» »

LED svetilke (a.k.a. baterije)

LED svetilke (a.k.a. baterije)

Avenger ::

Zanč sem v Merkurju po naključju ugledal OSRAMovo baterijo z LED žarnico in jo kojci čopnil. Mislm da je bla tam okol 1500 sit. Snop svetlobe je precej ozek, ni ravno preveč močan, je pa zato zelo svetel, skoraj popolnoma bel, le za odtenek gre v cyan/yellow smer, ampak res za odtenek. Not gresta dve tamale baterije (AAA). V čem je fora? LED diode so dizli med žarnicami, tako da imam po ene 2h tednih skoraj redne uporabe še vedno iste baterije. 8-O

Mal sem potem še sankal po mreži in glej ga zlomka, izdelujejo tudi močnejše LEDice, pa tudi Xenonske baterije, a le-te zaradi cenovne nedosegljivosti nimajo ravno ugodnega razmerja kvaliteta/cena. Zakaj vraga ne delajo samo še LED baterij? Prognoza je, da se bodo začele poleg v avtomobilski industriji (zavorne luči) začele LED žarnice uporabljati tudi za domačo razsvetljavo, seveda jih bo potrebno večje število, ampak bodo pa zato sence zelo blage oz. jih skorajda ne bo, skratka, namesto običajnega enega bo veliko virov svetlobe, kar bi praktično sence lahko izničilo. Kul, ne? 8-)
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Ziga Dolhar ::

Avenger: kot zanimivost -- zadnjič sem slučajno opazil, da naj bi Audi A8 [2003] pri zadnjih lučeh že uporabljal "ledice".
https://dolhar.si/

Mavrik ::

Pa to je že imel en Maserati pred več kot letom.

Gre^gor ::

Ma ja js sm ze sit ko mi pol baterij ne dela pa baterije grejo koj v kurac... kermu se da to filat skoz... Enkrat mam namen nabavt en sop diod s cimvisjo svetilnostjo pa si eno baterijo iz tega naredit.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Gospodinjske žarnice (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Loža
594125091 (94015) BigWhale
»

Varčne - so nevarne? (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
8220759 (17576) Furbo
»

LED vs varčne vs navadne žarnice (strani: 1 2 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
8035518 (25619) Malajlo

Več podobnih tem