» »

tv kartica

tv kartica

gzibret ::

Pozdrav,

rad bi kupil tv kartico, da bi gledal TV na računalniku. Nekako se ne znajdem med vsemi tipi signalov, analognih, digitalnih ipd... Zadeva danes ni tako enostavna, kot včasih, ko si vtaknil kabel not in gledal ;((

Zato bi vprašal vas.

Kateri kartico moram kupiti, da bi gledal kabelsko TV na računalniku, in sicer sprejemam (kabelski) signal, ki je deloval na enem predpotopnem TV (ki je šel v framže). Verjetno ta TV ni delal na digitalnem signalu...

Rad pa bi imel (če je možno) notranjo kartico, za v PCI režo (lahko tudi rabljena). Seveda USB ni izključen.

Še info... Poskusil sem Gigabyte U7300, ampak ne lovi kabelske, samo 5 programov preko (sobne) antene, od tega sta 2 enaka (navadna in HD različica).

Hvala za vse nasvete!

Gorazd
Vse je za neki dobr!

Alexius Heristalski ::

Zdaj imaš kartico DVB-T (T=terrestrial - zemeljski oddajniki), za kabelsko potrebuješ DVB-C (C=cable). S slednjimi sicer nimam izkušenj, vem pa, da je dokaj standarden oz. dobro razširjen model Technisat Cablestar. Obstajata različici PCI in USB. Dobavljivost pri nas je sicer vprašljiva, tako da boš verjetno moral naročiti iz tujine. Poleg tega potrebuješ tudi modul Conax in pametno kartico, ker so programi najverjetneje kodirani. To dvoje sicer dobiš pri svojem operaterju, verjetno za mesečni najem.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

fosil ::

Tisti stari TV je verjetno sprejemal analogno kabelsko.
Zato bi rabil tudi analogno TV kartico. Tukaj ne bi bilo nobenih komplikacij.

Za gledanje digitalne kabelske pa kot je rekel Alex.
Tako je!

gzibret ::

Hvala obema. Ali lahko predlagata kakšno konkretno (poceni) zadevo za PCI.
Vse je za neki dobr!

radmannsdorf ::

Kaj bi pa rad gledal? Iste kanale kot prej(analogne, ki jih je vsak mesec manj, ker jih operaterji ukinjajo v analogni shemi),
digitalno tv, ki ima vedno več programov, ampak za tiste boljše zahteva vstavljeno "dekodirno kartico"? Brez dekodirne kartice "najboljših" programov ne bo.
Te kartice ki imajo CI slot, v katerega lahko vtakneš modul s kartico, so kar drage. ampak dejansko je to potem to :)
RABLJEN: http://www.bolha.com/racunalnistvo/tv-t...
NOV http://www.amazon.co.uk/TBS6618-Express...

Je pa še ena možnost, ki sicer tudi ni zelo poceni, ampak monitor ki ima vgrajen tv tuner in že ima CI režo za kartico. Če ti računalnik crkne, tv še vedno lahko gledaš :)
http://www.mimovrste.com/katalog/2934/o...

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

radmannsdorf je izjavil:

Te kartice ki imajo CI slot, v katerega lahko vtakneš modul s kartico, so kar drage. ampak dejansko je to potem to :)

Cablestarji so šli ponavadi po 60EUR, ne vem pa, koliko se jih še kaj dobi?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

gzibret ::

radmannsdorf, hvala!

Rad bi gledal osnovne kanale (analogne) preko kabelske, z možnostjo gledanja kabelskih digitalnih, če se bom kdaj zanje odločil.

Monitor že imam (dokaj nov) in ne bi menjaval....

Hvala, Lp G
Vse je za neki dobr!

Alexius Heristalski ::

Za 15EUR ti prodam analogno kartico ATI Sapphire Theatrix 550 PRO, s katero boš lahko gledal analogne kabelske kanale. Eden najboljših analognih tv tunerjev, kar jih je. Prevzem v Ljubljani. Softver in gonilnike ti pošljem bodisi po e-pošti bodisi naložim nekam na internet.

Kombinirane analogno digitalne kabelske kartice so tako drage ali pa nimajo reže CI za modul in dekodirno kartico, da se ti splača vzeti tole mojo in kasneje kupiti digitalno posebej.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Oj, seveda ti jo vzamem. Ali je PCI! Ker drugače mi ne bo delala (imam malo starejšo kišto). Pa sej je tudi kartica starejšega datuma...

Pošlji mi na ZS kontakt, pa te pokličem.
Vse je za neki dobr!

Alexius Heristalski ::

Je PCI.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

toset1 ::

gzibret, zakaj bi v digitalni dobi gledal analogne programe? Analogni programi se poslavljajo in jih je vedno manj. Priporočam ti da kupiš tole tc kartico. Jaz jo imam in deluje odlično, brez problema lahko gledaš tudi hd programe (slo 1 in 2 HD). S poštnino te pride malo več kot 60 €.

gzibret ::

Hmmm... so neki specifični razlogi... predvsem stroški...
Vse je za neki dobr!

delfinus ::

Pa saj so digitalni programi vkljuceni v ceno kabelske ponudbe. Analogni programi delajo na starejsih televizijah in starejsih TV tunerjih. Na vseh novejsih televizijah z DVB-C in tunerjih z DVB-C pa si nastavis digitalne programe in kakovost je tako znatno boljsa.
Dodatna ponudba digitalnih programov je ponavadi zgolj tista, ki jo posebej placas in ni v osnovni ceni (to so npr. kaksni filmski programi, dodatni Discovery, kaksni posebni HD programi, XXX rated itn...)

lp, d.

Duhec ::

Sam imam na kompu že dolgo let, ko še ni bilo digitalnega signala pri mojem punudniku kabelske tv (Elektroprom), Pinaclovo PCTV na PCI vodilu. Noče umret pa da ga j. :)

Ko je kabelski operater začel oddajati poleg analogne tudi digitalno shemo (za isto ceno), sem kupil v lokalni štacuni za cca. 70€ samostojen DVB-C digitalni sprejemnik PowerBox STB1821 (gar. servis in prodaja : http://www.pro-saf.si/portal/content/vi... )

Tako imam PowerBoxa priklopljenega preko scarta na en star LCD TV in na njem lahko zjam tako digitalne kot analogne signale (slabost:potrebno je ročno preklapljati vhod signala), preko hdmi pa imam še eno povezavo na računalniški LCD monitor kjer gledam digitalne programe čez cel ekran, ko se mi zahoče.

Prednost: Slika povsem neodvisna od kompa, ki je lahko izklopljen, rabiš samo LCD monitor in dvb-c digitalni sprejemnik.
Slabost: slika je čez cel ekran (za nekoga bo pa to prednost) in je ne moreš recimo kot pri analogni tv kartici ustrezno pomanjšati v oknu in paralelno delati druge stvari na kompu.
Gledam lahko samo digitalno shemo.

V Leclecru Lj. sem videl podobne digitalne sprejemnike še kak kakih 10€ ceneje.
Nisem pa videl kombinacije obeh tako dvb-t skupaj z dvb-c kot jo ponuja ta na Vrhniki v modelu GM HD SPARK ONE, ki pa nima (vsaj nič ne piše) Conax čitalca.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telemach digitalna tv, Pomoč!! (strani: 1 2 3 434 35 36 37 )

Oddelek: Omrežja in internet
1833435610 (75138) zavajon
»

GIGABYTE TV KARTICA U8300

Oddelek: Pomoč in nasveti
123817 (2861) kmetek
»

digitalni sprejemnik (DVB-C) za TV

Oddelek: Zvok in slika
3418365 (9839) mysterio
»

LG TV in DVB -C tuner

Oddelek: Pomoč in nasveti
249552 (8688) Alexius Heristalski
»

DVB-C Tuner (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5425700 (22268) icek

Več podobnih tem