» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
22 / 35
»»

Mercier ::

Da ne zgrešimo poante popolnoma. Teksti SP so avtorsko (in vsebinsko) popolnoma različni. Nikakor ne zgleda, da bi jih pisala ena oseba. (in ne, nekateri niso ravno "dobro izpadli")

EjTi ::

Izračunali so matematično, da je verjetnost da se vse te prerokbe, ki so se že zgodile, zgodijo samo na 1 človeku v verjetnosti 1:32648353.

A obstaja še kakšn o drugačno računanje? Slovnično :)

Sploh pa me nisi razumel, kaj sem hotela povedat, ko sem rekla da je SP navdihnjeno od Boga.

To praviš ti. Jaz pa pravim da ni. In ni dokler ti ne dokažeš da je. Tako pač gre dokazovanje - drugače bi si vsak duševni bolnik lahko izmislil svojo.

Gre se o tem, da če nebi bilo Boga, SP nebi obstajalo, ker ni mogoče, da po naklučju 60piscev, ki so živeli v različnem času, pišejo o istem Bogu, prerokujejo iste stvari, in pišejo SP v totalni povezavi.

Zakaj pa ne. Saj so pisali o Jeusu, ki pa je bil samo ena oseba. A bojo o večih bogovih pisal al kaj? A ni krščanstvo monoteistično?

maTea ::

POglej, ko boš prebral SP celo lahko debatiraš o Njem. ok? Obnašaš se kot da bi govoril o nekom, ki ga zelo dobro poznas, v resnici pa ne veš niti 1%, zato ne kritiziraj preden se ne prepričaš. Mi lahko zdaj debatiramo tukaj kaj je res in kaj ni, ampak mislim da vsak najbolj verjame tistemu, kar je sam dozivel, videl, slišal... Zato predlagam, da prebereš Biblijo in se sam prepričaš o čem govori, ali je resnična ali ni. Jaz sem jo prebrala in zato verujem, da vse kar piše v SP je resnično!
maTea

btw saša: mislim da me ne razumeš. POanta je v tem da je Biblija avtorsko zelo različna saj jo je napisalo 60piscev, kar se tiče teme, je pa v totalni povezavi! A si sploh prebral celo Biblijo? Sigurno tako razmišljaš če pa skačeš iz ene knjige in preskočiš 10 poglavij.
maTea

Dsmidgy

Oprosti če te bom sedaj prizadela, toda tvoji stavki sploh nimajo smisla. Najprej pišeš o tem kako ne verjameš v Jezusa in SP, potem govoriš da Jezus je in da ljudje že ne bodo pisali o drugih bogovih....come on.
maTea

sploh pa jaz ne mislim nobenemu nič dokazovat.
NAj se vsak sam prepriča ali jezus res zivi ali ne! :)
maTea

kar se tiče teme, je pa v totalni povezavi

Ja seveda je v totalni povezavi. Sej piše samo o eni stvari.

potem govoriš da Jezus je in da ljudje že ne bodo pisali o drugih bogovih

Jezus je? Pomoje malo slovnično napačno. Jaz mislim da Jezus je živel, je pa seveda tudi umrl - niso pa z njim povezani nobeni čudeži ipd. fore. Da pa ne bodo pisali o drugih bogovih pa je jasno - priznavali so samo enega boga in mnenje o njem je bilo v času nastanka biblije že oblikovano. Zato so tudi dela vseh avtorjev povezana.

In ne. Tvoje nerazumevanje tega, kar sem hotel povedati, me ni užalilo.
Kako naj se pa prepričam da Jezus živi? BTW - čez ene 1M let bo imel IQ na stopnji otroka, če bo še kar živel.

Mercier ::

btw saša: mislim da me ne razumeš. POanta je v tem da je Biblija avtorsko zelo različna saj jo je napisalo 60piscev, kar se tiče teme, je pa v totalni povezavi! A si sploh prebral celo Biblijo? Sigurno tako razmišljaš če pa skačeš iz ene knjige in preskočiš 10 poglavij.
Mah, biblija je jako heterogena zadeva, če ti je všeč, ali ne. Kaj so pa 'teme v totalni povezavi', pa boš morala sama razložit.

Sid Izprijeni ::

@maTea

Ti pa si en križar!

Daj zresni se, pa nehaj trobit povprek. Če ne misliš argumentirat, si svoje potem že povedala in nima smisla, da še skozi več nadaljnih postov razglašaš svojo resnico.

Na začetku se je zdelo še zabavno, zdaj je pa že strašljivo.

BTW, a so te nemara v tvoji verski skupnosti poslali kalit na ta forum, ker jim je prišlo na uho, da tu klije trdovratno Satanovo seme, in so sklenili, da je to pač najboljši način, da te utrdijo v veri?

Hecno mi je namreč, kako so najbolj goreči zagovorniki dogmatike SP registrirani na Slo-Techu po datumih sumljivo skupaj...

:D
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Double_J ::

Cel kult se je prijavil.

Ampak a nebi bil eden dovolj. Sej imajo o vsem kar obstaja zgleda identična mnenja. Robotki...

kuglvinkl ::

Do sedaj smo ohranili povsem sprejemljivo raven debate. Upam (zahtevam), da bo to tudi v prihodnje.
Your focus determines your reallity

JAz vas res ne razumem.... hočete neke trdne dokaze in ko vam rečem da se sami prepričajte v Bibliji, se vam zdi to brezveze. Zakaj? Ali se bojite da boste res videli, da Biblija ne laže???

Drugače pa me vaši napadi in posmehovanja sploh ne ganejo, ker vem da je samo v Kristusu moč tudi če se ne vem koliko trudite.
maTea

. Mt 5,10
Blagor tistim, ki so zaradi pravičnosti preganjani, kajti njihovo je nebeško kraljestvo.

Thomas ::

Močnejšega debaterja na Slotechu še ni blo, kot je maTea.

Njej nobeden ne pride niti rahlo do živega.

Pa recite kar hočete!

:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

prerokba iz stare zaveze SP

Zah 10,12
V GOSPODU bo njihova moč, ponašali se bodo z njegovim imenom, govori GOSPOD

Kot vidiš to delamo še vedno danes!

Že že ... sam ti si tabolš. Uni tvoji so bli donekle mehki, celo dovzetni za argument o Noetovi barki. Naprimer.

Ti si pa popolnoma odločna in neomajna. Vsako prepričevanje leti od tebe kot izstrelki iz zračne puške od oklepa tanka Abrams.

Razlika le je. TI si najmočnejša debaterka v zgodovini Slotecha. Vsaka moja (si domišljam da sem dober v tem) ofenziva argumentiranja - ti ne more nič.

Na Slotechu takega še ni blo. Smo pa govorili o nekom, ki ti je bil podoben. Pa je žal že umrl. Predsednik društva Flat Earth.

:)

Ti, maTea!

Prihrani si vendar no delo. Vse to, kar ti praviš, so že tvoji somišljeniki v tejle temi že povedali. Karkoli sem si sicer že mislil o njihovih trditvah in mnenjih, pa moram priznati, da so določenim nekonsistentnostim navkljub proti tebi stvari povedali naravnost lucidno.

V glavnem, vse to, s čimer ti zdaj povprek streljaš, smo tudi najmanj poučeni že absolvirali.

> Drugače pa me vaši napadi in posmehovanja sploh ne ganejo, ker vem da je samo v Kristusu moč tudi če se ne vem koliko trudite.

Saj je tako prav. Pusti pa nam, manj razsvetljenim, da še naprej tavamo v mraku, če nam tako paše. OK?

Mene pa zanima v koga vi verujete in zakaj?
maTea

Glede česa naj bi veroval, oz. kaj ali celo koga? Če sem zloben, potem moram reči, da tudi tu potrebujemo diverzifikacijo.

Hehe Sid ... če si računal, da se boš kar tako izmazal, si se zmotil.

maTea ne samo, da se ti ne bo pustila nič prepričat. Tebe pa pustila na miru.

Kje pa! ... No zdej najprej povej v kakšnih zmotah si - potem gremo pa naprej!

>:D

kuglvinkl

Kaj te je pritegnilo da si na tem forumu "Jezus je vstal..."?
maTea

thomas

v koga in kaj pa ti veruješ? Kaj je po tvoje smisel življenja?
maTea

Kaj te je pritegnilo da si na tem forumu "Jezus je vstal..."?

Ne razumem te povsem, ampak verjetno misliš, zakaj sodelujem v tej temi? Če je temu tako, boš morala pogledat prve poste. Ali pa dajva to formulirat takole: da nekatrim pomaham še iz drugega hriba in bi me morda videli. Če se potrudijo pa tudi razumeli, zakaj bi me ugledali.

+ službeno. Da skrbim za včasih preveč razgreto polje.

Zgodovina sprememb…

Kaj je po tvoje smisel življenja?

Prenesti svoje gene na potomce - ta način se je skozi evolucijo pač izkazal za do sedaj najboljšega za nadaljevanje svoje vrste.

kaj se po tvoje zgodi po smrti?
maTea

Žuželke in bakterije te požrejo. Kaj se pa še lahko zgodi?

> Mene pa zanima v koga vi verujete in zakaj?

Težko bi rekel, da je to NEKDO, pa tudi VERA ne vem če je glih to. Sicer sem pa o tem že dovolj razsajal v starejših postih v tejle in nekaj drugih sorodnih temah.

Gremo tule rajši o Jezusu, čeprav mislim, da sta obe strani večino svoje municije že pokurili.

Torej, maTea, kako je to po tvojem, da Jezus živi? Misliš nekako v srcih ljudi, nemara nekje v nebesnih višavah, ali v nekakšni materialni obliki za devetimi galaksijami?

Valery ::

Gremo tule rajši o Jezusu, čeprav mislim, da sta obe strani večino svoje municije že pokurili.

Jaz, ki verujem v SP, sploh še nisem ZAČELA kuriti. Pa ne z municijo, je ne potrebujem. Municija je potrebna njim, ki sovražijo Sveto pismo. To je pokazala že zgodovina. Raje ponujam bisere, ki jih ima Sveto pismo veliko. Od njih lahko notranje obogatimo in dobimo ob koncu časa večno življenje. Toda katerikoli raje streljajo z municijo, vedite, da tistih, ki so na Božji strani, ne morejo uničiti, pa če imajo še toliko najrazličnejšega orožja. Lahko se zgodi le to, da jim bo od Boga odvzeta prednost, da prejmejo bisere, in jih bodo dobili drugi, tisti, ki si jih želijo. To pa se zelo lahko zgodi, ker si žagajo vejo, na kateri sedijo.
Forum ni najbolj pomembna stvar, da bi ji dajala prednost pred vsemi ostalimi stvarmi. Zato se tudi bolj poredko oglasim. V mislih pa ob vsakdanjem delu že pripravljam nekaj prerokovanj Svetega pisma. Problem vidim le v tem, kako toliko preroškega in zgodovinskega gradiva spraviti na Forum. Potrebna bodo velika krčenja snovi, kar pa je zelo zamudna stvar, slaba stran krčenja snovi pa je, da izgubi na dojemanju in razumevanju, in kot posledica tega na moči dokazljivosti. Toda svetopisemska prerokovanja svetovne zgodovine zelo dvigujejo vero tistim, ki jih dobro poznajo.
Večino prerokovanj, pa prav tistih najzanimivejših, ni mogoče spraviti na Forum. Le ob EP je možno podati tako obsežen preroški materijal (več kot 5 MB v pdf. obliki).
Bolje bi bilo spoznati, kakšna osebnost je bil Jezus. On ni zdravil za denar, ni podajal Božjega nauka, da bi kaj zaslužil, ni delal čudeže, da bi bil slaven, ampak je to delal na slavo Bogu in iz ljubezni do Boga in ljudi. Kako lahko posnemamo njegov značaj? Kakšen bi bil ta svet, če bi vsakdo izmed nas imel njegov značaj? KAKŠEN BI BIL JAZ, če bi imel njegov značaj? Kakšna bi bila dejanska vrednost naše osebnosti?

Se mi je zapisalo:

> Gremo tule rajši o Jezusu, čeprav mislim, da sta obe strani večino svoje municije že pokurili.

Vem vem, Rutan. Ne se sekirat. Nisem nič slabega mislil s tem. Vsekakor pa samo figurativno. Samo zdi se mi, da smo vsi večinoma že povedali, kar smo imeli in da stvari nima smisla ponavljati.

Bog je rekel:" Jaz sem alfa in omega", kar pomeni začetek in konec. BOg je od vedno in vedno bo. Kot verjetno veš so Bog + Jezus + Sv.Duh eno. Bog je poslal svojega sina na svet da bi umrl za naše grehe in da bi gdorkoli veruje vanj imel večno življenje.
LJudje so ga križali in umrl je, toda 3.dan je vstal. Nihče ni temu verjel saj so mislili, da ga je nekdo ukradel. Nato pa je Jezus, nekoliko dni po svoji smrti prišel k svojim učencem in jim pokazal svoje rane, kjer so ga križali. Bil je z njimi nekaj časa, nato pa je rekel, da gre k svojemu očetu - Bogu. Bilo je OGROMNO očividcev, ki so videli, kako se je Jezus dvignil nad oblake in nam sporočil, da tako kod je odšel, bo zopet nekega dne prišel na zemljo po tiste, ki so v njega verovali.
Jaz trdno verjamem, da Bog je v nebesih, tukaj, v naših srcih. Seveda je to teško razumeti, toda tudi sama Biblija nam govori, da ne bomo mogli vsega razumeti, saj je naš um mnogo manjši od Božjega, zato se nikar ne trudimo razumeti kaj Bog razmišlja, ampak enostavno verujmo vanj in mu predajmo naše življenje.
Npr. če bi se ti Bog pokazal, potem zanj nebi bila več potrebna vera, ker si ga videl. IN ravno v tem je smisel, da veruješ v nekaj kar nisi videl in ta vera bo poplačana z večnim življenjem.
Poglej, ljudje verujejo raznim neumnostim, ki se jih izmisli človek, toda a ni žalostno, da ne verujejo v Boga, ki je edini pravičen in ki nobenemu ne želi nič slabega. On želi, da bi bili vsi mi z Njim v nebesih, toda nekateri ljudje bežijo stran od njega, ker bolj zaupajo ljudem. Ne vem, zakaj se potem vsi tako pritožujejo kako je pokvarjen svet, kako so ljudje pokvarjeni in hudobni, pa je vendarle še mnogo takšnim, ki raje sledi človeku kakor Bogu.

DSmighty

strinjam se s tabo, da žuželke pojejo tvoje meseno telo, toda kaj se zgodi s tvojo dušo in duhom??? Tega ni moč pojesti!
maTea

> da veruješ v nekaj kar nisi videl

Zelo res. To je smisel vere.

Ampak zakaj točno naj bi veroval prav v krščanskega Boga? So mar druga verstva inferiorna proti krščanskemu? So morda v zmoti?

OwcA ::

@maTea, Rutan: še vedno mi ni nihče odgovoril na vprašanje, zakaj Judi ne priznavajo Jezusa kot odrešenika napovedanega v Stari zavez, še posebaj v pričo dejstva, da so to prvenstveno njihovi sveti spisi, ki ste jih kristjani le prevzeli.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Vem, da je bilo tisto figurativno povedano. Sem prav razumela. Nič nisem zamerila, niti najmanj ne, oprosti, če si me tako razumel! Samo sem hotela povedati, da se jaz ne bojujem, predvsem pa ne v smislu napadanja drugih mnenj. Saj je prav, da pove vsak svoje mnenje. Čeprav živimo pod istim nebom, nam je življenje vendarle prineslo določene razlike v spoznanjih, pa tudi različne izkušnje.
Jaz sem pred določenim časom pisala, kaj je zapisal judovski zgodovinar Jezusovega časa Joseph Flavij o Jezusu. Dobila pa sem odgovor: "Ja, to je napisal samo eden." Ampak, če bi jaz naštela 10 judovskih zgodovinarjev takratnega časa, bi ta napisal: "Ja, ampak to jih je napisalo samo 10." In če bi odgovorila, da jih je napisalo 100, še vedno ne bi verjeli, ker tisti, ki se je v srcu odločil, da ne bo verjel, mu ne bo niti dano, da bi verjel, pa četudi bi prejel milijon dokazov. Zato sem napisala tisto o žaganju veje, na kateri sedijo. Nekoč sem se s kristjanom iz neke manjše verske skupnosti pogovarjala o neki stvari, pa mi je rekel nekako tako, da četudi mu iznesem vse dokaze, mi ne bo verjel. On se je vnaprej odločil, da ne bo verjel za nobeno ceno. Dokler koli človek noče verjeti, ne bo verjel. Bog mu dopušča svobodno voljo.
Spoznanje Jezusovega vstajenja v današnjem času ni možno brez sodelovanja Boga. Da sem jaz (bivši ateist) lahko spoznala resnico o Bogu, se ni zgodilo po moji zaslugi, ampak samo z Božjim sodelovanjem. On je vedel, kako zelo si želim, da bi zvedela, ali Bog vendarle obstaja. Toda do spoznanja nisem prišla tako dolgo, dokler mu nekega zimskega večera nisem rekla: "Če obstajaš, Bog, zakaj je to meni skrito? Zakaj je to takšna skrivnost? Prosim te, če si, razodeni se mi! Jaz te bom iskala. Vse bom storila, da te najdem. A če te kljub temu ne najdem, potem te ni."
Moja molitev je bila uslišana po nekaj tednih. Pa ne samo meni. Več mojim družinskim članom. Pa ne vsem na enak način.
Zdaj moram odhiteti od doma, zato moram nemudoma končati. Imela bi pa še kaj za pisati.
Lep pozdrav!

Owca!
Pravkar sem prebrala Tvoje vprašanje. Odgovorila Ti bom v naslednjih dneh. Zdaj ne utegnem.

marsovc ::

vi ste mal tko tko ane

clovek nee more verjeti v nekaj kar ne obstaja oziroma se je spomnu eden ki je po vsej možnosti biv nor ali pa pijanec

ni ne boga in ne satana
vsak je sam zase pa zresnte se že

Business ::

vau! Nekaj dni te ni pa je toliko napisano!:)

maTea:
Praviš preberite si sami SP.
SP lahko prebereš od začetka do konca pa ga ne boš razumel. Prepričan sem, da jih je dosti na tem forumu bralo SP.
Bog pravi: iščite in našli boste. Ko bereš SP ni dovolj samo brati, ker če samo bereš, ti ne ostane dosti v glavi oz. ti ostanejo nerazrešeni koščki neke zgodbe. Potrebno je pručevati nauk SP. Iskati pot, ki ti jo Bog hoče pokazati. Dobro je da najprej prosiš avtorja SP Boga naj ti pokaže resnico. Ker če samo bereš SP tako kot je prebrala Saša, ki je prebrala del rodovnika in malo naprej in rekla kje je tu smisel oz. nekomu od piscev ni šlo od rok. NEkdo je prebral tisto ko je Bog pokončal grešni narod in rekel Bog je morilec, drug je prebral nekaj drugega, tretji je prebral da se je Juda obesil. Če tak bereš nikoli ne boš spoznal ali spoznala resnice. SP lahko prebereš 100krat in še zmeral boš našel nekaj novega nekaj na kar prej nisi položil pozornosti.

Žal na tem forumu ne moreš povadati tisto kar lahko poveš nekomu, ki veruje v obstoj Boga. Tu se ne gre Bog je pa konec ali Boga ni in konec. Za vsako stvar je potrebno utemeljiti. maTea: tukaj je pogovor o tem ali Bog je in zakaj je in Boga ni oz. zakaj ga ni.
Tistemu, ki je rekel, da tudi če SP nekaj napiše, še to ne pomeni da se je dejansko zgodilo. Potem naj tisti meni pove zakaj pa verjame da je bil Julij Cesar. Saj to je samo zapisano. Ni nujno da je obstajal. Na tak način prosim ne zbijat resničnost SP. To ne vodi nikamor. Če ima kdo takšne izjave naj jih dokaže, tako kot moram jaz in ostali zagovorniki SP ki jih se je na moje presenečenje kar nekaj v kratkem času pojavilo, vam vedno in vedno kaj dokazovat seveda brez SP.
Seveda je težko tistemu dokazati karkoli, če ne pusti, da mu vsaj poskusimo. Preden karkoli poveš in tudi ko poveš, zanika s tem: jaz pač to ne verjamem.

Nekdo je izjavil: Cel kult se je pojavil.
:\

Zagovornikov SP je mnogo. Če se jih nekaj javi, še to ne pomeni da se je oblikoval kult ali da se je pojavil. Me prav veseli, da se v ta forum pojavilo nekaj ljudi, ki bi mogoče s svojega pogleda, komu pa le znali kaj bolje razložiti o obstoju Boga od mene. Več glav več ve. Sicer pa je tudi za en kult tistih ki pa ne verjamejo v Boga kot stvarnika.

Mogoče pa so tisti en kult ki nočejo verjeti v Boga oz. kult brezbožnih. :D

JP ::

@ maTea, Rutan, in ostali
Vedve sta res prepričani, v to kar govorita. Vajini posti so mi všeč. Zakaj? Govorita tisto kar prihaja iz vaju.
Osebno se strinjam s tem, da Boga ne moreš spoznati brez njegove pomoči, če se ti sam ne razodene. Vama je bila ta milost najbrž že dana... (upam).
Meni pa za enkrat na žalost še ne. To pa seveda ne pomeni, da bi vama zato nasprotoval (niti nimam pravice). Upam, da se bo tudi meni kaj takega zgodilo in bomo skupaj širili novico o Bogu, ki obstaja, ki nas ima rad, ki osmisljuje naše življenje...
Do tedaj pa bom najbrž še vedno tak kot ostali, ki smo bolj nevtralni glede vsega in vsako stvar jemljemo malo z rezervo... (bolj naravoslovci pač). Tavamo v ...

@ Sid
> Ampak zakaj točno naj bi veroval prav v krščanskega Boga? So mar druga verstva inferiorna proti krščanskemu? So morda v zmoti?

Jaz mislim, da so druga verstva ravno tako "prava" in niso v zmotah. Če živiš po veri in ravnaš po svoji vesti ni nobenega problema.
Osebno pa se mi zdi še najbolj takšna "skulirana" krščanstvo, drugim pa sploh ne nasprotujem (razen ko gre za nestrpnosti do drugih in kakšen fanatizem). Vsak naj se odloči za tisto kar mu paše. Lahko pa tudi nič, če se mu to zdi najbolje.

Ah ura je že malo pozna pa bluzim...
Lp by JP

BorisJ ::

....(razen ko gre za nestrpnosti do drugih in kakšen fanatizem)...

Fanatizma maš v tej temi ogromno:)

BorisJ ::

Nisem prebral vse teme, ampak mislim, da ni nihče od sedolujočih prepričal kogarkoli iz "nasprotne" strani v svoj prav.

maTea: strinjam se s tabo, da žuželke pojejo tvoje meseno telo, toda kaj se zgodi s tvojo dušo in duhom??? Tega ni moč pojesti!

To zgine s tem, ko se telo razgradi. Podatki (spomin, duša, duh, čloevkova osebnost, ..) se zgubijo s tem ko uničiš njihov fizični nosilec (to je možgane). Nosilec je lahko tudi energija, katera se pa ne more ohranjati v takem stanju, če nima dodatnega pritoka energije. In ko človek ne je več, ne diha več -> je mrtev, potem se "duša" izgubi.

Hja ... če bi tisti info, ki je zgubil substrat spet zajeli ... :D

Vegi ::

pa si lahko predstavljaš, da te ni? (če se zamisliš)

snow ::

Ta duša je čudna reč. Ko živimo se nas oklepa kot klop, ne gre nikamor od nas... vsak človek naj bi imel dušo.

Ko umremo ta duša nekam zbezlja (nebesa, pekel).

Poraja se mi vprašanje zakaj? Zakaj je duša vezana na nek živ organizem?
Imajo živali tudi dušo? Pa rastline? Pa bakterije? Pa virusi?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

vsa živa bitja imajo dušo. duša je večna, zato si ne moremo predstavljati konca. pripeta je na telo in pogojena z njim.

In kam gre duša virusa AIDS, ko le ta umre?

Kaj si ti napisal? Pogojena s telesom, a večna. Odloči se.

Duša je trenutno pogojena s telesom, potem ko telo propade gre v novo telo in je pogojena s tem. Ko aids umre, gre lahko v sars:)

Sem mislil da gre duša v nebesa? Če ne gre duša... kaj potem gre v nebesa? Telo tudi ne, saj to zgnije. Duša se seli naokoli...

Povej mi še nekaj. Od kod vse te duše? Včasih je bilo dosti manj ljudi...

saj nimajo samo ljudi dušo, ampak vsa živa bitja iz vseh univerzumov. Duša gre v nebesa, ko doseže popolnost (služi boga).
««
22 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
454069 (3031) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

928599 (6611) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

192519 (2181) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
649176 (8072) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585833 (4956) Thomas

Več podobnih tem