Forum » Loža » Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?
Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

JP ::
Kot sem že rekel: preberi si kako knjigo. Če pa hoče kdo, da začenm na dolgo in široko razlagat, je bolš da gremo na eno pijačo pa kakšno rečemo.
Samo nekaj namigov... od kje ti aksiomi; od kje ti vesolje; red; kaos; .... prvo gibalo..... Tomaž Akvinski (srednjeveški filozof - sholastika).... skratka še in še
There should be an arhitect!. Začneš pa lahko že z grškimi filozofi.
Lp by JP
Samo nekaj namigov... od kje ti aksiomi; od kje ti vesolje; red; kaos; .... prvo gibalo..... Tomaž Akvinski (srednjeveški filozof - sholastika).... skratka še in še
There should be an arhitect!. Začneš pa lahko že z grškimi filozofi.

Lp by JP

No pa kljub temu:
Kot vemo se vse giblje... Elektroni tekajo okrog jedra, atomi, mulekule se premikajo (plini in tekočine). Tudi v trdi snovi je precej živahno. Kot vemo je Wn (notranaja energija) nekega telesa enaka 0 šele pri 0K ali -273°C. To pomeni, da se vse ustavi - v telesu ni gibanja.
Takšne temperature žal še nismo doseli (komaj čakam, da jo bomo
)
Vemo tudi, da klasična ura (z nihalom) ne zaniha, če je nekdo ne požene. (čeprav ima uteži, da lahko potem ko je nihalo zanihano sama teče).
Znano je, da neka stvar požene drugo. Primer: naša roka pritisne gumb na računalniku, po vodnikih steče el. tok v napajalnik, od tam na Hdd, MB, ventilatorje. Ventilator se vrti zaradi "vrtenja ali gibanja" nekoga drugega.
Ko vžigamo avtomobil je zadeva podobna: Naša roka > ključ > "štartar" > motor > mi se peljemo...
No in nekoč se je morala neka stvar začeti "gibati" in ta je s svojim gibanjem pognala tudi druge. Druge so pognale spet sedme in sedme stopteintridesete.....
Kot pa je mislim, da vsem jasno je znano, da Perpetuum mobile ne obstaja (stvar - nekaj pač - ki je samo sebi gibalo (lahko začne gibati samo sebe) in za svoje gibanje ne rabi neke energije).
... komaj čakam, da kaj podobnega odkrijemo...
Kaj nam torej preostane drugega, kakor da definiramo nekaj kar je samo sebi gibalo in s tem posledično gibalo in vzrok vsega kar obstaja... Tej sili lahko rečemo tudi Bog.
Upam, da je bilo kratko in razumljivo. Če ima kdo še kakšne tehtne argumente za ali proti ... prosim. Ja če komu ni kaj jasno lahko razložim. Če pa vam ta zgodbica ni všeč, bomo pa še kakšno poiskali.
Lp by JP
Kot vemo se vse giblje... Elektroni tekajo okrog jedra, atomi, mulekule se premikajo (plini in tekočine). Tudi v trdi snovi je precej živahno. Kot vemo je Wn (notranaja energija) nekega telesa enaka 0 šele pri 0K ali -273°C. To pomeni, da se vse ustavi - v telesu ni gibanja.
Takšne temperature žal še nismo doseli (komaj čakam, da jo bomo

Vemo tudi, da klasična ura (z nihalom) ne zaniha, če je nekdo ne požene. (čeprav ima uteži, da lahko potem ko je nihalo zanihano sama teče).
Znano je, da neka stvar požene drugo. Primer: naša roka pritisne gumb na računalniku, po vodnikih steče el. tok v napajalnik, od tam na Hdd, MB, ventilatorje. Ventilator se vrti zaradi "vrtenja ali gibanja" nekoga drugega.
Ko vžigamo avtomobil je zadeva podobna: Naša roka > ključ > "štartar" > motor > mi se peljemo...
No in nekoč se je morala neka stvar začeti "gibati" in ta je s svojim gibanjem pognala tudi druge. Druge so pognale spet sedme in sedme stopteintridesete.....
Kot pa je mislim, da vsem jasno je znano, da Perpetuum mobile ne obstaja (stvar - nekaj pač - ki je samo sebi gibalo (lahko začne gibati samo sebe) in za svoje gibanje ne rabi neke energije).
... komaj čakam, da kaj podobnega odkrijemo...
Kaj nam torej preostane drugega, kakor da definiramo nekaj kar je samo sebi gibalo in s tem posledično gibalo in vzrok vsega kar obstaja... Tej sili lahko rečemo tudi Bog.
Upam, da je bilo kratko in razumljivo. Če ima kdo še kakšne tehtne argumente za ali proti ... prosim. Ja če komu ni kaj jasno lahko razložim. Če pa vam ta zgodbica ni všeč, bomo pa še kakšno poiskali.

Lp by JP

iration ::
"Even after centuries of effort, nobody has come up with a watertight logical proof of the existence of God. In spite of this, however, people often feel that they can logically prove that God exists."
Nekaj takega se dogaja tudi pri nekaterih v tej temi.
Nekaj takega se dogaja tudi pri nekaterih v tej temi.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Par napotkov v življenju, ki lahko samo koristijo in ne morejo škodovati:
There is more to moral behavior than mindlessly following rules.
Be especially sceptical of positive claims.
If you want your life to have some sort of meaning, it's up to you to find it.
Search for what is true, even if it makes you uncomfortable.
Make the most of your life, as it's probably the only one you'll have.
It's no good relying on some external power to change you; you must change yourself.
Just because something's popular doesn't mean it's good.
If you must assume something, assume something easy to test.
Don't believe things just because you want them to be true.
All beliefs should be open to question.

@infectiphibian
> ja in kaj si hotel s tem povedat. Kot sem že prej omenil: dokaži mi nasprotno, pa tudi sam malo razmisli.
Kaj bi naredila umetna inteligenca, če bi jo človek ustvaril? ((Ideja mi je prišla na misel ob Matrici). Pa ne reci, da bi ljudi zasužnili, da bi iz njih dobili energijo, ker bi mi zasrali atmosfero). Potem pa bom misel nadaljeval....
Lp by JP
> ja in kaj si hotel s tem povedat. Kot sem že prej omenil: dokaži mi nasprotno, pa tudi sam malo razmisli.
Kaj bi naredila umetna inteligenca, če bi jo človek ustvaril? ((Ideja mi je prišla na misel ob Matrici). Pa ne reci, da bi ljudi zasužnili, da bi iz njih dobili energijo, ker bi mi zasrali atmosfero). Potem pa bom misel nadaljeval....
Lp by JP

Mi vsi bi najraje videli, da bi ti sam prišel do raznih zaključkov.
*hint* pomagaj si z napotki zgoraj.
*hint* pomagaj si z napotki zgoraj.

@infectiphibian
Poglej: to kar si povedal; si čisto lepo povedal. Z napotki se popolnoma strinjam, se skoraj podpišem pod tvoj post. :)
Če si hotel s tem kaj meni povedati pa nisem opazil. Rajši mi povej kaj sam misliš o tem. Moja razlaga je precej znanstvena, če mogoče nisi opazil.
Po drugi strani pa.... ali vemo, da bo juti sonce vzšlo. To sklepamo samo na podlagi dosedanjih izkušenj, ker se je tako vedno dogajalo. Za jutri pa nimamo nobenih dokazov..... bomo videli.
Lp by JP
Poglej: to kar si povedal; si čisto lepo povedal. Z napotki se popolnoma strinjam, se skoraj podpišem pod tvoj post. :)
Če si hotel s tem kaj meni povedati pa nisem opazil. Rajši mi povej kaj sam misliš o tem. Moja razlaga je precej znanstvena, če mogoče nisi opazil.
Po drugi strani pa.... ali vemo, da bo juti sonce vzšlo. To sklepamo samo na podlagi dosedanjih izkušenj, ker se je tako vedno dogajalo. Za jutri pa nimamo nobenih dokazov..... bomo videli.

Lp by JP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JP ()

Ja, namenjeno je tudi ostalim, bojo že sami videli, kje se (če se) njihova vera ne klapa z "napotki".
Sam pa si o tem mislim točno to, kar sem napisal (citiral!) zgoraj.
Sam pa si o tem mislim točno to, kar sem napisal (citiral!) zgoraj.

nevone ::
Pa zakaj hudiča še v sodobnem svetu kdo ne vstane od mrtvih in porihta, kar je za porihtat. Ali je trpljenje smrt in vstajenje Jezusa dogodek, ki se ne more ponovit? Zakaj Bog tako dolgo čaka, preden kaj ukrene?
Saj danes svet ni idealen in bi bil še en Jezus (drugorojeni sin), ki bi nas vse skupaj odrešil pravi balzam. Samo ne. Bog je živ primer sadista.
o+ nevone
Saj danes svet ni idealen in bi bil še en Jezus (drugorojeni sin), ki bi nas vse skupaj odrešil pravi balzam. Samo ne. Bog je živ primer sadista.
o+ nevone

Barakuda1 ::

Nisem sicer vstal od mrtvih, sm pa še zmeraj živ

V prevodo to pomen, da pripravljam nekaj "srčakanih" vprašanj in protislovnosti iz SP za zacementirane zagovornike dobesednega pojmovanja SP, kakopak pa tudi za one druge, ki vidjo zadeve v simbiliki

nadaljevanje sledi kmalu
po Barakudi 7-1 leta sedanjega

Crimson_Shadow ::
Na svetu ni nevernikov. So samo verniki, ki ves čas prepričujejo druge (in včasih tudi sebe), da so neverni. Ravs zagotovljen.
Bog pomaga pogumnim.
Pa, da ne bo ravno beseda bog v stavku, še enega. Ga puščam v angleščini, ker se prav lepo rima.
Courage is the key
to unlock your destiny
Bog pomaga pogumnim.
Pa, da ne bo ravno beseda bog v stavku, še enega. Ga puščam v angleščini, ker se prav lepo rima.
Courage is the key
to unlock your destiny

nevone ::
Vera v Boga je kot ljubkovalna igrača, ki jo imajo majhni otroci. Nekako mislijo, da se brez nje ne da.
K njej se zatečejo, ko jim je hudo, z njo se pocrkljajo, preden zaspijo. Ko enkrat ugotovijo, da jim igračka dejansko ne rešuje problemov, jo imajo še vedno radi, ker se spominjajo časov, ko so se ob njej dobro počutili.
Sej so mene tud pumpal s tem, da vera ne uči nič slabega. Ampak držat se vseh pravil krščanske vere je pa živ mazohizem.
o+ nevone
K njej se zatečejo, ko jim je hudo, z njo se pocrkljajo, preden zaspijo. Ko enkrat ugotovijo, da jim igračka dejansko ne rešuje problemov, jo imajo še vedno radi, ker se spominjajo časov, ko so se ob njej dobro počutili.
Sej so mene tud pumpal s tem, da vera ne uči nič slabega. Ampak držat se vseh pravil krščanske vere je pa živ mazohizem.
o+ nevone

Vera je tudi pribežališče za tiste, ki niso zmožni razumeti bolj naprednih razlag. En lep primer je Protokol.

A potem verjamete v Boga; oz. ti. višjo silo.
Seveda sedaj ne govorim o raznih verah in prepričanjih, ki jih ponujajo svetu.

Lp by JP
Seveda sedaj ne govorim o raznih verah in prepričanjih, ki jih ponujajo svetu.

Lp by JP

Trancedeejay ::
Raeljani(uni,ki naj bi kloniral cloveka) pravijo Krscanski in ostalim veram PRIMITIVNE RELIGIJE PRETEKLOSTI.
Music is the key

Thomas ::
Raeljani so pa še slabši od večine drugih sekt.

Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Trancedeejay ::
To pravijo tisti,ki samo televizijo gledajo in so nepoučeni.Če o neki stvari ne veš nič se ne oglašaj.To ni sekta-po tem sem vedel da nimas blage veze.
Have a nice Day
Matt
Have a nice Day
Matt

Sej ravno po TV sem videl tistega Francoskega novinarja, ki je (cobayagi) srečal Vesoljce v neki gmajni.
Vsaj od takrat, tipo bluzi 400 km/h.
Jest nimam pojma ja ... hehe ... pojma nimajo tisti, ki jih tipo s pridom (finančnim) nateguje!
Vsaj od takrat, tipo bluzi 400 km/h.
Jest nimam pojma ja ... hehe ... pojma nimajo tisti, ki jih tipo s pridom (finančnim) nateguje!

OwcA ::
@JP: kari si ti povedal ni dokaz, ampak v najboljšem primeru le aksiom. Sicer je res, da aksiomov ni potrebno dokazovati, morajo pa določati koherenten sistem, kar tale okoli boga stkan ni. Če vse ostalo odmislimo, s tem ne upelješ božjih predikatov, zato dokaz ne zadovolji potreb krščanstva. Dokazi Akvinskega to niso, saj izhaja iz predpostavke, da bog je. Je pa res, da to že presega okvire te teme. Ali boš sodeloval v novi, če jo odprem, oziroma odpri jo sam.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Izzy ::
Ena izmed najboljših knjig, prevedenih v slovenščino, ki govori o temi tega foruma, je knjiga univerzitetnega profesorja z naslovom "Več kot tesar" (angl. "More Than a Carpenter").
Meni je bila tako dobra, da sem jo "pogoltnil" v eni noči.
Vsem na tem forumu, ki vas to zanima, bi jo najraje kar podaril.
Veliko užitkov ob branju!
Meni je bila tako dobra, da sem jo "pogoltnil" v eni noči.
Vsem na tem forumu, ki vas to zanima, bi jo najraje kar podaril.

Veliko užitkov ob branju!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Izzy ()

@Izzy: na to tematiko sta še dve knjigi, ki jih iz vsega srca priporočam v branje. F. Nietzche: Antikirst in F. Nietzche: Tako je govoril Zaratustra

kuglvinkl ::
Ok, OwcA, zdej te mam pa dost.
Če si bral Nietscheja, _moraš_ v roke vzeti Feuerbacha (sina, oče je "izumill" generalno prevencijo): Bistvo krščanstva.

Your focus determines your reallity

@OwcA
Tega se žal zavedam (about aksiom). Res je tudi, da to nima praktično skoraj nobene zveze z kščanstvom. Kar pa se Akvinskega tiče, so njegovi argumenti tehtni (seveda so tudi luknje; teh trenutno rajši ne povem). Zdi pa se mi, da je predpostavka, ki jo je imel Akvinski po eni strani precej smiselna. Čakam pa kakšne konkretne argumente, ki mi lahko to zavržejo. Sam jih ne bom pisal.
Če pa bostev novi temi sodelovali, jo pa lahko odpremo.

Lp by JP
kari si ti povedal ni dokaz, ampak v najboljšem primeru le aksiom. Sicer je res, da aksiomov ni potrebno dokazovati, morajo pa določati koherenten sistem, kar tale okoli boga stkan ni. Če vse ostalo odmislimo, s tem ne upelješ božjih predikatov, zato dokaz ne zadovolji potreb krščanstva. Dokazi Akvinskega to niso, saj izhaja iz predpostavke, da bog je. Je pa res, da to že presega okvire te teme.
Tega se žal zavedam (about aksiom). Res je tudi, da to nima praktično skoraj nobene zveze z kščanstvom. Kar pa se Akvinskega tiče, so njegovi argumenti tehtni (seveda so tudi luknje; teh trenutno rajši ne povem). Zdi pa se mi, da je predpostavka, ki jo je imel Akvinski po eni strani precej smiselna. Čakam pa kakšne konkretne argumente, ki mi lahko to zavržejo. Sam jih ne bom pisal.
Če pa bostev novi temi sodelovali, jo pa lahko odpremo.

Lp by JP

migič ::
Vsi, ki trdite, da ni živel me zanima koliko vas je bilo pri krstu in kasneje celo pri birmi? Zakaj ste se sploh spostili v vse to, če sedaj ko ste malo starejši na verjamete več?

Vsi, ki imate kaj kokretnega za povedati, vabljeni tudi na sodelovanje v temi Dokazi (ali vsaj argumenti) za oziroma proti obstoju boga.

snow ::
> migič
prisila staršev oz. bolj starih staršev, navada pač. ni bila moja odločitev.
prisila staršev oz. bolj starih staršev, navada pač. ni bila moja odločitev.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

@ snow
a sedaj, ko se tega zavedaš (stvari ki jih uči vera in pomena krsta, birme) še hodiš v cerkev oz. še verjameš v Boga?
Lp by JP
a sedaj, ko se tega zavedaš (stvari ki jih uči vera in pomena krsta, birme) še hodiš v cerkev oz. še verjameš v Boga?
Lp by JP

BigWhale ::
> prisila staršev oz. bolj starih staršev, navada pač. ni bila moja odločitev.
Adventisticna cerkev ima krst pri 18ih letih recimo... Kar je edino prav (pa se takrat se vecina ljudi ni sposobna odlocat zase... ;>)
Vse ostalo je pa vsiljevanje...
Adventisticna cerkev ima krst pri 18ih letih recimo... Kar je edino prav (pa se takrat se vecina ljudi ni sposobna odlocat zase... ;>)
Vse ostalo je pa vsiljevanje...

maTea ::
Hey!
Mene pa zanima zakaj vsi tolk filozofirate in se trudite iskati neke "dokaze" proti Bogu? Zakaj enostavno ne sprejmete, da Jezus res zivi in da nas ljubi? Enostavno vsakemu predlagam, da se neha boriti proti Bogu in vaše življenje bo veliiiiko lepše in imeli boste mir v svojem srcu in dusi!
Come on... pusti Boga da deluje v tvojem življenju in se ne obremenjuj z raznimi filozofskimi vprašanji.
Navsezadnje, kaj boš izgubil če veruješ v Boga??? Jaz mislim, da boš samo pridobil nekaj čudovitega!
JEZUS LOVES US VERY MUCH!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mene pa zanima zakaj vsi tolk filozofirate in se trudite iskati neke "dokaze" proti Bogu? Zakaj enostavno ne sprejmete, da Jezus res zivi in da nas ljubi? Enostavno vsakemu predlagam, da se neha boriti proti Bogu in vaše življenje bo veliiiiko lepše in imeli boste mir v svojem srcu in dusi!
Come on... pusti Boga da deluje v tvojem življenju in se ne obremenjuj z raznimi filozofskimi vprašanji.
Navsezadnje, kaj boš izgubil če veruješ v Boga??? Jaz mislim, da boš samo pridobil nekaj čudovitega!

JEZUS LOVES US VERY MUCH!!!!!!!!!!!!!!!!!
maTea

Sid Izprijeni ::
@maTea
V kakšnem deliriju si pa ti?
> Navsezadnje, kaj boš izgubil če veruješ v Boga???
Misliš, da je Bog zadovoljen, če nekdo iz gole preračunljivosti prosto po Pascalu izbere vero, ker si obeta boljši izkupiček?
Po mojem, da ti brž rezervira kak razmajan pograd tam nekje v nižjih krogih pekla.
Sploh je pa izbira enormna. S stališča mnogih od nas je Jezus samo ena od opcij. Pa zakaj bi pa ravno njega potlej izbrali?
V kakšnem deliriju si pa ti?

> Navsezadnje, kaj boš izgubil če veruješ v Boga???
Misliš, da je Bog zadovoljen, če nekdo iz gole preračunljivosti prosto po Pascalu izbere vero, ker si obeta boljši izkupiček?
Po mojem, da ti brž rezervira kak razmajan pograd tam nekje v nižjih krogih pekla.
Sploh je pa izbira enormna. S stališča mnogih od nas je Jezus samo ena od opcij. Pa zakaj bi pa ravno njega potlej izbrali?

The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Hec pri Pascalovi stavi je, da ne definira kaj je to bog, zato res nič ne izgubiš, težava je le v tem, da si jo premnogi razlagajo preveč dobesedno.

Jest mislim, da ima Pascalova stava vseeno svojo ceno.
Namesto da bi se naprimer predajal razvratu, vršiš božje službe. Kar je določena cena, ki jo za to stavo plačamo.
Namesto da bi se naprimer predajal razvratu, vršiš božje službe. Kar je določena cena, ki jo za to stavo plačamo.

@Thomas: kolikor se spomnim te stave (priznam, da to ni na ravno zavidljivi ravni), ni nikjer podano kakšen je ta bog v katerega bi naj verjeli. Lahko je le neprizadet opazovalec, ali morda celo hedonist, katerega slavo se naznanja prav s razvratom.

Pascal je mislil točno Krščanskega Boga v tej svoji stavi.
Je pa res, da ostalih stav ni omenjal. Ne vem zakaj ne?
Moj tanov način pisanja velikih začetnic mi ugaja.
Je pa res, da ostalih stav ni omenjal. Ne vem zakaj ne?
Moj tanov način pisanja velikih začetnic mi ugaja.

Lahko bi porabili energijo v nekaj pametnejšega, namesto da iščete dokaze proti obstoju Boga, ker jih ne bose našli!!!!!
maTea

sid izprijeni
Strinjam se s tabo da je ogromno opcij, ampak edina ki vodi v večno življenje je Jezus Kristus! IN ti to zelo dobro veš, samo nočeš si priznati, ker želiš biti pametnejši od Boga, ampak zastonj se trudiš, ker Bog je še zmeraj premagala satana in tako bo ostalo večno!!!
Strinjam se s tabo da je ogromno opcij, ampak edina ki vodi v večno življenje je Jezus Kristus! IN ti to zelo dobro veš, samo nočeš si priznati, ker želiš biti pametnejši od Boga, ampak zastonj se trudiš, ker Bog je še zmeraj premagala satana in tako bo ostalo večno!!!
maTea

@maTea
> Lahko bi porabili energijo v nekaj pametnejšega, namesto da iščete dokaze proti obstoju Boga, ker jih ne bose našli!!!!!
Ma saj mi se ne trudimo iskat dokazov, da Bog (ali pa bog) apriori ne obstaja. Mislim, da tudi najbolj zagreti evolucionisti tu ne zanikajo možnosti obstoja boga. Debatiramo pa o naravi tega boga. Mnogi pač ne verjamemo, da se je zgodilo dobesedno tako, kot pravi SP. Ali pa da se je sploh zgodilo karkoli temu podobnega. Celo v Jezusa lahko po mnenju nekaterih od nas vsaj utemeljeno dvomiš. V čem je smisel tega početja?
Limitiranje proti resnici. Širjenje spoznanja.
> Strinjam se s tabo da je ogromno opcij, ampak edina ki vodi v večno življenje je Jezus Kristus!
Aja, a res? To v SP piše, kajne? Povej mi še kaj!
(lubijezus press)
> Lahko bi porabili energijo v nekaj pametnejšega, namesto da iščete dokaze proti obstoju Boga, ker jih ne bose našli!!!!!
Ma saj mi se ne trudimo iskat dokazov, da Bog (ali pa bog) apriori ne obstaja. Mislim, da tudi najbolj zagreti evolucionisti tu ne zanikajo možnosti obstoja boga. Debatiramo pa o naravi tega boga. Mnogi pač ne verjamemo, da se je zgodilo dobesedno tako, kot pravi SP. Ali pa da se je sploh zgodilo karkoli temu podobnega. Celo v Jezusa lahko po mnenju nekaterih od nas vsaj utemeljeno dvomiš. V čem je smisel tega početja?
Limitiranje proti resnici. Širjenje spoznanja.
> Strinjam se s tabo da je ogromno opcij, ampak edina ki vodi v večno življenje je Jezus Kristus!
Aja, a res? To v SP piše, kajne? Povej mi še kaj!
(lubijezus press)

Seveda, Jezus je pot, resnica in življenje, in samo po Njem lahko prideš v večno življenje! To piše v svetem pismu! IN še mnogo zanimivih stvari, ki so namenjene tebi. Jaz ne bom brala SP namesto tebe, preberi si sam in našel boš OGROMNO dokazov, da jezus živi še danes!
maTea

Drugače pa je smisel, da je Jezus sploh prišel na svet za nas zelo jasen! ON nas ljubi in želi da smo z njim v raju, ampak nekateri ne želite sprejeti Njegove ljubezni.
Zelo mi je hudo, ko vidim, da znate vsi tako filozofirati ampak ne razumete v čem je smisel življenja!
Zelo mi je hudo, ko vidim, da znate vsi tako filozofirati ampak ne razumete v čem je smisel življenja!
maTea

@maTea
> Seveda, Jezus je pot, resnica in življenje, in samo po Njem lahko prideš v večno življenje! To piše v svetem pismu!
Ok, saj bi bil zloben, samo sem tudi toliko dober, da rečem konec zajebancije.
V tejle debati je sodelovalo že nekaj adventistov. Nekateri so bili najprej prosti strelci in so točno tako kot ti najprej streljali z SP. Tekom množice izmenjanih postov smo le prišli toliko skupaj, da so tudi oni nehali SP utemeljevati z samim SP. To je namreč tavtologija. Kot da bi rekel, da to, da je nekaj rdeče, dokazuje, da je tisto rdeče.
Bi šlo brez tega torej?
Pa še to:
> Zelo mi je hudo, ko vidim, da znate vsi tako filozofirati ampak ne razumete v čem je smisel življenja!
Ta izjava bi lahko že skoraj bila žaljiva do drugače mislečih od tebe, če ne bi izdajala prav prisrčno naivne preproščine, ki stoji za njo.
> Seveda, Jezus je pot, resnica in življenje, in samo po Njem lahko prideš v večno življenje! To piše v svetem pismu!
Ok, saj bi bil zloben, samo sem tudi toliko dober, da rečem konec zajebancije.
V tejle debati je sodelovalo že nekaj adventistov. Nekateri so bili najprej prosti strelci in so točno tako kot ti najprej streljali z SP. Tekom množice izmenjanih postov smo le prišli toliko skupaj, da so tudi oni nehali SP utemeljevati z samim SP. To je namreč tavtologija. Kot da bi rekel, da to, da je nekaj rdeče, dokazuje, da je tisto rdeče.
Bi šlo brez tega torej?
Pa še to:
> Zelo mi je hudo, ko vidim, da znate vsi tako filozofirati ampak ne razumete v čem je smisel življenja!
Ta izjava bi lahko že skoraj bila žaljiva do drugače mislečih od tebe, če ne bi izdajala prav prisrčno naivne preproščine, ki stoji za njo.

Sid isprijeni
Ne vem zakaj je tako hudo narobe, če citiram Biblijo? Jaz ti citiram iz Biblije samo zato, da ti dokažem, da si ne izmišljujem nekaj, ampak ti na čvrstih dokazih želim pokazati, da Jezus res živi. Ti mi citiraš iz ne vem kakšnih "znanstvenih knjig", in kaj je kdo rekel itd itd, ..jaz pa ti preprosto citiram iz Biblije!
Saj vem, da je včasih teško sprejeti resnico, ampak to da Jezus živi je čudovito in zakaj se upiraš proti njemu, zakaj mu enostavno ne dopustiš, da deluje skozi tebe, zakaj mu obračaš hrbet?
GOD BLESS YOU!!
Ne vem zakaj je tako hudo narobe, če citiram Biblijo? Jaz ti citiram iz Biblije samo zato, da ti dokažem, da si ne izmišljujem nekaj, ampak ti na čvrstih dokazih želim pokazati, da Jezus res živi. Ti mi citiraš iz ne vem kakšnih "znanstvenih knjig", in kaj je kdo rekel itd itd, ..jaz pa ti preprosto citiram iz Biblije!
Saj vem, da je včasih teško sprejeti resnico, ampak to da Jezus živi je čudovito in zakaj se upiraš proti njemu, zakaj mu enostavno ne dopustiš, da deluje skozi tebe, zakaj mu obračaš hrbet?
GOD BLESS YOU!!

EjTi ::
da si ne izmišljujem nekaj, ampak ti na čvrstih dokazih želim pokazati, da Jezus res živi
Jest napišem dokaz (nauk) iz Rdeče kapice da ne smeš vsakemu zaupat (v tem primeru Jezusu -> bibliji). Lep dokaz da Jezus samo laže.
Jest napišem dokaz (nauk) iz Rdeče kapice da ne smeš vsakemu zaupat (v tem primeru Jezusu -> bibliji). Lep dokaz da Jezus samo laže.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: EjTi ()

> Jaz ti citiram iz Biblije samo zato, da ti dokažem, da si ne izmišljujem nekaj, ampak ti na čvrstih dokazih želim pokazati, da Jezus res živi.
Grrrrrrr.
Lej! Pač si se v debato vključila malo kasneje. Napisal sem, da smo v debati že vsi (tako tisti, ki absolutno verjamejo v Jezusov nauk in tisti, ki absolutno dvomijo) bolj ali manj sprejeli, da neke reči ne moreš dokazovati s to rečjo samo. To, da je SP resnično, ne moreš dokazati s tem, da SP trdi o sebi, da je resnično.
Kot je DSmidgy napisal. Po tvoji logiki je tudi volk iz Rdeče kapice res pojedel babico, ker tam tako piše.
Meni je čisto prav, če ti veruješ v Jezusa. Jaz pa v malo drugačnega. A prav?
Grrrrrrr.

Lej! Pač si se v debato vključila malo kasneje. Napisal sem, da smo v debati že vsi (tako tisti, ki absolutno verjamejo v Jezusov nauk in tisti, ki absolutno dvomijo) bolj ali manj sprejeli, da neke reči ne moreš dokazovati s to rečjo samo. To, da je SP resnično, ne moreš dokazati s tem, da SP trdi o sebi, da je resnično.
Kot je DSmidgy napisal. Po tvoji logiki je tudi volk iz Rdeče kapice res pojedel babico, ker tam tako piše.
Meni je čisto prav, če ti veruješ v Jezusa. Jaz pa v malo drugačnega. A prav?

vsem tistim, ki Biblijo primerjajo z pravljicami - I realy feel sorry 4 you!
ok, pa poglejmo s te strani. Biblijo so pisali 4000let, napisalo jih je ogromno piscev in vsaki je živel v svojem času, toda neglede na to, da se sploh niso poznali, so pisali o Jezusu, pisali so stvari, ki če bereš Biblijo vidiš, da je vse povezano, kot da je pisal SP samo 1 oseba. Seveda pa je to zato tako dobro ispadlo, ker so bili ti pisci navdihnjeni od Boga.
Naslednja stvar je, da so se VSA prerokovanja, ki so bila napovedana uresničila in to 100%, razen 1, ki naj bi se zgodil kakor kaže dokaj kmalu in to je ponovni prihod Jezusa Kristusa.
Izračunali so matematično, da je verjetnost da se vse te prerokbe, ki so se že zgodile, zgodijo samo na 1 človeku v verjetnosti 1:32648353.
Zdaj mi pa reci, da boš to primerjal z rdečo kapico????!!!
ok, pa poglejmo s te strani. Biblijo so pisali 4000let, napisalo jih je ogromno piscev in vsaki je živel v svojem času, toda neglede na to, da se sploh niso poznali, so pisali o Jezusu, pisali so stvari, ki če bereš Biblijo vidiš, da je vse povezano, kot da je pisal SP samo 1 oseba. Seveda pa je to zato tako dobro ispadlo, ker so bili ti pisci navdihnjeni od Boga.
Naslednja stvar je, da so se VSA prerokovanja, ki so bila napovedana uresničila in to 100%, razen 1, ki naj bi se zgodil kakor kaže dokaj kmalu in to je ponovni prihod Jezusa Kristusa.
Izračunali so matematično, da je verjetnost da se vse te prerokbe, ki so se že zgodile, zgodijo samo na 1 človeku v verjetnosti 1:32648353.
Zdaj mi pa reci, da boš to primerjal z rdečo kapico????!!!

Kako lahko nekdo trdi, da SP ni resnično, če pa ga še prebral ni? Tisti, ki ne verjamete da vse kar piše v SP je resnično ga začnite raziskovati, in sami odkrivajte resnico o tem ali je resnično ali ne. .. Seveda je najlažje skritizitat nekaj, o čemer nimaš pojma. Najprej se prepričaj in potem se bomo pogovajrali naprej!!!!!!!

Mercier ::
Seveda pa je to zato tako dobro ispadlo, ker so bili ti pisci navdihnjeni od Boga.
1. Mojzesova knjiga 38
Juda in Tamara
1 Tisti čas se je Juda ločil od bratov in razpel šotor pri nekem Adulámcu, ki mu je bilo ime Hirá. 2 Tam je Juda videl hčer Kánaanca, ki se je imenoval Šua. Vzel jo je za ženo in šel k njej. 3 Spočela je in rodila sina in dal mu je ime Er. 4 Spet je spočela in rodila sina ter ga imenovala Onán. 5 In še enkrat je rodila sina in mu dala ime Šelá. Bil pa je v Kezíbu, ko ga je rodila.
6 Juda je vzel za prvorojenca Era ženo, ki ji je bilo ime Tamara. 7 Toda Judov prvorojenec Er je bil hudoben v GOSPODOVIH očeh, zato ga je GOSPOD usmrtil. 8 Tedaj je Juda rekel Onánu: ťPojdi k ženi svojega brata in stôri svaško dolžnost do nje, da bratu obudiš potomstvo!Ť 9 Ker pa je Onán vedel, da potomci ne bodo njegovi, je vsakokrat, ko je šel k bratovi ženi, spustil seme na tla, da bratu ne bi dal potomstva. 10 V GOSPODOVIH očeh je bilo hudobno, kar je delal, zato je tudi njega usmrtil. 11 Nato je Juda rekel snahi Tamari: ťPrebivaj kot vdova v očetovi hiši, dokler ne doraste moj sin Šelá!Ť Rekel je namreč: ťDa še ta ne umre kakor njegova brata!Ť Tamara je šla in prebivala v očetovi hiši.
12 Preteklo je veliko dni in Judova žena, Šuova hči, je umrla. Ko se je Juda potolažil, je šel s prijateljem Hirájem iz Aduláma v Timno, kjer so strigli njegovo drobnico. 13 Tamari so povedali in rekli: ťTvoj tast gre v Timno strič drobnico.Ť 14 Tedaj je odložila vdovska oblačila, se pokrila s tančico, se zagrnila in sedla pri vhodu v Enájim ob poti v Timno. Spoznala je namreč, da je Šelá dorastel, pa mu je niso dali za ženo.
15 Ko jo je Juda zagledal, jo je imel za vlačugo, ker si je zakrila obraz. 16 Obrnil se je s poti k njej in ji rekel: ťPusti, naj grem k tebi!Ť Ni namreč vedel, da je njegova snaha. Rekla je: ťKaj mi boš dal za to, da prideš k meni?Ť 17 Rekel je: ťPoslal ti bom kozlička od svoje drobnice.Ť Nato je rekla: ťLe če daš kaj v zastavo, dokler ga ne pošlješ.Ť 18 Rekel je: ťKakšno zastavo naj ti dam?Ť Pa je rekla: ťPečatni prstan, trak in palico, ki jo imaš v roki.Ť Dal ji je to in šel k njej. In spočela je z njim. 19 Nato je vstala in šla, odložila tančico ter oblekla vdovska oblačila.
20 Juda je po svojem adulámskem prijatelju poslal kozlička, da bi od ženske dobil zastavo; pa je ni našel. 21 Vprašal je domačine in rekel: ťKje je posvečena vlačuga, ki je bila v Enájimu ob poti?Ť Rekli so: ťTu ni bilo nobene posvečene vlačuge.Ť 22 Vrnil se je k Judu in mu rekel: ťNisem je našel, pa tudi domačini so rekli, da tam ni bilo nobene posvečene vlačuge.Ť 23 Juda je rekel: ťNaj jo ima! Da le ne bova v zasmeh! Glej, poslal sem tega kozlička, ti pa je nisi našel.Ť
24 Ko so pretekli približno trije meseci, so Judu povedali in rekli: ťTvoja snaha Tamara je nečistovala in tudi spočela je iz nečistovanja.Ť Juda je rekel: ťPeljite jo ven in naj jo sežgejo!Ť 25 Ko so jo peljali ven, je poslala tastu sporočilo: ťSpočela sem od moža, čigar last so te stvari.Ť Rekla je še: ťLe poglej, čigavi so ta pečatni prstan, ta trak in ta palica!Ť 26 Juda si je to ogledal in rekel: ťPravičnejša je od mene, ker je nisem dal sinu Šeláju.Ť Potem pa je ni več spoznal.
27 Ko je prišel čas njenega poroda, sta bila v njenem telesu dvojčka. 28 Ko je rodila, je eden pomolil roko. Babica je vzela rdečo nit, jo privezala na roko in rekla: ťTa pride najprej na svet.Ť 29 Toda ta je potegnil roko nazaj in ven je prišel njegov brat. Rekla je: ťKaj si naredil prodor?Ť Zato so mu dali ime Perec. 30 Potem je prišel na svet njegov brat, ki je imel na roki rdečo nit. Dali so mu ime Zerah.
Pa...navdihnjeno od boga ali ne - tako sem jaz pisal v nižjih razredih OŠ. Ne takih bedarij, ampak v tem stilu. (še danes obupno pišem)

Saša
SP je napisano v zelo enostavnem jeziku, zato da bi ga lahko prav vsak razumel. Ne vem zakaj te to tako moti????
Sploh pa me nisi razumel, kaj sem hotela povedat, ko sem rekla da je SP navdihnjeno od Boga. Ne gre se o tem kje stoji vejca ali pika ali kako je stavek napisan, ker imas sedaj že ogromno prevodov. Gre se o tem, da če nebi bilo Boga, SP nebi obstajalo, ker ni mogoče, da po naklučju 60piscev, ki so živeli v različnem času, pišejo o istem Bogu, prerokujejo iste stvari, in pišejo SP v totalni povezavi.
Zakaj se boriš proti resnici???? Jesus loves you!!
SP je napisano v zelo enostavnem jeziku, zato da bi ga lahko prav vsak razumel. Ne vem zakaj te to tako moti????
Sploh pa me nisi razumel, kaj sem hotela povedat, ko sem rekla da je SP navdihnjeno od Boga. Ne gre se o tem kje stoji vejca ali pika ali kako je stavek napisan, ker imas sedaj že ogromno prevodov. Gre se o tem, da če nebi bilo Boga, SP nebi obstajalo, ker ni mogoče, da po naklučju 60piscev, ki so živeli v različnem času, pišejo o istem Bogu, prerokujejo iste stvari, in pišejo SP v totalni povezavi.
Zakaj se boriš proti resnici???? Jesus loves you!!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismoOddelek: Problemi človeštva | 4069 (3031) | Saladin |
» | Napake krscanstva (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 8599 (6611) | Thomas |
» | Ubijane v verskih knjigah...Oddelek: Problemi človeštva | 2519 (2181) | Barakuda1 |
» | Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 9176 (8072) | Valery |
» | Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5833 (4956) | Thomas |