Forum » Na cesti » "Znaki" za motoriste..
"Znaki" za motoriste..
sonymony ::
pozdrav,
vprašal bi če kdo ve kake znake oz. znamenja za motoriste v sloveniji.. recimo kot za avto- dolge luči kot opozorilo da naj drugi voznik vklopi luči ali kaj takega.
Lp:)
vprašal bi če kdo ve kake znake oz. znamenja za motoriste v sloveniji.. recimo kot za avto- dolge luči kot opozorilo da naj drugi voznik vklopi luči ali kaj takega.
Lp:)
RejZoR ::
Jezst vedno za vse poblendam 2x nahitro. Če men kdo to naredi vedno:
- prvo preverim če sem slučajno pozabil prižgat luči (zdej se mi itaq avtomatsko, tko da ne morem pozabit)
- preverim če sem slučajno pozabil dolge luči
- če zgoraj našteto štima smatram, da so policaji
Četrta opcija pa je možnost kakšne nesreče na cesti, čeprav za to folk redko opozarja.
- prvo preverim če sem slučajno pozabil prižgat luči (zdej se mi itaq avtomatsko, tko da ne morem pozabit)
- preverim če sem slučajno pozabil dolge luči
- če zgoraj našteto štima smatram, da so policaji
Četrta opcija pa je možnost kakšne nesreče na cesti, čeprav za to folk redko opozarja.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com
clothes ::
Sam na motoju uporabljam naslednje znake:
-OPOZORILO nasprotivozečemu z levo roko nakažeš, naj gre počasnje. Roka je iztegnjena v stran in počasi maha gor dol.
-POZDRAV nasprotivozečemu se rahlo dvigne leva roka ali zapestje.
-ZAHVALA Ko se ti nekdo kulturno umakne, da ga prehitiš ali ti odstopi prednost se mu zahvališ z gibom desne noge, ko si že pred njim. Nogo daš za trenutek dol s nožice. (kot bi brcnil vstran)
Te znake se lahko nadomesti s svetlobnimi signali, vendar so nekakšna tradicija še iz časov ko večina motojev ni imela možnosti vklopa štirih smernikov in jih večina motoristov še vedno uporablja
-OPOZORILO nasprotivozečemu z levo roko nakažeš, naj gre počasnje. Roka je iztegnjena v stran in počasi maha gor dol.
-POZDRAV nasprotivozečemu se rahlo dvigne leva roka ali zapestje.
-ZAHVALA Ko se ti nekdo kulturno umakne, da ga prehitiš ali ti odstopi prednost se mu zahvališ z gibom desne noge, ko si že pred njim. Nogo daš za trenutek dol s nožice. (kot bi brcnil vstran)
Te znake se lahko nadomesti s svetlobnimi signali, vendar so nekakšna tradicija še iz časov ko večina motojev ni imela možnosti vklopa štirih smernikov in jih večina motoristov še vedno uporablja
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Zamenjava Bi-xenon luči za LEDOddelek: Na cesti | 14707 (13845) | David83 |
» | Pa kaj je s temi meglenkami?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 72186 (56624) | Matako |
» | Vidljivost ponoči (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 30137 (28439) | Engineer_ |
» | Ali blendate nasproti vozečim? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 49842 (44688) | kalko |
» | Uporaba zadnje meglenke! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 7469 (6518) | MadMax |