» »

Uporaba zadnje meglenke!

Uporaba zadnje meglenke!

1
2
»

Mercier ::

Pa mamo rahlo anketo (ako ni narobe?):

1. spoštuje hitrostne omejitve
no f. way...ampak ne vozim hitro in hitrost prilagodim situaciji...sem probal po omejitvah in obupal po dveh tednih - bi kmal postal živčna razvalina :D

2. ustavlja pešcem, ki stojijo na prehodu za pešce
ustavljam

3. ne vozi čez luže, kot bi bil edini cilj zmočiti kar se da največjo površino pločnika in po njem hodečih pešcev
ne vozim čez luže...

4. vozijo trezni
trezen...ampak sam presojam kaj je treznost in itak jako malo pijem

5. budni
kaj pa vem...le enkrat sem bil med vožnjo zaspan - zoprna situacija

6. telefoniranja med vožnjo
eh, jaka fora, telefoniram, če je treba...sem pa zato nekomunikativen tip, če je opravičilo:D

Ziga Dolhar ::

1. Upoštevam omejitve. Primoz in Sergej sta (zdolgočaseni) priči.
2. Ustavljam.
3. Načeloma ne vozim čez luže.
4. Trezen? Bolje rečeno: neljubitelj alkohola.
5. Buden. Minimum 8 ur spanja na dan. (k en star ded'c, a? ;))
6. Po potrebi.
https://dolhar.si/

darh ::

1. odvisno od razmer na cesti in poznanja ceste predvsem... če ceste ne poznam vozim bolj ali manj pravilno
2. ustavljam... razen če za mano ni nobenga in pešec ravno pride do ceste ;) pol ne... :)
3. vozim čez luže.. ampak le, če ni pešcev :)
4. vedno... 1x po sili razmer ni blo tko... zadnjič... oblubim!
5. sem skoz zaspan... kaj pa zdej ? ;) nabijem muziko in se koncentriram na vožnjo
6. a da se to ne sme al kaj :\ ? če vidim modre angele po hitrem postopku skrijem telefon ;)
Excuses are useless! Results are priceless!

Pepe ::

-
Pa ne mi zdej o voznicah...

Statistična raziskava v Nemčiji je pokazala naslednje. Ženske v Nemčiji prevozijo 1/4 vseh prevoženih km, povzročjo pa 1/3 vseh prometnih nesreč.
Mislim, da podatki govorijo zase, je pa res da posploševati ne smemo. Ne namigujem, da vse ženske slabo vozijo, imam pa ponavadi srečo, da jih ravno jaz srečam8-O :D

Po mojem, je pa lahko preveč previden voznik tudi nevaren. Mislim na "nedeljske" voznike.
LP

1. No ja:\
2. Ponavadi
3. Ne vozim čez...
4. Da
5. Da
6. Ne
Kaj je?
Ti samo pridi, ti mater!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Pepe ()

Zzzzzzz ::

Sovrazm tiste, ki ne znajo upravljat z lučmi, da pol mene slepijo. Ampak so si sami krivi, če bodo tudi oni nekega dne fejst oslepljeni, ker jim dam dolge pa še meglenke povrh. >:D
Sovražm tiste, ki zaradi svoje "varnosti" vozijo par 10 km/h pod omejitvijo, še posebej na takem odseku, kjer jih ne morem prehitet. Primer: Cesta ravna, izven naselja, jst grem 100, ona (je moja teta :\) gre 60. Dobr, na tej cesti grm tud v ovink 100, ma demo reč, da sm na njej vsak dan vsaj 2x. Pa da ne bodo samo ženske vsega krive: Poznam tud enga moškega, ki vozi tko kot moja teta... ;o)

1. Hitrostne omejitve spoštujem tam kjer vem, da je velika nevarnost policijskega radarja. Drugje grem max. 23 km/h čez omejitev (tako da je kazen 15k, v 8 dnevih 7,5k :D)
2. Ustavljam, če se mi ne mudi
3. Ne vozi čez luže
4. Trezen... vedno
5. Budni... ponavadi ja, ker spim vsaj 8 ur na dan, razen če spim le par ur (npr. grem ob 2. zjutra spat in vstanem ob 6. in pol vozim), tistkrat se mi mal spi, ma z mal muzike ni problema
6. Telefoniram med vožnjo, s slušalko na kablu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Zzzzzzz ()

||_^_|| ::

Nadezhda: Kriteriji ki si jih navedla (sploh omejitev hitrosti in stop znak) nikakor niso pogoji za dobrega/slabega voznika. Edino kar ti dam prav je tisto o treznosti in budnosti. Nikoli se ne vsedem za volan če sm kej pil al pa če sm zaspan. Nikol se tok ne mudi, če pa že pa ruknem tistih par K za taksi.
Aja pa tisto o ustavljanju pešcem, če se le da to tut nrdim.

globoko grlo: jst mam avtomatika, če hočem da avto stoji morm držat bremzo. Tko da ne bit tok besen na vsazga, eni pač mormo tko delat>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ||_^_|| ()

Mate ::

1. Hitrostne omejitve: Vecinoma si postavim omejitev +20 ali +30km/h, da je samo 15k kazni, ce je megla, sneg, poledica al a karkol hitrost prilagodim razmeram.
2. Poskusam ustavljati vedno, ce se le da, razen ce se mi res mudi.
3. Ne vozim po luzah... razen ce ni nikogar pa mi je dolgcas.
4. Se nikoli nisem imel alkohola v krvi, ko sem vozil.
5. Buden, o tem bi se dal razpravljat, ceprov me voznja zbudi in sem priseben, ceprov zaspan.
6. Telefoniranje. Tega pa vecinoma ne spostujem, ce pa ze pa ne zaradi zakona, ampak zato, ker ne mors nakazvat smeri ipd.

Se neki glede hitrostnih omejitev. Ponekod so le-te postavljene butasto, oziroma so postavljene zato, ker tista dolocena cesta ne ustreza nekaterim kriterijem, kakor je pac navedeno v zakonu. Ce bos ti peljal 50km/h v naselju, kjer NI his takoj ob cestah in mas na obeh straneh ceste jark pa je cesta ravna (Crna vas, Lipe, ...), bos s tem promet bolj ogrozal kot pa bil varen voznik.

Pa se nekaj glede zakona, ki ga nekateri zagovarjajo. Preberite si v zadnji Motoreviji pritozbe glede zakona... nekaj stvari je res nesmiselnih, oz. ob striktnem upostevanju npr. na avtocesti pred cestninsko postajo ni dovoljeno prehitevanje... cestninska postaja tega znaka po zakonu NE razveljavi, se pojavijo problemi ;P

Glede 24 ur. Izpit sem naredil po 25. uri, sem zato slab voznik? Poznam se nekaj ljudi, ki so izpit naredili v podobnem stevilu ur... zanimivo je, da so ti vozniki po mojem mnenju in izkusnjah boljsi od tistih, ki so imeli vec ur. Z besedo boljsi mislim, da se bolje znajdejo v prometu, ne pa da bolje upostevajo zakon!

Ce si zadnji v koloni ali sam na cesti in moras zaradi kateregakoli razloga ustaviti, je dobro da se vedno tiscis zavoro, da svetijo zavorne luci. Tretja zavorna luc zna bit nadlezna, je pa nujna.

MadMax ::

1. Odvisno od razmer. Načeloma ne preko 30km/h.
2. Spet odvisno. Več da kot ne.
3. Se smatram za zelo uvidevnega (včasih pa je pod malo lužico skrita veelika luknja-saj veste, kaj sledi...)
4. Ne pijem.
5. Buden ( lahko spiš in voziš? To je pa nekaj novega:D )
6. Po potrebi. Dejansko to ni ovira. (problem nastane, ko imam v eni roki čik, pa zazvoni telefon...)

Izpostavil bi točko 2.
Koliko pešcev z dvignjeno roko nakaže željo po prečkanju ceste? (čeprav po zakonu mora)
Ko se pa kaj zgodi, pa seveda pešec ni nič kriv>:D
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UI / UX v avtomobilih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16725775 (4143) PARTyZAN
»

Meglenke ponoči (strani: 1 2 3 )

11729244 (27294) BigWhale
»

Avtošola CPP test (strani: 1 2 )

8518119 (15188) terezijslo
»

Pa kaj je s temi meglenkami?! (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29271948 (56386) Matako
»

Kako slabi in nesramni vozniki smo Slovenci... (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16011866 (9165) Dr_M

Več podobnih tem