» »

radarji

radarji

1
2
»

perci ::

MadMicka: Ustava je res najvišji pravni akt, vendar lahko govoriš tudi o njeni protipravnosti, pri tem pa seveda ne misliš na njeno pozitivno protipravnost, ampak kot si že sam ugotovil, njeno naravno protipravnost (saj je naravno pravo tudi pravo a ne?). Ustava je po mojem mnenju lahko protipravna, če ni demokratična, če se ne zavzema za človekove pravice, delitev oblasti, delitev cerkve od države, enakost pred zakonom,...
Morm rečt, da me je presenetlo, da si napisal tisto o Sloveniji in pravni državi, ker imam tudi sam podobne misli.
Lep pozdrav

billy ::

Hmm...res ste ze krepko zasli fantje :). Sicer pa krozite v krogu :)

Am..nekaj ON-topic, ne vem kaj se vsi tako sekirate s temi kaznimi ko pa je ZVCP zelo luknjast. Z malo iznajdljivosti in kmecke logike se lahko izognete skoraj vsaki poloznici.

Da pa malo pogledamo stevilke pri stroskih in profitih, ki nastanejo recimo pri mobilnem radarju: pusti nakup avtomobila in vse opreme, to je pac enkraten strosek. Vse kar rabita policaja je nekaj doukentov in ustniki za alkotest, tu je se seveda bencin placilo njihovih ur in pisalo. Drugih stroskov pomoje ni. Placa polisti ki takrat sedi v avtomobilu je pomoje okoli 900sit/uro. Po logiki bi taksna "patrulja" ustavila v povprecju 3 voznike na uro. In recimo, da je vsak od teh placal najmanj 15k (mislim da se za manjse kazni niti ne trudijo). Torej je to 45k na uro profita. Stroski pa so: 1800 za place, 3x50sit za ustnih (vec menda ne pride :)). 3x40sit za potrdilo alkotesta, in recimo najvec 5000sit za bencin. torej 45k profita in 10k stroskov (vec je skoraj nemogoce...). To je v eni uri...na dan je to 1.080.000 profita ter 240.000 stroskov. Dobicek se meni zdi dokaj velik, ali ne?

perci ::

billy, billy
Vpraš kakega enkonomista kaj vse vključuje beseda strošek.
900sit/h - ti to resno? Kaj pa pokojninsko zavarovanje, zdravstveno,...? Kdo bo pa plačal njihovega komandirja, pa načelnika; računa se kilometrina in ne bencin, pa to niti ni tako pomembno, to je še najmanjši del stroškov.

Pusti nakup avtomobila, radarja itd? Ta strošek je res enkraten, ampak zato izjemno velik. Ko firma kupi stroj za svoje potrebe ga mora tut plačat in ji izgovori v smilu, da je to enkraten strošek nič ne pomagajo. Denar vseeno odhaja (amortizacija).

Poleg tega je treba radarje na vsake tok cajta a-testirat, skratka stroškov je tolk, da ti jih ne znam vseh naštet in verjem, da lovljenje na radar ni krpanje proračunske luknje.

billy ::

Nisem rekel, da je krpanje proracunske luknje, ampak samo nabiranje denarja. Za kaj ga uporabijo ne vem, mogoce da pokrijejo stroske radarjev in vse te opreme.
Kaksna druga razlaga kot kopicenje denarja mi res ne pride na misel ko vidim kako postavljajo radarje in kako opravljajo svoje delo mobilne patrulje in ostala drhal na cesti oblecena v modre uniforme.
Mogoce je, da si samo nabirajo tocke v sluzbi, pac..vec poloznic vec tock, hitrejse napredovanje.
Jaz dobim obcutek, da ne opravljajo dela imenovanega "varovanje udelezencev v prometu" ampak prej "kopicenje denarja" ali "nabiranje tock".

MadMicka ::

billy, kako bi pa ti skrbel za varnost udeležencev v prometu?

A tko, da bi tiste, ki kršjo predpise, samo prijazno opozoril :D

Al bi se mogoče osredotoču le na tiste, najhujše kršitelje prometnih predpisov? Samo, da bi sodbo, kdo je tak in tak, kdo pa ne, prepustu kr tisti "drhali v modrih uniformah", to pa menda ja ne >:D

billy ::

MadMicka: hmm...postavil bi radarje na koristne mesta, recimo pred sole in tam kjer je zgoscen promet in so udelezenci tudi pesci. Mobilni radar pa bi moral takoj ustaviti krsitelja in ne da se pelje za njim in to samo s tem namenom da mu se kaksne prekrsek nabije. Sem ze bil prica ko je mobilni radar vozil za eno zensko, in na koncu ko jo ustavil nastel ene 3 prekrske...prehitro voznjo, prevoz stop znaka in odvzem prednosti. Ce je bilo to koristno za varnost v prometu potem pa res ni nobene logike.

MadMicka, daj mi en primer postavitve radarjev ali kakrsnekoli druge "drhali" ki je koristna za varnost v prometu.

MadMicka ::

Mislm, a za take stvari sploh rabmo kak dokaz??

1. Če ne bi bilo radarjev, bi ljudje še bolj divjal po ulcah!!

2. Če ne bi bilo alkotestov, bi se ga folk še bolj napijal.

Če pa to ni jasno, pol pač stojimo s svojimi stališči tolk narazn, da ne mormo pridt skupi...

kaninerror ::

Če ne bi bilo radarjev, ljudje po moje ne bi nevem kako bolj norel po cestah. Saj že tako! Torej radarji niso prav dost uspešni. Mogoče bi bili, če bi jih drugače organizirali.

Glede alkotestov pa še dobr da so.

BigFoot ::

ja, meni radarji nič ne spremenijo načina vožnje. vozim tako kot vozim primerno glede na cesto, promet, vremenske razmere, ponavadi sploh ne gledam na to kok je omejitev.
pijem pa ne, tko da tle ni frke.
LG 77CX OLED TV; Marantz SR6010 7.2: 5x Focal Sib, 2x Focal Cub, 2x Focal
Little Bird; PS5, Xbox Series X, PS4 Pro, Xbox One, PS3, Vero 4K, Samsung
UBD K8500 4K UHD, Philips BDP2180/12

kaninerror ::

Danes sem za hec (v bistvu bolj po defaultu) vozil po omejitvah in čisto nič manj. Vozil sem iz Ljubljane skozi Mengeš v Kamnik in nazaj skozi Domžale. Folk na cesti je bil tko besen name, da bi me najraje ubil!!! Vsi po vrsti so me prehitevali; torej omejitve so nesmislne. In ravno na takih nesmiselnih koncih so postavljeni radarji, ker vejo, da bodo lahko vsakemu računali.
Kje je tukaj pravica???
Preprosto; Če hočete pravico, ne plačujte. Če plačate, se strinjate s krivico. Tako je pač, izbira pa je vaša.
LP Matej :)

Chessman ::

Sem se pred enimi štirimi leti peljal z šefom iz MB v Rogaško Slatino, cca. 15 km pred ciljem šef opazi policijski avto ki je parkiran kakšnik 500m (tri ovinke ) pre seboj, ker v avto ni bil pripasan se je takrat pripasal. Policaj ga ustavi ker ni bil pripasan. Ko ga povpraša kako je vedel da ni pripasan mu policaj razloži da imajo cca 1 km nazaj v kuruzi skritega opazovalca ki je pripravil zasedo. Očitno se bodo sedaj policalji skrivali po koruzi in raznih jarkih će kot kakšni indijanci. Ja res je ogrožaj je sovoznike na cesti in zato ga je potrebno kaznovat. Potem pa naj še kdo reče da skrbijo za varnost na cetsi in ne za polnjenje proračuna.

Marjan ::

Se čist strinjam z JeznoMicko.

Če peleš prehitr morš plačat. Kaj se boš bunil!?

Jest sem dvakrat že plaču - enkrat 64 namest 50km/h, enkrat sem pa pozabu luči pržgat.

Pač, filozofija je zaenkrat taka:
"Ljudje se bojijo kazni, in zato bodo raj počasnej vozil."
Zaenkrat se na žalost ne moremo sklicevat na neko vioko moralnost, da bi blo kaj drugače.


Pa srečno vožno vsem :))

kaninerror ::

Hvala, Marjan. Morda nisi pomislil, da je lahko kazen zlorabljana. (Kot nekakšna lastitev tujega imetja v lepi preobleki?)

Svetujem vsem, da preberete celoten post.
Lep pozdrav!

kaninerror ::

Vidim, da je tema nekako zamrla. Če ima kdo še kako slabo izkušnjo z radarji, ali pa nasprotno, če se je kazni razveselil, naj to brez skrbi objavi tukaj v tem postu.

Lep pozdrav!

MadMax ::

Par fint je se v Pravilniku o meroslovnih zahtevah za merilnike hitrosti v cestnem prometu.
Ur. list RS 25/2 (1114) (upam, da sem si prav zapomnil)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

kaninerror ::

Nekateri pravjo, da se splača nabavt neke naprave, ki zaznajo radar in ga tudi zamotijo (detector in blinder). Na SLO-COMPU več o tem.

Lep pozdrav!

||_^_|| ::

madmax: kakšne finte?

MaverickT ::

Tukile najdete post o radar detektorjih.
Želim obvladovati neobvladljivo... toda obvladovanje je iluzija!

MadMax ::

Crtica: npr. temperatura okolice pri merjenju 0-50° C (pozimi te pod niclo meri, pa se pritozis), definirani pogoji (kot merjenja) v ovinku, obvezno video oz. fotografsko evidentiranje, ce ti policaj ne more takoj pokazat rezultata (te meri z laserjem, ustavi te pa drug policaj cez 300m)-spet pritozba, pri mobilnem radarju ni vazna max. hitrost ampak povprecna v casu meritve (btw: laser iz roke je mobilno merjenje, ne stacionarno!).....
Skratka, zadevo s splaca prebrat.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

kaninerror ::

Še en primer imam, ko barabe ostanejo nekaznovane in nastradajo žrtve. Nekdo se na parkirišču zaleti v tvoj avto in noče priznati krivde, zavarovalnica pa dodeli po liniji najmanjšega odpora vsakemu polovico krivde. Policiji pa se za take primere preprosto "jebe". Oni raje postavljajo radarje.

||_^_|| ::

max: to si vsekakor velja zapomniti:D

kaninerror ::

Vsa vprašanja v zvezi z radarji... :)

Brane2 ::

Mislim, da so radarji bolj lisasta korist.

Ja, povprečna hitrost folka se je zmanjšala. prej si moral obvezno povsod vozit 20 km/h čez omejitev bolj prevedntivno- tolk da te nimajo za pedra.

No ko je prvi val moških plaču kazni in ostal prikrajšan pri piru, je v mestu to upadlo v povprečju 0-10 km/h.

Zato pa folk tolk več izživlja svoje podzavestne želje na avtovesti in (manj) obvoznici, kjer vozijo brez rezerve. Uporabljajo vse kar mislijo da znajo, ali kar vidijo pri drugih okrog sebe.

Mislim, da problem sploh ni v omejitvah hitrosti, pajkih in napačnem parkiranju.
Problem je v tem, da se folk počuti ogroženo, tako živi in vozi.
Oblasti ustvarajajo občutek nekega učinka, v bistvu pa prekladajo drek s kupa na kup.
Saj poberejo tistih 5-10% res problematičnega folka, ostalih 90% pa bo svoje početje kanaliziralo na doslej nekaznovane cone.

Cvetka so recimo avtohiše in pajki. Garantirajo ti parking v centru, a če imaš tam večjidel dneva poslovne opravke, lahko mirno pustiš večjidel plače na asfaltu.
Če imaš plačo kot kaka Županja, ti mogoče ta izdatek, če ga sploh vidiš, pade pod izdatek za zobarja ali frizerja, sam če si malo nad minimalcem...

Isto je z max, hitrostjo, čeprav sam tuki vidim probleme predvsem z debilnimi omejitvami ponekod po mestu, ne pa toliko na obvoznici in avtocesti...

Kar se antiradarja tiče, kokr vem te stvari delajo v omejenem obsegu sam za res dobre stanejo tolko, da bi blo mogoče ceneje da podpišeš pogodbo-pakt s polcijo.

Če imajo tud oni roaming pogodbe kot jo imajo recimo za GSM, ti bo mogoče veljala za več občin ali celo izven Ljubljane :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mnenje o policajih (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12926807 (18601) strup121
»

Slovenska policija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
508131 (6645) KaiV6
»

Prekoračitev hitrosti v naselju (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8012120 (10564) Dr_M
»

Policaj me je presenetu z milo kaznijo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
838859 (7262) Popeye

Več podobnih tem