» »

www.udba.net

www.udba.net

««
7 / 13
»»

darh ::

Lahko omejujete linkanje in brišete moje poste kot hočete, resnica bo itaq prišla na dan.

Res je, na mamaplate se spoznate, za vse ostalo so vam pa očitno sprali možgane dovolj uspešno, da tu delate neko kvazi cenzuro, drugače se je ne da imenovati.


marS, ne bluzi. O udbi lahko razpravljate KAR HOČTE, tudi o VSEBINI, ampak na forumu trejdanja in obmetavnja z povezavami NE BO!
Excuses are useless! Results are priceless!

MadMicka ::

Dej Luka Veliki, naštej še nekaj konkretnih primerov, kar so naredili pri "Slo-udbi" v zadnjih 30 letih? Zato, da vidmo kako hudi zločinci so bili.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMicka ()

sebastjan v ::

Thomas, na 4.strani sem našel(malo pozno):

>Tito je bil isti kot Stalin....


LOL

:|

barakuda ::

Veliki Luka ;)

[nepotrebna ugibanja od kod predikat Veliki -Owca]

Če je namreč verjeti tvojim podatkom (ki si si jih dal sam objavit ob registraciji), potem o tem kaj je to UDBA, še manj pa kako je delovala in (po mojem osebnem prepričanju) še deluje, pojma nimaš.

To samo po sebi sicer ni nič obsojanja vredno, je pa obsojanja vredno, ko hote ali nehote zagovarjaš metodologijo in metode delovanje taiste organizacije, ki jo precej neresno in naivno poskušaš kritizirati.

Še več. Zagovarjaš natančno to, kar je UDBA počela in ji s svojimi aktivnostmi na nek perverzen način celo pomagaš.
Če misliš da je to demokracija, potem me je strah prihodnosti (čeprav mi je glede na moja leta ni več ostalo toliko kot tebi ;) )

Če pa še nisi ugotovil kdo so ti gospodje, ki so odgovorni da je do objave spornih dokumentov sploh prišlo (pod pogojem, da so dokumenti sploh avtetntični), je pa res nerodna stvar za nekoga, ki hoče javno teptati osebnostne in temeljne človekove pravice v imeno resnice in demokracije.

Da pa ne boš mislil, da se izmikam odgovoru samo nekaj konkretnih imen tistih, ki so po mojem mnenju) najmanj objektivno odgovorni , (seveda pod pogojem kot sem že rekel, da gre za prave avtentične dokumente in ne morda za dobre ponaredke in priredke orginalom), če sploh veš kaj je to objektivna odgovornost.

VSI, ponavljam, VSI

- dosedanji predsedniki vlad vključno s predsednikom države
- dosedanji predsedniki parlamentov
- ministri za notranje zadeve
- direktorji SOVE oziroma njihove predhodnice
- direktorji državnih arhivov
in nenazadnje

častni konzul g. Lajovic, ki je samo iz njemu znanih (teško pa tudi iskreno demokratičnih in poštenih) namenov te podatke objavil.

Nikakršnega, ne etičnega in ne moralnega opravičiola ni za dejanje s katerim tisočim nedolžnim prizadaneš krivico.

pa brez zamere

barakuda

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

OwcA ::

@barakuda: neizmerno bi me osrečil, če bi prihodnje odgovore nastrojil bolj proti predstavljenim idejam, kot pa njih zagovornikom.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

barakuda ::

OwcA..:)

hhjaa, kaj naj rečem...pravzaprav nič ;) ;)

Razen ene stvari. V čem pa misliš, da je sedaj tvoja veličina, ko si me (vrjamem celo dobronamerno) cenzuriral. Pravzaprav je; in sicer točno v ideji o kateri govorimo.

Metode delovanja UDBE in sedanjih takšnih in drugačnih somišljenikov (ki se tega zavedajo ali pa ne) kaj je prav, da se objavi in kaj ne, kaj je potrebno cenzurirati in kaj ne.

Če si me cenzuriral, ..o.k....si pač ne morem pomagat, ampak, cenzuriral si me, čeprav sem prepričan da neupravičeno.
Tu si ne morem pomagat, ti imaš pač " moč" in "oblast" in ti si jo poč izkoristil. Upravičeno ali ne, pa je že drugo vprašanje.
Zanima me le, a boš cenzuriral tudi ta prispevek ;)

pa lep anticenzorski pozdrav ;)

TheJack ::

OwcA: neizmerno bi me osrečil, če bi bil tudi drugje (pri nekaterih drugih - verjetno že veš, o čem/kom govorim...) tako rigorozen in dosleden...

Gandalfar ::

barakuda, TheJack : takile posti bolj spadajo v Pritozbe..

Drugace ce je kdorkoli mnenja, da katerikoli post ni dovolj cenzuriran se lahko pritozi v pritozbah in bomo pogledali kaj lahko storimo. Tudi nam kdaj kaksen post uide nadzoru.

TheJack ::

Gandalfar: Nekako imam moderatorje za dovolj inteligentne, da sami ugotovijo, kje je problem tele zadnje Owcine akcije. Če pa vendar ne gre (in na kraj pameti mi ne pade, da bi spet bil jalovo vojno v Pritožbah....), pa le en nasvet. Preberite tisti barakudin odstavek, ki ga je Owca cenzuriral, potem pa pojdite v topic, ki govori o iraški vojni in si poglejte nekatere odstavke tam, ki nikoli niso bili cenzurirani. Morda boste potem videli, čigavi posti so resnično ''nastrojeni (takorekoč izključno) proti zagovornikom idej''.
Je pa žalostna resnica, da tisti moderator, ki tega do sedaj ni uvidel, tudi v prihodnje ne bo.

OwcA ::

V "Iraku" je bilo "cenzuriranje" odgovorov do te stopnje, da bi bili na nekem nivoju popolnoma Sizifovo delo. Škoda mojega časa, tako ali tako nima v zadnjih ~300 odgovoroih nihče nič pametnega za povedati.
Tukaj je (bilo?) drugače. Izkazlo se je, da se da z dobro tempiranim opozorilom postoriti veliko, a žal je za kaj takega predpogoj, da udeleženci niso popolni egocentriki, ki imajo vsako, še tako veliko, bedarijo ki jo izustijo, za "sveto kravo".
Nobenega opravičila ali podobnega nisem zahteval, le opozoril sem (z resnično najboljšimi nameni), a implikacija na zmotljivost, je očitno za nekatere (ege) preveč.
Dejansko niti ne gre za problem cenzuriranja, ampak za razblinjanje iluzij. Na internetu naj bi bil anonimen in kot takšen, tak kakršen ti hočeš in ne kakršen si. Največja "svinjarija" nas moderatorjev je, da nekatere postavimo na trdna tla.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

TheJack ::

Ja, žal le nekatere.

Ikarus ::

Luknja v razmišljanju:udbovce ne diskreditira tisti, ki objavi njihov seznam, ampak tisto, kar so počeli, da so se na seznamu znašli :-)

Luka Percic ::

Barakuda:
Jaz že vem kdo naj bi bili ¨ti gospodje¨. Vendar saj veš: varjant je več, hotel sem se le prepričat katero zagovarjaš.
Ponavljam da je obreganje ob moja leta neumestno- deskriditiranje osebka samo na podlagi let je... hm, podlo:|

>Nikakršnega, ne etičnega in ne moralnega opravičiola ni za >dejanje s katerim tisočim nedolžnim prizadaneš krivico.

In to dejanje je bila objava?
Še zdej verjamete da je osnovni problem zasebnosti podatkov?
Kdo je tle naiven...

>Zagovarjaš natančno to, kar je UDBA počela

Nikakor ne.

>in ji s svojimi aktivnostmi na nek perverzen način celo pomagaš

Dej razložloži to, sem premlad da bi razumu!:D



OwcA ::

@barakuda: moj sarkazem na koncu tvojega odgovora jje bil neupraveičen. Za to se opravičujem, še vedno pa se mi zdi prav, da sem odstranil kar sem odstranil. Si pa vabljen v Pritožbe, da ugotovimo zakaj tako.

@TheJack: če kjerkoli naletiš na kaj kar se ti zdi moderiranja klicoče, opozori in če je upravičeno bomo ukrepali.
Sam naprimer gledam vedno le zadnji dve strani (60 odgovorov), ker se mi zdi popolnoma nesmiselno ukrepati, ko so že vsi pozabili. To seveda velja le za mejne primere, hujše izpade tako zatre tisti, ki nanje prvi naleti.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Puritannic(society) ::

če je komu uspelo priti do celotne vsebine arhiva, bi prosil za dostop do podatkov in dovoljenje kopiranja.
ps. podatke imam namen objaviti na anonimnem serverju ki je dostopen širši javnosti

marS ::

>:D

Nima se smisla pritoževati, točno je kar je rekel owca, da se zadeva po par postih pozabi, pa vendar, >:D >:D >:D

zadeva s temi dosjeji je taka, da bo, če verjamete ali ne, oz., kar dogaja se, da nekdo to shranjuje. Paranoja? Morda, ma moderatorjem bi svetoval da si malce ogledajo promet na serverju, obisk, dostop, itd....

:D :D :D Vsekakor bo obisk slo-tech narasel, kar je s stališča širjenja interneta v SLO zelo ok.

mogoče bi lahko pokazali tudi kako držo, ne pa način kot je v navadi pri najbolj avtoritativnih sistemih, pa če se strinjate s tem ali ne.

Gandalfar ::

marS: v petek je bil obisk slo-techa visji za 2000 ogledov kakor ponavadi .. kdo je gledal pa ne vem. Sicer pa poglej stevilo ogledov te teme in ostalih tem v lozi :]

marS ::

valjda, to je o.k.

pa vendar očitno nekih stvari ne slišiš........

btw: podatki so pa sploh neuporabni za današnji čas.........

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: marS ()

Kryx ::

> Luknja v razmišljanju:udbovce ne diskreditira tisti, ki objavi njihov seznam, ampak tisto, kar so počeli, da so se na seznamu znašli :-)

To že. Samo kaj se pa tistim dela, ki so itak že samo 'žrtve' na teh seznamih.


> Še zdej verjamete da je osnovni problem zasebnosti podatkov?
> Kdo je tle naiven...

Naivni so tisti, ki mislijo, da se bo s to objavo ne vem kaj spremenilo. Učinek bo (žal) mizeren v primerjavi s tem, da je bila enemu milijonu ljudi kršena njihova pravica po zasebnosti.

:)

Kryx

DoBri ::

Bedarija brez primere. Čisto v stilu stereotipa slovencev ["Kaj si zeliš za novo leto?" "Da sosedu krava crkne!"]. In če se še nadalje oklepam stereotipov o nas: Nas mladih res ne bodo tile dokumenti nič prizadeli .. ali pa bo kmalu v vsakem obrazcu pisalo Ime očeta: Ime matere: ?
Več nas je, manj nas ni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DoBri ()

Trubadur ::

ej a kdo ve zakaj men noče odpret pdf-jev?8-O
Berite Thomasa!

Kryx ::

> Bedarija brez primere.

Objava dosjejev, kakršna je bila, namreč. Ampak drugače izgleda ni šlo.

:)

Kryx

Puritannic(society) ::

naloži si Acrobat Reader :)
na tem naslovu :
http://www.adobe.com/products/acrobat/r...

jjohny ::

Mene pa zanima ali je možno še dol potegnit .pdf fajle. Jaz pridem do seznamov kjer so .pdf, vendar ga noče dol potegnit. A ima kdo kaj svežih informacij glede tega?
Aja, me zanima, če je moj pokojni star fotr na seznamu.

lp, jani

Barakuda1 ::

Vsem lep pozdrav, čeprav sem žalosten

Pravzaprav sploh ne morem verjeti da je to res.
Ne le da se me cenzurira (vrjamem, da nisem edini), pač pa se mi mimo moje volje in želje briše geslo in poskuša onemogočit pristop in to takoj po objavi prispevka s karterim kritiziram (sicer res na malce ciničen in satiričen način) moderatorja in nekega navideznega policaja.

Draga gospoda, to kar počnete je preprosto zloraba moči in položaja, pa če jo še tako zavijate v lepe ovitke.

Če želite trop enako ali podobno milečih, kjer so prave in pravilne ideje in prispevki le tisti, za katere vi tako porečete, dajte to javno objavit, da bo vsem jasno.
Način, na katerega to počnete vi gospodje, pa je daleč od demokratičnega, argumentiranega in na momente če hočete, tudi ostrega in neprijetnega dialoga. S poseganjem v diskusijo na način kot se to počne z vaše strani, ko se nekaterim niti ne omogoči izražanje misli in stališč (četudi vsem ali nekaterim niso povšeči) pa je zloraba moči in položaja in ne le naivno cenzuriranje.
Žal, se bojim, da boste preprečili objavo tudi tega prispevka.
S takšnim dejanjem boste sicer moje bojazni o tem, da smo še daleč daleč od svobode misli in izražanje le te, da o demokraciji ne govorimo zelo daleč. Upam le da bodo vaše početje sčasoma pravilno in nepristrano ovrednotili tudi drugi uporabniki.

pa še enkrat vsem žalosten pozdrav, vaš

barakuda

Puritannic(society) ::

Tr0n ::

Barakuda1, seveda te popolnoma razumem. Ampak na STju baje ni demokracije. Tako pravijo pravila :).

Barakuda1 ::

Luka Veliki

Da ti lahko odgovorim se moram žal poslužit tvojega citata (ki ga moderator seveda ni cenzuriral;) )
"Barakuda:
Jaz že vem kdo naj bi bili ¨ti gospodje¨. Vendar saj veš: varjant je več, hotel sem se le prepričat katero zagovarjaš.
Ponavljam da je obreganje ob moja leta neumestno- deskriditiranje osebka samo na podlagi let je... hm, podlo"

Res neverjetna dvojna morala. Ko sem te jaz opozoril, da si si dal sam objavit na javno, kako si star 15 (petnajst) let (a je podatek točen ali ne, sploh ni pomembno), se ti zdi to podlo.
Ko jaz opozarjam, da sporni dokumenti vsebujejo predvsem podatke takšne in podobne vrste in to za naše sodržavljane, ki nikoli, razumeš nikoli (niti po teh objavljenih podatki) niso bil ne sodelavci in ne oslužbenci UDBE, pa "kričiš" kako je potrebno objavt vse dosjeje.
No, a se ti ne zdi, da si malce dvoličen, neglede na leta.

barakuda

Barakuda1 ::

TrOn...:)

Simpatično, ni kaj. Sej to tud jez razumem, saj ne da ne.
Vse kar si želim, je le to, da se gospodje ne sprenevedajo in se nimajo za pravične in demokratične.
Sej nenazadnje, bi bil svet pust brez takšnih samozvanih pravičnikov. že v svetm pismu piše
"varuj se "pravičnikov"

barakuda

p.s.
pa ne me zdaj, kje to piše, ker vam bom sicer dostavo naslov biblije.net, pa si sami poiščite ;)

perci ::

Ne le da se me cenzurira (vrjamem, da nisem edini), pač pa se mi mimo moje volje in želje briše geslo in poskuša onemogočit pristop in to takoj po objavi prispevka s karterim kritiziram (sicer res na malce ciničen in satiričen način) moderatorja in nekega navideznega policaja.


Geslo smo ti brisali? Prosim?

Barakuda1 ::

perci...>:D

...stvar sploh ni smešna, zato se nehaj delat ********(da ne bom spet cenzuriran:P :P )

jjohny ::

A zdaj se že gesla brišejo???8-O

To je pa že višek demokracije in pravičnosti takozvanih e-pravičnikov!!!

Barakuda1 ::

Tajna policijo
Imam delo za vas.
Nek, men neznan moderator, je izbrisal kar celoten moj prispevek.
Ker sem avtor prispevka jaz in ne nek samozvani moderator, to seveda pomeni, da imam po zakonu tudi kot avtor zaščitene avtorske pravice.
Da bom kratek in jasen. Kot moderator imate moj email naslov in zahtevam, da se moje avtorsko delo takoj vrne in sicer v nespremenjenm tekstu.
Razen seveda, če si ne domišljate, da ste povsem mimo in nad zakonom in smete s tujimi avtorskimi teksti početi kar vam je volja.
barakuda

perci ::

jjohny:

Nobenih gesel se ne briše. To so samo halucinacije Barakude. Saj še vedno oddaja poste, ne?

Barakuda1: Očitno ne poznaš definicije avtorskega dela, prav tako pa ST ni dolžan hraniti tvojih postov Ampak ker si si tako zaželel, ti bom tvoj "izdelek" vseeno poslal po privatnih sporočilih.

jjohny ::

Se mi zdi, da so tudi Tronu zbrisali eno sporočilo? Pred petimi minutami je še bilo.
Tron, kar pogumno naprej s tvojimi aktivnostmi.

DSmidgy ::

barakuda: tako je tukaj na bordu. Eni lahko govorijo vse, žalijo vsakogar, drugi pa tega ne smejo.

Fajn bi bilo da bi namesto vsakega izbrisanega sporočila pisalo: kdo ga je napisal in zakaj ej bilo izbrisano. Tole brisanje brez puščanja sledi me malo bega. Potem, ko ne veš kaj je bilo naknadno zbrisano, te zelo begajo odgovori na tisti zbrisan post in ne veš več z akaj se gre.

perci: prej je bil barakuda, sedaj je barakuda1

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

perci ::

Jah, Tron pač na ST-ju špila upornika. Zato navkljub našim prošnjam pasta linke do materialov, katerih distribucije na ST-ju ne dovoljujemo. Hvala Tron, da nam delaš delo.

Barakuda1 ::

Cenzuriranje tekstov ali bolje rečeno nezakonit in protipraven poseg v avtorsko delo.

Dragi moderatorji. Morda menite v svoji "pravičniški" in sploh ka jaz vem kakšni logiki, da je to kar počnete prav. Pa vas moram žal razočarati.
Vsak prispevek je avtorsko delo in kot tak uživa zakonsko zaščiti prev vsemi in zoper vsakogar.
Predolg bi bil moj prispevek, da na tem mestu podrobneje obrazlagam kaj je to avtorsko delo in kaj so to avtorska upravičenja.
To kar je pomembno za ta prispevek je to, da ima vsak avtor pravico terjati takoimenovano zaščito moralnega avtorskega opravičenja. To pomeni, da ne sme nihče (A STE DOBRO PREBRALI) NIHČE brez vednosti in soglasja avtorja spreminjati njegovega avtorskega dela. Vas očitno to ne moti, saj, kot se vam zdi, ste očittno nad zakonom. Pa niste gospodje, verjemite.
Brez tožnika (sicer res kot pravi star pregovor) ni sodnika, toda prej ali slej bo nekaterim prekipela ta vaša ohola samovšečnost in boste doživeli tudi to. Ne verjamem, da se vam bo takrat stvar zdela tako "smešna" .
Če vam moji prispevki torej niso povšeči, ker se pač ne strinjam z vašimi (in vaših prijateljev in somišljenikov) mnenji, je to sicer vaša stvar, in mi preprosto prispevka takšne vrste ne objavite (kot ste to že storili s prispevkom s katerim sem vas kritizira), v bodoče, pa niti pod razno več ne dovoljujem samovoljnih spreminjan mojega teksta.

pa lep pozdrav.

barakuda

p.s.

Ker to pač ni edini forum, bom ta tekst skupaj s spremnim pojasnilom na katerem forumu sem to doživel objavil tudi na vseh drugih forumih na katerih sodelujem. Naj uporabniki vedo s kom imajo opravka. Saj je potrebno odpreti kot pravi Luka Veliki vse arhive, mar ne :P
Pa še enkrat lep pozdrav

perci ::

Barakuda1: Predlagam temeljito branje ZASP in nadaljevanje tega pogovora v pritožbah.

Barakuda1 ::

perci....:D :D :D :D :D

A ti misliš da sm neumen al kaj. Kot prvo, sem se prej javljal z nickom barakuda, sedaj pa barakuda1, torej...ne se delat *******

Kot drugo, če misliš, da ne vem kaj je to avtorsko delo, se pa tudi še kao prekleto motiš.
Nikar si preveč ne želi, da bom tebi in tvojim gospodarjem dokazal kdo od nas bolje ve kaj je to avtorski izdelek, avtorski prispevek in zaščita avtorskih upravičenj.
Lahko se vam zgodi, da bom vse prizadete natančno podučil o tem kako in na kakšen način jim kršite njihove avtorske pravice. Pa ne na tem forumu, da ne bo pomot. Dvomim, da si to ravno želite.

Barakuda

p.s.
Škoda, lahko bio bil dober forem na tejle strani. Žal pa vidim, da klika z izoblikovanimi ozkimi interesi ne želi kogar koli, ki bi motil njihov mir in samopašnost. Zato se pomirte. To je moj zadnji prispevek.

perci ::

Nikar si preveč ne želi, da bom tebi in tvojim gospodarjem dokazal kdo od nas bolje ve kaj je to avtorski izdelek, avtorski prispevek in zaščita avtorskih upravičenj.
Lahko se vam zgodi, da bom vse prizadete natančno podučil o tem kako in na kakšen način jim kršite njihove avtorske pravice. Pa ne na tem forumu, da ne bo pomot. Dvomim, da si to ravno želite.


Motiš se. Zelo si želim poučitve. Da vidim, kje delam napake. Resno.

BTW: Poglej zasebna sporočila - imaš nekaj v predalu

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Puritannic(society) ::

perci ::

Zadeva je taka. Če bo še kej teh linkov padal, bom prisiljen temo zakleniti. Zato vas prosim, da ostane debata o samih pdfjih, ne pa o tem kje jih dobiti. Za kaj več imate ZASEBNA SPOROČILA. UPORABITE JIH.

jjohny ::

Perci,
zadeva je brezpredmetna, če se samo pogovarjamo o .pdf, ne moremo pa si jih ogledat.

Kaboom ::

ufff, par dni ne berem slo-techa. pa me že foter o neki situaciji na netu poduči (za tiste ki ne vejo kaj mislim: udba.net)

no, kak dolgo bo trajalo preden bo stvar online na www.gov.si - namreč moj oče bi rad videl (torej legalno) kaj se je pisalo o njem. saj veste našo malo e-državico, ki rine z vsemi rokovanji navadnega človeka z državo - na net.

saj veste, pošlješ e-mail na gov.si kdo si, oni pa ti po pošti priporočeno pošljejo kodo in preko neta lahko preveriš te zapise ki ne obstajajo ampak verjetno jih v tem trenutku preučuje država. mi jih pa ne smemo.
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

DSmidgy ::

Tron al kaj si že: upam tud iz anonymous strežnikov to na forum pišeš .. da naujo mogl po IPju vedt da si ti - pa boš brez akaunta:)

Barakuda1 ::

Zgolj in samo nekateri izvlečki iz


Z A K O N
O AVTORSKI IN SORODNIH PRAVICAH

Prvo poglavje
SPLOŠNE DOLOČBE

Predmet zakona
1. člen

Ta zakon ureja:
1. pravico avtorjev na njihovih delih s področja književnosti, znanosti in umetnosti (avtorska pravica);

2. člen

Izraza "javen" ali "javnost" po tem zakonu pomenita, da gre za večje število oseb, ki so izven običajnega kroga družine ali kroga osebnih znancev.

Objava in izdaja
3. člen

(1) Objava po tem zakonu pomeni, da je avtorsko delo ali predmet sorodne pravice z dovoljenjem upravičenca postalo dostopno javnosti.

Drugo poglavje
AVTORSKO MATERIALNO PRAVO
1. Oddelek
AVTORSKO DELO


Varovana dela

5. člen

(1) Avtorska dela so individualne intelektualne stvaritve s področja književnosti, znanosti in umetnosti, ki so na kakršenkoli način izražene, če ni s tem zakonom drugače določeno.

(2) Za avtorska dela veljajo zlasti:

2. pisana dela, kot npr. leposlovna dela, članki, priročniki, študije ter računalniški programi;

Nevarovane stvaritve
9. člen

(1) Avtorskopravno niso varovane:
1. ideje, načela, odkritja;
2. uradna besedila z zakonodajnega, upravnega in sodnega področja;
3. ljudske književne in umetniške stvaritve.

Domneva avtorstva
11. člen

(1) Za avtorja velja tisti, katerega ime, psevdonim ali znak je na običajen način naveden na delu ali pri objavi dela, dokler se ne dokaže nasprotno.

(2) Če avtor ni znan po prejšnjem odstavku, se šteje, da je upravičen do uveljavljanja avtorskih pravic tisti, ki delo izda.Če tudi ta ni naveden, je upravičen tisti, ki je delo objavil.

(3) Prejšnji odstavek neha veljati, ko se ugotovi avtor. Upravičenec iz prejšnjega odstavka mora koristi iz avtorskih pravic prenesti na avtorja, če ni s pogodbo drugače določeno.

3. oddelek
AVTORSKA PRAVICA
1. pododdelek
SPLOŠNO

Izvor pravice
14. člen

Avtorska pravica pripada avtorju na podlagi same stvaritve dela.


2. pododdelek
MORALNE AVTORSKE PRAVICE

Vsebina
16. člen

Moralne avtorske pravice varujejo avtorja glede njegovih duhovnih in osebnih vezi do dela.

Pravica prve objave
17. člen

Avtor ima izključno pravico odločiti, ali, kdaj in kako bo njegovo delo prvič objavljeno.
Pravica priznanja avtorstva
18. člen

(1) Avtor ima izključno pravico do priznanja avtorstva na svojem delu.

(2) Avtor lahko določi, ali naj se pri objavi dela navede njegovo avtorstvo in s kakšno oznako.
Pravica spoštovanja dela
19. člen

Avtor ima izključno pravico, da se upre skazitvi in vsakemu drugemu posegu v svoje delo ali vsaki uporabi svojega dela, če bi ti posegi ali ta uporaba lahko okrnili njegovo osebnost.




Poskušal sem izvleči le tiste člene, ki so aktualni za to temo
p.s.
Saj dodaten komentar ni potreben....ali morda je:P :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Barakuda1 ()

perci ::

perci.... , a še zdaj misliš, da pojma nimam o avtorski pravici...


Ja :D . Vedno bolj to opažam. To, da si skopiral par strani ZASP-a res dokazuje tvojo usposobljenost.

Ampak dovolj o tem. Če bi o tem rad še debatiral, imaš pritožbe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Marjan ::

Mislm, res se smešite admini na temle forumu.

To, da prepovedujete linkanje na pdf-je je podn!

Sram vas bilo - pa taki "internet zanesenjaki".

FREE INTERNET !!!

za to bi se moral zavzemat.

Mislm, sej vem zakaj se gre - Sergio je hotu s prepovedjo povedat - poglejte mi smo pa profi stran, in je reku vsem adminom naj brisejo določene poste.

Hello Perci in podobni - Sergio se je mal zmotu. Če je kej dec bo to tud priznal...


----
No je pa še ena možnost - da niste pravi računalničarji po duši...

perci ::

Marjan:

Predvsem z brisanjem tehle linkov delamo uslugo vsem, ki hostajo pdfje in se ne zavedajo možnih posledic svojih dejanj. Vsak od njih z distribuiranjem podatkov dela kaznivo dejanje. Si morda pomislil na ta aspekt?

Sergio je pač napisal v to temo, kar bi, v primeru da on ne bi, napisal kdo drug. Ne gre tule za neko solo Sergiovo urgiranje in kvazi "profesionalnost". Delamo tako kot mislimo, da je prav.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()
««
7 / 13
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Abotno nasedanje Leljaku (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Problemi človeštva
18629235 (24471) Mavrik
»

Kdo naj bi bili strici iz ozadja? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
5510873 (8754) Mipe

UDBA (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
20327495 (25392) kuglvinkl
»

Novodobna UDBA (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8123147 (21410) Double_J
»

www.udba.net (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
7419681 (19681) NoUse4AName

Več podobnih tem