Forum » Strojna oprema » kako testirati LAN?
kako testirati LAN?
majk2000 ::
Imam velike probleme z mojim LANom in povezavo na internet.
- Pc 1 , windows 2000 profesional
- Pc2 , windows XP profesional
- 2x mrezna Realtek 8139 z najnovejsimi driverji (1x Level one, 1x Genius)
- Kabli so UTP 5e kategorije, dolzine 40+30 metrov (po krajsem gre se ISDN signal do splitterja).
- Level One router 1403 z 4 LAN porti
- ADSL modem Iskratel 2000Si
Tako, to je moj sistem. Deluje v redu, ce prikljucim ADSL modem neposredno v PC in klicem preko RASPPPoE. Tako deluje tudi 24h nemoteno.
Cim vkljucim v sistem router, pa nastanejo problemi. Tezave so sledece... router skonfiguriram, da klice preko PPPoE na SiOL, poveza je ok in dela brez tezav za dolocen cas. Po kaksni uri se povezave obesi, LAN se deluje, WAN port pa je blokiran in na routerju ter modemu lucke za prenos se kar utripajo, tudi ce ugasnem oba PCa. Ce skusam sprintati diagnostiko, print port na routerju ne deluje. Pomaga samo izklop iz napajanja, da se lahko spet povezem na net.
Zastopnik pravi, da je ta router prodan v ogromno kosih in da so reklamacije zelo zelo redke. Zamenjali so mi ga za novega, isti model. Prve dni je deloval brezhibno, potem pa se spet pojavijo isti problemi. Bil sem v kontaktu tudi z drugimi uporabniki tega routerja in vsi pravijo, da nimajo nikakrsnih problemov.
Zanima pa me sledece, glede na to, da je ocitno z routerjem vse ok, je potem mozno, da je kaj narobe z mojim LANom. Za to pa bi rabil kaksen diagnosticni program, lahko kaj priporocate ?
- Pc 1 , windows 2000 profesional
- Pc2 , windows XP profesional
- 2x mrezna Realtek 8139 z najnovejsimi driverji (1x Level one, 1x Genius)
- Kabli so UTP 5e kategorije, dolzine 40+30 metrov (po krajsem gre se ISDN signal do splitterja).
- Level One router 1403 z 4 LAN porti
- ADSL modem Iskratel 2000Si
Tako, to je moj sistem. Deluje v redu, ce prikljucim ADSL modem neposredno v PC in klicem preko RASPPPoE. Tako deluje tudi 24h nemoteno.
Cim vkljucim v sistem router, pa nastanejo problemi. Tezave so sledece... router skonfiguriram, da klice preko PPPoE na SiOL, poveza je ok in dela brez tezav za dolocen cas. Po kaksni uri se povezave obesi, LAN se deluje, WAN port pa je blokiran in na routerju ter modemu lucke za prenos se kar utripajo, tudi ce ugasnem oba PCa. Ce skusam sprintati diagnostiko, print port na routerju ne deluje. Pomaga samo izklop iz napajanja, da se lahko spet povezem na net.
Zastopnik pravi, da je ta router prodan v ogromno kosih in da so reklamacije zelo zelo redke. Zamenjali so mi ga za novega, isti model. Prve dni je deloval brezhibno, potem pa se spet pojavijo isti problemi. Bil sem v kontaktu tudi z drugimi uporabniki tega routerja in vsi pravijo, da nimajo nikakrsnih problemov.
Zanima pa me sledece, glede na to, da je ocitno z routerjem vse ok, je potem mozno, da je kaj narobe z mojim LANom. Za to pa bi rabil kaksen diagnosticni program, lahko kaj priporocate ?
Skankulja ::
kolikor sem bral po forumu ima vec ljudi probleme z doticnim routerjem... poisci malo po forumu. sicer je bol brc v meglo pa vendarle... kako dolg je kabel (linija) do modema?... ce je >10m zna bit problem... ce je temu tako in imas klesce (dvomim) skrajsaj kabel (beri: "cvikni"->nov konektor). it might help... vso sreco.
Neumen človek se zmede ob slehernem glasu razuma.
sash ::
@ majk2000 ne podvajaj svojih tem, ampak če te še kaj zanima dopolni vse v eno temo
--------------------
Think different...
TOROiD Group
Think different...
TOROiD Group
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 33 34 35 36 )Oddelek: Omrežja in internet | 569124 (5953) | c23po |
» | Novi SIOL-ovi "komunikacijski prehodi" (gateway-i) SAGEM F@st™3344 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Omrežja in internet | 44086 (19626) | imallears |
» | router Level One in WANOddelek: Omrežja in internet | 1563 (1406) | w3t80y |
» | router+adslOddelek: Pomoč in nasveti | 2281 (2055) | TribesMan |
» | problemi z LAN + router povezavoOddelek: Omrežja in internet | 1899 (1768) | majk2000 |