» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
23 / 86
»»

Machete ::

Edge ti normalno funkcionira? Vse? Povečava slik, zoom in zoom out, zapiranje reklam? Včeraj sem šel na med kavo na Delo.si, mi je skočila ena reklama sem se minuto matral, da bi jo zaprl. Kamor sem tapnil, je štelo za klik na oglas, tako da sem zapr vse skupaj.

Obvestila ti funkcionirajo kot v 8.1? Torej dobiš mail, dobiš obvestilo. Brišeš mail, izgine obvestilo. (Pa ne rečt, ja se že sihronizira enkrat, to more biti hipno). Za priti do shranjene priljublene strani, rabiš 4 tape..

Se ti ne odpirajo obvestila, da oceni to in to aplikacijo itd..? Dobro to so že faili in ne bugi ampak ok.
Če nisi našel buga še, potem čestitke :)

* zadnjič slikam na nekem objektu, dobro da pogledam slike vedno. Samo črne črte, namesto fotke.
Sem jih naredil še enkrat np, ampak če ne bi pogledal, bi prišel ca 100km stran in ugotovil, da imam pol slik črnega črtastega šuma..
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

Anney ::

Edge mi dela za mojo uporabo ok, reklamo zaprem na križcu v zgornjem desnem kotu. Obvestila mi delajo brez problema, tudi izginejo iz ploščice. Reklame za ocenitev aplikacije res skačejo, pač oceniš in imaš mir.
S slikami pa tudi še nisem imel problema pa vsakodnevno uporabljam aplikacijo.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

loveJDM ::

andromedar je izjavil:

Po svoje gledano ste uporabniki WM (al kak se mu že danes popoldne reče) zelo podobni Desktop Linux uporabnikom. Oboji se oklepamo platforme, ki ima v svoji niši 1-2% tržnega deleža. Globalno gledano ne uporablja skoraj nihče desktop Linuxa in skoraj nihče Windows Phone. Oboji pa trdimo, da je naša platforma najboljše kar se je zgodilo po narezanem kruhu - in vsem vse dela.
Oboji radi štrckamo po sistemu - eni zato, ker radi, drugi zato, ker morejo.

Saj vas v bistvu razumem :)
Ergo, pravi Windows Phone uporabnik na desktopu laufa Linux.

Aja, pa še to...oboji smo polni odpuščanja do razvijalcev, ki so nam "prodali" ekosistem. Pravi Kristjani.

Ne bi se strinjal samo glede tega da oboji trdimo,da je to najboljše...Z veseljem bi vzel androida,če bi imel denar da vsako leto menjam fon oz. če bi en normalen fon delal 2leti tekoče...tako pa ne.Imel sem huaweija p6(quad,2gb rama) pa mi je bila lumia 520ljubša...Mati pa ima sony xperio e4 mislim da,pa ko primem telefon v roke kr hitro popizdim,vsako stvar dolgo odpira,vse se mi zdi tako počasno,ne vem no-mislim pa da je to poštena primerjava glede na ceno z lumio 640.Sem pa na preview buildu .164 odkar je pač prišel...

Anney je izjavil:

Reklame za ocenitev aplikacije res skačejo, pač oceniš in imaš mir.

Res je

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

Machete ::

Ne želim ničesar ocenjevat :]
Pustijo naj me na miru.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Androidi so dobri res samo high-end foni, da dela kolikor toliko vsaj dve leti, ostalo ni za met vsaj ne za srednje do zahtevne uporabnike.

treshold2 ::

Na mojoj Lumia 630 Windows 10 dela super. Nimam težave z rabo in multitasking je ok. Imam 10586.164 .

Anney je izjavil:

Edge mi dela za mojo uporabo ok, reklamo zaprem na križcu v zgornjem desnem kotu. Obvestila mi delajo brez problema, tudi izginejo iz ploščice. Reklame za ocenitev aplikacije res skačejo, pač oceniš in imaš mir.
S slikami pa tudi še nisem imel problema pa vsakodnevno uporabljam aplikacijo.

Tudi, nimam težave z L630, vse dela super. Ja, zmrzne se ampak telefon ima 512MB, kaj je v redu. 535 je naslednji telefon kateri bo kupil, Android ni za mi.
N2820 2.13 Ghz,4GB DDR3,500GB,Windows 10 Pro x64,Intel HD Graphics Mobile

Zgodovina sprememb…

PrihajaNodi ::

Machete je izjavil:

Edge ti normalno funkcionira? Vse? Povečava slik, zoom in zoom out, zapiranje reklam? Včeraj sem šel na med kavo na Delo.si, mi je skočila ena reklama sem se minuto matral, da bi jo zaprl. Kamor sem tapnil, je štelo za klik na oglas, tako da sem zapr vse skupaj.

Obvestila ti funkcionirajo kot v 8.1? Torej dobiš mail, dobiš obvestilo. Brišeš mail, izgine obvestilo. (Pa ne rečt, ja se že sihronizira enkrat, to more biti hipno). Za priti do shranjene priljublene strani, rabiš 4 tape..

Se ti ne odpirajo obvestila, da oceni to in to aplikacijo itd..? Dobro to so že faili in ne bugi ampak ok.
Če nisi našel buga še, potem čestitke :)

* zadnjič slikam na nekem objektu, dobro da pogledam slike vedno. Samo črne črte, namesto fotke.
Sem jih naredil še enkrat np, ampak če ne bi pogledal, bi prišel ca 100km stran in ugotovil, da imam pol slik črnega črtastega šuma..

Hudič mi bo že kdo povedal če bolha dela normalno. Torej poveča slik in odpiranje strani?

Hvala.

L.p.

Nodi

Motion ::

aprilski update .218 je zuni
http://mspoweruser.com/heres-whats-impr...

OvCa77 ::

Sem naložu na lumio 640 brez insajder programa. Nisem opazil nekih velikih sprememb mogoče malo v odzivnosti. Poročam če baterija zdrži kaj več.
Laptop: Probook 440 G3 | i5-6200U | 12GB DDR3L | SSD Plus 240GB
Desktop: Ryzen 1600X | Gigabyte AX370 K3 | 8GB DDR4 | MX100 256GB

Motion je izjavil:

aprilski update .218 je zuni
http://mspoweruser.com/heres-whats-impr...

Mi ga pravkar nalaga. Pa da vidimo nekaj izboljšav je.

solatjek ::

Opazil sem eno izboljšavo. @ nema več funkcije "paste".
Ostalo bomo pa videli...

Ne morem da downloadam update, dobijem error po pripravi . Imam .164 in nisem nikoli imel ovaj problem . Kaj da delam ? (Brez rabe WDRT prosim)

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: solatjek ()

darkolord ::

Kakšen error pa dobiš?

darkolord je izjavil:

Kakšen error pa dobiš?

0x800f081f . Ne morem c/p link z Dropbox ker Edge ne dela kot Internet Explorer na WP 8.1, točnije C/p ne dela kako treba.

Majstri,kak naj pridem do tega novega builda?Ker ga ne najde kao

EDIT:pardon,že downloada :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

solatjek je izjavil:

Kako v 10 sekundah pripraviti windows 10 mobile, da zmrzne - naj še kdo poskusi, pri meni na L640 lahko zadevo ponovim kadarkoli:
1. izklopljena mora biti lokacija oz. mesto
2. odpreš aplikacij zemljevidi
3. klikneš na ikono, da te postavi na lokacijo (tisti krogec na desni strani)
4. opozori te, da je treba vklopiti lokacijo, klikneš gumb nastavitve, te vrže v nastavitve, kjer vklopiš lokacijo
5. s puščico spodaj v vrstici zapustiš vse in se vrneš za start (začetni zaslon)
6. preko menija zgoraj (ki ga potegneš od zgoraj), izklopiš lokacijo - gumb lokacija ostane "zataknjen", telefon pa frizne

A je kdo poskusil, če .218 tudi freezne?

Jup še vedno frizne. 8-)

Malajlo ::

Tudi 950 frizne. A timeouta čez nekaj časa? Je kdo poskusil?

Naj mi kdo prosim pove, kako jaz sporočim napake Microsoftu. Bi jim poslal kakšen seznam.

Pa kot drugo me zanima, ali nek bug, ki je ga popravijo v verziji 10586, hkrati popravijo tudi v nastajajočem redstone buildu ali se bodo enake napake ponovno pojavljale in bomo poleti po nadgradnji spet na začetku s hroščatim sistemom?

boolsheat ::

Uporabljajte feedback app! Imenuje se Feedback hub, ne vem kako je v sloveščini, le tako bodo seznanjeni z bugi. Jaz sem poslal kakšnih 20 bugov.

AvtoR ::

Ali mogoče kdo ve kako nahecat Maps, da uporablja glasovno vodenje (dela itaq samo angleščina)če imaš za privzeti jezik slovenščino? Ugotovil sem da glasovno vodenje deluje le če imaš za privzeti jezik angleščino.

Trance4mer ::

Pa kako vam dela samo angleščina, men del v slovenščini brez porblema.

Trance4mer je izjavil:

Pa kako vam dela samo angleščina, men del v slovenščini brez porblema.

Maps(ne HERE) ti deluje v Slo glasovno vodenje?Vem da dela z angleščino,sem pa danes naložil .218 pa mapo sem si pripravil,nisem pa pomislil kako bo sedaj glede tega...

cekr ::

To nastavitev za izbiro bodo mogli še dodat. Nekateri jeziki imajo recimo tudi po več govorcev.
Itak ja pa pri MS ponovno zmeda, da ne vejo kaj bi radi.
Po nekih novicah se zanimajo za vstop v konzorcij Here, kar pomeni, da verjetno cincajo, če se jim splača razvijat Maps/Zemljevide.

Še to: v insider fast Here Drive ne deluje več.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: cekr ()

Meni tudi dela SLO glasovno vodenje brez težav, nobene zajebancije ni bilo, kar začela je govoriti. Prekmursko narečje mi pa še ni uspelo nastaviti :)

Super,bo treba probat...Mislim,da so navadni Mapsi odlično nadomestili HERE...

loveJDM je izjavil:

Navadni Mapsi delajo OK, edino kar me je motilo je to, da ko je telefon ležeče, se vidi za moje pojme premalo zemljevida, saj je precejšnji pas črnega zaslona zgoraj, ker je v tem predelu smer zavijanja narisana. To bi morali popraviti tako, da bi zemljevid bil čez cel ekran, puščica bi pa bila narisana preko zemljevida in ne bi bilo črnega ekrana zgoraj.

solatjek je izjavil:

Meni tudi dela SLO glasovno vodenje brez težav, nobene zajebancije ni bilo, kar začela je govoriti. Prekmursko narečje mi pa še ni uspelo nastaviti :)

In kako vam je uspelo pripraviti MS Maps do govorne navigacije in če prav razumem celo v slovenščini? Meni uspe govorna navigacija samo tako, da privzeti jezik nastavim na angleščino.
Pa govorimo o MS Maps (Zemljevidi) in ne o HERE (Nokia) Maps!

clix ::

solatjek je izjavil:

solatjek je izjavil:

Kako v 10 sekundah pripraviti windows 10 mobile, da zmrzne - naj še kdo poskusi, pri meni na L640 lahko zadevo ponovim kadarkoli:
1. izklopljena mora biti lokacija oz. mesto
2. odpreš aplikacij zemljevidi
3. klikneš na ikono, da te postavi na lokacijo (tisti krogec na desni strani)
4. opozori te, da je treba vklopiti lokacijo, klikneš gumb nastavitve, te vrže v nastavitve, kjer vklopiš lokacijo
5. s puščico spodaj v vrstici zapustiš vse in se vrneš za start (začetni zaslon)
6. preko menija zgoraj (ki ga potegneš od zgoraj), izklopiš lokacijo - gumb lokacija ostane "zataknjen", telefon pa frizne

A je kdo poskusil, če .218 tudi freezne?

Na readstone buildu (fast ring) ne frizne več.

Trance4mer ::

Dobr si me obrnu, da sem ti že skoraj verjel. Zdejle sem si dal vklopit lokacjo brez Here, da me pele 2km stran in mi lepo govori punca v slonščini :D

V slonščini hehe :)

Vrnil sem nazaj na Slow Ring, zdaj čakam .218 (ali je to samo za retail in Release ?? )

solatjek je izjavil:

loveJDM je izjavil:

Navadni Mapsi delajo OK, edino kar me je motilo je to, da ko je telefon ležeče, se vidi za moje pojme premalo zemljevida, saj je precejšnji pas črnega zaslona zgoraj, ker je v tem predelu smer zavijanja narisana. To bi morali popraviti tako, da bi zemljevid bil čez cel ekran, puščica bi pa bila narisana preko zemljevida in ne bi bilo črnega ekrana zgoraj.

Torej v MS Maps dela SLO glasovno vodenje?
Kakšne nastavitve imaš za jezik in regionalne nastavitve?

Vse je na SLO in kolikor sem uporabljal, je vedno v SLO lapala. V bistvu nisem nič nastavljal, vse je delalo s prve. Je pa res da na .218 še nisem probal, bom jutri še to.

Čudno, meni v Here deluje, v Maps pa ne.

boolsheat ::

Na kateri verziji sistema si?

.164

Tudi na .164 je delovalo. Factory reset si že naredil?

Ja, 2x krat. Programe sem potem namestil iz backupa. Bom naredil ob priliki še en reset, in ročno namestil vse programe.

Matej_K ::

Lumia 820, slow ring. Včeraj posodobil na .218 (ta zadnji). Vse delovalo ok.

Danes zjutraj se telefon med nošenjem v hlačah, samodejno resetira, se začne nalagati tisti kolešček, ko se prižge je bil popolnoma resetiran (factory reset), vse ponovno za nastavit. Noro. Telefona nisem mogel uporabljat pol ure.

Če nardi to še enkrat roma v koš.
... .. .

AvtoR je izjavil:

Ja, 2x krat. Programe sem potem namestil iz backupa. Bom naredil ob priliki še en reset, in ročno namestil vse programe.

Jaz nikoli na nobeni napravi nisem uporabil tega obnavljanja iz varnostne kopije, ker je vedno bila kaka stvar, ki ni štimala, pa naj je šlo za android ali windows.

Podatke prekopiram, preden resetiram in si vzamem čas, da vse lepo ročno nazaj poštimam. Če moram 3x resetirati in obnavljati iz kopije, gre tako enako časa, kot da enkrat sam poštimam...

@Matko37
Še eno vprašanje: ali imaš zemljevide inštalirane na telefonu ali na SD kartici?

Na SD kartici

Na buildu .218 je glasovna navigcija v slovenščini, na zemljevidih (ne Here) in tudi dela odlično, sem danes preizkusil na daljši poti. Je pa res moteč tisti črni rob, je malo prevelik in ni potrebe po takšnem. :)

Ali obstaja kaka opcija da naložiš slovenski jezik. Na Symbianu in Androidu jezikovne fajle naložiš posebej, podobno kot zemljevide, tu na W10M te opcije ne najdem.

lufthammer ::

PrihajaNodi je izjavil:

Hudič mi bo že kdo povedal če bolha dela normalno. Torej poveča slik in odpiranje strani?

Hvala.

L.p.

Nodi

Bolha dela kot mora, vsaj meni se vse dogaja normalno in to na 625 in 640XL.

Želim da vstavim Windows 10 Mobile na slovenščina in zanima me da li imate kakšne čudne črke (arabske, kitajske...) na Trgovini ? Za zdaj mi je na angliščina.

PrihajaNodi ::

lufthammer je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Hvala.

L.p.

Nodi

Bolha dela kot mora, vsaj meni se vse dogaja normalno in to na 625 in 640XL.

Ne se hecat. Tudi slike ti odpira normalno??

mobilna stran dela super. Pri desktop načinu vsaj pri meni pinch to zoom deluje če ne klikneš na sliko. ČE delaš pinch to zoom na odprti sliki ti skoči nazaj na nezumiran pogled ko zumiraš. (podobno kot na RTV strani)

win64 ::

Za RTV stran, če narediš zoom z dvemi prsti in nekaj časa držiš oba prsta na zaslonu, potem zoom obstane(ne skoči nazaj).
««
23 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20550617 (29322) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9434260 (29912) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10528745 (19135) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7514631 (12221) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12844845 (36093) boolsheat

Več podobnih tem