» »

Teženje preko FB in Gmail-a

Teženje preko FB in Gmail-a

Korenje44 ::

S punco imava problem, ker nama nekdo neprestano "teži" preko facebooka in emaila. Najbrž je kdo od nama poznanih oz. malo manj poznanih, ki je ljubosumen na vse skupaj. Stvar naju na začetku niti ni tako motila, sedaj pa je ratalo zelo nadležno. Verjetno bi se vse skupaj ustavilo ali pa vsja umirilo, če bi zvedela kdo to je.

Ker nisem ravno vešč računalništva in internetnih omrežij, me zanima, ali lahko kako dobim njegov naslov preko email ip-ja. Pri prejetem mailu (vedno pošlje iz gmaila), kliknem na "pokaži izvirnik", kjer je napisan ip pošiljatelja v stilu xx.xxx.xx.xxx. Številka je vedno malce drugačna. Ali to pomeni, da ima dinamični ip? Če vpišem to številko v npr. google, mi kdaj pa kdaj najde le nek kraj v Ljubljani. Ali se tako sploh da najti koga?

Kaj pa Facebook? Zelo verjetno ima zraven še svoj originalen FB račun, na katerega dostopa z istega mesta. Ali lahko na kakšen način pridem do tega imena, lokacije ali česa drugega? Ponavadi ima tak profil nekaj časa, nato pa ustvari novega. Sem poslal mail na Facebook in po pričakovanju ni bilo nič.

Kaj mi svetujete?

popster ::

report na FB in report spam na gmail..

tomaz88 ::

fb:
blokiraj pa kot razlog daj nadlegovanje ( fb te vpraša sam od sebe ko nekoga blokiraš)... lahko rečeta še par kolegom da dajo report/block za to osebo, če vas bo dovolj, gre račun v smeti
istočasno si še naštimajta nastavitve za zasebnost kar se da visoko, da ne bo mogel preprosto ustvariti novega accja in nadaljevati od tam

mail:
pošiljaj maile na abuse@njegov.ponudnik

iz ipja do naslova ne boš prišel po uradni poti (pustimo zdaj razne znance, ki delajo pri njegovem ponudniku), lahko pa prideš do ispja (še njim pošiljaj te maile na naslov za prijavo zlorabe)

lahko si vse še nekam shranjuješ in vztrajno vlagaš prijave na policiji.... enkrat bodo že imeli dost in se šli pogovorit s to osebo (sicer naredit mu ne morejo ravno veliko, se bo pa mogoče ustrašil)

če si lahko privoščita je ena od možnosti tudi tožba, kar pa ni niti poceni niti hitro

so tudi veliko hitrejši načini, ampak o njih tuki ne smemo govorit

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

facebook (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10820006 (6022) galu
»

Yahoo bo recikliral e-poštne naslove

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
166180 (4137) nodrim
»

Google+ (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Omrežja in internet
495126667 (107073) Looooooka
»

Četudi ga ne uporabljate, Facebook pozna vaše prijatelje (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
18553120 (46658) BaToCarx

Več podobnih tem