» »

Zaradi vdora odstopil izvršni direktor Targeta

Zaradi vdora odstopil izvršni direktor Targeta

Forbes - Zaradi hekerskega vdora v računalniški sistem tretje največje ameriške trgovske verige Target, v katerem so napadalci uspeli pridobiti več kot 40 milijonov številk kreditnih kartic in 70 milijonov osebnih podatkov strank in povzročili več milijonov dolarjev škode, je danes odstopil Targetov izvršni direktor Gregg Steinhafel.

Iz podjetja so sporočili, da so po dolgih pogovorih ugotovili, da je čas za zamenjavo za krmilom podjetja. Steinhafel zato odstopa z vseh svojih funkcij, tj. mesta izvršnega direktorja, predsednika podjetja in predsednika upravnega odbora. Vodenje podjetja bo začasno prevzel dosedanji finančni direktor John Mulligan, upravni odbor pa bo vodila Roxanne S. Austin, ki je njegova članica. Novega izvršnega direktorja jim bo pomagalo iskati podjetje Korn Ferry.

V izjavi za javnost so zapisali, da se Steinhafel počuti osebno odgovornega za vdor, a verjame, da bo Target na koncu izšel kot boljše in močnejše podjetje. Iz Targeta so sporočili, da je škoda zaradi vdora znašala 61 milijonov dolarjev, kamor je všteta tako nadgradnja sistema kakor tudi vsi stroški, ki so jih imele stranke in jih je Target v celoti pokril. Od tega je 44 milijonov dolarjev Target dobil povrnjenih od zavarovalnic.

Poleg odstopa direktorja je vdor povzročil še eno dobrodošlo spremembo. Medtem ko je v Evropi uporaba plačilnih kartic s čipi samoumevna, v ZDA to ni tako. Target je postal prvi med velikimi trgovci, ki se ne bo zanašala več le na magnetni trak, ampak tudi na čipe v kartici. Rok za prehod je sicer oktober 2015, vsaj Target pa je pohitel.

Steinhafel je zatem, ko so vdor in škodo sanirali, odstopil, ker se je čutil osebno odgovornega, čeprav nosi le objektivno odgovornost. To je znak visoke kulture upravljanja podjetja. Steinhafel bo ostal v podjetju, ki mu je zvest že 35 let, na svetovalni funkciji. Ni še znano, kolikšna bo njegova odpravnina - lani je imel v pogodbi določenih dobrih devet milijonov dolarjev.

3 komentarji

LJ4L ::

Pohvale. Večina slovencev na tako potezo nebi niti pomislila.

"Medtem, ko je v Evropi uporaba plačilnih kartic s čipi samoumevna, v ZDA ni tako."
Vsaj ena stvar v kateri smo na področju tehnologije boljši od njih.
LP from LJ

stegy ::

Mogoče je 9 mio dober razlog za odstop in "upokojitev" - 35 let dela je že lepa doba ...

Sicer se pa strinjam - lepa poteza, pri nas tudi pravnomočno obsojeni ne odstopijo v našem državnem zboru ...

vorantz ::

Zakaj pa bi dobil odpravnino ce bo odstopu?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uberjev ustanovitelj prekinil vse vezi s podjetjem

Oddelek: Novice / Ostalo
205874 (3979) hamez66
»

Facebooku pet milijard dolarjev globe in 20 let nadzora

Oddelek: Novice / Tožbe
347678 (5731) Cruz
»

Zamolčan konflikt interesov v medicinskih znanostih

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
258574 (6711) antonija
»

Po prodaji Yahooja se Mayerjeva poslavlja

Oddelek: Novice / Ostale najave
205896 (4663) gruntfürmich
»

Vihar v Yahooju po razrešitvi Bartzove

Oddelek: Novice / Ostale najave
215636 (4352) SuperVeloce

Več podobnih tem