Forum » Zvok in slika » TV SAMSUNG 55H6500 in slika v sliki
TV SAMSUNG 55H6500 in slika v sliki
Rast ::
Prosim za pomoč, če ima kdo še tak televizor letnik 2014. Obrnil sem se na pooblaščeni servi Samsung v Ljubljani, pa na brezplačno pomoč Samsunga v Slo in seveda na Telemach ki je moj dobavitelj signala.
Televizor ima dvojni tuner in omogoča sliko v sliki. Signal je od Telemacha in sicer preko kartice ki odkodira razširjeno shemo (torej ne preko vmesnika).
Ko vklopim sliko v sliki so v tej sliki vidni samo nekateri kanali, kot so TV SLO 1,2,3, pa TV3 Medias, pa vsi lokalni kanali.... Vidni so torej vsi kanali, ki niso zakodirani in so vidni tudi brez vstavljene kartice. Pri drugih kanalih se pojavi naziv kanala, vendar slike ni, samo črn okvir. Ker ima televizor dva tunerja, lahko prikličem tudi možnost listanja kanalov tako na "veliki" sliki kot na "mali" sliki, vendar kot rečeno, v tem drugem primeru so vidni le nekateri kanali čeprav je listanje možno.
Na Telemachu pravijo, da to ni njihov problem, ker kartica odkodira signal in ga pošlje v TV in je problem na televizorju, kjer en tuner dobi signal, drugi pa ne. Ampak zakaj samo nekateri kanali, nekodirani so pa OK?
Na pooblaščenem servisu takega televizorja še nimajo in ne vedo zakaj je tako ker ne moreje probati.
Na Samsung Slo pa zadevo proučujejo in se bodo oglasili!
Mene seveda zanima, ali televizor omogoča sliko v sliki za vse kanale ali samo za nekatere (nekodirane), ali dela pri tem težave Telemach ali kaj za vraga je narobe.
Hvala in lep pozdrav!
Televizor ima dvojni tuner in omogoča sliko v sliki. Signal je od Telemacha in sicer preko kartice ki odkodira razširjeno shemo (torej ne preko vmesnika).
Ko vklopim sliko v sliki so v tej sliki vidni samo nekateri kanali, kot so TV SLO 1,2,3, pa TV3 Medias, pa vsi lokalni kanali.... Vidni so torej vsi kanali, ki niso zakodirani in so vidni tudi brez vstavljene kartice. Pri drugih kanalih se pojavi naziv kanala, vendar slike ni, samo črn okvir. Ker ima televizor dva tunerja, lahko prikličem tudi možnost listanja kanalov tako na "veliki" sliki kot na "mali" sliki, vendar kot rečeno, v tem drugem primeru so vidni le nekateri kanali čeprav je listanje možno.
Na Telemachu pravijo, da to ni njihov problem, ker kartica odkodira signal in ga pošlje v TV in je problem na televizorju, kjer en tuner dobi signal, drugi pa ne. Ampak zakaj samo nekateri kanali, nekodirani so pa OK?
Na pooblaščenem servisu takega televizorja še nimajo in ne vedo zakaj je tako ker ne moreje probati.
Na Samsung Slo pa zadevo proučujejo in se bodo oglasili!
Mene seveda zanima, ali televizor omogoča sliko v sliki za vse kanale ali samo za nekatere (nekodirane), ali dela pri tem težave Telemach ali kaj za vraga je narobe.
Hvala in lep pozdrav!
Rast ::
All, hvala za odgovor. Torej kaj sedaj to pomeni, da zaradi kartice ne bom mogel gledati slike v sliki? Potem pri Telemachu preko kartice sploh ni možno gledati slike v sliki? Bedno, če je tako, bom pa pritisnil na njih. Verjetno si bom moral umisliti digitalni sprejemnik vmesnik, pa ravno sem se te škatlje znebil.
kitl76 ::
Sej slike v sliki ne moreš gledat pri nobenem operaterju. To se je včasih dalo na anologni kabelski.
adam68s ::
Lahko uporabiš kombinacijo DTV na eni sliki in anaglogna TV ne drugi - vsaj po mojem bi to moralo delovati.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 444768 (84296) | zavajon |
» | TV - problem z analognim kabelskim sprejemomOddelek: Zvok in slika | 1232 (941) | konspirator |
» | Slaba slika na vseh digitalnih TV, dobra na analognih CRT TVOddelek: Zvok in slika | 7940 (5867) | Senitel |
» | LCD Samsung in PiP(slika v sliki)Oddelek: Zvok in slika | 1966 (1861) | Seljak |
» | digitalna kabeelska tv dvb-c izkušnje (cablestar2)Oddelek: Pomoč in nasveti | 8539 (4178) | predrag000 |