» »

Windows 10 Mobile

Windows 10 Mobile

««
36 / 86
»»

BlackGuard ::

Glede živih slik mislim, da je v W10m tako da jih naredi, če aplikacija zazna dovolj gibanja. Če gibanja ni dovolj, naredi navadno sliko.

Modri dirkač ::

Jep, HDR dela pri enem, dveh posnetkih, kaj več in zadeva postane neodzivna.
SD je sicer 80Mb/s ampak telefon ne zmore obdelat toliko fotk naenkrat (L830),
Everybody lies!

loveJDM ::

Ce mas live photo ti zjebe kvaliteto pri mmsju

Motion ::

Live photos. Prva stvar ki jo sklopim v camera appu. ?
Res ne vidim pomena. Smart sequence je kul v starem lumia camera appu. Kr maš šem best shot pa action shot pa še ene par faj for. Sam live photos so mi tolh brez veze, pa še en kup placa poberejo.

Lonsarg ::

Meni pa je live photos razlog da dostikrat sploh nočem v roke prijeti svoje Mirrorles mašine, ki tega nima. Po drugi strani pa zaenkrat zelo najeda, ker ni podpore za live photos v večini programov, ampak sčasoma bo. Apple je to skopiral od Lumie in ko Apple nekaj kopira je to indic da se bo prijelo.

buttplugs ::

indic da se bo prijelo > pri Applu seveda.

Lonsarg je izjavil:

Meni pa je live photos razlog da dostikrat sploh nočem v roke prijeti svoje Mirrorles mašine, ki tega nima. Po drugi strani pa zaenkrat zelo najeda, ker ni podpore za live photos v večini programov, ampak sčasoma bo. Apple je to skopiral od Lumie in ko Apple nekaj kopira je to indic da se bo prijelo.

A gre za isti format? Bo kros kompatibilno? A trenutno se pravilno predvajajo žive slike iz lumie na iphonu in obrarno? Če ne ti ne pomaga kaj dosti.:/

Ahim ::

Motion je izjavil:

A gre za isti format? Bo kros kompatibilno?

Seveda ne. Pocakaj, da Apple kot izumitelj to patentira, do takrat pa izvozi kot sliko ali video.

Nič ni treba "izvozit" Live photo je nič drugega kot video datoteka, odpreš z poljubnim video predvajalnikom.

Seveda da je zadeva res uporabna tudi ko nisi na telefonu bo treba imeti kake pregledovalnike, ki znajo istoimenske video datoteke sami predvajati ko izbereš istoimensko sliko, tega pa za enkrat vsaj kolikor sem jaz gledal še ni.

solatjek ::

A ni live image sestavljen iz dveh datotek? Prva je video, ki traja 2 sekundi, druga pa potem jpg.

Sj pravim, ena navadna video datoteka, vse standard, samo še programe za PC rabimo, ki to avtomatsko predvajajo.

A ne photo app predvaja?

Uradni od telefona že, noben PC predvajalnik slik pa tega še ne podpira, rabiš vsako posebaj z kakim VLCjem odpirat, nadležno zelo:)

cekr ::

Motion je izjavil:

A ne photo app predvaja?

Tudi na tablici/namizju ti Photo app podpira prikaz teh datotek.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]

krneki0001 ::

lopov je izjavil:

boolsheat je izjavil:

Regional format imaš lahko na Slovenian.

To je potem novo in mi ni znano.

Nope, tako je že od začetka.

treshold2 ::

Kmalu bomo imeli in Snapchat na Windows :))

http://www.gsmarena.com/official_snapch...
N2820 2.13 Ghz,4GB DDR3,500GB,Windows 10 Pro x64,Intel HD Graphics Mobile

lopov ::

cekr je izjavil:

Motion je izjavil:

A ne photo app predvaja?

Dodal bi še, da to velja za Windows 10 :)

lopov je izjavil:

cekr je izjavil:

Motion je izjavil:

A ne photo app predvaja?

Dodal bi še, da to velja za Windows 10 :)

Sem pozabil dopisat.

M@73Y ::

RTV4D od današnje posodobitve aplikacije deluje TV v živo. Lumia 930 mobile 10 .420 build.
..jump into psytrance tunnel..

M@73Y je izjavil:

RTV4D od današnje posodobitve aplikacije deluje TV v živo. Lumia 930 mobile 10 .420 build.

in?
in kaj imaš od tega?

Počasi bomo prišli do verzije sistema, ko bomo lahko rekli, da bi moral biti takšen že ob splavitvi L950.
Smo že blizu.
Končno so Edge spravili na raven, da ne segreva preveč telefona.
Moja L950xl, sedaj s kar precej brskanja, preživi več kot 2 dni.
Mogoče jim pa uspe iztisniti še kaj.
Rezerve imajo še precej.

Anney ::

M@73Y je izjavil:

Končno, sem videl zjutraj posodobitev ja, tudi FB messenger je dobil večjo posodobitev in pa krpanje lukenj v parih sistemskih aplikacijah. Pa tudi Groove predvajalnik je bil pred kratkim zelo posodobljen in zdaj je odlično funkcionalen.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.

win64 ::

AvtoR je izjavil:

win64 je izjavil:

@AvtoR: A potem je tudi naslednjič govorila. Ali je bilo potrebno spet pol ure čakati?

Od takrat naprej deluje bp. Sem pa predtem že skoraj obupal. Govorna navigacija mi je delovala le če je bil sistemski jezik npr. angleščina.

A si slučajno bil v tujini, ko je začela delati?
Mi je v čez vikend začela govoriti, ko sem šel v Avstrijo. Prej pa ne, tudi če sem imel prižgano po cel dan navigacijo.

Verzija 14376 je zunaj na fast ring :
Since you all seemed to like the breakneck build pace last week, we’re starting the week off right and releasing not one, not two, not three…but *four* builds today. Today we are releasing Build 14376 for both PC and Mobile to Windows Insiders in the Fast ring. The late nights continue in Redmond and this build has nearly 1,800 fixes over the last build – with many of the notable fixes and improvements listed below.
Read more at https://blogs.windows.com/windowsexperi...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: win64 ()

BivšiUser2 ::

Še komu na youtube na Edgeu freeza slika, zvoka pa se normalno predvaja? Prav tako včasih sploh celi video "zmrzne" in je stran potrebno na novo naložiti.
SloTech - če nisi z nami, si persona non grata.

Malo Offtopic: ali je kdo že kupoval preko mobileshop.eu? So zanesljivi? Gledal L950 za 330€, črna LTE varianta, zelo ugodno se mi zdi...

Matko,plačaš po povzetju,tak da je OK.

loveJDM je izjavil:

Matko,plačaš po povzetju,tak da je OK.

To sem videl ja, samo da ne bi bila kakšna zgarana lumia noter al pa nek kos deske :|

Imaš še paypal opcijo :)

Mislim da je Ok,ker je tudi cena realna,ni nek nateg za 200€ manj da bi blo vse sumljivo...

https://www.computeruniverse.net/produc...
https://www.computeruniverse.net/produc... -XL je tukaj dobrih 60€ več,razmisli

AvtoR ::

A si slučajno bil v tujini, ko je začela delati?
Mi je v čez vikend začela govoriti, ko sem šel v Avstrijo. Prej pa ne, tudi če sem imel prižgano po cel dan navigacijo.

Peljal sem se od Novega mesta proti Ljubljani. Vmes sem se ustavil na bencinski pumpi, tam okoli Trebenj. Telefon sem pustil v avtu in ko sem se vrnil je na moje presenečenje veselo čebljala in me usmerjala na avtocesto:))

MrNighthawk ::

No še ene stvari se lahko ljudje razveselijo :)

Snapchat po vsej verjetnosti pride na Windows 10 mobile

http://www.winbeta.org/news/microsoft-c...

Qushaak ::

Mene pa zanima ali se bo Google kej lotil pisanja programov za platformo UWP? Predvsem kak Hangouts bi bilo kratno vidt uradno verzijo na W10M. Tudi kaka konkurenca v obliki Gmail ali Inbox aplikacije nebi škodila, da Outlook ne zaspi.
Sygic pa tudi vidim, da že ima precej razvito UWP aplikacijo navigacije.

Modri dirkač ::

Ko bo pekel zamrznu ...
Everybody lies!

andromedar ::

Qushaak je izjavil:

Mene pa zanima ali se bo Google kej lotil pisanja programov za platformo UWP? Predvsem kak Hangouts bi bilo kratno vidt uradno verzijo na W10M. Tudi kaka konkurenca v obliki Gmail ali Inbox aplikacije nebi škodila, da Outlook ne zaspi.

Saj se hecaš, kajne?

...da bi Google podpiral konkurenta...čeprav s še tako marginalnim deležem uporabnikov. Ja, samo 'When hell freezes over'.
Eh?

treshold2 ::

Qushaak je izjavil:

Google sovraži Microsoft.
N2820 2.13 Ghz,4GB DDR3,500GB,Windows 10 Pro x64,Intel HD Graphics Mobile

Dokler bo Google pripravljen žrtvovati število uporabnikov njihovih storitev bo v zameno pač dobil nekaj uporabnikov svoje platforme. Če je to za Google dobičkonosno ve samo on. Vem recimo da dobi od mene precej manj ogledov oglasov in posledično denarja, ko če bi izdal aplikacije za UWP.

Ali bohnedej vsaj spodobno Touch podporo na namizni verziji Chroma, ker je trenutno na tabletih in hibridih neuporaben.

Lonsarg je izjavil:

Ali bohnedej vsaj spodobno Touch podporo na namizni verziji Chroma, ker je trenutno na tabletih in hibridih neuporaben.

Vidiš kaj je narobe s to izjavo? Chrome ima čisto dobro touch podporo. Ampak to ni namizna verzija Chroma.
Eh?

Moj point je bil da ni smo UWP, torej Windows 10 aplikacije tisto, kar Google bajkotira, ampak da Google bajkotira tudi čisto klasični x86 software za Windows, v tem primeru Chrome. Pa ravno Chrome, ki naj bi bil Googlova vstopnica na goro windows naprav.

Dobro bajkotira samo uporabnost na touch podprtih naprava, na klasičnih PCjih je Chrome še vedno kul, ampak še malo in bo polovica vseh prodanih Windows naprav imela touch.

Tablet market share je pa tudi Windows prilezel že na 15%(lansko leto 7%), ukradel pa je večino deleža od Androida in neko malenkost Applu. Te tableti so vsi x86, tako da Chrome bi čisto lepo delal, če bi Google to podprl. Kdaj bo Google to podprl, ko bo delež med Androidom in Windows tableti izenačen ali kdaj prej? Ne vem jaz se osebno ne bi šel takih igric, če bi bil Google, večino denarja imajo namrež v storitvah, Android ni bistven.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

Qushaak ::

Mobilni Windows, da je tako zrasel po deležu? Kaj pa vse te kolobocije z nestabilnim W10M 10586 build-om in manjko aplikacij? Meni se zdi, da se je prej korenito zmanjšal.

Kako bo sedaj s temi Windows 10 Mobile telefoni. Recimo bo Surface Phone s Snapdragon-om 830 in drugi konkurentje (recimo sedaj Alcatel Idol Pro 4) in pa na drugi strani še poceni kitajci, ki pa bojo po možnosti imel Snapdragon 830. V čem bo razlika razen v kvaliteti izdelave, lepoti dizajna, morda manjku Continuum-a? Ali bodo "non-Microsoft" telefoni z identičnim čipsetom delovali "bolj zatikajoče" oz manj stabilno in zanesljivo? Bodo posodobitve prišle kasneje ali pa sploh ne (čeprav glede na to kako se Windows posodablja bi to moralo biti istočasno na vseh napravah - se motim?)?
Vsi ti flagship-i 5.5"+ so mi preveliki. Največ 5" bi si želel recimo.

Ne-android oz. ne-ios touch naprave imajo zanemarljiv tržni delež. Ne splača se razvijati za njih. Zdaj ko je tudi Intel ukinil razvoj cpujev za ta segment, pa ta tako postaja irelevanten.
Eh?

asdwasdwa ::

Qushaak je izjavil:

Kako bo sedaj s temi Windows 10 Mobile telefoni. Recimo bo Surface Phone s Snapdragon-om 830 in drugi konkurentje (recimo sedaj Alcatel Idol Pro 4) in pa na drugi strani še poceni kitajci, ki pa bojo po možnosti imel Snapdragon 830. V čem bo razlika razen v kvaliteti izdelave, lepoti dizajna, morda manjku Continuum-a? Ali bodo "non-Microsoft" telefoni z identičnim čipsetom delovali "bolj zatikajoče" oz manj stabilno in zanesljivo? Bodo posodobitve prišle kasneje ali pa sploh ne (čeprav glede na to kako se Windows posodablja bi to moralo biti istočasno na vseh napravah - se motim?)?
Vsi ti flagship-i 5.5"+ so mi preveliki. Največ 5" bi si želel recimo.

Microsoftu se ne gre za prodajo telefonov. V to so bili prisiljeni, ker noben prizvajalec ni želel naredit telefon za Windows razen Nokie. Za njih je pomembno, da Windows teče na čim več napravah ne glede na proizvajalca. Če bo telefon podpiral Continuum je odvisno od proizvajalca. Posodobitve dobijo vse naprave istočasno.

andromedar je izjavil:

Ne-android oz. ne-ios touch naprave imajo zanemarljiv tržni delež. Ne splača se razvijati za njih. Zdaj ko je tudi Intel ukinil razvoj cpujev za ta segment, pa ta tako postaja irelevanten.

Intel je ukinil samo razvoj Atom-ov, ker so dosegli točko, ko ne gre več naprej.
Delajo jih pa še vedno.
Ima pa Intel kar konkretne procesorje, ki pa so malo dražji. In seveda konkretni z močjo.

A ni intel ukinil nam določene atome? Tiste ki so se uporabljali v telefonih od Lenova naprimer? Kar se tiče ostalih atomov ki so se uporabljali v tablicah pa jih bodo še naprej proizvajali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Motion ()

cekr je izjavil:

andromedar je izjavil:

Intel je ukinil samo razvoj Atom-ov, ker so dosegli točko, ko ne gre več naprej.
Delajo jih pa še vedno.
Ima pa Intel kar konkretne procesorje, ki pa so malo dražji. In seveda konkretni z močjo.

Kolikor je meni znano (in očitno nisem edini s temi informacijami), Intel prepušča trg tablic in telefonov Qualcommu in Mediateku.

http://www.extremetech.com/computing/22...
Eh?

boolsheat ::

Zofka se je uporabljala v šrot Androidnih napravah, ki pač ne prinašajo denarja, zato se ukinja ta oddelk. Nisem še videl Windows sistemov z SoFIA sistemi, morda obstajajo a gre za obskurne zadeve.

To je iz tvojega linka. Kako je s celotno Atom divizijo ne vem, ampak bolj ali manj je jasno, da Atom platforma ne bo dosegla zmogljivosti top ARM SoC-ov in Intel igra na Core ULV rešitve dolgoročno...

andromedar je izjavil:

Ne mešat Microsoftovega neuspeha pri mobitelih z tableti. Kot povedano zgoraj Windows Tableti KONKRETNO kradejo tržni delež iPadu in Android tablicam(tudi po številkah rastejo, medtem ko iPad tudi po absolutnih številkah pada) in so trenutno na 15% in rastejo. Potem pa prištej še kake touch ultrabooke in številke so ogromne.

Kar se pa tiče Atoma pa ga Intel počasi ukinja, ker ga bo pač nadomestu z Core i mobile, nič drugega.

Sam Apollo lake SoCi bodo še vedno izdani kolkor je men znano. Tako da za neki cajta smo še dobri.

Ja, skratka da bi Intel nehal delati CPUje za tablete ni bojazni. Kar je nehal so čipi za mobitele. Bo pa zelo verjetno Intel podražil vstopne modele čipov za tablete, tako da se znajo najcenejši x86 tableti podražiti za 50-100EUR v par letih. Zdaj je fokus namreč na 1300EUR tabletih kot je surface, kjer je Intelova marža neprimerno bolša.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

PrihajaNodi ::

Kaj se da couchsurfing app-APK migrirat na w.p- 8.1? Bo res treba na android.

klinker ::

Jst sem sel nazaj na droida...jebes ta polizdelek na katerem so ok 3-4 zadeve.

Anney ::

Super za vas. :) Zame je tole top sistem, saj ne uporabljam xy brezveznih aplikacij, in vse kar imam naloženo dela brez problema in je za vsakdanjo uporabo, brez lagov in pomankanja pomnilnika. :) Ne na WP 8-10 ni bilo nikoli problema. Če pa ima kdo težave pa lahko migrira kamur mu paše.
Obstajata samo dva načina kako živeti svoje življenje:
Prvi pravi, da nič ni čudež, drugi pa, da vse je čudež.
««
36 / 86
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Windows Mobile, kdo bo tebe ljubil? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Windows Mobile
20550618 (29323) RC37
»

Telefoni Nokia se vračajo (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
9434262 (29914) klinker
»

Microsoft Lumia 950 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10528745 (19135) Anney
»

Jutri nabavim ali WinPhone ali Androida (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7514631 (12221) Anney
»

Microsoft predstavil Hololens VR, Surface 4, nove telefone, prenosnik (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
12844848 (36096) boolsheat

Več podobnih tem