini na široki cesti kjer je omejitev 40km/h. Stvar je v tem, da večina naših policajev ne zna počet nič drugega kot merit hitrost. Poznam kolega, ki je služil vojsko v policiji in meril hitrost z laserjem, čeprav sploh nima izpita za to dejavnost. To je očitno obrt, ki se je v policiji izučiš in to je to. Krpanje proračunske luknje to vsekakor ni. Veš koliko stanejo laserski merilniki, učenje policistov za merjenje hitrosti (da ti slučajno ne zmeri, da se hiša premika 200 na uro), avtomobili v katerih se pripeljejo na kraj merjenja, bencin, kamere za merjenje na avtocesti,... in konec koncev tudi plače policistov. Potem pa poglej še stroške izterjave (ki naj bi jih načeloma plačal tisti komur je nekaj izterjano- pa jih ne) in vse skupaj ti bo naneslo vrtoglave številke, ki jih ne moreš pokriti s kaznimi od radarjev.

Nora Micka: eno resno vprašanje zate: A ti sploh imaš izpit (pa ne tistega za kolo iz osnovne šole)?
Takih buč pa še ne. Če ne bi bilo kršenja omejitev tudi ne bi bilo mrtvih? Micka, predlagam, da vse hitrosti omejimo na 10km/h ali pa še bolje, prepovejmo motorna vozila in garantiram ti, da se bo število prometnih nesreč drastično zmanjšalo. Seveda je vzrok vseh smrtnih nesreč hitrost. Če bi bil pri miru se to ne bi moglo zgoditi. Če npr. zaspiš za volanom, ne moreš umreti če si pri miru (razen če imaš prižgan avto in si v garaži. Micka, ni vse tako enostavno kot si ti predstavljaš.

Bigfoot:
kaninerror> točno, se strinjam, 95% radarjev je postavljenih na najbolj debilnih mestih, samo še enkrat povdarjam. to ni bistvo. fora je v tem, da če je nekje recimo omejitev 50 kmh in ti pelješ recimo 70 si storil prekršek. to, ali je omejitev tam popolnoma neumna nima veze. dejstvo je da si storil prekršek.


Izredno neusmiljeno pozitivistično gledanje. Sploh se ne strinjam s tabo in upam, da ne študiraš prava. Pravo ni samo tisto kar je napisano v zakonu. Je nekaj več, vsebuje tudi nekaj, čemur rečemo pravičnost. To o čemer ti govoriš je nepravo. Ko pozitivni predpis ne ustreza več dejanskemu stanju v družbi. Tvoje gledanje opravičuje tako genocid židov med drugo svetovno vojno kot tudi Stalinov sistem. Misliš da sta ZP in ZVCP vse kar obstaja na svetu? Guess again. Tvoje gledanje zelo spominja na Sokratov pozitivizem. Čeprav nisem naredil nič narobe, sem vseeno kršil zakon in zato bom umrl. Potemtakem tudi ne potrebujemo več sodnikov, saj je vse napisano v zakonih, potrebujemo samo še nek stroj, ki bo iz zakona reproduciral pravno pravilo in ga neusmiljeno izenačil z določenim dejanskim stanom. A vidiš kam ciljam? Hočem rečt, da iz vidika prava ni vseeno, ali policaj meri na mestu, kjer je to upravičeno ali pa na takem, kjer ni.

Kaninerror: ustavno protipravna?
Se strinjam, da o Sloveniji ne bi mogli govoriti kot o izrazito pravni državi, vendar sem mnenja, da je zasnova pravnega sistema na precej visokem nivoju, torej mislim, da ustavno Slovenija ni protipravna. Konec koncev se pri pisanju naše ustave ni izumljalo kaj dosti novega ampak se je kopiralo tuje ustave (npr. nemško). Problem pa nastane pri dejanskem delovanju sistema, kjer pa so človekove pravice velikokrat kršene.
Ne naštevaj prosim knjig nekih avtorjev, ker ti jih lahko sam enih deset vrnem nazaj, ki trdijo drugo kar ti in lahko ti povem tudi za nekaj ljudi, ki se na problematiko ustavnega prava razumejo malo bolj kot midva ali kot pisec teh dveh knjig, ki si jih naštel. Torej, navajaj konkretne citate in ne naslovov knjig in ne jemlji vsega kar nekdo reče, pa čeprav je napisal knjigo o tem, za suho zlato.

Lep pozdrav, Peter

kaninerror ::

1. Država z normalnim standardom mora imeti vsaj ta sredstva, da policija nabavi in uporablja radarje in s tem zagotavlja varnost. Problem je v tem, da se to pri nas zlorablja.
2. Nisem rekel, da je to edini način krpanja proračuna. Poznamo tudi vseprisotni ddv, nabijanje stroškov za osebne izkaznice in potne liste, avtošola, ki pride med 1000$ in 2500$ na vsakega voznika,... Tega je malo morje.
3. Ne pljuvajte tako po Nori Micki (Takih buč pa še ne.) Na tej strani naj bi bil spoštljiv dialog.
4. Na začetku ustave piše nekako takole: &raquo;Vsi državljani Slovenije smo enakopravni in imamo vsi enake pravice.&laquo; In ta člen je pri nas neštetokrat kršen.

MadMicka ::

glede teh buč, dobr se sliš, tako da np :)

drugač pa Perci, mal si falu bistvo... jasno, če bi se držal vsi predpisov ne bi blo kaznivih dejanj in bi bil raj na zemlji, ampak pri omejtivi hitrosti, če bi se jo vsi držal, bi se nesreče še zmeri dogajale, nesreče s smrtnim izidom pa se zgodijo sam al pa vsaj v veliki, veliki večini, ko nekdo full hitr voz... to full hitr pomen, ne npr. za 10 al pa 20 % več, kokr je omejitev, ampak res full hitr, tm k je omejitev 90, norci vozjo tud po 140 in več...
pa tisto, če bi dal omejitev na 10 km/h, da ne bi bilo nesreč, to seveda ni res, ker take omejitve noben nebi spoštoval, čist neki druzga pa je npr. omejtev 90 km/h med naselji, to pa se človek že lahko drži, ker je zadost razumska... skratka poanta ostaja (pre)velika hitrost ubija...

še glede pozitivstičenga gledanja.... seveda je pri prekrših pozitivistično gledanje zelo na mestu... madona, kam bi pa pršli, če bi ugotavljal, ali je policaj stal na "pravičnem" mestu z radarjem, ob tem, da za kaj takega v zakonu sploh ni podlage...
drugač Perci, če študiraš pravo, boš vedu, da je sistem tak, več ko je v igri, večje so garancije...

pa še izraz "ustavno protipravna", kaj za vraga naj bi to pomenil? a je to kako izpitno vprašanje na pravnem faxu :)

Dami ::

En moj sošolc iz gimnazije je mel pred 3 leti nesrečo (izpit je mel manj k 1let). Čeprav je vozil po omejitvah, je zapeljal na bankino in zaneslo ga je na nasprotni pas, kjer je takrat prpelal en avto in BUM. On je mel ful neke poškodbe v želodcu v drugem avtu k so bli trije, voznik pa je umrl. Sicer je že dolg odkar sn se čul z njim sam vem pa da se en let po tiste ni hotu več za volan vsedit.
Za razliko od enga druzga frenda, ki je s saxojem po avtocesti preskočil ograjo in graben ter končal z razpaljotkom (tm>:D ) na travniku, še zmer fura kuk pač avto gre. Na (njegovo) srečo ma zdej ibizo 1.0, ki ne gre dosti:\\
Jst mislim da so omejtive bl za okras oz. predpogoj za varno vožnjo. Bolj pomembna je izkušenost. In ziher so vozniki, ki ob večji hitrosti vozijo bl ziher (gledano glede na druge udeležence), k pa eni k se držijo omejtive pa bi jih mogli nemudoma odstranit s ceste ker ogrožajo vse (takih sn že dost videl).
Sn se spomnu da sn zadnjič gledal mislim da na RTLu reporatžo 'babe za volanom'. Čeprav to zahteva uvedbo posebne teme, bom sam primere napisal.
1. ena je sred mesta bla z sharanom in je hotla spelta, vendar je dala v rikverc namest v prvo. Posledica: naskok na ulično svetilko za njo. Da bi bla stvar še hujša je zamešala gas in bremzo ter s pomočjo one svetilke pristala v trgovini. Nor prizor, vam rečem.
2. ena babica se pele po cesti nakaer bi mogla zabremzat vendar jo fali in preden najde pravi pedal je že v lekarni:D
Don't worry about me. The bleeding is just the begining of a healing process.

perci ::

pred pisanjem posta sem se prijavil, ko pa sem ga dokončal, mi je javilo, da nisem registriran :( . Žal se mi vsega ne da še enkrat pisat, zato povem samo bistvo. Zmeri ponavad za vsak slučaj tekst skopiram, tokrat pa ga žal nisem :'(

Mici: oprosti zarad buč
Tvoj zadnji in prejšnji post sta si v izrazitem nasprotju. Odloči se že kaj je tvoje mnenje.
Kar se pozitivizma tiče: menim, da če večina ljudi misli, da predpis ni pravičen, potem običajno tudi zares ni. Če ni pravičen, menim da ne bi smel obstajati, ne glede na to ali je to na kazenskem področju ali pa na področju prekrškov. Le varovalke so pri enem večje kot pri drugem, kot si že sama povedala.

kaninerror: še vedno nisi povedal zakaj se ti zdi, da je Slovenija že po sami ustavi protipravna.

kaninerror ::

Jaz naše ustave ne poznam dobro. Da je naša ustava vse bolj protipravna sem pa slišal iz dveh zanesljivih virov; pisca ali vodiča, ki je prepotoval že cel svet in se na politiko, ekonomijo, psihologijo... hudo dobro spozna ter mojega dedka, ki je nekoč bil politikom kolega. Kaj ni znano, da pri nas poslanci sprejemajo zakone, brez da bi kaj preučili in upoštevali ustavo? Kaj ni opozicija že dostikrat odkrila v naši ustavi protislovja? :\\

perci ::

kaninerror: ne bi rad zapenjal za posamezne besede, ampak moram :). Rekel si, da je slovenska ustava protipravna. Praviš, da je to dokazano. In dokazal je to kdo? Ta pisec, ki je prepotoval cel svet in se na vse spozna in tvoj dedek, ki je bil prijatelj od politikov. Ok, predpostavljamo, da je nekaj na tem. Ampak kaj? Povej mi eno stvar, ki je v naši ustavi protipravna. Ne pravim, da je idealna, ampak ti si rekel, da je dokazano protipravna in iz tega jaz sklepam, da je v samem bistvu protipravna. Torej, ker ne mislim brati tistih knjig od tega tvojga pisca (ne, da jih nočem, sam časa nimam, ker se učim) in zagotovo ne mislim zasliševati tvojega dedka glede teh stvari, mi prosim ti povej, kaj onadva pravita glede tega. V katerem delu onadva vidita protipravnost v slovenski ustavi in s čim to argumentirata.

Še nekaj: dr. Igor Kaučič, dr. Ciril Ribičič, dr. Franc Grad in še kdo, se s tabo, tem piscom in tvojim dedkom zagotovo ne strinjajo. Ampak to ne pomeni, da imam jaz prav. Vendar samo to, da mi poveš kdo zagovarja to, kar si povedal zame ni in ne more biti argument. Povej s čim to oni argumentirajo. Glede na to, da trdiš, da je dokazano slovenska ustava protipravna, predvidevam da si prebral ti dve knjigi, ki si nam jih predlagal na branje in bi te prosil, da malo opišeš to "protipravnost".

Lep pozdrav, Peter

kaninerror ::

Perci; jaz sem v to debato uložil že ogromno svojega dragocenega časa. Pišem le kar vem in kar slišim iz zanesljivih virov. Kje so luknje v ustavi, jaz ne vem in se v to žal ne bom poglabljal, ker preprosto nimam časa. V knjigah, ki sem jih omenil je prikazana protipravnost našega sistema in mislim, da ne ustave. Saj nisem o tem govoril? Knjige so zelo življenske in se dotikajo tako človekove najglobje notranjosti, kakor tudi vsesplošne družbene ureditve skozi zgodovino. Prikazan je razvoj človekove zavesti, vse napake, zablode... Zanimivo je in se splača prebrati.

Odprl bom novo temo o protipravnosti ustave in naj se stvar tam do konca izpili. To ni tema, ki sem jo načel tukaj.

Zgodovina sprememb…

perci ::

Res je off topic ampak tolk, da končamo s to debato, ker se mi ne da več.

Samo kaj, ko je Slovenija že po sami zasnovi (ustavno) protipravna.


Praviš, da nisi govoril o ustavni protipravnosti, ampak tole je del tvojga posta v qoute-u. Ali se morda motim?

Zdej si me pa dobil :D. Profesorja za stanovanjske zgradbe? Kateri od teh treh mogoče? Jst sm mislu, da so doktorji ustavnega prava, eden od njih je ustavni sodnik, druga dva pa še vedno predavata na našem faksu. Res ne bi vedu na koga si mislu.

Lep pozdrav

MadMicka ::

sej tapru nism hotu nč rečt, zdej pa moram, ker ste že tolikokrat uporabili nesmiselno zvezo besed... ustava protipravna???

kako le, ustava je najvišji pravni akt, iz njega črpa ostalo pravo... ustava je pravni okvir, kako če bit protipravna?

lahko bi kvečjemu rekl, da ni v okvirih naravnega prava... kar je seveda daleč od resnice..

pa da izkoristm še prilko in rečem dve besedi o pravni državi..

1. Slovenija je pravna država
2. To, da se kršjo posamezni zakoni, etc. še zdaleč samo po sebi ne pomen nepravne države..

seveda se je pa treba trudt še naprej in skušat standard pravne in socialne države dvigniti..... :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12926748 (18542) strup121
»

Slovenska policija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
508118 (6632) KaiV6
»

Prekoračitev hitrosti v naselju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8012110 (10554) Dr_M
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838844 (7247) Popeye

Več podobnih tem