» »

Pomoč pri Telemach paketu

Pomoč pri Telemach paketu

hocevar91 ::

Imam težavo saj se ne spoznam na internetne pakete itd.

Doma imamo telemachov paket digitalni trojček 3.0 S. Prva stvar, ki me zanima je ali imam lahko na dveh televizorjih vse pripadajoče programe in kaj za to potrebujem. Problem je, da pri starih starših delujejo vsi digitalni programi, nam pa deluje le 41 analognih programov, slika pa je zelo slaba.

Drugo vprašanje pa je ali se mi splača paket zamenjati za paket MIX S ali pa Super babi trojček?

CallMeAl ::

Menjava na novejši paket se ti skoraj sigurno splača. Sicer ne najdem točne vsebine tvojega paketa, ampak novejši paketi so skoraj brez izjeme ugodnejši kot starejši. Razlika med MIX S in Super babi trojčkom je na prvi pogled v tem, da ima prvi hitrejši internet, drugi pa nekaj več TV programov (tudi HBO paket). Cena je praktično enaka.
Za uporabo več digitalnih TVjev je treba doplačati dodatne digitalni sprejemnike ali pa Conax PCMCIA module (odvisno ali imaš zunanji sprejemnik ali pa lahko oz. če želiš dekodirno kartico vklopiti kar direktno v TV) - cena dodatnega sprejemnika ali modula je 2 EUR na mesec.

hocevar91 ::

Hvala imam pa samo še eno vprašanje. Pri paketih omenjenih dveh paketih (MIX S in Super babi trojček) piše da lahko z eno naročnino gledaš an več televizijah, ali bi klub temu moral doplačati za kartico za dodaten tv ali pri teh paketih to ni potrebno.

mihec87 ::

doplačilo je za dodatne tv-je-piše z namenom da povejo da je možno..

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mihec87 ()

fallen angel ::

na dveh televizijah imaš lahko vse programe, samo uno 'škatlico' moreš met. oni ti jo namontirajo, plačaš pa 2€ na mesec za njo. Jaz imam še to, da si TV lahko naložim še na 3 druge računalnike/ pametne telefone/ tablice. kar uporaba zadevica :)

Likalnik ::

Zdravo, eni vprasanje....ce kupim isti kabelski modem kot ga ima telemach, je mozno, da se priklopim preko kabla na internet ali moram biti prijavljen na telemach...bi zadeva delovala ali ne? Telemach odobri MAC naslov modema, da deluje ali gte brez tega...?

hojnikb ::

zakaj bi kupo modem, če ga dobiš zastonj ?
oz kaj sploh želiš dosežit ?
#brezpodpisa

Highlag ::

Če hočeš imeti več računalnikov na internetu nabavi router, ki ga priključiš na modem, računalnike pa na router. Več modemov ne bo delovalo. Za več TVjev pa rabiš za vsak TV kartico (conax modul) če TV to podpira oziroma digitalni sprejemnik/dekoder če tega TV nima. Pri zunanjem sprejemniku potem kanale menjaš z daljincem za ta sprejemnik, če imaš conax pa kanale lepo menjaš z daljincem, ki je priložen TV-ju, nimaš pa možnosti snemanja in drugih stvari, ki jih lahko omogočajo določeni zunanji sprejemniki.
Never trust a computer you can't throw out a window

Likalnik ::

Hocem doseci to, da mi ni treba placevati narocnine pri telemachu. Starsi so vezani na telemach, jaz zivim cez cesto v svojem stanovanju. Telemachovo tv kartico sem imel prej pri starsih, katero sem samo odnesel v svoje stanovanje in jo vtaknil v tv in dobim vse kanale kot moji starsi zastonj. Sedaj bi pa se internet rabil na isti princip. Trenutno imam povezano zadevo s tremi rutarji, ki delujejo, vendar se mi sesuvajo, tako da moram vsakic na novo resetirat.
Sedaj bi pa rad, da bi kupil modem in ga priklopil na kabeljski prikljucek in upal, da bo zadeva delala tako kot deluje tv...jaz bi ze vzel na telemachu samo internet in se vezal, vendar te opcije pri njih ni...samo v kompletu s tvjem imajo na razpolago. Da pa vzamem na siolu ali amisu pa nimam telefonskega prikljucka, sam kabelsko

hojnikb ::

To pa itk nebo šlo, ker so na MAC naslov modema vezani paketi, torej če ti daš nek nov modem gor, nebo nič
Druga stvar je pa analogna (pa tut digitalna, ki ni kodirana), tist pa kamot dela brez, sam da maš kabl :))
#brezpodpisa

hojnikb ::

Tak da če hočeš met net, bo treba vzet tut tv, ker s tem ubistvo plačuješ vod (isto je adsl).
#brezpodpisa

Likalnik ::

No sej to se mi je zdelo, da je vezano na mac naslov..mogoce imate kaksni idejo kje bi se lahko vezal samo za net...

hojnikb ::

noben kablski ponudnik ti nebo dal sam neta.

Lahk pa optimiziraš trenutno povezavo, ker sesuvanje routerjov se da rešit.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

k--p ::

Pri Amisu je na voljo DSL za 16/mesec, 2Mbit, mislim da lahko vzames samo to, potreben pa je telefonski priključek.

edit: se opravičujem, sem spregledal, da ni priključka.
edit 2: Meni isto zanima cenejša opcija samo za internet, v stanovanju je zaenkrat kabelski priključek in optika, vendar je samo prek optike možen samostojen internet. Optika ali kabelski z tv pa sta ob preko 30EUR, iščem nekaj do 20 in okrog 2Mbit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: k--p ()

hojnikb ::

k--p je izjavil:

Pri Amisu je na voljo DSL za 16/mesec, 2Mbit, mislim da lahko vzames samo to, potreben pa je telefonski priključek.

Da pa vzamem na siolu ali amisu pa nimam telefonskega prikljucka, sam kabelsko
#brezpodpisa

WaterBoy ::

¸Kako ste pa zadovoljni z programom D3go? Kot prvo bi lahko naredili kot ima amis in mogoče še kateri drugi ponudnik interneta in teko, da lahko gledaš tv kjerkoli si (pri telemachu moraš biti na njihovem omrežju) in nastavitve bi lahko dodelali, tako da bi lahko sam odstranjeval naprave in dodal nove. Sedaj moraš tja poklicati da ti vse zbrišejo in vse jovo na novo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

KKS > Triera > UPC > Telemach (strani: 1 2 3 4358 359 360 361 )

Oddelek: Omrežja in internet
180082595813 (1165) Han
»

telemach (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9317886 (7326) RC37
»

Telemach kabelski internet

Oddelek: Omrežja in internet
298868 (7573) BorutK-73
»

Telemach

Oddelek: Zvok in slika
183660 (2451) jukoz
»

Internetni ponudnik v Mariboru

Oddelek: Omrežja in internet
276667 (6127) MonkeyHead

Več podobnih tem