» »

Politična pristranskost slo-tech

Politična pristranskost slo-tech

Temo vidijo: vsi

Mr.B ::

ČE je SLo tech plitično brezmadežen, ker smo "desnjaki" debili... me zanima zakaj nekateri, ki imate tako hitre prte odperanja tem nacionalnih pomenov, ne odpirat teme o zadnjih hujskačih nacionalega interesa, uničevanja šolstva etc... kot kaže so prejemniki honorarjev pač na napačni strani... ŠE sreča, da bo DURS raziskal, če je pozabil komu DDV obračunat....

PS : a bo Mramor tud odstopil ?
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

49106 ::

Kako to, da ga supervizor ni zajel(Mramorja)? In koliko je takih?

Portal še navaja, da prenovljena spletna aplikacija Supervizor Mramorja "zaradi nekoliko različnega (daljšega) časovnega obdobja preprosto 'ni zajela'

Aha, dlje si pri koritu.....

Presenečen sem, kako tiho se vse skupaj odvija. Kako lepo je moralizirati za najmanjši prdec na desni strani, medtem ko se v takih primerih forumski potuhnejo ali odreagirajo tipa matthai:

poweroff je izjavil:

Se pravi smo prišli do tega, da po forumih par nezadovoljnežev (verjetno so tudi kakšni delomrzneži med njimi) dela "revolucijo".

Ja pol pa ni čudno, da se še ne bliža konec sveta... :))

Ali so res tako globoko povezani z drzavno mafijo, da se obanašate kot da ste v zapredku(Jype, BW, Matthai in druščina). Če bi JJ prdnil, bi bli omenjeni že na ulicah.

BlackMaX ::

Me zanima, če bi admini bili za to, da se izvede ena anketa in, da vidimo kakšno je stanje glede moderatorjev na tem forumu.

hojnikb ::

To se seveda nikol nikdar nebo naredil. Vsaj ne s tem osebjem.
#brezpodpisa

Meizu ::

Kar se tiče OP-a, moderator mu je zaklenil temo zaradi demagogije in Jype je to demagogijo lepo razčlenil. Vsak malce bolj razgledan in izobražen posameznik bi že tako moral vedeti, da je Ikspe nabijal demagogijo. Homoseksualci so ljudje. In če želijo živeti v zakonski zvezi, potem jim gredo enake pravice kot zakonski zvezi moškega in ženske, črnca in belke, belca in aziatke itn. Kdor ima težave s pravicami drugih ljudi, ki ga v ničemer ne ogrožajo, ima predvsem težave sam s seboj.

Jaz bi si želel en svoj otok, izven vseh držav, fural bi samozadostnost, lovil ribe in se nasplošno imel fajn. Pa ne morem. Zakaj? Zato ker so si države prilastile vsak možen košček sveta.

Zakaj mi to kratite? Zakaj to ni pravica? Zakaj nobeden o takšni polemiki ne razglablja? Zakaj človek nima pravice odit iz tega sveta in živet svoj mir, sam, brez zakonov, izven bilokakršne države...

Fora je sam v tem, da je danes v modernem svetu trend, da si ljudje izberejo neko polemiko, iz nje ustvarijo trenuten moralen trend in se potem ponašajo okrog češ, kako so pa oni greenpeace-ovci. Ostale tematike jih pa ne zanimajo kaj dosti.

Kaj pa so sploh pravice ljudi? A je to naraven zakon? Dejstvo je, da smo takšne stvari ustvarili sami in sami moramo zglasovat zadevo naprej. Če nisi sposoben sprejet mnenja drugih (kar ne pomeni, da se sam ne strinjam z dodelitvijo pravice homoseksualcem), potem že v osnovi podreš osnovo civilizirane skupnosti = strpnost.

In kot bi mi par osebkov v tej temi rado očitalo nestrpnost, je še vsak, ki je to storil, praktično na podlagi svojega komentarja ravnotako pokazal visok nivo nestrpnosti. Zaradi nasprotnega mnenja tudi zaničevanje.

Žal mi je, ampak to ni civilizirana diskusija. Takšni ljudje so zame cepci brez primere in pri meni izgubijo vsak vir kredibilnosti in avtoritete, ne glede na njegov prav. Enostavno niso vredni kaplje znoja.

Še vedno pa stojim za svojim mnenjem, da tam demagogije ni. Demagogijo vidite samo tisti, ki ne prenesete mnenj ostalih. Za vas je demagogija vse, kar ni skladno z vašim mišljenjem. Žal to ne gre tako.

In tile "sarkamizmi" so tule na ST prisotni povsod. Enostavno obstajajo določene tematike, ki jih na STju sploh ni mogoče zalavfat, ker se v sekundi noter vsuje 20 osebkov, ki pričnejo sarkastično zaničevat in zasmehovat ideologijo nasprotno svoji. Seveda se tema zapre, ostali smo pa vsi cepci.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Meizu ()

PaX_MaN ::

Meizu je izjavil:

Jaz bi si želel en svoj otok, izven vseh držav, fural bi samozadostnost, lovil ribe in se nasplošno imel fajn. Pa ne morem. Zakaj? Zato ker so si države prilastile vsak možen košček sveta.

Če "se ne more" met svoje države, kako je lahko na svetu 200+ držav (in venomer nastajajo/odmirajo nove/stare)?

Meizu je izjavil:

Zakaj mi to kratite? Zakaj to ni pravica? Zakaj nobeden o takšni polemiki ne razglablja? Zakaj človek nima pravice odit iz tega sveta in živet svoj mir, sam, brez zakonov, izven bilokakršne države...

Kako da ne, nihče ti ne prepoveduje it npr. na Luno.

Meizu je izjavil:

Fora je sam v tem, da je danes v modernem svetu trend, da si ljudje izberejo neko polemiko, iz nje ustvarijo trenuten moralen trend in se potem ponašajo okrog češ, kako so pa oni greenpeace-ovci. Ostale tematike jih pa ne zanimajo kaj dosti.

Dan ima samo 24 ur.

Meizu je izjavil:

Kaj pa so sploh pravice ljudi?

Nekaj česar ti ne razumeš.

Meizu je izjavil:

A je to naraven zakon? Dejstvo je, da smo takšne stvari ustvarili sami in sami moramo zglasovat zadevo naprej.

A ljudje nismo narava? Ergo, kar ustvarimo === narava.

Meizu je izjavil:

Če nisi sposoben sprejet mnenja drugih (kar ne pomeni, da se sam ne strinjam z dodelitvijo pravice homoseksualcem), potem že v osnovi podreš osnovo civilizirane skupnosti = strpnost.

Strpnost ne pomeni sprejemanje idej. Zavračanje idej je fundament svobode govora.

Meizu je izjavil:

In kot bi mi par osebkov v tej temi rado očitalo nestrpnost, je še vsak, ki je to storil, praktično na podlagi svojega komentarja ravnotako pokazal visok nivo nestrpnosti. Zaradi nasprotnega mnenja tudi zaničevanje.

Rušenje demokracije zasluži vsakršno zaničevanje.

Meizu je izjavil:

Žal mi je, ampak to ni civilizirana diskusija. Takšni ljudje so zame cepci brez primere in pri meni izgubijo vsak vir kredibilnosti in avtoritete, ne glede na njegov prav. Enostavno niso vredni kaplje znoja.

Lej kdo piše traktate tem cepcem.

Meizu je izjavil:

Še vedno pa stojim za svojim mnenjem, da tam demagogije ni. Demagogijo vidite samo tisti, ki ne prenesete mnenj ostalih. Za vas je demagogija vse, kar ni skladno z vašim mišljenjem. Žal to ne gre tako.

Ne, kar je vrhunsko razložil jype.

Meizu je izjavil:

In tile "sarkamizmi" so tule na ST prisotni povsod. Enostavno obstajajo določene tematike, ki jih na STju sploh ni mogoče zalavfat, ker se v sekundi noter vsuje 20 osebkov, ki pričnejo sarkastično zaničevat in zasmehovat ideologijo nasprotno svoji. Seveda se tema zapre, ostali smo pa vsi cepci.

Dobrodošel na internete.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

Če "se ne more" met svoje države, kako je lahko na svetu 200+ držav (in venomer nastajajo/odmirajo nove/stare)?

V tem je problem. Vse vidite kot države. Jaz bi rad živel zunaj držav, nočem pa, da moja zemlja izpade nova država. Compish?

Kako da ne, nihče ti ne prepoveduje it npr. na Luno.

Če bi luna imela vse pogoje za biološko življenje, potem se strinjam, ker pa temu ni tako, trolaš.

Dan ima samo 24 ur.

Kar ne spremeni dejstva, da je ST poln filozofov, ki samo nabijajo bučke.

Nekaj česar ti ne razumeš.

Meni je čisto vse jasno. Ne razumete jih vi, ali pa si jih tako slabo tolmačite (ali pa jaz slabo razlagam nekater svoje ideje), da zato nekateri izpademo ksenofobi.

A ljudje nismo narava? Ergo, kar ustvarimo === narava.

Ne. Ne razumeš vprašanja.

Strpnost ne pomeni sprejemanje idej. Zavračanje idej je fundament svobode govora.

Zaničevanje nasprotno mislečih in pljuvanje po njih, ter še kup ostalih nesramnih izjav tebi podobnih in jypeov itd. pa že skoraj meji na kratenje svobode izražanja. Kar preberi si recimo nekatere jypeve neumnosti.

Rušenje demokracije zasluži vsakršno zaničevanje.

Citiraj s katerim stavkom sem napeljeval na rušenje demokracije.Sploh je pa to že spet tipična zahodnjaško-ameriška izjava tipa : democracy is freedom. Spet primer nekoga, ki ni vreden debate, ker je nestrpen do tistih, ki vidijo v ureditvi (zaradi mišljenja ali pa splošne razgledanosti) sistema kaj več kot demokracijo. Nestrpnež.
Lej kdo piše traktate tem cepcem.

Sam jih spišem pogosto, ker enostavno ne morem mimo traparij, ki jih nekateri tule nakladajo.

Ne, kar je vrhunsko razložil jype.

jype je zadevo razložil čisto politično in brezveze. Demagogija je nekaj čisto drugega. Ikspe je dejansko na nek način predstavil kršansko ideologijo, s čimer ni nič narobe. Glede na to, da ima krščanstvo danes še vedno masiven vpliv na človeško logiko, je ta argument vreden diskusije (kar mimogrede naredi več koristi kot pa če enostavno zapreš temo in označiš zadevo kot demagoško).

Sploh pa prvi del teme ni bil vreden izbrisa, kot se spomnem, je spraševal po uveljavitvi referenduma, kasneje pa se skliceval na pravice otroka. In preden spet začnete lajat - dejstvo je tudi to, da boste torej vi tisti očitno, ki boste v zelo kratkem spremenili mišljenje homofobov, preden bo serija otrok začutila in izkusila nepopravljive posledice, ki jih bojo morali pretrpeti skozi čas šolanja. Drugače boste ravno vi tisti, ki jih boste imeli na vesti.

Dobrodošel na internete.

Spet ena tipično butasta izjava.

Edit: Typo

Zgodovina sprememb…

Fritz ::

Dragi dečec, krščanski pogled (z vsem spoštovanjem do vere) lahko meni kot agnostiku in nekomu drugemu, ki je ateist ali veruje na drugačen način (pripadnik druge vere) razložiš le z nam sprejemljivimi argumenti, recimo etičnimi. In tega v Ikspejevem pisanju ni, ker ne moreš etično konsistentno razložiti, da je družina moškega in ženske edina sprejemljiva, saj so tudi vse ostale možne oblike družin danes že realnost in zato nič manj vredne.

Dogme, ki izhajajo iz stare in nove zaveze ter napačna učenja Kristusovega nauka pa z mano, ki nisem krščanske vere, nimajo nič skupnega. Ker pa mi krščanstvo ni tuje, sam v njem nisem nikoli videl ne vsiljevanja krščanske vere drugim ne opravičila za kratenje pravic drugim vse do kratenja pravice do življenja. Pa se je vse to skozi zgodovino veselo počelo v imenu Jezusa.

Kar je zanimivo, v RKC, pri nas dominantni krščanski ločini, so pred nekaj časa končno spet izvolili kristjana za papeža in ena od njegovih izjav v zvezi s homoseksualnostjo je bila: "Če je en človek gej in išče Boga ter je dobrega srca, kdo sem jaz, da bi ga sodil?" Pa očitno ne morete ali nočete razumeti te besede (nekaj podobnega je izjavil za ateiste). Sveto pismo je potrebno brati odprte glave in z razumevanjem bistva krščanske doktrine, ne pa z dobesednim apliciranjem zapisov na današnji svet. To počno Vahabiti.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fritz ()

driver_x ::

Fritz je izjavil:

Dragi dečec, krščanski pogled (z vsem spoštovanjem do vere) lahko meni kot agnostiku in nekomu drugemu, ki je ateist ali veruje na drugačen način (pripadnik druge vere) razložiš le z nam sprejemljivimi argumenti, recimo etičnimi. In tega v Ikspejevem pisanju ni, ker ne moreš etično konsistentno razložiti, da je družina moškega in ženske edina sprejemljiva, saj so tudi vse ostale možne oblike družin danes že realnost in zato nič manj vredne.

Dogme, ki izhajajo iz stare in nove zaveze ter napačna učenja Kristusovega nauka pa z mano, ki nisem krščanske vere, nimajo nič skupnega. Ker pa mi krščanstvo ni tuje, sam v njem nisem nikoli videl ne vsiljevanja krščanske vere drugim ne opravičila za kratenje pravic drugim vse do kratenja pravice do življenja. Pa se je vse to skozi zgodovino veselo počelo v imenu Jezusa.

Kar je zanimivo, v RKC, pri nas dominantni krščanski ločini, so pred nekaj časa končno spet izvolili kristjana za papeža in ena od njegovih izjav v zvezi s homoseksualnostjo je bila: "Če je en človek gej in išče Boga ter je dobrega srca, kdo sem jaz, da bi ga sodil?" Pa očitno ne morete ali nočete razumeti te besede (nekaj podobnega je izjavil za ateiste). Sveto pismo je potrebno brati odprte glave in z razumevanjem bistva krščanske doktrine, ne pa z dobesednim apliciranjem zapisov na današnji svet. To počno Vahabiti.

Amen.

Fritz je izjavil:

Se strinjam. Kot sem že rekel, s komentarji v tej temi ne predstavljam svojega stališča. Tudi sam namreč nisem veren. Ima pa pravico izrazit svoje mnenje, pa naj bo to v budističnem, ateističnem ali pa krščanskem duhu. Ne razumem pa, zakaj gre tu za demagogijo. Ok, slovenija naj bi bila sekularizirana država itd. ampak krščanski pogled na to zadevo je jasen. Zakaj torej demagogija? Saj ne zavaja z lažno politiko in jo sklicuje na krščansko etiko. Je pač le eden od pogledov na situacijo, v vrsti z ostalimi, tudi ateističnimi idejami.

Edit: Oz. bomo rekli takole - sklicuje se na 2000 letno tradicijo RKC, ne pa na opinionizem zadnjega papeža. Osebno ne sodim, ali ima prav ali narobe, vendar se poskuša z argumenti vljudno razpravljati o debati. Ne pa takoj klicat imena in žaljivke tistim, ki niso njihovega mnenja. In tu me ne zanima, kaj je moralno in kaj ni, dejstvo je, da takšna gibanja obstajajo in z njimi je treba sodelovat/razpravljat ne pa ignorirat.

Kot sem že omenil, tudi sam nisem veren, še vedno pa ne trdim, da je ateistična etika supremna in vsemogočna. Imam nekako občutek, da se imajo/imamo vsi ateisti za nekaj več, ker so kao svetu dokazali, da jih "manipulatorske roke" niso zmogle prijeti in zaržati v "začaranem krogu". I call this bullshit.

Najprej se je treba naučit spoštovat okolico okrog sebe. Ko boste vsi na takšnem nivoju, takrat bomo lahko začeli sklepati kompromise. Do takrat bo pa tako kot je očitno razvidno tudi v tej temi. Pač eni ste trmasti voli ni kaj.

Zgodovina sprememb…

Enaki trmasti voli so se pred let zavzemali za pravice temnopoltih in žensk. Takrat je bilo menda jasno, da gre pri temnopoltih za nižjo raso in da tudi po naravnih zakonih ne morejo biti enakovredni belcem.

Želim samo vzpostaviti argument kvalitetne debate. Da bi se ljudje dejansko normalno pogovarjali in ne žalili s čefurji, hribovci, katolibani itd.

Pusti zdaj kdo ima prav in kdo ne, mislim, da se da napake in svoje razmišljanje utemeljit na čisto validen način in to brez ošabnosti, arogantnosti, ignorance, nepotrebnega sarkazma ipd.

Ateisti se mnogokrat obnašamo prav tako. Vsi se morajo prilagajat nam in nam to razlagat na nam razumljiv način (kot je to omenil zgoraj Fritz). Kdo je pa dolžan to delat? A nismo kao glih ateisti tisti kao najbolj razgledani itd.? Glede na našo uber pamet in smisel, bi nam lahko katoličan odpisal v latinščini, saj jo znamo prevajat. Sploh pa vsak ateist naj bi načeloma znal vsaj primitivno uporabljat google ane?

Lej Meizu, 'argumente', katere je OP navedel je Jype v svojem prvem postu, v tej temi, postavil na laž in to zelo jasno in konsistentno argumentiral. Če tega ne razumeš ali nočeš razumeti, tudi v redu. Sam ne mi nabijat, da ne spoštujem mnenj drugih. Argumentirana mnenja vsekakor, tudi če se z njimi ne strinjam. Nebuloze, katerih podlaga so predsodki in katerih namen je omejevanje temeljnih človekovih pravic in svoboščin drugih in to ob tem, da ga te pravice v ničemer ne omejujejo pa nikakor ne mislim spoštovati.

Opinionizem zadnjega papeža :)) Malce si preberi kakšna je vloga in položaj papeža v RKC. Enkrat za spremembo je ta vloga lahko uporabljena zelo pozitivno, v duhu Jezusovega nauka.

Sicer pa je Sammy73 že lepo odgovoril.
A. Einstein

Fritz je izjavil:

Lej Meizu, 'argumente', katere je OP navedel je Jype v svojem prvem postu, v tej temi, postavil na laž in to zelo jasno in konsistentno argumentiral. Če tega ne razumeš ali nočeš razumeti, tudi v redu. Sam ne mi nabijat, da ne spoštujem mnenj drugih. Argumentirana mnenja vsekakor, tudi če se z njimi ne strinjam. Nebuloze, katerih podlaga so predsodki in katerih namen je omejevanje temeljnih človekovih pravic in svoboščin drugih in to ob tem, da ga te pravice v ničemer ne omejujejo pa nikakor ne mislim spoštovati.

Opinionizem zadnjega papeža :)) Malce si preberi kakšna je vloga in položaj papeža v RKC. Enkrat za spremembo je ta vloga lahko uporabljena zelo pozitivno, v duhu Jezusovega nauka.

Kar predobro se zavedam, kakšna je vloga papeža v RKC. Kot sem rekel - argumenti obstajajo zato, da se jih argumentirano potolče in ne, argument ni žaljivka.

In mimogrede, po filozofskih tezah lahko isti argument kadarkoli enostavno postaviš na laž ali resnico - če si seveda vešč tega.

Kar predobro se zavedam, kakšna je vloga papeža v RKC. Kot sem rekel - argumenti obstajajo zato, da se jih argumentirano potolče in ne, argument ni žaljivka.

In mimogrede, po filozofskih tezah lahko isti argument kadarkoli enostavno postaviš na laž ali resnico - če si seveda vešč tega.

Edit: Kar je bilo zgoraj v tisti temi je pač bilo.
Če pa rečem, da bi morala Slovenija aktivneje sodelovati s priseljenci in jih naučiti slovenščine, pa ne omejujem pravice nobenega. Prav tako delovodja ne omejuje nikogaršnje pravice, če se odloči, da ne bo zaposlil nekoga, ki pač nima efektivnega nivoja znanja slovenščine. V dobri veri upam, da je to jasno.

Tudi v ostalih temah o tej problematiki sem se jasno opredelil na delovna mesta in ne na govorjenje jezikov po cestah. Očitno sem zato izpadel ksenofob. Če že vztrajate...

Se sploh ne mislim več sekirat in premečkavat to z ljudmi, ki niso sposobni razumet nekaterih stvari.

In še zadnjič, kot pravi uradni list RS:

Slovenski jezik (v nadaljnjem besedilu: slovenščina) je uradni jezik Republike Slovenije. V njem poteka govorno in pisno sporazumevanje na vseh področjih javnega življenja v Republiki Sloveniji, razen kadar je v skladu z Ustavo Republike Slovenije poleg slovenščine uradni jezik tudi italijanščina in madžarščina in kadar določbe mednarodnih pogodb, ki zavezujejo Republiko Slovenijo, posebej dopuščajo tudi rabo drugih jezikov.

In še:

Potrebno znanje slovenščine za posamezne poklice oziroma delovna mesta v organih in službah ter pri nosilcih javnih pooblastil iz prvega odstavka 5. člena tega zakona določi Vlada Republike Slovenije z uredbo. Znanje slovenščine se dokazuje s spričevalom ustrezne slovenske javne ali zasebne šole oziroma s posebnim potrdilom pooblaščene izobraževalne ustanove o uspešno opravljenem preizkusu znanja slovenščine.

Kateri poklici to zahtevajo vemo. Večinoma so to državne službe. Med privatniki je pa odvisno od predispozicij delodajalca. Vendar moj point izhaja iz drugje - v katerikoli državi si in karkšenkoli poklic opravljaš, ki med drugim predstavlja tudi stik z javnostjo (od prodajalcev v trgovinah dalje), med drugim zahteva tudi neko določeno znanje slovenščine. To je pa tudi vse.

In dajmo že enkrat zaključit s tem, vsaj jaz sem s tem zaključil svojo korespondenco, kar se te tematike tiče.

sheeshkar ::

Fritz je izjavil:

V bistvu je jype argumentiral svoje mnenje glede pravic istospolnih. Kar se tiče konkretne teme, je bil offtopic. Ikspe je izpostavil dejstvo, da se nekatere teme neupravičeno briše in se ne pusti debatirati. Bistvo te teme niso pravice istospolnih, temveč politična pristranskost moderatorjev, ki so neargumentirano zbrisali Ikspejevo temo z oznako "demagogija". Namesto, da bi tisto temo pustili odprto in dovolili, da se v njej predstavijo mnenja in s pomočjo argumentirane izmenjave mnenj (primer offtopic zapisa jype-a v tej temi je odličen argument proti napačnim predpostavkam Ikspe-ja) ovrže določene nebuloze oziroma izobrazi nekatere ljudi.

Zgodovina sprememb…

Okapi ::

Za nekatere teme je vnaprej jasno, da se iz njih ne more izcimiti nič konstruktivnega, zanimivega ali vsaj novega (ker so že 100x prežvečene in se tudi doslej iz njih ni razvilo nič konstruktivnega, zanimivega ali vsaj novega), zato jih dober moderator že v kali zatre in ni s tem čisto nič narobe.

hruske ::

Ikspejeva objava je na videz nedolžna, ampak vsebuje kar nekaj neosnovanih trditev:

1. Ko se sprašuje za "čigave pravice" gre, trdi:

1) da homoseksualcem ne pripadajo enake pravice do skrbništva otrok,
2) da otroka, za katerega skrbita dva starša enakega spola, drugi starš ne more uveljavljat vseh pravic iz odnosa, ter da je s tem vse vredu.

2. Ko pravi, da je do sedaj "imel otrok po naravi pravico imeti starša različnih spolov", trdi:

1) da obstaja naravni red starševstva,
2) bodisi ne razume pojma "pravica" pravilno, bodisi ga uporablja narobe,
3) ne loči starševstva kot skrbništva od spolne združitve oz. spočetja.

ad 1) Oblike rejništva in posvojitev obstajajo že od nekdaj. Prav v krščanskih kulturah so bile historično neporočene matere najbolj družbeno zaznamovane, zaradi česar je bil otrok pogosto še ob svojo biološko mater, ki ga je bila prisiljena dati v rejo, če mu je želela zagotoviti preživetje. Tak otrok v reji ni bil deležen enakovrednega odnosa s strani svojih krušnih staršev, zlasti če sta krušna starša imela svoje otroke. Starševstvo kot skrbništvo zagotovo ni bilo v nekem naravnem redu, razen če imaš v mislih namen zagotoviti otroku ekonomsko ugodno življenje.

ad 2) Otrokova "pravica" do staršev obeh spolov je pravica, ki je ni mogoče zagotovit. Niti ni obveza, ampak možnost, ker ne moreš z dekretom rečt, da bo otrok dobil očeta, če ga nima. Morda se v otrokovem življenju pojavi partner matere, ki ga otrok ne sprejme. Spol tudi z ničemer ne jamči, da bo starš otroku zagotovil varnost in sprejetost ali nudil vzoren lik očeta ali matere. Nekaterim otrokom je ta "naravna" "pravica" še vedno kršena - sirote, otroci alkoholikov in drugih odvisnikov, tu otrok ni kriv ničesar, a vseeno trpi.

ad 3) Za spočetje sta potrebna moški in ženska. Za skrb za otroka je dovolj en odgovoren odrasel človek, je pa res, da je za starša logistično lažje in ekonomsko manj tvegano, če sta dva. Sodobna tehnologija je že pred časom odpravila tudi zahtevo, da se morata moški in ženska spolno združit, tako da so dovolj sperma in jajčeca.

(Nekateri bojo trdili, da to ni naravno, ampak ne gre za to. Neosebno in odtujujoče je in vsaj do neke mere razvrednoti pomen spolnosti. Podobno kot so silikonska oprsja razvrednotila velike prsi kot simbol plodnosti, kot je klimatska naprava razvrednotila drevesno senco in ... ja, kot internetni forumi pogosto razvrednotijo pomen kvalitetne in argumentirane debate.)

---

Če pogledam na tak sestavek z vidika moderatorja, vidim nekoga, ki je sprožil vse zastavice:

1) navidezno smiselna objava, kjer se
2) poenostavljeno izpostavlja večdimenzionalen družbeni pojav kot sivinski problem,
3) znotraj objave pa so navedene očitne logično nevzdržne trditve,
4) ki delujejo kot vaba za nič hudega sluteče naivneže, ki mislijo da lahko nekoga "spreobrnejo".

Kaj misliš, da bo moderator naredil: izbrisal temo takoj ali po 34 offtopic objavah, polnih žaljenja? Kaj bi ti naredil, če bi imel omejeno časa za moderiranje foruma? Kaj bi naredil, če bi videl, da človek z zelo natančnimi objavami preverja kje so meje moderatorjev?
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Okapi je izjavil:

Za nekatere teme je vnaprej jasno, da se iz njih ne more izcimiti nič konstruktivnega, zanimivega ali vsaj novega (ker so že 100x prežvečene in se tudi doslej iz njih ni razvilo nič konstruktivnega, zanimivega ali vsaj novega), zato jih dober moderator že v kali zatre in ni s tem čisto nič narobe.

Želiš reči večino s pomočjo določenih uporabnikov. Sej če si zadevo že 100x prežvečil ni treba komentirat. Če ni odziva s strani uporabnikov, tudi OP ne bo trolal po temi, v kateri sodeluje le on sam.

Lahko pa tudi (kot je bila vsaj včasih navada) OPja preko povezave usmeriš v že obstoječo temo in je zgodba s tem zaključena.

hruske je izjavil:

Ikspejeva objava je na videz nedolžna, ampak vsebuje kar nekaj neosnovanih trditev:

1. Ko se sprašuje za "čigave pravice" gre, trdi:

1) da homoseksualcem ne pripadajo enake pravice do skrbništva otrok,
2) da otroka, za katerega skrbita dva starša enakega spola, drugi starš ne more uveljavljat vseh pravic iz odnosa, ter da je s tem vse vredu.

2. Ko pravi, da je do sedaj "imel otrok po naravi pravico imeti starša različnih spolov", trdi:

1) da obstaja naravni red starševstva,
2) bodisi ne razume pojma "pravica" pravilno, bodisi ga uporablja narobe,
3) ne loči starševstva kot skrbništva od spolne združitve oz. spočetja.

ad 1) Oblike rejništva in posvojitev obstajajo že od nekdaj. Prav v krščanskih kulturah so bile historično neporočene matere najbolj družbeno zaznamovane, zaradi česar je bil otrok pogosto še ob svojo biološko mater, ki ga je bila prisiljena dati v rejo, če mu je želela zagotoviti preživetje. Tak otrok v reji ni bil deležen enakovrednega odnosa s strani svojih krušnih staršev, zlasti če sta krušna starša imela svoje otroke. Starševstvo kot skrbništvo zagotovo ni bilo v nekem naravnem redu, razen če imaš v mislih namen zagotoviti otroku ekonomsko ugodno življenje.

ad 2) Otrokova "pravica" do staršev obeh spolov je pravica, ki je ni mogoče zagotovit. Niti ni obveza, ampak možnost, ker ne moreš z dekretom rečt, da bo otrok dobil očeta, če ga nima. Morda se v otrokovem življenju pojavi partner matere, ki ga otrok ne sprejme. Spol tudi z ničemer ne jamči, da bo starš otroku zagotovil varnost in sprejetost ali nudil vzoren lik očeta ali matere. Nekaterim otrokom je ta "naravna" "pravica" še vedno kršena - sirote, otroci alkoholikov in drugih odvisnikov, tu otrok ni kriv ničesar, a vseeno trpi.

ad 3) Za spočetje sta potrebna moški in ženska. Za skrb za otroka je dovolj en odgovoren odrasel človek, je pa res, da je za starša logistično lažje in ekonomsko manj tvegano, če sta dva. Sodobna tehnologija je že pred časom odpravila tudi zahtevo, da se morata moški in ženska spolno združit, tako da so dovolj sperma in jajčeca.

(Nekateri bojo trdili, da to ni naravno, ampak ne gre za to. Neosebno in odtujujoče je in vsaj do neke mere razvrednoti pomen spolnosti. Podobno kot so silikonska oprsja razvrednotila velike prsi kot simbol plodnosti, kot je klimatska naprava razvrednotila drevesno senco in ... ja, kot internetni forumi pogosto razvrednotijo pomen kvalitetne in argumentirane debate.)

---

Če pogledam na tak sestavek z vidika moderatorja, vidim nekoga, ki je sprožil vse zastavice:

1) navidezno smiselna objava, kjer se
2) poenostavljeno izpostavlja večdimenzionalen družbeni pojav kot sivinski problem,
3) znotraj objave pa so navedene očitne logično nevzdržne trditve,
4) ki delujejo kot vaba za nič hudega sluteče naivneže, ki mislijo da lahko nekoga "spreobrnejo".

Kaj misliš, da bo moderator naredil: izbrisal temo takoj ali po 34 offtopic objavah, polnih žaljenja? Kaj bi ti naredil, če bi imel omejeno časa za moderiranje foruma? Kaj bi naredil, če bi videl, da človek z zelo natančnimi objavami preverja kje so meje moderatorjev?

Se sicer načeloma strinjam, še posebej z 2. točko, ki si jo navedel, 1. točka je pa le in samo ena od možnih razlag neke besedne zveze. Če se potrudim razmišljat čimbolj nevtralno.

Ad1, ki si ga navedel se bom pa IMO ponovil spet, ker žal družba danes ni dorasla k razumevanju te problematike in briganju samega zase. Spet, čisto nevtralno in racionalno opazovanje.

Če družba še vedno praktično ni sposobna sprejet homoseksualcev vase, kako šele bodo ljudje odreagirali na otroke, posvojene s strani homoseksualcev. Od odraslih ljudi definitivno pričakujem vsaj zadržek in globok vdih, preden sploh pomislijo na to, da bi koga zaradi tega spljuvali, žal imam pa negativen občutek glede stanja v šolah. Takšen otrok bo, me skrbi, med ostalim sošolci imel posebno "nalepko na čelu".

Kako zelo značilno za homofobe, da svojo nestrpnost poskušajo zakrinkati v "skrb za otroka", v upanju, da prozornega trika ne bo nihče spregledal.;(( S podobnimi "argumenti" so včasih opravičevali prisilno sterilizacijo duševnih bolnikov, in ne samo njih.

hruske ::

Meizu, to ni dober argument. Če bi se držali tvojega razmišljanja, bi danes še vedno iz družbe izločali matere samohranilke, saj bi se njihovih otrok držala "posebna nalepka na čelu".

Če želiš iskati načine kako nekoga izločit iz družbe, to res ni težko. Otroci znajo biti s svojo iskrenostjo zelo kruti, včasih je dovolj, da ob določeni starosti ne znaš vozit bicikla, rečt r ali pa si iz "napačne" vasi. Danes je dovolj tudi, da nimaš iPhona oz. z drugimi besedami: tudi revni imajo nalepko na čelu.
Kalkulator nove omrežnine 2024 - https://omreznina.karlas.si/Kalkulator

Enako nalepko lahko dobi otrok invalida, pripadnika druge rase, priseljencev, ... Toda vzrok za nalepko ni v otroku ali njegovih starših, temveč v zaostali miselnosti tistih, ki take nalepke delijo.

thramos ::

Okapi je izjavil:

Če ne bodo dopuščane argumentirane debate tudi o takšnih temah, bodo v resničnem življenju nekateri še naprej maltretirali otroke priseljencev/posvojencev gejev ipd., ker sploh ne bodo imeli priložnosti biti soočeni z nasprotnim mnenjem in posledično spremeniti svojega. Ker svojih argumentov ne bodo mogli predstavit, jih ne bo mogoče niti demantirati. Nestrprnost se bo razvijala še naprej - pač izven javnih forumov. Nekateri (recimo jype in okapi) resda tako lažje zganjajo demagogijo a je zaradi možnosti izmenjave mnenj takšna škoda veliko manjša kot so prednosti.

Ocena, katere teme so "nič konstruktivnega, zanimivega, novega", pa itak odpira množico možnosti zlorab, o čemer sploh govori ta tema.

sheeshkar je izjavil:

V bistvu je jype argumentiral svoje mnenje glede pravic istospolnih. Kar se tiče konkretne teme, je bil offtopic. Ikspe je izpostavil dejstvo, da se nekatere teme neupravičeno briše in se ne pusti debatirati. Bistvo te teme niso pravice istospolnih, temveč politična pristranskost moderatorjev, ki so neargumentirano zbrisali Ikspejevo temo z oznako "demagogija". Namesto, da bi tisto temo pustili odprto in dovolili, da se v njej predstavijo mnenja in s pomočjo argumentirane izmenjave mnenj (primer offtopic zapisa jype-a v tej temi je odličen argument proti napačnim predpostavkam Ikspe-ja) ovrže določene nebuloze oziroma izobrazi nekatere ljudi.

Noup, Jype ni pisal pravicah istospolnih temveč je razčlenil Ikspejev post, ga argumentirano pobil kot demagogijo in dokazal pravilnost moderatorjevega ravnanja. Ta tema pa je posledica brisanja tistega posta in tudi nekih širših frustracij, ki pa so, po mojem mnenju, ravno tako neutemeljene. Obstajajo popolnoma legitimne konservativne teme in takšne vam moderatorji niso ali ne bodo zapirali. Zdi se mi, da je bistveno večja težava v tem, da takšne ideje za večino bodisi niso sprejemljive ali zanimive. Iz podobnega razloga so propadli tudi vsi časopisi na enaki ideološki podlagi.
A. Einstein

Magic1 ::

Iz tega jaz vidim še en problem. Kot ste govorili o nalepkah, kateri otroci bodo bolj verjetno talali ostalim kakršnekoli nalepke? Tisti iz manjšinskih skupin, ali tisti iz večinskih, kateri starši se zdaj gredo žigosanje določenih skupin ljudi? Otroci se le učijo od staršev.
Magic

49106 ::

- Prehitro berem :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

sheeshkar ::

V tej temi se lepo vidi, da je forum usmerjen zelo na levo (s tem v osnovi ni nič narobe, zaradi tega se nihče niti nima pravice pritoževati in mene osebno to ne moti, ampak...). Večina levo usmerjenih članov v tej temi ne vidi prav nobenih problemov, medtem ko se v tej in podobnih temah konstantno pritožujejo/pritožujemo člani, ki nis(m)o strikno levo usmerjeni (kar pa ne pomeni, da smo avtomatično desničarji ali konservativci). Morda bi že to moralo dati misliti, da nekaj problemov z ideološkim selekcioniranjem ta stran vseeno ima?

Problem, ki ga ima ta stran je v tem, da so se ustvarila dvojna merila pri moderiranju (hkrati pa ta dvojna merila niso podprta v pravilih, temveč v ideologiji). Ker je forum nagnjen zelo na levo, se mnogim zdijo brisanja tem/prispevkov kot je bil Ikspe-jev, popolnoma upravičena, saj naj bi bila "nestrpna in žaljiva". Nažalost pa je za večino levičarjev na tem forumu (in v levih medijih) postalo nestrpno in žaljivo že kar vsako mnenje, ki se ne sklada z levičarsko doktrino. Namesto, da bi skozi argumentacijo ovrgli določene neumnosti, se raje skrijejo za oznakami, kot so "demagogija" ali "človekove pravice" in ko se nekaj označi za nestrpno ali žaljivo, jim to da pravico do cenzure, temu pa seveda sledi žaljenje in etiketiranje avtorja cenzurirane vsebine (ter celotnega dela populacije, ki deli avtorjevo mnenje).

Po drugi strani pa se dopušča žaljenje in izvajanje nestrpnosti nad nekaterimi skupinami, ki večini forumskim levičarjem niso všeč (milo rečeno). Tam je dovoljeno iti v skrajnosti, kjer se izključno na podlagi vere, politične pripadnosti ali kraja bivanja, velik del prebivalstva konstantno označuje za neumne/homofobne/ksenofobne/karkoli je v tistem trenutku prikladna žaljivka. Če koga zanimajo konkretni primeri, si to lahko prebere na prejšnjih straneh te teme.

Zanimivo je tudi, da se nihče od moderatorjev še ni oglasil in zavrnil (ali potrdil) očitke o njihovi politični/ideološki pristranskosti. Nekaj je bilo le pisanja o tem, kako se trudijo in da je moderiranje težak posel (verjamem in pozdravljam trud), vendar na samo bistvo te teme se niso oglasili. Glede na to, da teče debata ravno o njih, mislim da bi morali stopiti iz prestolov in razložiti tudi svojo plat medalje. Morda bi to pomagalo pri razumevanju nekaterih njihovih odločitev.

thramos je izjavil:

Če ne bodo dopuščane argumentirane debate tudi o takšnih temah, bodo v resničnem življenju nekateri še naprej maltretirali otroke priseljencev/posvojencev gejev ipd., ker sploh ne bodo imeli priložnosti biti soočeni z nasprotnim mnenjem in posledično spremeniti svojega. Ker svojih argumentov ne bodo mogli predstavit, jih ne bo mogoče niti demantirati.

Ampak problem je v tem, da v vsem tem času še ni bilo predstavljenega argumenta, ki bi potrjeval tezo, da istospolni pari niso primerni za vzgajanje otrok (če se omejimo samo na del, ki se nanaša na otroke).

Omenja se, da homoseksualnost ni nekaj "naravnega". Kako pa potem do homoseksualnosti sploh pride - na kakšen nenaravni način? Kako pride do homoseksualnosti pri drugih vrstah?

Omenja se, da se otrok v takem okolju ne bo normalno razvijal. Zanima me, če je ta trditev podkrepljena s kakšno raziskavo? Ali se je kje že primerjal razvoj in poznejše navade otrok med različnimi tipi parov?

Omenja se, da bodo otroci, ki odraščajo pri istospolnih parih, tudi sami privzeli tako usmeritev. V zvezi s tem me zanima dvoje: ali je to dokazano dejstvo in če je, kaj je s tem narobe?

Na koncu bi želel še vprašati, kaj bi želeli svojim otrokom, v primeru da bi ostali brez staršev in drugih sorodnikov: da pristanejo v sirotišnici ali da jih posvoji par, ki jim bo nudil ljubezen, družino dom in standard? Sam bi za svoje raje izbral drugo možnost. Sem pa svoje mnenje pripravljen spremeniti takoj, ko bom na zgornja vprapšanja dobil argumentirane odgovore. Kar smo slišali do sedaj, ni nič drugega kot demagogija.

driver_x je izjavil:

Ampak problem je v tem ...

Problem o katerem jaz govorim je ta, da do tvojega argumentiranega zagovarjanja stališča o pravicah homoseksualcev sploh ne pride, ker je tema zaprta. Nobenega problema ne vidim v tem, da stališča (nekaterih) desničarjev demantirate(mo) s vsemi možnimi tehntnimi argumenti - to je namen foruma. O jypetovem "razčlenjevanju in razbijanju" sicer ne bi zgubljal besed, ampak dokler ne žali in dokler argumentira so vsi prispevki dobrodošli.

ZaphodBB ::

Dobro, vsakemu izobraženemu človeku je jasno, da so hojnik, Ikspe in ostali homofobi demagogi.

Ampak kot je povedal že sheeskar - problem je, da predvsem Gandalfar in bluefish dovoljujeta žaljenje na religiozni osnovi in na osnovi polpretekle zgodovine in tudi, na osnovi fiskalne konzervativnosti.

Na tem forumu so namreč vsi ti trije pojmi zmešani med seboj. Če izraziš mnenje, da je boljše življenje skromnejše in brez dolgov. Si brez vsake sankcije označen za posiljevalca otrok, katolibana, neoliberalnega krvosesa, itd... itd...

Isto, če izraziš mnenje, da je potrebno razčistit polpreteklo zgodovino in dostojno pokopat _vse_, ki so pokopani na naši zemlji pa tega še niso bili deležni.

Vkolikor upaš reči, da v sloveniji veliko vzvodov moči še vedno držijo ljudje povezani z nekdanjo SDV - avtomatsko in nekaznovano postaneš pred sodiščem vpijoči penzionist, ki bi za nekega plešastega politika naredil karkoli (in v prostem času posiljuješ majhne otroke).

Da ne omenjam tega, da kakršna koli debata o zgodovini, razvoju družbe in vlogi religije ni možna, ker par fundamentalistično religioznih bedakov ne pusti razpravljati o drugi regligiji kot njihovi sekularni, kvazi intelektualni ateistični religiji. Ti ljudje se ves čas derejo, kako jih "verni" (praviloma so za njih vsi verni predstavniki RKC) silijo v verske obrede in jim pridigajo svetopisemsko moralo. V resnici pa so ti kvaziateisti edina nasilna religiozna skupina v sloveniji.

Da poudarim, mene ne moti da imajo ljudje drugačna mnenja. Moti me pa, da jim moderatorji dovloljujejo neprestano klobasanje nekih karikaturiranih mnenj, ki nimajo nobenega drugega namena kot širjenje in utrjevanje nestrpnosti.
"Naši dedje so se borili za to, da lahko odločamo
o lastni usodi - ne o usodi drugih ljudi." -jype

>Dobro, vsakemu izobraženemu človeku je jasno, da so hojnik, Ikspe in ostali homofobi demagogi.

Wait wat ? Kateri moj comment je imel karkoli veze z desni vs levi ?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

>Dobro, vsakemu izobraženemu človeku je jasno, da so hojnik, Ikspe in ostali homofobi demagogi.

Wait wat ? Kateri moj comment je imel karkoli veze z desni vs levi ?

Ni govora o tem, vendar tvoj nivo komunikacije ni dosti boljši od kakega poldija ali pa solatkota.

> Ni govora o tem, vendar tvoj nivo komunikacije ni dosti boljši od kakega poldija ali pa solatkota.

A zato ker imam nalepko sem sedaj kr homofob/demagog/desničar itd ?
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

ZaphodBB je izjavil:

Ni govora o tem, vendar tvoj nivo komunikacije ni dosti boljši od kakega poldija ali pa solatkota.

Nivo komunikacije je res drugačen (pa niti ne vedno) ampak v celofan zavito demagogijo enakovredno tolče tudi "leva elita" foruma.

Ocena, katere teme so "nič konstruktivnega, zanimivega, novega", pa itak odpira množico možnosti zlorab, o čemer sploh govori ta tema.
Ta ocena ni samovoljna, ampak narejena na osnovi izkušenj s 101 enako ali zelo podobno temo, odprto v preteklih 10+ letih. Nekatere stvari se pač ponavljajo, vzorci so ves čas enaki in neumno se je pretvarjati, da zdaj se bo pa nenadoma razvila argumentirana in smiselna debata.

O.

thramos je izjavil:

driver_x je izjavil:

Ampak problem je v tem ...

Problem o katerem jaz govorim je ta, da do tvojega argumentiranega zagovarjanja stališča o pravicah homoseksualcev sploh ne pride, ker je tema zaprta. Nobenega problema ne vidim v tem, da stališča (nekaterih) desničarjev demantirate(mo) s vsemi možnimi tehntnimi argumenti - to je namen foruma. O jypetovem "razčlenjevanju in razbijanju" sicer ne bi zgubljal besed, ampak dokler ne žali in dokler argumentira so vsi prispevki dobrodošli.

V tem primeru svetujem, da se na forumu odpre nova tema, kjer bodo v prvem sporočilu predstavljene ugotovitve, raziskave ali kakšna dejstva, ki govorijo v prid nasprotnikom novega zakona. Dokler tega ni, tudi teme ne more biti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: driver_x ()

link_up ::

a se boste kar se prerekali s cistilkami? :) Kot sta ze davnega leta povedala Zwitter in Strnad ... ce se vam uspe skregati s cistilko je to uspeh cistilke in ne vas! :)

Pa saj je jasno, da je slo-tech levo usmerjen. To pa res ni nic nenavadnega.
In and Out

V tem primeru svetujem, da se na forumu odpre nova tema, kjer bodo v prvem sporočilu predstavljene ugotovitve, raziskave ali kakšna dejstva, ki govorijo v prid nasprotnikom novega zakona. Dokler tega ni, tudi teme ne more biti.

Edino dejstvo je strah. Raziskave se pa šele pričenjajo.

Če dobro pogledaš, tale tvoj post ni ravno dobro utemeljen z raciom.

ZaphodBB je izjavil:

Tega pa ne razumem.

Looooooka ::

Kokr vem foruma ne financiramo mi torej je bolj privaten kokr ne in lahko brišejo kar hočejo.
Tista njihova pravila so tako ali tako en bullshit. Dejstvo je, da določeni moderatorji brišejo tisto kar jim osebno ni všeč(ne se delat neumne in zanikat tega).
Maš tud večkrat omenjene trole, ki majo posebne pravice in lahko brez kakršnega koli razloga žalijo druge osebke pa ne bo nobenih posledic. Če bi nekdo drug nekomu napisal, da je kreten/debil ipd bi po par takih izbruhih fasal najmanj persona rudis in podobno. Izgovor, da je nekdo uporabil žaljivke v "bolje argumentiranem" postu so brezpredmetne.
Tud če podpiram pravice homoseksualcev in podobno je precej neumno, da se zaradi nasprotnega mnenja zaklene temo. To so pač nasprotna mnenja.
Zame je kakršen argument, ki uporablja ali pa samo smrdi po verskem prepričanju debilizem prve klase pa pač živim s tem. Ob koncu dneva ti ljudje predstavljajo večino na tem planetu.
Če želi nekdo navajati, da družina ni pravica homoseksualcev pa naj. Če želi težiti s tem, da nimajo pravice do otrok...pa naj.
Mi lahko napišemo, da s sociološkega pogleda s tem ni nobenih problemov oni lahko težijo, da z biološkega so. Zaradi mene lahko napiše tudi, da je homofob in da ne mara homoseksualcev.
Dokler ne poziva k nasilju in ne uporablja žaljivk ne vidim problema. Teh ljudi je OGROMNO. Če se zbriše njihove poste jih ne bo zaradi tega nič manj. Manj jih bo, ko bo takih postov manj, kljub temu, da niso prepovedani.
To bo verjetno doseženo prej z neko debato kot pa brisanjem izjav, ki nam niso všeč.

Tud sam sem glede določenih zadev skozi leta spremenil svoje mišljenje. A naj grem zdaj brisat vse za nazaj, ker se več ne strinjam s tem?
I think not.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Looooooka ()

driver_x je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Tega pa ne razumem.

Družboslovje ni znanost, ker ni mogoče enostavno izvajati kontroliranih eksperimentov. Še najboljši približek so nekontrolirani eksperimenti, kjer se za namene "znanosti" igra z usodami velikega števila ljudi. Žal pri takšnih eksperimentih ni možno enostavno ločiti spremenljivk in natančno ugotoviti kateri dejavniki so vzročni.

Pri družboslovnih vedah, kot so ekonomija, sociologija, pravo, penologija in podobne zadeve je potrebno privzeti, da so "raziskave" po svoji naravi ukrivljene v smeri ideoloških prepričanj avtorjev.

Sicer imamo skozi zgodovino, precej primerov istospolnih družin - vendar nobenih objektivnih podatkov. Imamo mnogo anekdotnih poročil, iz katerih sem dobil vtis, da homoseksualci niso bistveno drugačni starši kot heteroseksualci. Nekateri so boljši drugi slabši, vsi po vrsti pa na svoje otroke poskušajo prenašati ideološke vzorce, katere nosijo v sebi. In da mi ne bo kdo skočil v lase - homoseksualnost ni ideologija, čeprav to poskušajo prodati tako nekateri zagovorniki gejev, kot homofobi.

Iz tega sledi, da je pozivanje k predstavitvi "dejstev" in "raziskav" bodisi nevednost, bodisi licemerstvo. In kot tako neintelektualno.

imagodei ::

ZaphodBB je izjavil:

Isto, če izraziš mnenje, da je potrebno razčistit polpreteklo zgodovino in dostojno pokopat _vse_, ki so pokopani na naši zemlji pa tega še niso bili deležni.

No, to, npr., sploh ne drži. Večkrat smo že tudi tisti, ki nas radi prištevate na "forumsko levico" povedali, da je pieteta OK, ampak da le-ta pač ne pomeni opravičevanja kolaboracije in povzdigovanja domobranstva. Eno je izraz dostojanstva vsem umrlim, drugo pa je opravičevanje sodelovanja z okupatorjem. Nenazadnje - kakšno sporočilo pošiljamo otrokom? Da je tudi v bodoče opravičljivo sodelovat z okupatorjem, da le ne pride določena družbenopolitična struja do prevlade na domačih tleh?

ZaphodBB je izjavil:

Vkolikor upaš reči, da v sloveniji veliko vzvodov moči še vedno držijo ljudje povezani z nekdanjo SDV - avtomatsko in nekaznovano postaneš pred sodiščem vpijoči penzionist, ki bi za nekega plešastega politika naredil karkoli (in v prostem času posiljuješ majhne otroke).

Spet, napihuješ preko vseh proporcev. Je pa res, da ko govorite o vzvodih moči na levici oz. o "silah kontinuitete", govorite o gostilniških anekdotah. Tudi moj tast rad naklada o tem. Ko zahtevaš dejstva, nihče ne zna pokazat nič.

Sile kontinuitete očitno delujejo preko magične kontrole misli - ker drugače njihovega delovanja ni zaznati. Kako drugače, kot preko kontrole misli, zagotovijo svojo vedno vnovično zmago na volitvah? Preko groženj trenirkarjem, kot je opisoval Majer, očitno ne.

Nasprotno pa je na desnici en ogromen vzvod moči. Vsem na očeh in odkrito in brezsramno deluje. V nedeljo, pri maši, duhovščina brez zadržkov polaga vernikom na srce, kako se je treba bojevati proti "abominaciji" in istospolnemu starševstvu.

Hipokrizija, much?
- Hoc est qui sumus -

No, to, npr., sploh ne drži. Večkrat smo že tudi tisti, ki nas radi prištevate na "forumsko levico" povedali, da je pieteta OK, ampak da le-ta pač ne pomeni opravičevanja kolaboracije in povzdigovanja domobranstva. Eno je izraz dostojanstva vsem umrlim, drugo pa je opravičevanje sodelovanja z okupatorjem. Nenazadnje - kakšno sporočilo pošiljamo otrokom? Da je tudi v bodoče opravičljivo sodelovat z okupatorjem, da le ne pride določena družbenopolitična struja do prevlade na domačih tleh?

Evo, kdo je začel s tardečimi in tabelimi? Govoril sem o pieteti. V naslednjem postu, bo že kak poldi izjavljal, da so partizani preslabo opravili svoje delo. IN OSTAL NEPOBRISAN.

Spet, napihuješ preko vseh proporcev. Je pa res, da ko govorite o vzvodih moči na levici oz. o "silah kontinuitete", govorite o gostilniških anekdotah. Tudi moj tast rad naklada o tem. Ko zahtevaš dejstva, nihče ne zna pokazat nič.

Ne vem ali si neveden ali nepošten:
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/vzporedn...
http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/17...

link_up ::

imagodei, verjami tastu, ker si sam ocitno premlad, da bi uvidel dejansko kontinuiteto moci. Navsezadnje, vidis kar hoces videti, torej ni to ravno znanstveni pristop. ;)
In and Out

Mimogrede moderatorji, imagodeijev zgornji post je lep primer biasa, katerega boste pustili. Vsebuje vse vrste podtikanj, nestrpnosti in predalčkanja. Vendar takih postov nihče ne briše, ker je to pač ideologija, ki se uči na FDV in FF - ter kot taka kanon v slovenskem kulturnem prostoru.

Seveda ni prvič, da imagodei takole širi svojo nestrpnost in sovraštvo, seveda to dela zvito in pritajeno. Seveda pa njemu in podobnim tega nikdar ne sankcionirate. Menim, da gre za lep primer obnašanja, ki moti sheeshkarja in mene.

Če bi veljali enaki vatli za vse - bi bil tudi imagodei med ponosnimi nosilci avatarja. Da o tem, da bi imeli sigurno nekoliko manj derailanih tem.

ZaphodBB je izjavil:

Evo, kdo je začel s tardečimi in tabelimi?

Ti. Razen, če si govoril o kakšnem plemenskem spopadu iz časa Karantanije, ki še danes obremenjuje Slovence? Dej bod vsaj pošten.

ZaphodBB je izjavil:

Govoril sem o pieteti.

Ne, nisi. A ti moram citirat, kaj si rekel?
Če izraziš mnenje, da je boljše življenje skromnejše in brez dolgov. Si brez vsake sankcije označen za posiljevalca otrok, katolibana, neoliberalnega krvosesa, itd... itd...

ZaphodBB je izjavil:

Ne vem ali si neveden ali nepošten:
http://ava.rtvslo.si/predvajaj/vzporedn...
http://4d.rtvslo.si/arhiv/na-tretjem/17...

A lahko povzetek, a pričakuješ, da bom šel gledat neke oddaje, zato da bom nekje v 12 minuti slišal nek obskuren citat?

ZaphodBB je izjavil:

Mimogrede moderatorji, imagodeijev zgornji post je lep primer biasa, katerega boste pustili. Vsebuje vse vrste podtikanj, nestrpnosti in predalčkanja.

;((8-O8-O:|:O Kaj?

Komentiral sem tvoj post in povedal, da Cerkev odkrito sodeluje z delom politike. Da ima opazen vpliv na delež slovenske populacije. Vi, na drugi strani, ne znate povedat, kako Milan Kučan kroji slovensko politiko. Kako vpliva na volilce. Morda tako, da afere vedno pridejo na plano pred volitvami? Hm, kako je že bilo s ponarejenimi dokumenti, ki so obtoževali enega preteklega predsednika države?

ZaphodBB je izjavil:

Seveda ni prvič, da imagodei takole širi svojo nestrpnost in sovraštvo, seveda to dela zvito in pritajeno. Seveda pa njemu in podobnim tega nikdar ne sankcionirate. Menim, da gre za lep primer obnašanja, ki moti sheeshkarja in mene.

Mislim, da se na ta način ne da pošteno debatirat.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

• spremenil: imagodei ()

link_up je izjavil:

imagodei, verjami tastu, ker si sam ocitno premlad, da bi uvidel dejansko kontinuiteto moci. Navsezadnje, vidis kar hoces videti, torej ni to ravno znanstveni pristop. ;)

Edino dejstvo je, da je kontinuiteta moči plod vaše domišljije. Ko bo SDS enkrat uvidel, da se na med ulovi več muh, kot na drek, bo zlahka dosegla ustavno večino v parlamentu. Po drugi strani, dokler je na sceni Janša, se česa takega ni treba bati.

And that's it.
- Hoc est qui sumus -

Ti. Razen, če si govoril o kakšnem plemenskem spopadu iz časa Karantanije, ki še danes obremenjuje Slovence? Dej bod vsaj pošten.

Ne vem, mogoče so še kje pobiti kakšni Nemški vojaki ali pa Italjanski vojaki/civilisti na katere se je pozabilo, ker "so si to zaslužili". Jaz sem pozval samo k pieteti in proučevanju tedanjih dogodkov. In ne, "pobiti so bili ker so zmagovlci zmagali" ni zadovoljiv odgovor. Da si iz moje izjave potegnil kar si je žalostno.

A lahko povzetek, a pričakuješ, da bom šel gledat neke oddaje, zato da bom nekje v 12 minuti slišal nek obskuren citat?

Edino dejstvo je, da je kontinuiteta moči plod vaše domišljije. Ko bo SDS enkrat uvidel, da se na med ulovi več muh, kot na drek, bo zlahka dosegla ustavno večino v parlamentu. Po drugi strani, dokler je na sceni Janša, se česa takega ni treba bati.

Od tebe ne pričakujem nič drugega, kot da boš ostal ignorant in še naprej nesankcionirano gonil svoje. Zato boš porabil ure in ure, ne moreš si pa vzet nekoliko časa in se izobrazit o temah o katerih boš ure in ure, ter dneve in dneve.

Komentiral sem tvoj post in povedal, da Cerkev odkrito sodeluje z delom politike. Da ima opazen vpliv na delež slovenske populacije. Vi, na drugi strani, ne znate povedat, kako Milan Kučan kroji slovensko politiko. Kako vpliva na volilce. Morda tako, da afere vedno pridejo na plano pred volitvami? Hm, kako je že bilo s ponarejenimi dokumenti, ki so obtoževali enega preteklega predsednika države?

Evo, še več podtikanja. Trenutno prebiram Roterjeve Padle Maske in kar sem prebral do sedaj lepo potrjuje moje prepričanje, da si neizobražen ali pa imaš agendo.

Mislim, da se na ta način ne da pošteno debatirat.

Točno to je moja poanta, sploh zato - ker bom jaz izbrisan "zaradi podpihovanja nestrpnosti" ti boš pa od Gandalfarja dobil high five.

Seveda. Alenka Bratušek, pa je najboljša premierka od Milke Planinc dalje.

ZaphodBB je izjavil:

driver_x je izjavil:

ZaphodBB je izjavil:

Tega pa ne razumem.

Družboslovje ni znanost, ker ni mogoče enostavno izvajati kontroliranih eksperimentov. Še najboljši približek so nekontrolirani eksperimenti, kjer se za namene "znanosti" igra z usodami velikega števila ljudi. Žal pri takšnih eksperimentih ni možno enostavno ločiti spremenljivk in natančno ugotoviti kateri dejavniki so vzročni.

Pri družboslovnih vedah, kot so ekonomija, sociologija, pravo, penologija in podobne zadeve je potrebno privzeti, da so "raziskave" po svoji naravi ukrivljene v smeri ideoloških prepričanj avtorjev.

Sicer imamo skozi zgodovino, precej primerov istospolnih družin - vendar nobenih objektivnih podatkov. Imamo mnogo anekdotnih poročil, iz katerih sem dobil vtis, da homoseksualci niso bistveno drugačni starši kot heteroseksualci. Nekateri so boljši drugi slabši, vsi po vrsti pa na svoje otroke poskušajo prenašati ideološke vzorce, katere nosijo v sebi. In da mi ne bo kdo skočil v lase - homoseksualnost ni ideologija, čeprav to poskušajo prodati tako nekateri zagovorniki gejev, kot homofobi.

Iz tega sledi, da je pozivanje k predstavitvi "dejstev" in "raziskav" bodisi nevednost, bodisi licemerstvo. In kot tako neintelektualno.

S tvojim zapisom o ukrivljenosti družboslovnih raziskav se strinjam, saj je mogoče ukrivljati tudi raziskave na bolj ekzaktnih področjih. Od avtorja izbrisane teme tudi jaz nisem pričakoval, da bo objavil neodvisno in nepristransko študijo o problematiki. Zadostovala bi že utemeljitev osebnega mnenja.