Forum » Mobilne tehnologije » Windows 10 Mobile
Windows 10 Mobile

Anney ::
PrihajaNodi je izjavil:
srednji rang
Zato se pa vzame višji rang.
Oh well tudi meni ni za furat iTunes:(
Zakaj bi jemal Android za 600€+, da bom zadovoljen? Pa vprašanje, če bom, ker mi sistem ne leži sploh in je samo vprašanje časa kdaj ga začne zabijati, za nameščanje custom romov mi pa spet ni.
L640 ali L830 ali L650 pa je za srednji rang odličen fon napram Android jajcam.

krneki0001 ::
Eno vprasanje.
Kako dolgo vam je posodabljajo na windows 10 mobile?
Namreč, meni zaključuje in je na korako 18 od 22 ze en cas.
Drugace se normalno odziva na gumb za zaklep/odklep.
Če si imel veliko podatkov na telefonu, jih sedaj vse nalaga nazaj, zato tudi dlje časa dela. Pred nalaganjem nove verzije je dobro vse počistit (slike, dokumenti,...)

solatjek ::
Varnostno kopiranje tudi ne deluje. Če dam ročno varnostno kopijo, vrže ven takoj ali pa se pri kakih 10 % ustavi in ne nadaljuje. Ima kdo ta problem?

Nope. Ravnokar naredil backup in ga je izvedel brez problemov.
Ali si naredil samo update, ali tudi hard reset po updejtu?
Ali si naredil samo update, ali tudi hard reset po updejtu?

Ko sem imel verzijo .122 sem naredil hard reset. Takrat je še delovalo. Po nadgradnji na .164 nisem delal hard reset.

Če imaš možnost, potem naredi hard reset. Se pozna na performansah in tudi kake bedarije, ki se sedaj prikazujejo, potem odpadejo.
Sam recimo nisem mogel odpreti nastavitev. Sem kliknil gor, je odprlo in takoj zaprlo nazaj. Po hard resetu je zadeva delovala brez problemov.
Sam recimo nisem mogel odpreti nastavitev. Sem kliknil gor, je odprlo in takoj zaprlo nazaj. Po hard resetu je zadeva delovala brez problemov.

Ne morem verjeti, sedaj mi je pa sprovedel brez težav varnostno kopijo... Sem pa izklopil in ponovno vklopil drsnike za varnostno kopiranje vsebine in varnostno kopiranje nastavitev, po tem je pa šlo.
Eno vprašanje. Če sedaj z Windows Device Recovery Tool ponastavim telefon, kaj dobim gor? Win 8.1 ali W10M?
Eno vprašanje. Če sedaj z Windows Device Recovery Tool ponastavim telefon, kaj dobim gor? Win 8.1 ali W10M?

Joze_K ::
preden bi šel na WP10 bi si rad prekopiral original WP8.1 RINGTONES - pa ne najdem lokacije na telefonu (sem vms imel WP10 pa ni blo tega ringtona, ki sem ga navajen na budilki (Nokiina ura)- drugi pa me ni prepričal )
kako,
pomoč prosim,
hvala
J
kako,
pomoč prosim,
hvala
J

Ne morem verjeti, sedaj mi je pa sprovedel brez težav varnostno kopijo... Sem pa izklopil in ponovno vklopil drsnike za varnostno kopiranje vsebine in varnostno kopiranje nastavitev, po tem je pa šlo.
Z verzijo3.1.6 dobiš nazaj 8.1. Preverjeno in sprobano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Modri dirkač ::
preden bi šel na WP10 bi si rad prekopiral original WP8.1 RINGTONES - pa ne najdem lokacije na telefonu (sem vms imel WP10 pa ni blo tega ringtona, ki sem ga navajen na budilki (Nokiina ura)- drugi pa me ni prepričal )
kako,
pomoč prosim,
hvala
J
Ni potrebe, zvoki ostanejo enaki, ga uporabljam tudi sam.
Everybody lies!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Modri dirkač ()

AvtoR ::
Za GPS je tudi gumb, "moje mesto" piše v slovenščini
Pa res,nisem niti opazil, hvala.
Neke stvari so malo čudno prevedene:)
Hvala!
A se da to porabo kako sidrat na zaslon?
Settings -> Network & Wireless -> Data Usage
Sej maš tudi za GPS toggle. Spodnjih 4 ali pet stikal lahko sam nastavljaš. OStali pa so skriti pod "expand" oziroma še enkrat švajpneš dol z vrha.
Hvala!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AvtoR ()

Machete ::
Meni je ca 1h plus mlelo z ca 13GB podatkov gor. Nastavitve so vse ostale bp. Slike, mail accji, zvoki, budilke, appi.. BP
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()

Motion ::
Za GPS je tudi gumb, "moje mesto" piše v slovenščini
Settings -> Network & Wireless -> Data Usage
Sej maš tudi za GPS toggle. Spodnjih 4 ali pet stikal lahko sam nastavljaš. OStali pa so skriti pod "expand" oziroma še enkrat švajpneš dol z vrha.
Hvala!
Long press on Data Usage -> Pin to start Dobiš live tile.

OmegaM ::
krneki0001 je izjavil:
Eno vprasanje.
Kako dolgo vam je posodabljajo na windows 10 mobile?
Namreč, meni zaključuje in je na korako 18 od 22 ze en cas.
Drugace se normalno odziva na gumb za zaklep/odklep.
Če si imel veliko podatkov na telefonu, jih sedaj vse nalaga nazaj, zato tudi dlje časa dela. Pred nalaganjem nove verzije je dobro vse počistit (slike, dokumenti,...)
Hvala nebivedu.
Je na koncu uspelo.
Verjetno si imel prav glede vseh aplikacij, itd.
Sedaj sem uspešno posodobil Lumio 930, sedaj se grem "rešit" službeno 635.
Ni nam lahko, bo pa boljše!!!

Mordecai ::
Jaz samo upam, da je win mobile do zdaj bil testing ground in bo prisla kaka era surface phonov.

PrihajaNodi ::
PrihajaNodi je izjavil:
srednji rang
Zato se pa vzame višji rang.
Oh well tudi meni ni za furat iTunes:(
Zakaj bi jemal Android za 600€+, da bom zadovoljen? Pa vprašanje, če bom, ker mi sistem ne leži sploh in je samo vprašanje časa kdaj ga začne zabijati, za nameščanje custom romov mi pa spet ni.
L640 ali L830 ali L650 pa je za srednji rang odličen fon napram Android jajcam.
Motorola g, dela solidno. So pa kamere na lumijah bistveno, bistveno boljse. Imam l920 ne razumem pa zakaj kamera dela tako pocasi. Slike so super samo zaporedja ni oziroma hitrosti. Kot drugo a se na wp 10 da prekinit in nadaljevat snemanje?

A res? Ko jo namestim in prvič poženem, deluje. Ko zaprem in še enkrat odpre, pa napiše, da se poslavljamo od te aplikacije in da je na voljo Windows Camera in od takrat naprej Lumia Camera ne deluje več. Če ti pa dela, pa prosimo za napotke, kako si rešil.
Hvala.
Hvala.

Ti govoriš o Lumia Camera (5.0). Jst sem pa govoru o Lumia Camera Classic. Če maš LCC pa poglej v trgovini. Pojdi pod My Library klikni na all apps (na vrhu) in tam jo poišči. Če si jo meu kdaj inštalirano bi mogla bit tam na seznamu. Če ne poskusi dobit na netu kje .XAP file.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Motion ()

loveJDM ::
Torej vas je vecina bolj kot ne zadovoljnih z WM10?Upam,da se res ne bi kje zgodilo to,da bi MS prenehal s tem...Sej ma Nodi prac,high end android tudi ne steka nekaj casa,samo je cena 3-4krat vecja od tekocega WP...

AvtoR ::
Meni se zdi nadgradnja OK, čeprav se mi zdi da je mogoče malenkost manj tekoče kot W8.1.
Pustimo mu še nekaj časa, da se stabilizira in updejta. Mogoče bo potem bolj tekoče.
Bomo videli, zaenkrat so občutki dobri.
Sama inštalacija upgade-da pa tako:
MS napove, da bo zadeva inštalirana v parih minutah. V resnici je z vsemi updati in reseti trajalo dobre 4 ure!!!
Pustimo mu še nekaj časa, da se stabilizira in updejta. Mogoče bo potem bolj tekoče.
Bomo videli, zaenkrat so občutki dobri.
MS napove, da bo zadeva inštalirana v parih minutah. V resnici je z vsemi updati in reseti trajalo dobre 4 ure!!!

andromedar ::
Torej kot na desktop Windowsih :) (pa ne mi zdaj prit z "pri meni je trajalo 3 minute in 14 sekund" ipd, ...govorim iz lastnih izkušenj in iz izkušenj drugih). Sicer pa je treba vse, kar napišejo pri MSu vzet zelo z rezervo. Če je namesto nekaj minut trajalo samo 4 ure, pol se itak niso bolj zmotili kot ponavadi.
Bojim se, da se očitno res nekaj dogaja glede poenotene platforme desktop/mobile - z vsem sranjem, po katerem "slovi" desktop Windows. Mislim da virus greznica počasi prehaja na mobilne telefone - s to razliko, da jim je MS olajšal delo, ko ne bo potrebno pisati virusa namensko za mobile, ampak bodo izjemno dobro delali na celi poenoteni Windows platformi.
Mogoče pa misli MS tako "ubiti" mobilno platformo...da se ne bi komu drago zameril, če bi jo čez par mesecev sam ukinil. Govorim vsled poročil, da se je prodaja windows telefonov skoraj popolnoma ustavila in tržni delež strmo pada (pa je bil že v najboljših časih na nivoju statistične napake).
Eh?

Mordecai ::
A kdo slučajno ve če ima Windows maps "american surfer dude" glasovne datoteke? Z njim je tak zabavno voziti.

Primoz_mmx ::
Je mogoče kdo probal namestiti win10m na 640 xl?Kako se odnese?Je to uradni update al spet kakšna insider verzija?
Še eno vprašanje za uporabnike dotičnega telefona..Kako vam drži baterija?je normalna poraba 2-3 %/uro pri uporabi:malo fotoaparata,čekiranje fb,wifi,pa kak sms..Za 3000mAh baterijo,bi moralo biti manjša?
Še eno vprašanje za uporabnike dotičnega telefona..Kako vam drži baterija?je normalna poraba 2-3 %/uro pri uporabi:malo fotoaparata,čekiranje fb,wifi,pa kak sms..Za 3000mAh baterijo,bi moralo biti manjša?

Dokaj podobno zdži baterija, morda malček manj, ampak to je čisti moj filing. Nič izmerjenega. Deluje ok, ne deluje pa bolje kot 8.1. Se vidi določene negladkosti (ko potegneš minimiziran app dol, da se zapre itd..), tudi dotik, se mi zdi malce manj precizen in odziven, ampak tu je govoro o milisekundah, pač filing.

sajmon ::
Primoz_mmx je izjavil:
Je mogoče kdo probal namestiti win10m na 640 xl?Kako se odnese?Je to uradni update al spet kakšna insider verzija?
Sam imam na L640 trenutno 2,59% porabe na uro. Tako da predvidevam, da je 2-3% za LX ok, glede na to, da je ekran večji.

Primoz_mmx ::
Primoz_mmx je izjavil:
Sam imam na L640 trenutno 2,59% porabe na uro. Tako da predvidevam, da je 2-3% za LX ok, glede na to, da je ekran večji.
Očitno res.No bo tudi do dobro,čeprav sem malenkost več pričakoval od 3000 mAh akumulatorja:D

Matej_K ::
Here is why the Lumia 1020 (and likely other phones) are not getting Windows 10 Mobile
Se pravi kaj je najboljša opcija za mojo Lumio 820?
Iti na te insider release ali ostati na 8.1?
... .. .

BlackGuard ::
Ima kdo tukaj Lumio 930 in bi mi znal povedat kakšna je kaj kvaliteta slik na W10m v primerjavi z WP8.1? Nekaj se je pisalo da je največja razlika v temi, in sicer da je na starejši verziji boljša kvaliteta.
Pa zanima me, če je zdaj na W10m kakšen ekvivalent Lumii Moments v WP8.1?

Em jaz nimam še kakih fotk, da bi primerjal. Ti bom sporočil, jutri. Bom malo proval. Sem pa malo pred nadgradnjo videl, ko sem nekaj probaval, da je microsoft camera delala dokaj porazne fotke v primerjavi z Lumia camera. Trnutno ni več lumia camera na izbiro. Moram pogledat, če je v trgovini še. Za LM pa naj bi bil nadomestek Photos add-ins.
http://www.winbeta.org/news/photos-add-...
http://www.winbeta.org/news/photos-add-...

Super hvala za odgovor, super potem, da LM je prisoten. Kvaliteta slik mi je najpomembnejša stvar na mobitelu, tako da če mi boš lahko kaj pokomentiral glede tega, mi boš naredil veliko uslugo

A kdo ve, kako se naloži .XAP aplikacije? Meni napiše pri vseh, da je z aplikacijo nekaj narobe.

*Em ok sem pregledal trgovino. Lumia camera z modro ikono se ne da več namestiti. Lumia camera v vijolčni ikoni je potrebno še enkrat namestiti, čeprav piše, da jo imaš že v lasti. Ko za fotografije izbereš kamero Luia camera, v vmesniku za fotografiranje, ne vidim razlike od privzete, imenovane samo Kamera. Malce zdrekani so ti brandingi za moje pojme. Ms to, lumia ono. Precej konfuzno in dokaj nevabljivo. Pa zdaj ukinejo to, pa kupijo ono, pa preimenijejo v to in kenslajo tretje.. Tule ga MS strateški oz. katerikoli oddelek že planira te stvari, precej serje. Se mi zdi, da imajo vsake tri mesce neko novo strategijo in delajo zmedo z aplikacijami in seveda med uporabniki. Tu jih apple s konstantnostjo in držanjem v eni smeri, pelje scat. Kot da se zaletijo v nekaj pijani in ko se streznijo, obrnejo ploščo. :)
Zgodovina sprememb…

Zanimivo. Se pa strinjam s tabo, da delajo kar zmešnjavo s temi verzijami. Žal Lumie camere z modro ikono (Lumia camera classic) že jaz na WP 8.1 ne morem več namestiti, pa mi je bila najboljša za v temnih pogojih.

Zgolj kot informacija če koga zanima...Maps aplikacija z windows10mobile-a,deluje super,offline mapa(nekaj cez 200mb Slo) dela kot je treba brez podatkov,tudi govori pač usmerja,ne vem če slovensko,ziher pa v angleščini sprobano,tako da sem se brez veze jezil za HERE...

Zgolj kot informacija če koga zanima...Maps aplikacija z windows10mobile-a,deluje super,offline mapa(nekaj cez 200mb Slo) dela kot je treba brez podatkov,tudi govori pač usmerja,ne vem če slovensko,ziher pa v angleščini sprobano,tako da sem se brez veze jezil za HERE...
Turn by turn? Kako je pa z navigacijo za peš?

PrihajaNodi je izjavil:
Turn by turn? Kako je pa z navigacijo za peš?
Ne vem točno kak po resnici povedano ker sem šel do igrišča popoldan peš pa sem probal pa je rekla turn right after "x" meters,sem vse skupaj zadovoljen izklopil in to je to :)

Daj probaj kako te vodi še peš? Here ima to top zrihtan od objekta do objekta. Točno ti pokaže ali si obrnjen na S, J, V ali Z.

PrihajaNodi je izjavil:
Daj probaj kako te vodi še peš? Here ima to top zrihtan od objekta do objekta. Točno ti pokaže ali si obrnjen na S, J, V ali Z.
Sem šel peš na sred poti sem pa vklopil Maps pa je rekel samo to turn right after 150m,pač to je bil nastavljen cilj...Bom jutri takoj vklopil ko grem od doma pa javim popoldan.

BlackGuard je izjavil:
Ima kdo tukaj Lumio 930 in bi mi znal povedat kakšna je kaj kvaliteta slik na W10m v primerjavi z WP8.1? Nekaj se je pisalo da je največja razlika v temi, in sicer da je na starejši verziji boljša kvaliteta.
Nekaj na hitro WP10 camera (med sprehodom, trudil se nisem):
[img]http://shrani.si/f/2Y/Tm/2PwJXNnK/captu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

Windows camera oziroma Lumia camera oziroma kamera je eno in isto. Kolkor sem jst slikal z mojo 930 ni kake razlike napram lumia camera clasic. Razlika je v hitrosti odpiranja in fokusiranja kjer je nova windows camera nekje 2x hitrejša kot lumia camera classic.
Večja razlika je v snemanju. Lumia camera clasic snema stereo 2 kanalni zvok pri 440kbps. Medtem windows camera snema mono eno kanalski zvok pri 192kbps. Tako je blo 14dni nazaj ko sem sproviral. Vmes naj bi bil en popravk za za windows camero ki naj bi povrnil snemanje stereo zvoka.
Edit windows camera in lumia camera ni isto.
Večja razlika je v snemanju. Lumia camera clasic snema stereo 2 kanalni zvok pri 440kbps. Medtem windows camera snema mono eno kanalski zvok pri 192kbps. Tako je blo 14dni nazaj ko sem sproviral. Vmes naj bi bil en popravk za za windows camero ki naj bi povrnil snemanje stereo zvoka.
Edit windows camera in lumia camera ni isto.
Zgodovina sprememb…

Hm meni pobere v 4.urah v avionskem načinu in zaklenjenim zaslonom 4% baterije.. In 2% ko sem prebral zadnjih 6 postov v tej temi in napisal tole.
Zgodovina sprememb…

Na moji 930ki mam cca 1% porabe čez noč. Bi prlimal SS sam edge ne pusti limanja linko to okno za komentiraje.
Zgodovina sprememb…

Hm meni pobere v 4.urah v avionskem načinu in zaklenjenim zaslonom 4% baterije.. In 2% ko sem prebral zadnjih 6 postov v tej temi in napisal tole.
To je meni delalo, pa sem čez noč mi je pobiralo tudi do 10% (normalnen način wifi-on, data-on)
Potem sem dal telefon na popravilo (reset telefona na tovarniški 8.1, windows device recovery tool), in ko sem ponovno namestil sistem WP10 je zdaj vse ok. Pa sem bil prej na insiderju že nekaj časa in je bila velika poraba (4-7% na uro, zdaj po novem pa 1-4%). Pa sam ne vem zakaj, ker imam enake aplikacije in vse enake nastavitve. Imaš vklopljen 3G ali 4G? Sumim da 4G pobira veliko več baterije, še posebej če je slabši signal.
Poskusi z resetom.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Anney ()

polpo ::
Here is why the Lumia 1020 (and likely other phones) are not getting Windows 10 Mobile
Torej za 3 leta stare Lumie ne bo updejta, konkretno za 925?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 54720 (33425) | RC37 |
» | Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Android | 37507 (33159) | klinker |
» | Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 29678 (20068) | Anney |
» | Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 15438 (13028) | Anney |
» | Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 47978 (39226) | boolsheat |