Forum » Na cesti » Golf 4 1.9 sdi
Golf 4 1.9 sdi
uporabniik ::
Zanima me s strani tistih, ki mate golfa 4 sdi 1.9 mašino.
Kakšna je hitrost avtomobila v 5. prestavi pri 2000 obratih?
se daj kaj spremeniti, ker hitrost 120km/h mam pri 3000 obratih, to pa če primerjam vožnjo po avtocesti ni fajn, ker poraba kar precej poskoči.
Lp
se daj kaj spremeniti, ker hitrost 120km/h mam pri 3000 obratih, to pa če primerjam vožnjo po avtocesti ni fajn, ker poraba kar precej poskoči.
Lp
black ice ::
Brezveze spreminjati prestavno razmerje, ker je motor preslab in nič ne profitiraš. Kupi drug avto.
ja saj vem..sam mislim, da bi vseeno moral z manjđimi obrati iti tolko.
Ker prej so se z njim vedno vozili v 5. prestavi tudi samo 40-50 km/h, tak da avto nekak ni nikoli bil pod velikimi obrati, sedaj pa bi ga trebalo ven zvozit :)
Ker prej so se z njim vedno vozili v 5. prestavi tudi samo 40-50 km/h, tak da avto nekak ni nikoli bil pod velikimi obrati, sedaj pa bi ga trebalo ven zvozit :)
Čakaj malo. Najprej imaš problem s preveč obrati in temu primerno porabo, nato prideš s kontra trditvijo, da ni bil nikoli primerno vožen. Kaj hočeš?
hojnikb ::
lej, dejstvo je, da ima avto premal moči, da bi ga lahko fural pr 2300-2500rpm 120KM/h. Simple as that
#brezpodpisa
aha tak da je v bistvo to pri vseh enako...
to sem hotel zvedeti
hvala
black ice, ja ni bil primerno vožen, vendar ga že lep čas vozim jaz in me je samo zanimalo, če bo prišlo še do kakšne spremembe ali je to to in kako je pri ostalih.
to sem hotel zvedeti
hvala
black ice, ja ni bil primerno vožen, vendar ga že lep čas vozim jaz in me je samo zanimalo, če bo prišlo še do kakšne spremembe ali je to to in kako je pri ostalih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uporabniik ()
GrimReaper ::
lej, dejstvo je, da ima avto premal moči, da bi ga lahko fural pr 2300-2500rpm 120KM/h. Simple as that
Ne vem, pomoje, če bi mu dal 6. prestavo, da bi bila poraba vseeno manjša. Sej 6. ni mišljena za pospeševanje, tistih 120-130km/h bi pa že moral vzdrževat po ravnem.
En podatek je že to da večina avtomobilov s 5 prestavami doseže končno v 5. in ne v 4., tako da rezervo za še eno prestavo vsekakor imajo.
Vlečt pa kakšen 1.2 60KM ali 1.9 SDI 68KM pri 2500rpm pri 120km/h res ne more, tako da v klanec gor bi blo treba prestavljat v 5./4.
Ampak to brezveze debatirat, ker pač slabe mašine že po defaultu nimajo 6. prestave. Tudi 1.8 bencinarji imajo samo 5 prestav (posplošujem, lahko da je kakšna izjema), šele pri 1.4T se začne 6 prestav.
Oz. zahteva je verjetno vsaj 200Nm navora.
7600X | Noctua NH-D15 | ASUS STRIX X670E-F | G.Skill 6000 CL30
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
Palit GameRock 4080 | Be Quiet 802 | ASUS Strix 1000W
uporabniik je izjavil:
Avto ima 68KM in 133Nm navora. Letel bo samo, če ga potisneš z vrha ljubljanskega nebotičnika.
lonewolf_ ::
Naš 1.9tdi golf 5, bi tudi pasala 6. pri 130km/h :)
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S
uporabniik je izjavil:
Avto ima 68KM in 133Nm navora. Letel bo samo, če ga potisneš z vrha ljubljanskega nebotičnika.
saj se ne gre zato da bi moral leteti, gre se za porabo, ko greš vsakdan na avtocesto
Zato ima zadnji dve prestavi toliko daljši. Isto imam 1.9 TDI s petimi prestavimi in nimam porabe zato nič višje. Bolj kot število prestav je pomembno kdo sedi za volanom.
uporabniik je izjavil:
uporabniik je izjavil:
saj se ne gre zato da bi moral leteti, gre se za porabo, ko greš vsakdan na avtocesto
SDI, avtocesta in večja hitrost skupaj z majhno porabo se pač ne izide. Zato sem ti že na začetku svetoval, da kupi drug avto. Če je smotrno boš verjetno vedel sam preceniti.
M-XXXX ::
Točno za to gre... ker je masina presvoh bi se prevec matrala, neoptimalno delovanje pomeni slabsi izkoristek, slabsi izkoristek pomrni visja poraba. Simple as that. Do seveda izjeme kjer je preformance bolj vazen kot poraba.
lonewolf_ ::
Zato ima zadnji dve prestavi toliko daljši. Isto imam 1.9 TDI s petimi prestavimi in nimam porabe zato nič višje. Bolj kot število prestav je pomembno kdo sedi za volanom.
Točno to! Med nama s fotrom bi blo kakšnik 150-200km razlike :) ima težjo nogo hehe
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
uporabniik je izjavil:
uporabniik je izjavil:
SDI, avtocesta in večja hitrost skupaj z majhno porabo se pač ne izide. Zato sem ti že na začetku svetoval, da kupi drug avto. Če je smotrno boš verjetno vedel sam preceniti.
Bi kupil drugega, če tega nebi dobil od staršev(prej sta ga vozila onadva), ni pa smiselno zdaj tega prodat pa kupit tdi, lahko kupim slabši avto pa se samo naserjem(kupim avto a bojo pol problemi z mašino). Za ta avto vem kdo ga je vozil pa kaj je bilo z njim. Do zdaj hvalabogu še ni bilo potrebe po nobenem popravilu. Edina slabost pri tem avtu je da ni tdi :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uporabniik ()
Aston_11 ::
uporabniik je izjavil:
Ker prej so se z njim vedno vozili v 5. prestavi tudi samo 40-50 km/h,Avto so uničevali.
uporabniik je izjavil:
tak da avto nekak ni nikoli bil pod velikimi obrati, sedaj pa bi ga trebalo ven zvozit :)
Avto boš do konca uničil.
Bolj kot število prestav je pomembno kdo sedi za volanom.
.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
bambam20 ::
uporabniik je izjavil:
Zanima me s strani tistih, ki mate golfa 4 sdi 1.9 mašino.
Lp
Ta motor sploh ni bil namenjan za na AC :). Zato pa lahko imaš s takšnim avtom porabo 4 litre, k ne gre. Če ga pa preganjaš v obrate ti bo pa pil. Tak je to. Imaš pa moje sočutje, da si dobil avto, k ma do 100 km/h pospešek čez 17 sekund.
Alamar ::
Legenda od motorja. Foter je v 15 letih naredil 700k km in še kar laufa brez kakršnegakoli problema, čeprav je že ves rjav.
Sami ::
Ta motor sploh ni bil namenjan za na AC :). Zato pa lahko imaš s takšnim avtom porabo 4 litre, k ne gre. Če ga pa preganjaš v obrate ti bo pa pil. Tak je to. Imaš pa moje sočutje, da si dobil avto, k ma do 100 km/h pospešek čez 17 sekund.
Uff..ima pa mislim, da celo malo več kot 17s do 100km/h. Kolega ima Golfa 3 1.9SDI in ga Yugo 45 do 100km/h napoka za dve dolžini avta, preverjeno=) Pa mislim, da ima Yugo 45 do 100km/h okoli 18,5s=)
Ima pa z Golfom 3 SDI kar solidno porabo, pri 100km/h mu kuri povprečno okoli 5l/100km.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W
Uff..ima pa mislim, da celo malo več kot 17s do 100km/h. Kolega ima Golfa 3 1.9SDI in ga Yugo 45 do 100km/h napoka za dve dolžini avta, preverjeno=) Pa mislim, da ima Yugo 45 do 100km/h okoli 18,5s=)
Golf SDI ima 17.2s od 0 do 100 km/h.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: black ice ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Poraba avtomobila (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Na cesti | 59764 (10441) | hojnikb |
» | Prvi avto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 28770 (24572) | krneki0001 |
» | Katerega dizla do 3500€ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23839 (20822) | rajc123 |
» | katero vozilo (strani: 1 2 3 )Oddelek: Na cesti | 23516 (21425) | denabiker |
» | mercedes cdi in kurilno olje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 56103 (48728) | T0RN4D0 |