» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
12 / 86
»»

solatjek ::

Zanimivo, da vas toliko poroča o povečani porabi baterije. Meni na L640 poraba nič kaj je odstopa od WP8.1, telefon brez težav zdrži 3 do 4 dni ob zmerni uporabi, ob neuporabi tudi 5 dni.

lp

loveJDM ::

solatjek je izjavil:

Zanimivo, da vas toliko poroča o povečani porabi baterije. Meni na L640 poraba nič kaj je odstopa od WP8.1, telefon brez težav zdrži 3 do 4 dni ob zmerni uporabi, ob neuporabi tudi 5 dni.

lp

Lahko potrdim,če parkrat na dan vklopiš podatke da kaj preveriš na net in pa par slik narediš zdrži dobra 2 dni...še tretji dan bi komot,samo vseeno ni pametno okoli hodit z 30%baterije,kaj pa veš..

Modri dirkač je izjavil:

Na 830 se je poraba baterije z .122 bistveno izboljšala.
Zdaj brez problema zdrži 2 dneva in 2 noči, tako kot prej na 8.1.

Trenutno imam .107,kako pridem na .122?Vse na novo preko insiderja ali kak?

Hvala vnaprej

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: loveJDM ()

Motion ::

V insiderju se daj na slow ring in bi mogu dobit updajet.
Z.122 dela tudi stara Lumia camera classic. Če je kdo nezadovoljen z porazno kvaliteto zvoka pri snemanju z windows Camero, LCC posname zvok dosti boljše. Ne omogoča pa snemanja v 4K, pa za odtenek počasnejša je.
Vsaj na 930 je stand by čas uredu, se mi pa zdi da ko ga uporabljaš gre baterija dosti hitreje kot na 8.1.

Modri dirkač ::

solatjek je izjavil:

lp

Imam tudi 640 LTE na kateri še nisem naredil hard reseta in baterija zdrži skoraj enako dolgo kot prej na 8.1.
Pri 830 je bila pa kar opazna razlika.

loveJDM je izjavil:

solatjek je izjavil:

lp

Lahko potrdim,če parkrat na dan vklopiš podatke da kaj preveriš na net in pa par slik narediš zdrži dobra 2 dni...še tretji dan bi komot,samo vseeno ni pametno okoli hodit z 30%baterije,kaj pa veš..

Modri dirkač je izjavil:

Na 830 se je poraba baterije z .122 bistveno izboljšala.
Zdaj brez problema zdrži 2 dneva in 2 noči, tako kot prej na 8.1.

Trenutno imam .107,kako pridem na .122?Vse na novo preko insiderja ali kak?

Hvala vnaprej

Slow ring ali insider preview, fast ring je samo še za 950/650/550.
Everybody lies!

Zgodovina sprememb…

Malajlo ::

Je imel kdo težave z nameščanjem osebnih certifikatov? Javska, da je pokvarjen/nepodprt. Pa bi lahko prisegel, da sem enega že inštaliral, čeprav ga Certificates ne najde več.
Certifikat je od sigence.

Damn Edge porabi ene baterije med brskanjem. Pa SMS in skype tudi. Sem zdej onemogoču skype da vidimo kašna bo razlika.
Nasplošno se mi pa zdi da med uporabo je poraba dosti višja kot na 8.1, medtem ko je v mirovanju bolj ali manj enaka

Anney ::

Poraba je kar problem ja, na splošno, tako na L930 kot na L830, Edge ga še posebej troši, kot sem napisal že na eni od prejšnjih strani je poraba cca 60-100% večja. WP 8.1 - normalna dnevna uporaba povprečje 1,6-2,3% na uro, WP10 - normalna dnevna uporaba cca 3-4% na uro.
Že čez noč grdo pade cca 12%, imam pa stalno vklopljen wifi, data ter sinhronizacije (mail, fb, koledar, twiter). Skype v sporočilih je izklopljen, deluje pa aplikacija v ozadju.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

Se da kje v tem novem koledarju natavit (outlook), da prikazuje vse dogodke trenutnega dne na wide ploščici in ne samo naključnega, vključno z rojstnimi dnevi?

Nekako tako:

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Anney ()

boolsheat ::

Za druge aplikacije vem (jih je malo morje), govorim za privzeto Outlook mail. ;)

Primoz_mmx ::

Kdo ve mogoče,kako se odnese zadnji Release win mobile 10 na lumia 520?

A kdo uporabla camera upload in kateri program? Se mi dogaja na OneDrive in na Dropbox, da kakšno fotko izpusti, pri Dropboxu prenaša samo fotografije brez videoposnetkov. Nekako neodzivni se mi zdi ta camera upload, nikoli ne vem, kdaj bo prenesel in če bo prenesel...

Men dela super upload na One Drive, še nobenih problemov nikoli. Mam oziroma sem mel na 8.1 pa naštimano da uplouda najboljšo kvaliteto sam prek wifija. V 10ki vidim da ni opcije za zbirat kvaliteto, in vedno naloži original kvaliteto.
Pa skype sem izkklopu in je šla poraba neverjetno dol v stand by načinu. CCA sam še 1% rabi na uro.

battery drain

battery drain

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Primoz_mmx je izjavil:

Kdo ve mogoče,kako se odnese zadnji Release win mobile 10 na lumia 520?

Ni najboljše no,se pozna,da manjka ram-a,tak da dvomim da bo 10ka prišla na fone z 512mb rama,oz če bo,vprašanje kak bo delala.

@Motion
kje si izklopil skype, v smsjih (log out-izpis)? Naredi screen aplikacij, ki ti delujejo v ozadju?

Alexius Heristalski ::

loveJDM je izjavil:

Ni najboljše no,se pozna,da manjka ram-a,tak da dvomim da bo 10ka prišla na fone z 512mb rama,oz če bo,vprašanje kak bo delala.

Ne bo prišla na telefone s 512MB rama.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Anney je izjavil:

@Motion
kje si izklopil skype, v smsjih (log out-izpis)? Naredi screen aplikacij, ki ti delujejo v ozadju?

V SKype video pod settingsi se odjavi pa bo. V SMSjih ti potem v zgornjem desnem kotu nebi smelo kazat več izbire.
V bistvu mi laufa Viber, 2 outlook acc ki se sinhronizirata 1 na uro, ene apr appov z novicami, app za vreme, FB, One drive,.. wifija ne sklaplam. 3G povezava,
 app v ki tečejo v ozadju

app v ki tečejo v ozadju

Egidij88 ::

Kaj pa to? :))

Egidij88 je izjavil:

Kaj pa to? :))

Kaj je fora?Sej instagram ta beta kao je že lep čas,že na 8ki je bil,pa na 10ki tudi odkar se spomnim,pač beta piše že ne vem kak dolgo...Sej dela kot mora drugače.

cekr ::

Sedaj je narejeno kot UWP, da bo delalo povsod. Je pa portano iz iOS.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

NLight ::

loveJDM je izjavil:

Kaj je fora?Sej instagram ta beta kao je že lep čas,že na 8ki je bil,pa na 10ki tudi odkar se spomnim,pač beta piše že ne vem kak dolgo...Sej dela kot mora drugače.

Da je W10 verzija končno identična iOS verziji. Aplikacija je portana iz iOS na W10 z nekimi Microsoftovimi toolsi, ki bodo (ali so že) na voljo tudi širši množici. To pomeni da bomo dobili veliko aplikacij ki so na iOS in jih ni na W10, predvsem pa da bodo iOS in W10 verzije imele enake funkcije. Če primerjaš Facebook/Messenger na iOS in W10 boš videl da sta tisočletje narazen.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

NLight je izjavil:

loveJDM je izjavil:

Da je W10 verzija končno identična iOS verziji. Aplikacija je portana iz iOS na W10 z nekimi Microsoftovimi toolsi, ki bodo (ali so že) na voljo tudi širši množici. To pomeni da bomo dobili veliko aplikacij ki so na iOS in jih ni na W10, predvsem pa da bodo iOS in W10 verzije imele enake funkcije. Če primerjaš Facebook/Messenger na iOS in W10 boš videl da sta tisočletje narazen.

Aha ok,razumem sedaj...Glede messengerja pa bom tak rekel,služil je svojemu namenu in delal kot je bilo potrebno,zdaj če pa nekdo rabi ne vem kake bedarije še not dodane,ki so bolj kot ne nepotrebne pa še vedno obstaja android,ki je narejen za otroke.Upam pa da imaš prav,da bo vedno več appov portanih.

AvtoR ::

Včeraj me moja Lumia 830 opozori da je na voljo update. Sem mislil, da je prišel upgrade na W10M, pa je bi le W8.1 update 2 :(
Po moje to pomeni, da še lep čas ne bo nadgradnje na W10M...

Res je že malo hecno, zdaj se šušlja, da bo v marcu za starejše telefone.
Sicer pa WP10 zadnji build lepo dela na 830.

http://www.windowscentral.com/new-repor...

Machete ::

Jaz ga čakam samo, ker upam, da mi bo 'rešilo' težavo z obešanjem giroskopa za obračanje zaslona in nedelovanjem lumia camere. Ker reset reši zadevo računam na to, da je programska težava in čakam na WP10, ker se mi ne da jajcat po servisih in biti brez telefona en mesec.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zakaj pa ne namestiš preko insiderja?
Everybody lies!

AvtoR ::

Se bojim, da bomo konec marca poslušali, da upgrade pride aprila:))

Modri dirkač je izjavil:

Ker ne želim z dežja pod kap.

Machete je izjavil:

Modri dirkač je izjavil:

Ker ne želim z dežja pod kap.

Kateri fon?Na nekaterih deluje res res lepo brez kakršnih koli težav,če pobrskaš po forumu...Meni ni žal

Ček my sig. 930

Machete je izjavil:

Ček my sig. 930

NA 930ko lahko komot namestiš build .122. Ga mam tud jst gor že cel teden in dela brez problema. Lahko čakaš, sam dvomim da boš kaj profitiral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

Lonsarg ::

Itak imaš sedaj možnost v insajder aplikaciji kliknit "release preview" in ne dobiš nobenih alf in bet, zgolj RC verzije, kar pomeni uradne verzije en mesec ali dva pred izzidom.

klinker ::

Build .164 je na voljo

A kdo ve, zakaj se mi sedaj namešča .164, kljub temu, da imam v insider nastavljeno na release: Production?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: solatjek ()

Sej je production.
Desktop in mobile se sedaj posodabljata istočasno ...
Everybody lies!

.164 je izdan tudi na retail naprave, zato se ti namešča - gre za popravljen, sicer zelo dober, .122 build.

Here is what's new in build 10586.164:
Improvements for the reliability of app notifications, including text messages and alarms not ringing as scheduled.

Improvements for text message backup to reduce data and battery usage.

Fixes for Microsoft Edge with address bar suggestions showing late or persisting during navigation, "Close all tabs" not closing all tabs, and Word Flow on the address bar not functioning as expected.

Fix for a problem where the Microsoft account was not detected by the Outlook Mail, Outlook Calendar and People app. Attempting to add a new contact in this state caused the People app to crash for some users.

Fix for a problem that caused the Wi-Fi connection to temporarily switch off after prolonged use for some users.

Fix for a problem that caused first-party app updates to fail to install successfully for some users, leaving the apps in state where they cannot be launched.

Improvements for battery usage, Bluetooth connectivity, and OS reliability.

Modri dirkač je izjavil:

Sej je production.
Desktop in mobile se sedaj posodabljata istočasno ...

Vseeno ne razumem, nastavitev v insiderju imam na Production:
 insider1

insider1

Če pa pogledam na Wiki pa je tabela takšna:
 insider2

insider2

Jaz razumem tako, da če imam nastavljeno na production, da se mi bodo namestile verzije, ki imajo oznako Public Release, kar pa .164 (še) ni. Kakšna je potem sploh razlika, če v insiderju na stavim Release preview ali Production?

Če je verzija izdana na non-insider telefone je to potem public release - wiki še ni posodobljen.

Testiranje na tvojem ringu so preskočili in kat izdali build na vse telefone. Zakaj? Na trgu je že nekaj W10 naprav na ne preveč posrečenih buildih, se pravi se jim mudi izboljšati uporabniško izkušnjo. Build .122 pa je bil dobro sprejet in tako so ga pofiksali in izdali .164 na public relase.

Razumem. Hvala. A je kje možno videti bolj posodobljene informacije, kot so na Wiki-ju glede teh izdaj?
Jaz sem bil skoraj prepričan, da mi insider program nagaja in ne "jemlje" posodobitev iz pravega ringa :S

Pa še eno vprašanje: kako lahko microsoftu sporočim kakšno napako? Že več verzij nazaj se pojavlja na gumbi Dostopna točka vmes znak /n, pa pri SLo tipkovnici če karkoli kopiram in potem pritisnem @, dobima paste namesto znaka @. Zgleda da jim ni še nihče tega sporočil, pa bi jim jaz a ne vem kako?

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

V windows insiderju imam sedaj 4 možnosti:
-insider fast
-insider slow
-insider release preview
-PRODUCTION????

Zanimivo. Kaj naj bi to točno bilo?

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

krneki0001 je izjavil:

V windows insiderju imam sedaj 4 možnosti:
-insider fast
-insider slow
-insider release preview
-PRODUCTION????

Zanimivo. Kaj naj bi to točno bilo?
Pssssst, ne nikomur povedat. Če pogledaš pod vsako možnost, je tam opis, ki ti pove, kaj ta možnost pomeni.

Ja, samo zakaj pod production piše "stop insider preview builds". Potem bi napisal kaj drugega, se ti ne zdi?

Kako lahko microsoftu sporočim kakšno napako? Že več verzij nazaj se pojavlja na gumbu Dostopna točka vmes znak /n, pa pri SLO tipkovnici, če karkoli predhodno "kopiram" v odložišče in potem pritisnem @, dobim "paste" namesto znaka @. Zgleda da jim ni še nihče tega sporočil, pa bi jim jaz, a ne vem kako?

hmm, tega pa jaz nimam, oziroma se mi ne dogaja. A imaš slo tipkovnico?

krneki0001 je izjavil:

Ja, samo zakaj pod production piše "stop insider preview builds". Potem bi napisal kaj drugega, se ti ne zdi?
Meni se ne zdi nič dvoumno - production pomeni, da ne dobivaš več novih preview buildov, ampak samo produkcijske verzije.

Meni se tudi dogaja, da mi na slo tipkovnici @ pritisne paste.

Zgodovina sprememb…

Sej to je razumljivo, da je production stop za previewe. Ampak produkcijske verzije še ni, to je problem.

krneki0001 je izjavil:

Sej to je razumljivo, da je production stop za previewe. Ampak produkcijske verzije še ni, to je problem.

Kaj so pa potem verzije, ki so na novih lumiah nameščene, a niso to produkcijske?

Kaj pa recimo nova lumia 550, ki ima gor .107, a se je ta tudi posodobila na .164 brez insider previev aplikacije?

Meni se zdi tu okrog vsega tega mala zmeda, počasi čedalje bolj nič ne razumem.

krneki0001 je izjavil:

Če izbereš to opcijo, do prihoda produkcijske verzije ostaneš na trenutni, potem pa samo še na produkcijskih.

Je čisto logično, da je ta opcija na voljo prej. Če bi bila šele kasneje, bi lahko to izbiro zamudil (če vmes pride nova preview verzija) in bi moral čakati naslednjo produkcijsko.

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

Če izbereš to opcijo, do prihoda produkcijske verzije ostaneš na trenutni, potem pa samo še na produkcijskih.

Ravno to je mene presenetilo. Izbrano imam že dlje časa, da želim v bodoče prejeti le produkcijske verzije, torej sem razumel, da bom do prihoda produkcijske ostal na .122, a meni se je včeraj posodobil na .164, ki ni produkcijska. Fora je v čem, zakaj nisem ostal na .122 ??? Sej me ne moti, da je sedaj .164, a zanima me razlog.

Zgodovina sprememb…

««
12 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20554629 (33334) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9437460 (33112) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10529671 (20061) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7515423 (13013) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12847934 (39182) boolsheat

Več podobnih tem