Forum » Loža » strošek prekinitve pogodbe oz. zapiranja računov
strošek prekinitve pogodbe oz. zapiranja računov
Bizkit45 ::
na Simobilu mi poteče 24 mesečna pogodba. Grem k drugemu operaterju. Na simobilu so mi pa rekli da so stroški 5,09€, samo zato da "zaprejo" račun?! a to je normalno? a je to res potrebno plačati? nočem njihove številke in tudi vse račune imam poravnane..zakaj teh ~5€?
Aston_11 ::
Verjetno imaš v splošnih pogojih, ki jih verjetno nisi prebral, preden si podpisal. Ali pa so jih spremenili kasneje, kar lahko, ker imajo v pogodbi, da lahko spremenijo, ti pa lahko odstopiš, če se ne strinjaš.
sumoborac ::
Dobrodošel v svet telefonskih/internet priključkov...
Na t-2 sem po 5 letih odjavil INTERNET priključek VDSL in dobil sledeč odgovor:
Žal tukaj bi moral enkrat en pravnik mal ponort pa se jit tožt (skupinska tožba) ker to pač ni fer-play. In ja... nisem šel brati vsakič spremembe splošnih pogojev, sam sem si kriv. Ampak očitno tudi drugje ni drugače...
Na t-2 sem po 5 letih odjavil INTERNET priključek VDSL in dobil sledeč odgovor:
Pri tem bi vas želeli opomniti še na to, da boste za naše storitve prejeli še račun za storitve opravljene v mesecu novembru (sorazmerno do 24.11.2014) ter poračun stroškov odjave priključka v višini 20 EUR.
Žal tukaj bi moral enkrat en pravnik mal ponort pa se jit tožt (skupinska tožba) ker to pač ni fer-play. In ja... nisem šel brati vsakič spremembe splošnih pogojev, sam sem si kriv. Ampak očitno tudi drugje ni drugače...
Prid sm al pa tm ostan...
Reycis ::
Malo bolj je moteče če je zastonj priklop pa potem toliko višja cena za odklop. Ker se gre 1: za znesek priklopa prenešen v odklop 2: marketinški trik da prideš k njim ker je zastonj priklop in 3: za en način vezave da ne odideš drugam. Ampak pri simobilu imajo korektno 12 za priklop, 20 za menjavo paketa in 5 evrov za odklop kar zdi dovolj malo in najbrž dejanski strošek. Ne pa kot nek znesek ki naj bi te zadrževal pri njih.
Šimpanz ::
Točno tako namesto da bi ti računali za priklop ti pač zaračunajo odklop. Jaz sem bil Telemachov naročnik 12 let pa sem šel pred letom dni na T2 pa sem mesec dni kasneje dobil račun do Telemacha za odklop (mislim da je blo 15 eur).
stb ::
A temu pri Bobu pravijo "Strošek dokončnega izklopa" (20 EUR)?
Malo hecno je, da ceneje prideš skozi, če uporabiš opcijo "strošek prekinitve pogodbe oz. zapiranja računa zaradi neplačil" (5 EUR) :)
Očitno je slednji znesek tista realna številka, ki predstavlja administrativni strošek zaprtja računa.
Edit: cenik
Malo hecno je, da ceneje prideš skozi, če uporabiš opcijo "strošek prekinitve pogodbe oz. zapiranja računa zaradi neplačil" (5 EUR) :)
Očitno je slednji znesek tista realna številka, ki predstavlja administrativni strošek zaprtja računa.
Edit: cenik
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stb ()
Utk ::
Pri bobu jaz 20 evrov ne porabim v pol leta. Malo je smešno, da bi plačal za 6 mesec storitev, če bi hotel it drugam. Je razlika ali imaš 2 evra položnice in plačaš 20 evrov, ali pa 50 pri internetu, in na koncu plačaš 15.
knesz ::
5€ računajo vsi operaterji. Tudi če greš iz predplačniške, moraš na računu imeti ob času prenosa dobroimetje 5€.
Nekateri novi operaterji ta znesek naknadno povrnejo.
Nekateri novi operaterji ta znesek naknadno povrnejo.
Utk ::
cortez ::
Kaj komplicirate ! Narediš prehod nazaj na predplačniški bob in to je to.
Sicer so pa pri vseh začel že zaračunavat izklope.
tudi T-2 računa 20€, če izklopiš internet.
Sicer so pa pri vseh začel že zaračunavat izklope.
tudi T-2 računa 20€, če izklopiš internet.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Bob (nova ponudba Simobila) (strani: 1 2 3 4 … 108 109 110 111 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 1346531 (2398) | Ganon |
» | Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 53616 (15944) | V-i-p |
» | Predplačniška PUK koda pri simobiluOddelek: Mobilne tehnologije | 8605 (7157) | blackbfm |
» | Telekom Slovenije draži mobilne naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 54928 (44606) | MrStein |
» | T-2 in odjava naročnine 20 eur - pravni nasvet (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 51996 (47484) | Invictus |