» »

Vrednost pnevmatik

Vrednost pnevmatik

LordBebo ::

Koliko bi bile vredne rabljene letne pnevmatike Semperit 205/45 R16 83V skupaj z jeklenimi platišči, v kompletu?

Profil izgleda nekako takole (slikano s krompirjem):

sandmat ::

LordBebo je izjavil:

Profil izgleda nekako takole (slikano s krompirjem):

-2.

Lep troll. Že platišča so nekaj vredna, ne se hecat.

sandmat ::

a si kliknil na sliko, ki si jo zuploadal

mihec87 ::

Koliko stare?

Glede na sliko so videt boge tako da kolikor je platišče gume pa podariš oz za kak six pack dodaš...

chucki ::

Ene 120 do 150 eur s platišči.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

The Player ::

sodeč po fotografiji izgleda pnevmatika dost "zlizana", če bi bila fotografija boljša bi se lažje razbralo

V primeru, če je res "zlizana" in če je starejša od 7 let (optimalna življenska doba gume, da zagotavlja dobre lastnosti je 7 let) ni vredna nič in je samo za stran, saj s tem ogrožaš sebe in druge v prometu.

Janac ::

Mene zanima tale komplet...s kje si?

Katere Semperit točno?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Janac ()

Preveril sem na Bolhi, podobne se prodajajo za okoli 25-30€ na kos, 100€ za komplet bi bila ugodna cena (četrtina v primerjavi z novimi), sploh glede na to, da imajo še kar nekaj profila in so še čisto primerne za vožnjo (slika je pač bedna :D). Platišča so vredna okoli 80€, torej nameravam postavit ceno 180€ za vse skupaj.

Janac je izjavil:

Katere Semperit točno?

Ljubljana :) Semperit Direction Sport 205/45 R16 83V

LordBebo je izjavil:

Preveril sem na Bolhi, podobne se prodajajo za okoli 25-30€ na kos, 100€ za komplet bi bila ugodna cena (četrtina v primerjavi z novimi), sploh glede na to, da imajo še kar nekaj profila in so še čisto primerne za vožnjo (slika je pač bedna :D). Platišča so vredna okoli 80€, torej nameravam postavit ceno 180€ za vse skupaj.

Janac je izjavil:

Katere Semperit točno?

Ljubljana :) Semperit Direction Sport 205/45 R16 83V

Mi poveš še DOT pa kolko profila je?

DOT CNTU P12K, kaj se da razbrat iz tega?

Za profil res ne morem rečt za ziher, ker nimam milimeterskega merila doma :8)

Drugače jih že nekaj časa ne uporabljam, ker imam celoletne gume in jih ne rabim.

mihec87 ::

The Player je izjavil:

sodeč po fotografiji izgleda pnevmatika dost "zlizana", če bi bila fotografija boljša bi se lažje razbralo

V primeru, če je res "zlizana" in če je starejša od 7 let (optimalna življenska doba gume, da zagotavlja dobre lastnosti je 7 let) ni vredna nič in je samo za stran, saj s tem ogrožaš sebe in druge v prometu.

7 let-se hecaš?

dj_uro ::

Janac, nimaš homologirane dimenzije 205 45 R16; - samo kot opozorilo....

@lordbebo... obrni gumo in tam poglej DOT
vw-klub.si

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dj_uro ()

dj_uro je izjavil:

Janac, nimaš homologirane dimenzije 205 45 R16; - samo kot opozorilo....

Hvala ja.

205/55R16 mam samo.

dj_uro ::

no in boš imel rahle neprijetnosti pri homologaciji te dimenzije...zato ti predlagam, da iščeš gume 205 55 r16 in nič drugega...
vw-klub.si

The Player ::

mihec87 je izjavil:

The Player je izjavil:

7 let-se hecaš?

Citirano iz spodnjega linka

Zato je na podlagi izkušenj življenska doba pnevmatike 5-7 let od datuma izdelave, saj se guma stara tudi, ko le-ta ni v uporabi, če je pravilno skladiščena sicer počasneje.

http://avtonasveti.com/nakup-pnevmatik/

GrimReaper ::

Sam bi rekel da odvisno od gume do gume, prejšnje Bridgestone so ble 7. sezono še povsem ok, 8. pa ne več tolk, enkrat sem moral mal popravit na enem ovinku, drugače pa brez večjih problemov.
Zdajšnje Dunlop so pa že od novega precej slabe, recimo da kot Bridgestone 7. sezono, nekje boljše (oprijem v suhem), nekje slabše (mokro, speljevanje).
Če voziš kot ostali promet pa itak nima neke veze, mislim, danes so se nabrali trije s 55km/h, kar je še za naselje sprejemljivo, to vseeno če imaš 10 let staro plastiko gor.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W

kixs ::

Sej v 99,9999% casa ti je vsaka guma v redu... problem je tista malenkost, tistih 10-50m ceste, ko te zanese in ce imas sreco, je samo pleh in kaksnih 500€ stroskov + cas.

Šimpanz ::

Lej jaz sem imel 8 let stare zimske gume z platišči pa sem jih na bolhi prodajal za 20 eur/kos pa ni nobenga zanimalo skoraj eno leto. Potem pa sem jih ponudil gratis pa jih je v mesecu dni eden vzel.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katere zimske gume? (strani: 1 2 3 463 64 65 66 )

Oddelek: Na cesti
3268548738 (3793) Ghost7
»

Poškodba pnevmatike. Se da popraviti? (strani: 1 2 )

578290 (6329) val46
»

Letne gume 2016 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

28782758 (53540) slemarko
»

2015 Testi letnih pnevmatik (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

382104016 (76429) gruntfürmich
»

Gume za zimo. (strani: 1 2 3 )

10625326 (21180) Domobrancek

Več podobnih tem