Forum » Omrežja in internet » Prekinjanje povezave med usmerjevalniki
Prekinjanje povezave med usmerjevalniki
Highlag ::
Imam 2 usmerjevalnika. Asus RT-N66U, ki je vezan na internet, ter Linksys wrt54gc, ki v dnevni razdeljuje mrežo na TV, WDTV, pa Sonos.
Usmerjevalnika sta povezana s kablom.
Na Asusa ima priključen tudi disk, na katerem je muzika (omogoča deljenje).
Vse lepo deluje.
Dokler se ne spomnim z osebnega računalnika, ki je s kablom povezan na Asusa, na disk, ki je priključen na WDTV kopirat večje datoteke.
Takrat se datoteka kopira normalno, Sonos, ki pa hkrati preko mreže predvaja glasbo zgubi povezavo. Ni težava s Sonos sistemom, ker sem imel popolnoma enake težave s popolnoma drugačno napravo, ki je opravljala podobno funkcijo.
Takole na hitro zgleda, kot da bi se mreža zafilala. Najprej muzika malo prekinja potem pa popolnoma utihne. Ko se kopiranje konča, dela zadeva naprej.
Na Lynksys usmerjevalnik je kabel priključen na enega izmed štirih "izhodov", ostala krama pa na preostale tri. DHCP je izklopljen.
Žal se na omrežja ne spoznam preveč, me pa tole občasno moti. Verjetno bi kje moral nekaj nastaviti? Pa ne vem kaj. Ima kdo kakšno idejo?
Usmerjevalnika sta povezana s kablom.
Na Asusa ima priključen tudi disk, na katerem je muzika (omogoča deljenje).
Vse lepo deluje.
Dokler se ne spomnim z osebnega računalnika, ki je s kablom povezan na Asusa, na disk, ki je priključen na WDTV kopirat večje datoteke.
Takrat se datoteka kopira normalno, Sonos, ki pa hkrati preko mreže predvaja glasbo zgubi povezavo. Ni težava s Sonos sistemom, ker sem imel popolnoma enake težave s popolnoma drugačno napravo, ki je opravljala podobno funkcijo.
Takole na hitro zgleda, kot da bi se mreža zafilala. Najprej muzika malo prekinja potem pa popolnoma utihne. Ko se kopiranje konča, dela zadeva naprej.
Na Lynksys usmerjevalnik je kabel priključen na enega izmed štirih "izhodov", ostala krama pa na preostale tri. DHCP je izklopljen.
Žal se na omrežja ne spoznam preveč, me pa tole občasno moti. Verjetno bi kje moral nekaj nastaviti? Pa ne vem kaj. Ima kdo kakšno idejo?
Never trust a computer you can't throw out a window
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nakup wifi zvočnika (Bose, Sonos,...)Oddelek: Zvok in slika | 1206 (950) | gregc1 |
» | Linux Share network connectionOddelek: Pomoč in nasveti | 1217 (1093) | hojnikb |
» | Wd TV Live (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Zvok in slika | 213489 (56952) | scipascapa |
» | Razbremenitev preobremenjenega modema z dodatnim routerjemOddelek: Omrežja in internet | 3436 (3217) | vmalhar |
» | Siol TV brezžično do prenosnikaOddelek: Omrežja in internet | 10146 (6935) | trnvpeti |