» »

Kako izbrati ponudnika VPN storitev?

Kako izbrati ponudnika VPN storitev?

Ribič ::

Živjo,

Že nekaj časa imam v načrtu, da bi si nabavil VPN za domačo rabo in me zanima, če ima kdo kakšno priporočilo katerega plačljivega ponudnika VPN storitev izbrati. Sem že brskal po spletu in našel par zanimivih zadev, vendar še nič konkretnega oz. konkluzivnega. Gledam po raznih forumih in pravijo, da je zaradi samoumevnih razlogov dobro izbrati takega ponudnika, ki deluje izven ZDA oz. kake druge države, ki ima tesne stike z ZDA (Avstralija, kanada, Velika Britanija, Nova Zelandija, Izrael, itd). Obvezno mora biti ponudnik takšen, ki ne beleži prometa oz. dobro je, če ga v to ne morejo prisiliti. Npr. HideMyAss bi bil zelo slaba izbira.

Nekateri VPM ponudniki so tudi pripravljeni odjaviti oz. prestaviti proxy strežnike v drugo državo ali lokacijo, če na obstoječi dobijo odredbo sodišča, da morajo pričeti beležiti promet. Nekateri so tudi pripravljeni opozoriti njihove uporabnike, kar je velik plus. Konec koncev pa je pomembno tudi katere opcije za plačilo imajo na voljo - dosti jih podpira bitcoin. Dajmo malo predebatirati zadevo.

Moj trenutni seznam: Boleh VPN, Perfect Privacy, Hide.me, ShadeYou VPN, AirVPN, Proxy.sh, CyberGhost VPN, TigerVPN, iVPN, Mullvad.

Tule sem še našel dve stvari, ki sta vredni branja.
[1] http://torrentfreak.com/which-vpn-servi...
[2] http://www.wilderssecurity.com/threads/...

lp

Ribič ::

Torej? Mar nihče nima poima o VPNjih?

ghost13xc ::

Ljudje so se v kameni dobi, gledajo kar je na SLO 1 in berejo 24ur, tako da...

Jaz bi uporabil tega LINK, predvsem za gledanje Online TV itd :) :)

...skrivat se pa nima smisla, saj se ne mores ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ghost13xc ()

Nikonja ::

mislim da si pojem VPN narobe čist narobe razumel. Z VPN-om se ne boš skril, promet je samo navidezno skrit preko še ne veje in to je to. Pa pozabi na torrente na VPN-u ker je hitrost pri veeeliki večini prepočasna za karkoli drugega kot brskanje po netu.
Imaš še opcijo da se skriješ samo z zamenjavo DNS serverja katera je skoro enaki drek kot VPN ampak tvoja hitrost na net ni omejena z hitrostjo VPN ponudnika ampak z tvojo hitrostjo do tvojega ISP-a. primer https://www.hideipvpn.com/smart-dns/

Najcenejši način da se skriješ je po meni samo TOR, ampak tudi to ni 100% ker kot že sam veš,, zasebnost ne obstaja.

In ja, vsi VPN ponudniki beležijo promet ker če slučajno kdaj pride do kakšnega sranja ne bodo ziher oni odgovarjali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nikonja ()

ghost13xc ::

Zasebnosti ni, kdor trdi da je in to prodaja, je velik laznivec... Dokazi kar letijo, naivnezi pa nasedajo (TOR, bitcoin...)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: ghost13xc ()

tomaz88 ::

daj se izjasni kaj bi rad dosegel....

>Zasebnosti ni, kdor trdi da je in to prodaja, je velik laznivec... Dokazi kar letijo, naivnezi pa nasedajo (TOR, bitcoin...)
koliko težko je dosežt zadovoljivo zasebnost (čisto 100% ni nikoli že zaradi človeškega faktorja, če ne drugega) je odvisno od tega, pred kom se skrivaš in količini udobja/denarja, kateremu si se pripravljen odrečt za dosežt svoj cilj.... je malo razlike med tem da bi rad iz deep weba naročil kaj pa vem.... 5 pivnikov lsdja in tem da sodeluješ pri mednarodni trgovini s plutonijem in preko spleta koordiniraš podrejene po celem svetu
v prvem primeru se noben ne bo ravno pretegnil da te dobi, če pa te že po nekem naključu, pa je veliko preveč dela z dokazovanjem, da si ravno ti to naročil in se spet ne bodo ravno pretegnili... in tudi če ti dokažejo (oziroma si neumen in priznaš) boš dobil neko simbolično kazen......ampak vsi koraki ki peljejo to kazni so malo verjetni in načeloma boš dobil naročeno in to bo to (druga najbolj verjetna stvar pa je, da boš nategnjen s strani borze, preko katere si opravil nakup (ampak že ta ima veliko manjšo verjetnost od prve), tretja je da te bo nategnil prodajalec (ali ti bo poslal nekaj drugega (najbolj populareno je zamenjati lsd z 25i-nbome, ker je blazno poceni (več kot 10x cenejši) in zelo lahko dostopen (vsak kitajski laboratorij, ki oskrbuje sivi/črni trg ga naredi brez težav), čeprav so takšni scami redki pri večjih prodajalcih, ker nimajo želje izgubiti dobrega glasu in ker je 25i-nbome eden redkih fizično relativno nevarnih psihedelikov (večina jih je fizično praktično nenevarnih (lsd ostali lisergamidi , praktično vsi triptamini, standardni 2cji, meskalin in sorodniki) oziroma so potencialno nevarni samo v dozah, ki so ornk večje od uporabljanih (nekateri redkejši 2cji (2c-t-x), nekateri 5-meo triptamini, DOxi, mogoče tudi beta ketoni 2cjev (bk-2c-b in bk-2c-i trenutno), vendar so še preveč novi da bi se dalo dat pametno oceno. nekateri drugi pa so preredki in je za njih ravno tako težko dati pametno oceno (tma-x, hot-7, BOD, 2c-b-fly, kakor koli se že prevede 'conformationally restricted' triptamini in 2cji))...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

VPN (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
7414429 (7246) Tidule
»

Najboljša VPN storitev

368103 (3387) louser
»

Rad bi anonimno kupil bitcoin in potem anonimno z njim plačal nek servis

346743 (4988) alese
»

Kaj je bolj varno - navadna ISP ali VPN povezava?

Oddelek: Omrežja in internet
142450 (1865) SeMiNeSanja
»

Kako varno se je povezovati v javna omrežja?

Oddelek: Omrežja in internet
335062 (4277) peko_deko

Več podobnih tem