» »

Ebay (ko paket enostavno ne pride tudi po mescu dni)

Ebay (ko paket enostavno ne pride tudi po mescu dni)

kramerica ::

Vprašanje imam.

Novembra (nekje 10ga) sem naročeval neki zadev preko ebaya iz kitajske. Do danes je minilo že 40 dni od nakupa, poštar pa še ni prinesel ničesar. Oziroma od nekaterih je prinesel, od nekaterih pa ne. Zdaj...večinoma so bila to darila za božič. Jaz danes odhajam in me ni en teden ... rok za dostavo je bil tam nekje 15.12..To je bil skrajni rok. Obljubljeno je bilo nekje med 28novembrom do 15.12. Kljub temu da je danes že nekaj dni čez ta skrajni rok, paketov še ni.

Zdej sem odprl "case-e" za vse izdelke ki niso bili dostavljeni in označil da želim raje refund.
Po izkušnjah sodeč bodo izdelki najverjetneje prišli (čez cca 10 dni po preteku roka za dostavo) ampak enostavno sem jezen na te kitajce ki dostavljajo izdelek tudi do dva meseca, čeprav piše da bo maksimalno en mesec.

A je nesramno če izdelke obdržim kljub temu da bojo dostavljeni (čeprav šele po božiču ko jih ne bom mogel več dati pod smreko), vseeno pa zahtevam denar nazaj ker ni bilo dostavljeno pravočasno??

radmannsdorf ::

Ti zadeve obdrži če pridejo, če boš mel slabo vest, lahko prodajalcu na paypal še vseeno nakažeš.
Lahko se je pa res kje "izgubilo", tkoda v takem primeru jaz nebi plačal. Jaz sem že in bi spet zahteval refund.

matejmesar ::

Ja to je nesramno. saj ni kitajski prodajalec kriv, če mečkajo pošte in carine. Če na koncu zadevo dobiš, je pošteno, da jo plačaš. Sicer je to kraja/nateg.

DarwiN ::

Ne bodo ti takoj vrnili denarja... No, mogoče, če boš vztrajal... Ampak načeloma ti pošljejo nov artikel... Pravzaprav ga sploh ne pošljejo, ampak ti samo zatrdijo, da so ga poslali, tako da pridobijo dodaten mesec dni časa, v katerem morda prispe tisti originalni artikel... No, potem je pa refund..

Ampak niso krivi... Včasih stvari obtičijo na naši carini in dobiš zadevo komaj po dveh ali treh mesecih... Predvidevam, da včasih tudi kdo kaj pokrade med potjo, glede na to, da ni trackinga in ničesar..

Sem naročil že več kot 100 stvari iz Hong Konga in tole je čista klasika... Včasih dobič po treh tednih, včasih po dveh-treh mesecih, zelo redko pa sploh ne dobiš.. Tko da je tole dejansko tvoja lastna krivda. Enostavno se ne moreš zanašat na tisti predviden dostavni rok.. Naročuje se izdelke, za katere ti je dostavni rok takorekoč nepomemben.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Utk ::

Če "garantira" da pride do 15., pride pa en mesec pozneje, bog pomagaj če ne rabiš več, lahko mu pošljem nazaj, če mi nakaže za poštnino.

kramerica ::

V prodajni pogodbi je "rok dostave" nek pomemben element ki bi se ga mogla kupec in prodajalec držati. Eden glede plačila, drugi pa glede tega kdaj bo zadeva dostavljena.

Tukaj se gre za izdelke v vrednosti 1-2 funta. Sem naročeval od nekih drugih izdelke tudi teden dni kasneje pa so bli že 14 dni nazaj dostavljeni.

Skratka izdelki so tako majhne vrednosti da nimajo kaj obtičati na carini. Predvsem pa zato ker so med tem časom nekateri kasneje naročeni izdelki že zdavnaj prišli.

40 dni vnaprej sem izdelke naročil in zdaj sem jaz "pizda" ker hočem denar nazaj. Ideja je bila da jih bom dal kot darila za božič. Zdaj moram ubistvu iti kupit druga darila. Sicer jih nebi obdržal, ampak ne mislim plačevati pošiljanja nazaj na kitajsko ker izdelka ne potrebujem več. Ravno zaradi tega da bojo pravočasno dostavljeni sem jih naročil že 40 dni pred današnjim dnem. Moj rekord čakanja je bil 4 mesece za paket iz kitajske.
Naročen je bil avgusta, prišel je pa prejšni teden.

kramerica ::

Kitajci sicer pogosto nategujejo!

Sem zadnjič kupil en helikopter preko UK (pisalo je da je odpošiljanje iz anglije).
Pa sem rekel, OK. Plačam 5 funtov več ker bo dostavljen (tako je pisalo) v enem tednu (express delivery je pisalo).

Izdelek sem prejel po dobrih treh tednih. Na njem je bilo polno nalepk. Dejansko je prišel najprej iz HongKonga v Evropo, pol so ga pa od tm poslali meni.

Če bi hotel iz HongKonga naročiti izdelek (ki je bil 5funtov cenejši pa brez poštnine) bi ga naročil tam. Tako pa sem izjemoma plačal več zgolj da bi ga dobil čimprej. No, na koncu so ga namesto mene naročil za cenej iz kitajske in me dal na čakanje za dobre tri tedne.

antireal ::

Jaz čakam na en paket že 2 meseca. Do danes nisem prejel nobenega obvestila ali karkoli. Prodajalec mi je pred dnevi vrnil denar in prosil da mu sporočim če bo paket prispel.

DarwiN ::

Marsikaj obtiči na carini, ne glede na vrednost. Tko da tu ni nihče kriv.. Naslednje leto pa vse naroči avgusta in boš vse prejel pravočasno..

Drugač pa - saj lahko ta darila, ki bodo prispela z zamudo, uporabiš za božič leta 2014. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

kramerica ::

To je res ampak zdej sem jezen...in sm iz principa odprl case.
Pa tut zato ker točno od tega uporabnika noben izdelk ni prišel... toymodel55
Mogoče bova naredila dogovor da nakaže polovično :D
Sem pa razmisljal že o tem da bo treba drugo leto avgusta naročit zadeve.

mgermo ::

Case pač moraš odpret, ker je 45 dni meja. Ampak glede na to, da veš, da se z kitajske čaka zadeva 2 meseca in več, je brezveze zdej pizdit. Bi pa naročil junija. In ja, če zadevo dobiš in ne plačaš mečeš v slabo luč vse slovence in se trgovec lahko odloči, da pač v slo ne bo več pošiljal glede na to, da se roba "izgublja".

DarwiN ::

Jaz naročam izdelke preko Ebaya za vso ožjo družino in vsakemu vnaprej povem, da je datum dostave unknown oziroma med tremi tedni in tremi meseci, ter da še obstaja ~3% možnosti, da zadeva sploh ne bo prispela.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

AndrejS ::

Morda imajo tvoja darila somaliski pirati

Ganon ::

Jaz sem vedno imel srečo s paketi. Tisti iz Japonske ali Kitajske so potovali par tednov. Se mi je pa enkrat zgodilo, da tudi po več kot mesecu dni paketa še vedno ni bilo. Sem jim pisal in so mi takoj dali na izbiro ali mi vrnejo denar ali pa pošljejo še enkrat. Izbral sem slednje in paket je bil čez 14 dni pri meni. No, slab mesec po tistem pa dobim prvotni paket v poštni nabiralnik. 8-O Me zanima, kje vse je ta paket bil in kaj so počeli z njim.

All ::

Ravno danes sem prejel paket naročen 20.10 2013...
Zadnje čase hodijo stvari iz kitajske nenormalno dolgo

shadeX ::

Sd kartico sem naročil konec septembra, prišla je 2 dni nazaj. Nekam dolgo trajajo te stvari zadnje čase. Sicer pa:

A je nesramno če izdelke obdržim kljub temu da bojo dostavljeni


Ubistvu je. Prodajalec tudi ni nič kriv tukaj. Ne delaj tega, ker kot je že nekdo omenil, to meče slabo luč na slovence. Pač veš da boš naslednjič naročil paket konec avgusta, če hočeš da pride za božič k nam.

igor0203 ::

S tem imajo tudi ostali probleme, nimamo samo Slovenci teh težav.

Če ima prodajalec v zadnjem času veliko pritožb glede dostave, ni njegova težava, seveda.
Se mi pa zdi, da je njegova dolžnost, da o tem obvesti kupca oz. v oglas napiše kako obvestilo in s tem že vnaprej seznani kupca s težavami pri dostavi. Tako se bo tudi sam izognil vsakodnevnim pritožbam, slabim ocenam in tudi kupec se bo potem odločil ali bo na neko stvar toliko časa čakal ali ne.
Dokler pa jim je važno samo da kasirajo, pa je refund pravilna izbira IMO.

Phantomeye ::

Če naročaš stvari, kjer ti častijo poštnino in/ali kjer paket potuje po običajni pošti brez sledenja, se nimaš KAJ pritoževat čez prodajalca.

Če hočeš 95% verjetnost, da paket dobiš, uporabi zato namenjene servise (ups, dhl, fedex).

Pa kolikor sem slišal je začela carina take pakete kontrolirat ali kako drugače upočasnjevat.

Zgodovina sprememb…

igor0203 ::

Nikjer ne častijo poštnine...ta je skrita v ceni izdelka. ;)

Dr_M ::

Ja to je zanimivo, da ti poslejo stvar vredno 0.5e "brez postnine".

errhec ::

Dr_M je izjavil:

Ja to je zanimivo, da ti poslejo stvar vredno 0.5e "brez postnine".


In zanimivo je tudi to da to stvar dobiš :)

@kramerica

Od toymodel55 sem naročil nekaj robe in sem vse do sedaj dobil.

Stvari iz kitajske sedaj rabijo tudi več kot 2 meseca da pridejo do nas.
Če rabiš prej, naroči iz EU, če se ti ne mudi naroči in pozabi , si vesel ko dobiš.
Će pa bi vseeno rad vedel kje je tvoja pošiljka doplačaj za tracking number. Cena je od 1,5 USD naprej.
dd

koyotee ::

Nazadnje naročil z ebaya 2.12.2013 s kitajske, dobil 12.12.2013 :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

RejZoR ::

Še vse kar sem naročil do zdej je prišlo znotraj 3 tednov. Večinoma pa še prej. Prov uno, se ti poštar naslika pred vrati, pa si rečeš, pismo sej nisem nič naročal kar bi moralo že prit, pol pa dobiš nekaj kar nisi pričakoval še najmanj 1 teden ali več.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mailer ::

Preko ebay kupil ohišje za mobitel 20.11 in do danes nobene informacije o izdelku. Tudi iz dx imam en paket naročen od 18.11 pa tudi še nič.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Sergio4 ::

Slabo da si odprl case. Jaz sem do zdaj še vedno ko nisem prejel izdelka jim pisal, in soi takoj dali možnost da še 1x posljejo oz mi takoj dajo refound. Z odporanjem disputov samo zaj. Prodajalca

jurre ::

jaz imam tudi podobne tezave zadnje case, 2 artikla sem narocil 28 in 29. oktobra, poslana sta bila 1 dan kasneje.
Za enega sem dobil refund 5.12., mi je prodajalec rekel da imajo tezave s chinapost, da bo takoj naredil refund, ker se mu ne zdi smiselno posiljat se enkrat in po trackingu sodec je bil artikel 26.11. se vedno na Kitajskem. Artikel sem potem prejel par dni nazaj.

Za drugi artikel pa ni sledu, prodajalec mi je 8.12. podal podrobnejsi tracking in rekel naj pocakam se par dni, 2 dni nazaj pa mi je Paypal zaprl case in odobril refund. Razlog - We didn't receive valid tracking information from the seller.

Ni mi pa jasen tale njihov tracking, ki je napisan v polomljeni anglescini, od obeh samo datum razberem, kdaj je bil artikel se pri njih na letaliscu, potem pa prvi prodajalec takoj naredi refund, ker ve da ne bo nic, drugi pa vztraja da bo prispelo?! Drugi prodajalec pa je tudi izbrisal artikel z ebaya, ali pa ga mu je ebay izbrisal in imam v my ebay samo moznost odpret case, ne pa dati ocene.

Kolega je tudi narocil 2 malenkosti 30.10. pa jih se ni prejel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jurre ()

Fritz ::

Če naročaš preko eBay-a in plačuješ s PayPal-om je vsekakor pred potekom 45. dneva od nakupa potrebno odpreti dispute. Seveda nekaj dni pred tem povprašaš prodajalca, kaj je s pošiljko in mu s tem tudi daš vedeti, da je še nisi dobil.

Če jo dobiš, zapreš dispute. Če ti prodajalec pošlje nadomestno in potem dobiš obe, je prav, da mu za drug izdelek ponudiš plačilo.

Pošiljke s China post Air Mail potujejo 40-60. Izjemoma tudi krajše. Dražje poštne opcije so hitreje. Nekateri prodajalci (na drugi platformi) ponujajo pošiljanje preko Singapore post, ki je, po mojih izkušnjah, bistveno hitrejši.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

Dr_M ::

Vceraj sem sel domov iskat paket, ki je prisel v tem tednu, pakiran je bil 21.10.2013, odposlan pa dan kasneje.
Torej, 2 meseca. Nekaj paketov narocenih novembra pa se cakam.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Naročanje preko Aliexpress (strani: 1 2 3 4187 188 189 190 )

Oddelek: Loža
94501558350 (3107) hotig
!

Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4106 107 108 109 )

Oddelek: Kaj kupiti
5435935928 (5280) lolipop2
»

Amazon.de nakup

Oddelek: Loža
376432 (2716) mtosev
»

DealExtreme - poceni gadgeti (strani: 1 2 3 439 40 41 42 )

Oddelek: Loža
2052317227 (62312) Karen
»

Pošta mi izgubila 2 paketa :( (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8529748 (23775) darkolord

Več podobnih tem