Forum » Strojna oprema » Prednosti grafičnih kartic AMD vs NVIDIA
Prednosti grafičnih kartic AMD vs NVIDIA
PredatorX ::
Raje si poglejte test Excavator x4 845.
Tale hojnikb je mal prismuknjen... jah mala šola.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: SuperVeloce ()
hojnikb ::
Če sem prismuknjen, zato ker izpostavljam tvoje debilizme, so be it.
#brezpodpisa
gddr85 ::
kje je 845 bench?
pride pa zgleda še en boostan 7890 in 880 :D
pride pa zgleda še en boostan 7890 in 880 :D
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
Če sem prismuknjen, zato ker izpostavljam tvoje debilizme, so be it.
Kakšne že??! Dej no mal si poglej forume, kaj sploh pišejo o ZENu. Če misli, da govorim na pamet kot ti se motiš. Ta tvoj debilizem...
Linkam ti jeben graf in dam komentar katerega so na forumu napisali, da jim pač ni jasno zakaj "samo" +40% IPCja.
Vsem pa je jasno, da bo na integer vsaj +40% na FPUju pa še veliko več.
Če ti je pa težko dopovedat, da se ZEN perf predvideva ... meh brez veze. Itak bom že spet jst bedak, ker sem linkal en jeben graf.
Dejansko sem pa samo jaz tisti, ki je testiral Haswell, ivy, skylake, piledriverja, steamrollerja na tem forumu...
Zgodovina sprememb…
D3m ::
Kar pa je pomembno, da je slika čisto drugačna kot pri bulldozerju...
Ej če jst načačkam neko sliko, ki je čisto drugačna, kar je naslikal en monet, še ne pomeni da je zato boljša.
Ja ?
Kje
Google flanker x4 845. IPC tak, kot bi moral biti.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Kakšne že??! Dej no mal si poglej forume, kaj sploh pišejo o ZENu. Če misli, da govorim na pamet kot ti se motiš. Ta tvoj debilizem...
50-60% si recimo iz riti potegno.
#brezpodpisa
50-60% si recimo iz riti potegno.
Ne nisem. Preglej si forume o ZENu. Pa, če boš dovolj pazljiv je tisti, ki je naredil tale graf sam rekel, da bi prej pričakoval 50%+ kot pa 40%+...
Tole je flanker rekel za bench x4 845
Nothing, until I will be finish with 970 Pro Gaming review. So at least one week.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PredatorX ()
Ne nisem. Preglej si forume o ZENu. Pa, če boš dovolj pazljiv je tisti, ki je naredil tale graf sam rekel, da bi prej pričakoval 50%+ kot pa 40%+...
Tut jst lahko nardim graf z 100%+ perf. boosta. Sj ni težko, ampak verodostojnost je pa težko preverit brez spodobno delujočega silicija.
Mislim, da je diskusija o kakršnem koli performancu na podlagi nekih linux kernel patchov praktično enakovredna diskusiji loterijskih številk za naslednji teden.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Tut jst lahko nardim graf z 100%+ perf. boosta. Sj ni težko, ampak verodostojnost je pa težko preverit brez spodobno delujočega silicija.
Pa naredi... mislim, da nebo nobenega kekca kot si ti, da bi ti...
Zgodovina sprememb…
In any case, ugibanje o performancu spada v gostilniške debate, ne pa na javnem forumu, ki btw nima nič skupnega z tekočo temo.
#brezpodpisa
In any case, ugibanje o performancu spada v gostilniške debate, ne pa na javnem forumu, ki btw nima nič skupnega z tekočo temo.
Tebi pa res ni pomoči.
Zgodovina sprememb…
Maš prav, mi že mal najeda tole tvoje trolanje in bluzenje. Če ga tvoji kolegi prenašajo, še ne pomeni da ga cel S-T tudi.
#brezpodpisa
Haha,
Back on topic:
Far Cry Primal NVIDIA vs AMD
GTX 770 je nekak 10% hitrejša od GTX 960.
Zdi se mi, da kepler kr lepo fura tole zadevo, zanimivo pa je kako ni več GAMEWORKS-a. Stari GCN pa deluje super...
Pa še nekaj zanimivega
http://wccftech.com/vesa-display-port-1...
Back on topic:
Far Cry Primal NVIDIA vs AMD
GTX 770 je nekak 10% hitrejša od GTX 960.
Zdi se mi, da kepler kr lepo fura tole zadevo, zanimivo pa je kako ni več GAMEWORKS-a. Stari GCN pa deluje super...
Pa še nekaj zanimivega
http://wccftech.com/vesa-display-port-1...
Zgodovina sprememb…
Bolje, da ne vidite kako so devsi ponesreči zjebali gears of war ultimate.
DX12 in async je totalno fuč na nvidii in amd.
DX12 in async je totalno fuč na nvidii in amd.
|HP EliteBook|R5 6650U|
m0LN4r ::
Hehehe, seveda je treba po forumih pisarit +100% IPC, da se potem razni predatorji in podobni slinijo ze 2 leti se preden zadeva pride na police. Prikrit marketing, kot tisti slajdi z 2x p/w over nekaj in drugic spet 2x p/w over nekaj, pred tem pa kako ima tist nekaj super p/w. Hah
Mene pa zanima, ko govorijo o IPC +nekaj na kaj pa pristejemo tale + pri intlu. To kar vsakega zanima, pa noben ne ve povedat, znajo pa vsi iz kristalne kugle mutit tolko pa tolko haswell. Pa se preden smo zagledali haswell, smo poslusali neke +XX IPC napovedi.
Od phenoma do danes, je ze kolkokrat intel izboljsal IPC do 2017? Bo ZEN kr naenkrat neko razsvetljenje, ker tako na nekem forumu kristalna kugla pravi
Mene pa zanima, ko govorijo o IPC +nekaj na kaj pa pristejemo tale + pri intlu. To kar vsakega zanima, pa noben ne ve povedat, znajo pa vsi iz kristalne kugle mutit tolko pa tolko haswell. Pa se preden smo zagledali haswell, smo poslusali neke +XX IPC napovedi.
Od phenoma do danes, je ze kolkokrat intel izboljsal IPC do 2017? Bo ZEN kr naenkrat neko razsvetljenje, ker tako na nekem forumu kristalna kugla pravi
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
Jst ::
---
Additional, 3rd Feb: We have been told by AMD that 'The Athlon X4 845 is based on the "Carrizo" die with the GPU and FCH disabled. [T]he Athlon X4 845 supports DDR3 memory at speeds up to 2133MHz.'. Also, despite the focus on efficiency, the X4 845 will not have a configurable TDP.
Meh. Ko sem imel "A10 nekaj" prenosnika v rokah, sem bil negativno presenečen, kako slabo deluje. Za tega Athlona pa tudi nimam nekega optimizma.
AMD se mora z Zen arhitekturo "zresniti" in začeti pošiljati konkurenčne produkte, če ne, bo naslednji "i7-3770" namesto 300 stal 600EUR ali več. Kar pa ni v interesu nobenega! Mogoče kakšnega Intel Fanboya... :/
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Zakaj bi bil, ce si 2014 lepo komot dobil 5820K za 350€
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
---
Additional, 3rd Feb: We have been told by AMD that 'The Athlon X4 845 is based on the "Carrizo" die with the GPU and FCH disabled. [T]he Athlon X4 845 supports DDR3 memory at speeds up to 2133MHz.'. Also, despite the focus on efficiency, the X4 845 will not have a configurable TDP.
Meh. Ko sem imel "A10 nekaj" prenosnika v rokah, sem bil negativno presenečen, kako slabo deluje. Za tega Athlona pa tudi nimam nekega optimizma.
AMD se mora z Zen arhitekturo "zresniti" in začeti pošiljati konkurenčne produkte, če ne, bo naslednji "i7-3770" namesto 300 stal 600EUR ali več. Kar pa ni v interesu nobenega! Mogoče kakšnega Intel Fanboya... :/
Da faq? Kaj je bilo narobe?
|HP EliteBook|R5 6650U|
Jst ::
Da je delal tako počasi kljub SSDju in 8GB rama.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
SSD? Da ni bil kaj zjeban sw ali hw.
Moj A8 "leti" manjka mu samo SSD.
Pa nimam procesor niti na maximum performance.
Moj A8 "leti" manjka mu samo SSD.
Pa nimam procesor niti na maximum performance.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
Zheegec ::
Da je delal tako počasi kljub SSDju in 8GB rama.
Nekaj je moralo biti narobe. AMD A4 s SSDjem deluje zelo zelo lepo. Sprobano na celemu kupu primerov, sploh lenovo G seriji.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
Uff, Athlon x4 845 na zrak 4.2GHz.
Škoda, pri carrizotu je, da so OEMi naredili cheap dizajne in zanj zaračunajo premium.
Škoda, pri carrizotu je, da so OEMi naredili cheap dizajne in zanj zaračunajo premium.
Zgodovina sprememb…
Uff, Athlon x4 845 na zrak 4.2GHz.
to ziher brez usb naprav pa sata na IDE način...
#brezpodpisa
in any case, stvar je vezana na baseclock, kar pomeni nestabilnost vsega (pcie, usb, sata....)
#brezpodpisa
Isto sranje, kot navijanje i3jev. Brezveze in samo za "interesente" ne pa mnozico.
Profit = none
Profit = none
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
sj bo zen prnesu +100% IPCja (dans smo že nma 60%, do konc leta bo ziher 100%), pa nebo potrebe po 4Ghz :)
#brezpodpisa
sj bo zen prnesu +100% IPCja (dans smo že nma 60%, do konc leta bo ziher 100%), pa nebo potrebe po 4Ghz :)
AMDjev podatek je +40% IPC @ excavator... če se ti pa sploh neda brat in takoj komentiraš bedarije je pa tvoj problem.
Zgodovina sprememb…
ti si izjavu 60% ipcja :)
Don't ask about Zen. We're still working on the slides.
Če te zanima novi patch
http://dresdenboy.blogspot.si/2016/02/n...
http://looncraz.net/ZenAssignments.html
Glede na tole bi pričakoval več kot +40% IPCja... vsaj 50-60%.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | AMD Radeon R9 400 Series (strani: 1 2 3 4 … 118 119 120 121 )Oddelek: Strojna oprema | 721067 (577723) | gddr85 |
» | AMD-jev tržni delež grafičnih kartic se je prepolovil (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 86108 (72390) | Trololololol |
» | AMD Radeon R9 Fury X je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Grafične kartice | 29745 (17078) | PredatorX |