» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
14 / 35
»»

OwcA ::

Glede na kontekst bi bili ustrezni le 1. in 2., pri čemer je 2. tatologija, 1. pa se ne da pripisati bogu, saj se ta ne presnavlja (je večen), ne raste (je neskončen), ne razmnožuje (se nima z nikomer).

Neugodno, kajne? ;)
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

Eto. Te dva kamna sta začela orbitirati drug okrog drugega. S tem kažeta čas - in to natančneje, kot ladijski kronometer.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Business ::

ura pač ni pomembna pa ni nastala?!:D Dober ogvovor. Ura je napravil človek. Dober odgovor. Kdo pa je napravil človeka, če je uro napravil človek? Človek je bil bolj pomemben pa se je naredil skozi milijone let. Ura pač ni pomembna. Rabi jo pa človek. Danes je ura zelo pomembna stvar. Zakaj se ne naredi skozi evolucijo ali vihar? Danes si ne znam predstavljati brez ure.

Saj vem odgovor:
Ura ni pomembna pa se ni usvtarila, ker pa se je človek tako razvil da jo potrebuje pa si jo je napravil.;)
Zato pa je evolucija. Napravi se to kar je potrebno. Kar pa ni potrebno pa se še bo napravilo ali pa ne, a ne?;)

Ti ta evolucija pa je ful pametna, ve kaj je pomembno in kaj ne:)

Business!

V resnici je (abiološka) evolucija naredila dokaj natančne ure.

Eno sem "narisal" zgoraj, pa to ni edina konstrukcija.

Fizikalna evolucija je posejala morje ur po Vesolju - to je evidentno. Moraš priznati, da je res.

Thomas:
Dobro veš, da nisem mislil sončno uro ali podobno. Opisoval sem uro s kazalci in fedro in koleščki. Pa sej to je samo železo. Pa vendar se ni tako zmešlo skupaj da bi začelo tiki taki!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Business ()

Zdej mu dam uro spontano nastalo iz kaosa, bolj točno kot jo ima sam - pa mu ni všeč design.

Tud mu ne morš nikol ustreč! >:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Thomas ()

Sorry na sliki ne vidim nobenega kamna. Kako naj bom s tem zadovoljni? Pa tudi ne veš kdaj sta se začela ribati. Pa tudi vse je odvisno od vremena, kako se neke stvari drgnejo. Vščasih bolj včasih manj. Mogoče ne razumem, vsaj razloži.

praviš orbitirati.Sorry sem narobe prebral. Daj to malo razloži.

In zdej bi kakšni zmerni kristjani (katoliki, zmerni protestanti, pa tudi pravoslavci ...) rekli:

A ni to čudovito! Bog je ustvaril Svet tako čudovit, da se iz kaosa same delajo (astronomske) ure, živa bitja po planetih, prečudovite svetlobe ... ja to je pa res lepo!

Teli sektarji se pa zmrdujejo nad božjim stvarstvom - da to pa ni nič, da še eni spodobni uri ni podobno ... in tako naprej.

Jih imam (Adventiste, Jehovce in podobne sektaše) na sumu, da sploh niso verni. Sploh ne verujejo v Boga - ampak v dobesedne zapise v SP. Ti so jim edino važni in ljubi!

Očitno je tako.

>:D

Thomas:
Na tak nivo se ne mislim spuščat.

Še to:
Vse kar sem ti o tem povedal, ti nisem niti z besedo omenil SP. In ne mi trditi, da se zdaj opiram na SP. Ne mi zdajle sekte omenjat! Sploh ne verujejo v Boga - ampak v dobesedne zapise v SP. Ti so jim edino važni in ljubi! in take nesmisle. Če ne moreš bolje odgovoriti na moja vprašanja se ne rabiš spustiti na tak nivo.

Business,

Na tak nivo bi se ti moral povzpeti - ne spustiti - če bi hotel, da tvojo vero jemljem s spoštovanjem.

Če ne je to ... sekta. Za katere bi jest rad, da se prepovedo.

Verjetno se kot otrok nisi igral človek ne jezi se! Če ne znaš odgovoriti na moje vprašanje, ne rabiš biti nesramni. Kaj bi pa z verami in sektami napravil, pa lahko odpreš novo temo. V to namreč ne sodi!

Lej Business,

Hotu si uro nastalo iz kaosa. Jest sem ti jo pokazal!

In povedal, da tako iz kaosa nastaja tudi življenje. V principu na čisto isti način. Evolucija.

Ki jo je po RKCju ustvaril Bog. Tako kot vse ostalo.

Pogani, iz naročja RKC pobegli kristjani, HareHare ... pa delajo zgago, se gredo fundamentalizme.

Razmišljam, kako bi se jih dalo postaviti izven zakona.

> Če ne znaš odgovoriti na moje vprašanje

Ja očitno da znam. Sej le ti meni ne znaš postaviti vprašanja, na katerega bi jest ne znal odgovoriti.

Na katero vprašanje nisem odgovoru?

Thomas:
Bluziš neumnosti.
OwcA:
Pa še ena logična napaka zate. Kar tvoja izjava implicira je, da je vse ustvaril bog in to neposredno.
Četudi pustimo logiko ob strani se ti znajdeš v identični zagati glede boga. Praviš, da je bolj verjetno, da bi vse nasttalo samo po sebi, a prav to bi moral storiti bog, kot prvi gibalec (vzrok).

Praviš, da je bolj verjetno, da bi vse nasttalo samo po sebi
Ne ne pravim, da je bolj verjetno, da je nastalo vse samo po sebi. Pravim , da je bolj verjetno, da je to nekdo ustvaril.
Tu je velika rezlika. Evolucija trdi, da je vse nastalo samo po sebi oz. samo od sebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Business ()

Ampak resno!

Primitivna verstva, kakršno je naprimer Poganstvo ali Jehovstvo, zahtevajo od svojih bogov, da vse podelajo ročno. Na strogo rokodelski način.

Da bi Bog naredil konceptualni svet, ki se potem razvija po (vgrajeni) logiki dalje, jim je ... premoderno?

Vegi ::

Jaz verjamem v boga in ne pripadam nobeni verski instituciji. Kot otrok sem sicer hodil k verouku, vendar sem se kasneje oddaljil od cerkve. Predvsem zato, ker nisem občutil nič duhovnega in sem bil razočaran nad duhovniki ( eden se je vedno nacejal z Metliško črnino, drugi je tepel otroke, tretji je spal z mojo sosedo,...). Tudi, kar se tiče filozofije, ni vse jasno (baje so v preteklosti velikokrat spreminjali SP). Zagotovo pa se najde v instituciji tudi kakšna "sveta oseba", saj odnos z bogom ni odvisen od okolja oz. institucije.

PS
Business: Če pa bereš SP pa spoznaž Boga, ki mu je tudi ime Bog.
Še nikoli nisem slišal angleža, ki bi boga poimenoval Bog.

Valery ::

To bi pomenilo, da je Zemlja središče Vesolja. Kar se večini sliši smešno.

Meni niti ne, ker če že nismo glavno mesto Vesolja, smo pa vsaj velika metropola.

Thomas!
Malo sem zadaj za vami. Pa nič zato.
Težko bi rekli, da bi bila Zemlja središče vesolja. Pa saj tudi ni pomembno. Pomembno je to, da smo edini planet v vesolju, ki ga je okužil greh. Smo kakor gledališče prebivalcem vesolja, ki na nas vidi, kam pripeljejo posledice greha. Zemljo opazuje vse vesoljno prebivalstvo, ki je ustvarjeno po Božji podobi (niso pošasti).
Meni se zdi zanimivo to, da naj bi Bog poslal svojega edinega sina ravno na Zemljo, da tu umre.

Thomas!
Ali te zanima, kdo je Jezus?
Jezus je sam Stvarnik - Bog.
BOG je troedini: Bog Oče, Bog Sin in Bog Sveti Duh. To so tri BOŽJE OSEBE. Vse so EN BOG.
Kako je lahko troje ENO? Ena prispodoba bi to lahko približno ponazorila: Imaš tri vrvi. Ko jih spleteš, so 1 vrv.
Božje osebe seveda niso spletene. Toda duhovno so tako globoko združene v svoji medsebojni ljubezni, v svojih načelih, moči in še in še, da so EN BOG.

Vse 3 Božje osebe so ustvarile svet. Tudi človeka. V SP piše: "Naredimo (množina) človeka po svoji podobi, ki nam (množina) bodi sličen!" (1. Mojzesova knjiga 1:26)

Jezus je Bog, ki se je učlovečil. Ni se učlovečil in umrl za nas, ker bi to od njega zahteval BOG OČE. Sam se je ponudil, da plača ceno za naše grehe. Jezus je na zemlji sprejel vlogo Božjega Sina. To ne pomeni, da je Oče ustvaril Boga Jezusa, ker Jezus je večen. Oče ga je ustvaril kot človeka.
Zakaj se Jezus imenuje EDINOROJENI in PRVOROJENI Sin?
Zato, ker se mi zaradi naših grehov ne moremo imenovati Božji otroci. Jezus je bil EDINI človek na zemlji, ki ni zagrešil. Zato je EDINOROJENI Božji Sin. Bil je PRVI človek, ki ni podlegel grehu. Zato je on PRVOROJENI Božji Sin.
Če priznamo, da je le Jezus brez greha, in verujemo, da nas očiščata njegova pravičnost in njegova žrtev, potem postanemo po Jezusu njegovi sodediči. Tedaj nas ima tudi Oče za svoje otroke: sinove in hčere. Po svojih zaslugah nismo Božji sinovi, po Jezusovih pa smo lahko.
Mogoče se bom še jutri kaj oglasila.

Nebesa so polna življenja!

Bog je itak naredil svet ki deluje po logiki. Človek še procesorja ne more narediti, da bi delal brez napak.

Thomas:
Sorry! Nisem hotel biti nesramni.
Praviš da je Bog ustvaril evolucijo. Ne Bog ni ustvaril evolucijo. SP je knjiga, ki jo je dal zapisat sam Bog skozi ljudi, ki si jih je izbral. SP Nikoli ne omenja evolucijo in je niti ne nakazuje.
Razen če misliš na keterega drugega boga in katero drugo knjigo.

Rutan,

No, Zemlja ima očitno odlikovano mesto v Vesolju. Če že drugega ne, je tukaj center greha. Zanimivo, od kod ti to?

Vegi,

Popolni Bog -> nepopolno Vesolje -> nepopolni človek -> nepopolni procesor.

Lahko postanejo procesorji popolnejši od človeka? Vsaj v računstvu - pamogoče še kje?

:\

> SP Nikoli ne omenja evolucijo in je niti ne nakazuje.

Kje SP nakazuje računalnike in televizorje?

Kje nakazuje integrale, odvode, limite in podobno kramo?

Thomas:

> SP Nikoli ne omenja evolucijo in je niti ne nakazuje.

Kje SP nakazuje računalnike in televizorje?

Kje nakazuje integrale, odvode, limite in podobno kramo?

Kaj si mislil s tem?

Jest mislim da je jasno, kaj sem mislil.

Zavračaš evolucijo, ker je SP niti ne nakazuje.

Niti ne nakazuje atomske teorije. Zavračaš tudi to?

Thomas:
Ne zavračam evolucije, ker je SP ne omenja. Pravi vzrok za to je stran nazaj. Še enkrat si preberi.
Kaj pa imajo televizorji in odvodi in integrali in .... s tem mi pa tudi ni jasno.

Prelen, da bi šel brat stran nazaj.

|O

OwcA ::

@Business
Praviš, da je bolj verjetno, da bi vse nasttalo samo po sebi
Ne ne pravim, da je bolj verjetno, da je nastalo vse samo po sebi. Pravim , da je bolj verjetno, da je to nekdo ustvaril.
Tu je velika rezlika. Evolucija trdi, da je vse nastalo samo po sebi oz. samo od sebe.

Lapsus linguae, pisati bi moralo manj, torej:
Četudi pustimo logiko ob strani se ti znajdeš v identični zagati glede boga. Praviš, da je manj verjetno (neverjetno), da bi vse nastalo samo po sebi, a prav to bi moral storiti bog, kot prvi gibalec (vzrok).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

EjTi ::

Biznis: Ne ne pravim, da je bolj verjetno, da je nastalo vse samo po sebi. Pravim , da je bolj verjetno, da je to nekdo ustvaril.
* Gih tukaj je problem. Kaj je vesolje (dimenzije - predstavljaj si to - imaš premico je zviješ imaš krog (2D), ga zviješ imaš telo (3D) - mogoče gre naprej), začetka mogoče sploh ni - zato sa ga ne sme kar predpostavljati.
* Pa dej že enkrat povej kako je stvaritel nastal (bog).

Biznis: Tu je velika rezlika. Evolucija trdi, da je vse nastalo samo po sebi oz. samo od sebe.
* Evolucija ne omenja nastanka - samo razvoj.

Biznis: Kaj pa imajo televizorji in odvodi in integrali in .... s tem mi pa tudi ni jasno.
* S tem imajo to (odvodi, integrali), da razlagajo nam znan okolico, pojave. Z matematiko namreč lahko izračunaš enostavne pojave iz narave. Za razliko od SP, kjer sve visi kar nekje v zraku. In ti integrali in odvodi postavijo na laž veliko trditev v SP.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

Fish <>< ::

Bog nam je dal možnost odločitve. Dal nam je tudi razum, pamet. Težko zelo težko je za razumet možgane, da bi ta gmota v naših glavah zanala tako razmišljat, imela občutke in to samo z električnimi impulzi in celicami.8-O
Da nadaljujem: tisti, ki so se odločili za svojo pot so to pamet začeli uporabljati v svoje dobro in so začeli iskati vse možne rešive in odgovore tega sveta. Zakaj to Bog dovoli ?
Možnost odločitve. Ampak tudi če se človek ne odloči zanj, ga Bog še vedno ljubi.
FisH <><

Mnogo stvari v SP nam ni razkritih. Tako tudi kdo sam Bog je, kje je in kakšen je in kako je vse to ustvaril. Tako je Bog hotel. Da ga iščemo v svojem življenju in opazujemo kaj vse se okoli nas dogaja in da ga najdemo na takšen ali drugačen način, ki nam ga on pokaže.:)
FisH <><

Debata je zelo zanimiva. Vsaj zame. Ampak parkrat sem opazil zelo veliko napetost med nekaterimi. Fantje potrpežljivo. Ne tekmujemo kdo bo zmagal.:)
FisH <><

Ravno nekaj minut nazaj sem bil zunaj in gledal v nebo polno zvezd. Ko sem se zamislil kako veliko je vse skupaj in da smo mi tukaj na Zemlji sami in nenadzorovani ter odvisni sami od sebe in čakamo na smrt me je postalo kar groza.:(
Takoj pa me je pomirila misel, da Gospod skrbi zame in da moje življenje s smrtjo ni končano ampak se šele začenja. :))
FisH <><

Včasih je biti kristjan zelo težko. Mnogo je stvari iz strani človeka, ki te zlahka zapeljejo.
In ko se tem stvarem predaš, jih začneš uporabljati, te prevzamejo in si rečeš pa to je 100x bolš. Pa to ni res. To je trenutno. Ne najdeš pravega smisla in vedno nekaj iščeš kar bo novo in še boljše. Tudi če imaš denar in vse kar hočeš se tako počutiš. Nekaj ti vedno manjka. In to je Bog.
FisH <><

gajbica: Težko zelo težko je za razumet možgane, da bi ta gmota v naših glavah zanala tako razmišljat, imela občutke in to samo z električnimi impulzi in celicami.
* Sej se še raziskuje ane. Če nekej ne razumemo to ne pomeni da to nakazuje da bog obstaja.

Vem da se vse to raziskuje.
Ampak pomisli od kod razum in vse te zmožnosti ????
Kako to raziskati, če ni nič druzga kot ta gmota ????
FisH <><

Seveda je neki drucga kot pa gmota. A je tvoj kompjuter tud samo gmota plastike, kovine in polprevodnika? V možganih so nevroni, ... Vzem elektronski mikroskop in boš vidu.

Od kod razum? Najprej pejd na beljakovino potem na virus, bakterijo, ... potem se šele do razuma pride. Vse stvari grejo tako - evolucijsko.

Ne da bi te žalil: a ti veš kako naj (bo rekel naj) bi bila snov sestavljena (elektroni, protoni, nevroni, atomi, molekule, kristali, gravitacijska sila, električna sila, magnetna sila, ...). Potem atomska energija, ostale energije, delo, moč, ...

Samo zanima me. In če poznaš, kaj si misliš o tem. Pomoje znanost dosti bolje pove o vsem kot pa SP - ker se sklada z realnostjo in pušča uprašanja, na katera še en poznamo odgovora odprta. Se tudi prilagaja - ne daje ven "večnih resnic" - ampak se zakoni spremenijo, če so napačni, ali pa dopolnejo, če so nepopolni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EjTi ()

...da smo mi tukaj na Zemlji sami in nenadzorovani ter odvisni sami od sebe in čakamo na smrt me je postalo kar groza...
Gajbica!
Kadar se tako počutiš, prosi s svojimi besedami, kakor da bi se pogovarjal s prijateljem, naj Bog ponovno stopi v tvoje srce. To prošnjo moramo večkrat na dan izreči, da Nasprotnik ne bo prodrl do nas, saj nam pogosto hoče dati temačne misli. Kadarkoli se spomniš, prosi, da bi Jezus bil v tebi. On je močnejši od Nasprotnika.
Nisi nenadzorovan. Jezus ima vsak tvoj las preštet, pozna vsako tvojo misel, vse tvoje probleme in potrebe.
O smrti pa sploh ne razmišljaj! Prosi Jezusa, da ti da poslanstvo, ki bo koristno za človeštvo, tebe bo pa tako napolnjevalo, da se na smrt še spomnil ne boš. Jezus te lahko okrepča in obnovi. ON JE ŽIV! Saj to veš!

Tisto kar si reku glede compa bi se strinjou. Ja res je sam plastika, mal Fe-ja pa polprevodnika pa sevede še ene dve kile praha :D

Sam tist glede beljakovin in bakterij in virusov pa ne razumem. Ne verjamem, da so se začele bakterije pa virusi med sabo kregat pa da so jokal. Se prav da so mogle met že one razum. Al si mislu v smislu, da se je razum evolucijsko razvijal in da so bile bakterije najprej mal prizadete ampak da se je pol to razvil. Ampak kako ??????????

Pa tud za nevrone ne vem kolk pripomorejo k razmu.
FisH <><

Rutan:

Maš čist res :)

DSmidgy:

Fizika. O tem je že vse napisano v miljonih učbenikih knjigah.
Lej. SP je v bistvu tako kot bukva ali učbenik za fiziko. Če hočeš fiziko razumet moraš študirat, delat naloge, se trudit. Enako vlogo ima SP. Knjigo za fiziko napiše nek znanstvenik, ki to obvlada in je mogoče celo sam kaj odkril.
Tako je SP navdihnjeno od Boga. Glaven je moj odnos do Jezusa. SP pa mi pomaga živeti za Jezusa, ne da bi bil kot v zaporu, da to moram nujno delati ampak zato, ker sam hočem, ker mi je on spremenil življenje in je to del mene.
FisH <><

*
gajbica!
Počasi in natančno beri 1. List korinčanom, 1. Poglavje od 18-20. Vrste in 2. List korinčanom celo 2. Poglavje. To ti bo nekaj povedalo.
*

Zgodovina sprememb…

• polepsalo: OwcA ()

Ohrabritev :)
FisH <><

Double_J ::

Ti ta evolucija pa je ful pametna, ve kaj je pomembno in kaj ne

Mja, ni pametna samo tako ogromno poskusov ima preko katerih ugiba. Pa še tisto, kar delno ugane kot prav, se ohrani za naprej.

Hej, če grem jz trilijonkrat na loto, bom tudi zadel.8-)

Sid Izprijeni ::

Mogoče je to že kdo vprašal, ampak meni ne gre v glavo in moram še ekrat vprašati kakega znalca.

Kako lahko nekdo tako dobesedno interpretira SP, glede na to, da nikakor ni bilo spisano v slovenščini?

Najbrž tudi slovenski prevod ni prevod izvirnika pač pa prevod bogsivedi katerega latinskega prepisa SP? A mam prav?

In v katerem jeziku je bilo SP sploh izvorno spisano? Hebrejščini? Latinščini? Grščini? Aramejščini?

Nimam pojma, samo jako me čudi, ko nekdo operira z detajli, sploh v Stari zavezi, glede na to, da je današnja slovenska verzija plod verjetno kar nekajkratnih prevodov, ki so izvorno vsebino malček zmendrali.

Naj me prosim kdo razsvetli, ker to me pa res iskreno zanima.

The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Alec999 ::

Mene pa zanima kaj je z zmaji v SP mi lahko en to razlozi preden si ustvarm mnenje, da krscani vrjamejo v zmaje :D

Double_J ::

Naj me prosim kdo razsvetli, ker to me pa res iskreno zanima

Ja, kako ne veš?:D Bog je navdihnil prevajalce, da popolnoma pravilno širijo njegovo besedo...

Kako lahko sploh pomišljaš o tem?

Sm ti odgovoril namesto okultnežev.:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Ja, kako ne veš? Bog je navdihnil prevajalce, da popolnoma pravilno širijo njegovo besedo...

Kako pa veš. da ni prevajalce SP pisma raznih sekt navdihnil, da širijo njegovo besedo>:D, ali pa prevajalce korana?

snow ::

gajbica:
> Tako tudi kdo sam Bog je, kje je in kakšen je in kako je vse to ustvaril.

Po svoji podobi.
Bog je povsod.
Kako...to pa ti meni povej.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

snow ::

Business:
>ura pač ni pomembna pa ni nastala?! Dober ogvovor. Ura je napravil človek. Dober odgovor. Kdo pa je napravil človeka, če je uro napravil človek? Človek je bil bolj pomemben pa se je naredil skozi milijone let. Ura pač ni pomembna. Rabi jo pa človek. Danes je ura zelo pomembna stvar. Zakaj se ne naredi skozi evolucijo ali vihar? Danes si ne znam predstavljati brez ure.

Pomembnost nima z evolucijo take povezave, kot si jo ti predstavljaš. Pri evoluciji so bile pomembne lastnosti, ki so omogočale preživetje oz. so bile ugodne. Tiste lasnosti so se ohranile in s časom nakjlučno modificirale.

Človek je nastal z evolucijo.

Človek in njegove potrebe so drugo. Človek si sam naredi stvari, ki jih (recimo) potrebuje. Ampak to je že preveč relativno, kaj nekdo potrebuje.

Zakaj je po tvoje človek bolj pomemben od ure?

Sicer je debata zanimiva, ampak teh verskih fanatikov, nebi z ničemer mogel prepričati v njihov narobe.
"Ta dokaz je gotovo Satanovo delo!" :D
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
««
14 / 35
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
454069 (3031) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

928600 (6612) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

192519 (2181) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
649179 (8075) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585833 (4956) Thomas

Več podobnih tem