» »

Koliko časa imaš za odselitev

Koliko časa imaš za odselitev

goldenratio ::

Samo kratek odgovor bi rad

Koliko časa imaš po zakonu, da se odseliš, če te starši mečejo iz hiše? Meni so dal 5 dni ampak to je premalo zame a imajo to pravico?

Rad bi vsaj 1-2 meseca, da si uredim zadeve. Sem pa 20 let star. Razlog so družinske zadeve, neuravnovešena mati (duševno bolana) oče pa ji stoji ob strani.

Da me ne boste narobe razumeli, jaz se strinjam z odselitvijo (ne zdržim več) ampak 5 dni? Za nekoga brez avta, službe... Je malo premalo
  • polepsal: Mavrik ()

111111111111 ::

A nočeš sobe pospravljat? :)

Mislim, da te kot starši, ne morejo sploh odselit če sam ne želiš. Celo s policijo ne, ker si tam stalno prijavljen.

mat xxl ::

Težko reči, kar koli, rešiš pa samo vse s pogovorom, menim, da ni nekega roka v takem primeru.

Sam sem sicer imel možnost kam in sem se selil ob 22 h zvečer , še prej sem moral na urgenco, ker smo imeli družinski pretep , pa tisti dan ob 20 h, še nisem vedel, da se bom selil :(

Ja kasneje smo bili spet prijatelji, so me vabili nazaj, pa potem spoznaš, da je lahko bolje za vse če ste narazen !

Na tvojem mestu bi staršema jasno povedal da greš, vendar v nekem razumnem roku in, da bodo še jokali za teboj.....

Aston_11 ::

111111111111 je izjavil:

Mislim, da te kot starši, ne morejo sploh odselit če sam ne želiš. Celo s policijo ne, ker si tam stalno prijavljen.
Neumnosti.

Lahko me ker ne študiram in imam srednjo šolo, če pa bi študiral pa bi me morali vzdrževati, do 26 oz konca študija.

Rad bi samo vedel rok, če je kaj zakonsko določeno, saj komaj čakam, da se odselim ampak 5 dni uff...
drugače pa sploh ni to to kar si predstavljate (kreganje, dretje, žaljenje...) bilo je mirno in jasno. jaz pa sem bil tudi miren, samo, da mi reče, da po 5 dneh pokliče policijo da me iz hiše izvlečejo pa je malo mimo

P.s... tudi dedovanju sem se odpovedal, ker po tem nočem več imeti stikov z njimi.

Zgodovina sprememb…

St235 ::

Bistveno je kakšen imaš status. Če nisi več vzdrževan družinski član, potem te imajo vso pravico izselit.

Nikakor pa ne v 5 dneh. Pri tem se je smiselno opret na določila stanovanjskega zakonika, ki določajo, da je minimalen rok, ki ga za izselitev lahko določi sodišče 60 dni.

Aston_11 ::

Policija te ne bo ven metala, ker nimajo pooblastil za to. Oni te ne smejo ven metati, ker tega se ne sme. Morali bi te tožiti na izselitev, kar pomeni, da imaš dovolj časa za izselitev, ker bo leto mimo, predenj bi bil prvi narok.

hvala za pametne odgovore, sem še dost mlad in se ne spoznam toliko na te stvari.

Upam, da se usedemo povem svoje pravice in napišem pogodbo v tem smislu;, "da jaz *** , ki živim **** se zavezujem, da se odselim v roku 60 dni od tega datuma **"

da se pomirita in imata papir ter me 2 meseca pustita pri miru, da si zrihtam vse potrebno za življenje na svoje (službo, stanovanje, papirje ..itd)

Ja, papir lahko vsekakor podpišete, če se bodo starši zato boljše počutili. Dejansko pa neke veljave nima.

Če se ti ne boš hotel izseliti, policija ne bo naredila popolnoma nič ampak bo tvoje starše napotila na civilno pravdo.
Tam bodo oni morali tebe tožit in zahtevat od sodišča, da izda odločbo o izselitvi. In v tej odločbi bo zate zavezujoč rok med 60 in 90 dni.
Šele po tem roku lahko sledi prisilna deložacija.

Glede dedovanja pa IMO malo zadihaj. Kot prvo si še mlad in v naslednjih 40 letih ne veš kaj se bo spremenilo. Drugič to, da se ti s starši ne razumeš ne pomeni, da nimaš določenih lastniških pravic. In seveda ne pozabi, da če se odpoveš dedovanju je to dokončno in se je kasneje težko premislit.

mat xxl ::

Tako nekako, to, da si se odpovedal dedovanju, pa, kot vem lahko kasneje prekličeš, če le ni šlo za notarski sporazum med morebitnimi kasnejšimi potencialnimi dediči, ker če si ti potencialno edini dedič je pa sploh neumno, da bi država potem dobila......

Je pa še nekaj, nobena juha se ne poje tako vroča , kot se skuha .........

Vprašaj pa starše vsekakor še, ali so ti pripravljeni kaj finančno pomagati pri novem startu, kar se meni nekako razumeva kot samo po sebi umevno, kot poznam nekaj takih primerov bi bil znesek primeren neki letni najemnini, ki jo boš ti v bodoče plačeval, če starši niso premožni, sicer pa kaj več po dogovoru.

Smrekar1 ::

mat xxl je izjavil:

Tako nekako, to, da si se odpovedal dedovanju, pa, kot vem lahko kasneje prekličeš, če le ni šlo za notarski sporazum med morebitnimi kasnejšimi potencialnimi dediči, ker če si ti potencialno edini dedič je pa sploh neumno, da bi država potem dobila......

138. člen: Nepreklicnost izjave 138. člen: Nepreklicnost izjave(1) Izjava o odpovedi dediščini ali o sprejemu dediščine se ne more preklicati. (2) Dedič, ki je dal izjavo, lahko zahteva razveljavitev izjave, če. je bila povzročena s silo, grožnjo ali zvijačo, ali če je bila dana v zmoti.

Mislim pa, da se dediščini ne moreš odpovedati pred zapuščinsko razpravo, tako da so te izjave bolj ali manj nične. Jaz vsekakor ne bi pustil, da me opetnajstijo še pri dediščini, jim nisi dal že dovolj?

Invictus ::

Smrekar1 je izjavil:

Mislim pa, da se dediščini ne moreš odpovedati pred zapuščinsko razpravo, tako da so te izjave bolj ali manj nične. Jaz vsekakor ne bi pustil, da me opetnajstijo še pri dediščini, jim nisi dal že dovolj?

Seveda se lahko. Greš k notarju/odvetniku in podpišeš ustrezne papirje.

Lahko te pa tudi starši razdedinijo.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Smrekar1 ::

Invictus je izjavil:

Seveda se lahko. Greš k notarju/odvetniku in podpišeš ustrezne papirje.

Aha. In če hočeš to preklicati pred dedovanjem, se ne da, razen če je bilo pod prisilo ipd?
Slednje menim, da bi v tem primeru sicer lahko šlo čez.

Lahko te pa tudi starši razdedinijo.

Do nujnega deleža, se mi zdi? Torej polovico tega, kar bi ti pripadalo, če bi šlo med vse dediče enako?

WarpedGone ::

Koliko časa imaš po zakonu, da se odseliš, če te starši mečejo iz hiše? Meni so dal 5 dni ampak to je premalo zame a imajo to pravico?
Rad bi vsaj 1-2 meseca, da si uredim zadeve. Sem pa 20 let star. Razlog so družinske zadeve, neuravnovešena mati (duševno bolana) oče pa ji stoji ob strani.

Zakon ti daje daljše roke ampak to ne pomeni, da jih bodo starši tiho upoštevali. Policija jih bo, onadva te pa še vedno lahko kadarkoli zakleneta ven, se zdirata nate, delata 'sranje, itd.
Ti lahko kličeš policijo oni bojo nardil zapisnik in probal "uredit" in "se pogovorit" ampak na koncu v stanovanje vdret (da bi lahko ti pršu notr) ne smejo.
Ergo, pravno gledano so stvari zate precej ugodnejše kot pa ti jih "dodeljujejo" starši. A nekaj je zakon, čiston ekaj drugega pa dnevno/nočna praksa.
Živet v istem stanovanju/hiši z osebo, ki te ne mara tam videt je pekel.

Ergo, poskušaj stvari uredi maximalno hitro kot si sposoben s čimmanj zanašanja na starše. Mogoče maš kake prijatle itd, ki bi te morda 'vzeli' pod streho za par dni - ampak bodi resen in ne nateguj dogovorjenih rokov.
Pri 20ih začet na svojem brez neke akumulacije je težka kar pomeni prebijanje iz dneva v dan itd. Ampak po nekaj časa takšnega življenja boš povsem drug človek - v pozitivnem smilsu.

Čez nekaj več časa boš lahko na to reč gledal kot na najbolši dogodek v svojem življenju. Pogumno!
Zbogom in hvala za vse ribe

Invictus ::

Smrekar1 je izjavil:

Aha. In če hočeš to preklicati pred dedovanjem, se ne da, razen če je bilo pod prisilo ipd?
Slednje menim, da bi v tem primeru sicer lahko šlo čez.

Če si pameten, na prisilo ne pristaneš.

Smrekar1 je izjavil:

Do nujnega deleža, se mi zdi? Torej polovico tega, kar bi ti pripadalo, če bi šlo med vse dediče enako?

http://www.slonep.net/vodic/pravni-nasv...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

WarpedGone je izjavil:

Zakon ti daje daljše roke ampak to ne pomeni, da jih bodo starši tiho upoštevali. Policija jih bo, onadva te pa še vedno lahko kadarkoli zakleneta ven, se zdirata nate, delata 'sranje, itd.
Ti lahko kličeš policijo oni bojo nardil zapisnik in probal "uredit" in "se pogovorit" ampak na koncu v stanovanje vdret (da bi lahko ti pršu notr) ne smejo.
Ergo, pravno gledano so stvari zate precej ugodnejše kot pa ti jih "dodeljujejo" starši. A nekaj je zakon, čiston ekaj drugega pa dnevno/nočna praksa.

V bistvu ni tako enostavno. Ti imaš namreč pravico do bivanja in ti je starši ne smejo omejevat nič bolj kot ti njim. Tako ,da tole menjavanje ključavnic gre v obe smeri in ja, motenja posesti se na sodiščih zelo hitro ureja.

WarpedGone ::

Ravno na to opozarjam - da zadeva ni enostavno rešljiva preko sodišča.
Tudi če in ko opravi svoj voodoo obred, policaji pa mu omogočijo vhod v stanovanje, bodo potem odšli on bo pa ostal sam v bajti s starši. Kjer bo sedaj vsa atmosfera še dodatno zagrenjena s sodnimi postopki, policijo itd za katero bo v očeh staršev itak kriv on, ker je XYZ. In staršu mu lahko najedajo točno tolk kot jim paše...
Lahko se jim razloži, da tvegajo kakšno globo itd. ampak to še ne pomeni, da najedanja in groženj itd. ne bo.

Vsaj približno garantiran mir pred njimi bo mel, ko se od njih končno umakne. Vmes pa drugega kot stiskat zobe in ne zlivat bencina na ogenj, praktično ne more.
Zbogom in hvala za vse ribe

2f4u ::

Uff težka tema.

KRATEK ODGOVOR - žal ni MOŽEN!

Torej, VEM, da pisano je vsekakor bolje kot samo besede. Pojdi na center za socialo, pripravi svoj "spis" in ga preberi starsema in potem ga tudi daj. Pozor, brez žaljivk, pridevnikov...
Zakoni niso vedno posteni! Druzina naj bi bila "visoka varnost". Sodišča verjetno ne bo - razen prepoved priblizevanja. Zvedi/povprašaj kaj so "pravila" ki jih ne spoštuješ in hkrati predstavi svoja! Piši. Ponovi stavke v smeri...
...če sem vaju prav razumel, želita da....

Upam, da nimaš kartoteke; kjekoli; policija/droge/alkohol/nasilje/šola/.... to so vse uradni dokumenti!
Vso srečo ti želim. ZS lahko nadaljujeva...

link_up ::

traparija ... odselis se in pika ... hotel poravnas na koncu.
In and Out

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dedovanje - pomoč (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8111709 (8212) Mato989
»

Dedovanje nujnega deleža (strani: 1 2 )

7622962 (20213) Ziga Dolhar
»

Kdo plača pogreb? (strani: 1 2 3 )

13940704 (35457) Mehmed
»

Dediščina in izkoriščevalski dedek (strani: 1 2 3 4 )

17736505 (31619) erkgheoruugh
»

Odpoved dedovanju (strani: 1 2 )

9332876 (31036) Okapi

Več podobnih tem