» »

Al Gore in James Bell zapuščata Apple

Al Gore in James Bell zapuščata Apple

Slo-Tech - Applov upravni odbor je ena izmed najstabilnejših skupin, kjer se le redko menjajo člani, običajno eden po eden ob upokojitvi pri 75 letih. To pot ga zapuščata kar dva vidna posameznika, kar je redek dogodek. Al Gore in James Bell sta dosegla starostno mejo, ko ne moreta več kandidirati za nov mandat. Al Gore se je odboru pridružil davnega leta 2003, ko iPhone sploh še ni obstajal, Bell pa leta 2015, potem ko je nekaj časa vodil Boeing in bil precej časa tudi njegov finančni direktor.

V upravni odbor bo sedaj verjetno izvoljena Wanda Austin, ki je bila tudi izvršna direktorica Aerospace Corp. Na skupščini, ki bo 28. februarja, bodo o njej glasovali lastniki podjetja. Zanimivo je, da v odboru vseeno ostaja 76-letni Ronald Sugar, saj je "pridobil poglobljeno znanje o podjetju". Videli bomo, kaj se bo zgodilo s predsedujočim odboru Arthurju Levinsonu, ki bo 75 let dopolnil prihodnje leto. Applov upravni odbor sicer sestavljajo še Tim Cook (izvršni direktor), Alex Gorsky (nekdanji direktor Johnson & Johnson), Andrea Jung (izvršna direktorica Grameen America), Monica Lozano (nekdanja direktorica College Futures Foundation) in Susan Wagner (direktorica BlackRocka).

Hkrati je Apple razkril še podatke o plačah vodilnih. Tim Cook je imeli lani predvideno plačo 49 milijonov dolarjev, kar je pol manj kot leta 2022, na koncu pa je z bonusi prejel 63,2 milijona dolarjev. Od tega je 47 milijonov dolarjev predstavljalo nagrajevanje z delnicami podjetja, kar je več od načrtovanega, saj je podjetje preseglo plan. Letos je njegova predvidena plača v delnicah 50 milijonov dolarjev. Drugi visoki uslužbenci, torej finančni direktor, vodja prodaje, glavni pravnik in operativni direktor so prejeli približno 27 milijonov dolarjev.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Po prodaji Yahooja se Mayerjeva poslavlja

Oddelek: Novice / Ostale najave
205918 (4685) gruntfürmich
»

Hewlett-Packard se bo približno razpolovil

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
1113976 (12922) bbbbbb2015
»

HP-jevemu šefu so dnevi šteti

Oddelek: Novice / Ostale najave
63550 (3049) Tilen
»

Vihar v Yahooju po razrešitvi Bartzove

Oddelek: Novice / Ostale najave
215639 (4355) SuperVeloce
»

Carol Bartz razrešena s položaja izvršne direktorice Yahooja

Oddelek: Novice / Ostale najave
124488 (3710) antonija

Več podobnih tem