» »

DOGe Coin

DOGe Coin

««
37 / 40
»»

krneki0001 ::

Vikking je izjavil:

Ah win 8.1 me jezi ker včasih tightVNC ponagaja. Kar naenkrat kot da bi imel vklopljen "inputs ignored", z miško ne morem ničsar več kliknat. To se zgodi če zaženem kak program, razen cgminerja.


Sam imam 8.1 in imam inštaliran TeamViewer, pa ni nobenih problemov. Na usb ključek daš pa TeamViewer.exe in ga štartaš samo z opcijo run (ni ga treba inštalirat) in iz kateregakoli drugega računalnika lahko dostopaš do svoje mašine.

Sam imam sistem inštaliran na usb disku 500GB (win 8.1 enterprise) in vse wallete imam tam gor, tako da ga priklopim na računalo. Enkrat na dan reštartam mašino in bootam iz usb diska v win 8.1 pa poberem vse kovance v denarnice, nekaj jih prenesem na borzo, nekaj jih pustim in potem spet odklopim disk. Ker ga stalno nosim s seboj lahko to naredim povsod, samo da je mašina priklopljena na net.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Vikking ::

Teamviewer sem sprobal, pa ko je lavfaul, brez da bi karkoli delal je pobiral hasrate, zato sem ga vrgel dol.

Zakaj bi pobiral kovance dol vsak dan? razen če rudariš na multipoolih, mi ni jasno.

Pa še ravno prednost BTC tehnologije ne izkoriščaš. Pošlješ kovance preko transakcije na borzo ali v drugo denarnico na drugem računalnik. Oziroma imaš na drugem računalniku isti backup, pa pač zaženeš denarnico da updata bloke, nobenih nekih prenašanj na diske.

edi123 ::

jaz mam tudi gor TeamViewer dela kot treba. Če so problemi lahko prek telefona restartam mašino oz. karkoli nastavim. Kapo dol TeamVieweru.

jest10 ::

fightfight4 je izjavil:

Naloži si raje win 7. Drugače pa misliš, da se ti bo splačala zadeva? Zadne čase profit zlo pada pa še scrypt ASIC minerji so pršl vn :/

W7 ima probleme pri več kot 5 GPUjih.

Duncaneo ::

Katere kovance trenutno rudarite, kot vidim je bolj slaba profitabilnost ko izračunamo strošek elektrike :/

edi123 ::

aja pa da bi TeamViewer pobiral hashrate je tudi nesmiselno, ker ko je v "pripravljenosti" ne porablja moči grafične kartice ampak klko pač RAM-a požere in to je par MB.

Jaz ga mam vedno vklopljenega pa ni nobene razlike.

Vikking ::

Ko se konektam preko teamviewer v oddaljeni računalnik. Pade hashrate, samo na primarni kartici. Medtem ko preko tightVNC se ne zgodi nič. Pač teamviewer je že zbrisan in me ne zanima več.

Oba programa sta simpl za uporabo. Teamviewer ponuja nekaj več, vendar me moti vmesnik.

Win7 in ati gonilniki je težava v r9 seriji.
Za Win7 je treba uporabit modificirane INF datoteke, ter gre r9 serija 6gpu-ju.
Za Win8.1 je potrjeno da z modificiranimi INF datotekami, r9 280x in r9 290 dela 7 GPU-ju. Brez modificiranih datotek pa gre 6 GPU-ju na Win 8.1

krneki0001 ::

Zato pa je primarna grafika za "rudarje" ponavadi onboard, da lahko z njo delaš vse brez problemov, kartice so pa sekundarne in jim ne pobiraš hashrate-a.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Vikking ::

Onboard grafika, takoj ko sem dodal prvo kartico jo je izbrisalo v device managerju. Ni mi čisto jasno če je v biosu problem ali v windowsih. Vsekakor je ni v device manager-ju. Kar je možno da je problem v bios-u.

Ne da se mi trenutno še to gruntat.

FlyingBee ::

Vikking, koliko časa si čakal na g2 1300W napajalnik, povsod gledam, ena sama dolga čakalna vrsta

Vikking ::

Tukaj sem nabavil (je prišla pošiljka v cca 5 delovnih dneh) Sem pogledal datum (18.02 kupil, pošiljka je bila dostavljena 25.2):

http://www.ebay.it/itm/eVGA-SuperNOVA-1...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

mihco ::

Vikking je izjavil:

Ja sedaj se splača minirat in delat zalogo :) (ne splača pa se minirat in takoj prodati). Če bodo prišli scrypt ASIC, bo težavnost nekaterim kovancev skokovito narasla. Posledično bo določenim kovancem precej poskočila cena.
Za letos se ni bati navala ASIC-ov.

Ta čas je sedaj primeren za tiste ki dlje časa držijo narudarjene kovance. Ni pa to čas za tiste ki rudarijo in takoj prodajo.

Torej karkoli narudarim, zadržim, cena elektrike ni takšna da bi bilo hudo, čas dokončnega poplačila investicije pa se je enormno podaljšal. Lahko pa se čez nekaj mesecev obrne trend. Vsekakor ga bom letos čakal, upajmo da se obrne še v letu 2014. Če ne pa več sreče prihodnje leto.


z vsem dolznim spostovanjem...bluzis! Se ena od tvojih "napovedi", ki ima izredno malo moznosti, da se uresnici(remember leaf, meow,..?)
Litecoinu se je tezavnost skoraj podvojila, profitabilnost VSEH scrypt valut je ta trenutek mizerna(elektrika+baksic), cene pa se samo padajo. Razprodaja mining rigov in graficnih se je ze zacela...tudi na slotechu, bolhi. Se bolj opazno pa drugje po svetu. ASICi so ZE dobili zagon in bodo do konca leta(kot sam napovedujes) ze totalno pokopali profitabilnost rudarjenja na graficnih.
Ce si drugacnega mnenja postrezi z informacijami, izracuni KAJ profitabilno rudariti TA TRENUTEK!

Vikking ::

Kaj je proftibalino rudarit. Kovanec ki bo po tvojih izbranih kriterijih, dolgoročno imel višjo vrednost. Torej rudari neke kovance ki imajo nizko težavnost, vendar so lahko dolgoročno gledano uspešno, se pravi jih ne prodati ampak zadržati.

Kar se tiče rudarjenja in takojšnjo prodajo, pa zame tudi v najboljših časih ni bilo popolnoma nič profitabilno. Tako da se s tem sploh ne ukvarjam. jamrajo pa tisti, ki so navajeni na multipoolu oz. rudarijo najprofitabilnejšega za takojšnjo zamenjavo v BTC.

Kar se dogaja, se je dogajalo že 2011, 2012, 2013 pojdi brati stre arhive forumov. Ljudje so isto govorili, nekateri pa so čakali 2-3 leta. Sedaj pa je 1 mesec naokrog, pa vsi jokajo.

Še enkrat si preberi ASIC-e. Medtem ko je sploh vprašanje če bodo Alpha in ostali sploh še karkoli naredili letos (ni niti testnih postaj, vezje je še na risalni mizi, in ja zaenkrat vedo samo kako bodo čipe nabili na ploščo zaradi boljšega hlajenja). Pri alphi seveda tudi piše, da denar za predplačilo gre za razvoj ASIC. Zaenkrat nimajo še nič od ničesar.

Trenutno so edini na voljo GRIDSEED-i, pa še ti imajo strašne probleme, pač še ni tapravega software za miniranje, ker jih težko več kot 20 zvežeš na kišto.
Prav tako SCRYPT ASIC bo razlika samo v porabi el. energije. Zaenkrat še niso nič cenejši mh/s napram GPU-jem.

LEAF in MEOW sta odlična naložba, žal sem že februarja pričakoval za LEAF, vendar je celoten trg upadel. Ampak na dolgi rok sta prava kovanca, za rudarit in držati. Jaz sem jih kupil (edina kovanca v katera sem poleg el. energije vložil še btc-je).

In ja sedaj je pravi čas za nabavo GPU-jev če so razprodaje.


Z vsem skupaj pa imajo težave tisti ki ne morajo čakati, za ostale ni takšen problem.

mihco ::

Me veseli, da si tak optimist(pretiran za moje pojme).

shadow1975 ::

Končno dobil obe Asus AMD Radeon R9 280X, 3GB, PCI-E (R9280X-DC2T-3GD5). Eno iz reklamacije ( če se spomnite mojega topica o kartici, naj vam povem, da je bila težava v sami kartici ). V glavnem dobil sem obe. Sedaj me zanima optimalna nastavitev v CGMinerju ( mem, GPU clock,...).
Vikking lep rig oz. lepa možnost širitve.

jest10 ::

mihco je izjavil:

ASICi so ZE dobili zagon in bodo do konca leta(kot sam napovedujes) ze totalno pokopali profitabilnost rudarjenja na graficnih.

Daj vsaj točno zapiši-profitabilnost rudarjenja scrypt kovancev.
Proti koncu leta se pač pričakuje poplavo scrypt-n, SHA-3 in ostalih trenutno nezanimivih algoritmov. Ter tudi verjeten razcvet kakšnega POS kovanca.

edi123 ::

mihco maš kak mining rig?

Machete ::

Meow je dead. Relaunch? A oni to resno?
Dobre šanse ma FLAP. Ga spremljam in kopičim že skoraj od začetka. Pa ne mislim, ker bi sam sebe prepričeval da bo tako, ampak veliko znamenj je.
Danes je prišel nov wallet z flappybird igro integrirano, menda tudi z možnostjo menjave kovancev inside walleta (nisem je še naložil), developer ima licenco za uporabo logota in imena od kreatorja pravega špila flappybird, tudi kontakt z njim. Špil se baje vrača na android market. Minimalne šanse so da bo na nekem nivoju vključeval FLAP (nagrade, mikrotransakcije..? ok to je ugibanje na katerega je nekdo namignil) Orderji na 1 sattoshi rastejo že dva dni, boti so tudi že aktivni, pripravljajo se nagradne igre, veliko je že loterij in rulet sreče.. Mislim da je pumpa neizogibna, ta bo vseeno bolj upravičena in povezana z dejansko uporabo in hypom, kot je bila recimo totalno pofejkana na Moonu..
Moje mnenje. Lahko se ne zgodi čisto nič od tega, ampak dvomim da tale ptič ne poleti na kar nekaj več kot se prodaja trenutno..

https://bitcointalk.org/index.php?topic...

Vikking ::

Machete je izjavil:

Meow je dead. Relaunch? A oni to resno?


Hkrati z rudarjenjem meow-a, se bo rudaril še en kovanec (sorodni kovanec) z omejeno količino. Za kar pa bo potreben fork.

Machete ::

Ekspanzija željenih 'poceni' radeonov se je začela. Tako da navalite tisti, ki ste na to čakali.
Ps: Flap premiki v smeri moje kristalne krogle aktivirani.

Loocas ::

mihco je izjavil:

Me veseli, da si tak optimist(pretiran za moje pojme).


Lani poleti je blo rudarjenje z GPUji (LTC) cca 2-3x manj profitabilno kot danes...
Matev - najslabši troll vseh časov

jest10 ::

Vikking je izjavil:

Machete je izjavil:

Meow je dead. Relaunch? A oni to resno?


Hkrati z rudarjenjem meow-a, se bo rudaril še en kovanec (sorodni kovanec) z omejeno količino. Za kar pa bo potreben fork.


Pripravlja se tudi merged miniranje neke xyz nove zadeve(na da se mi spet iskat imena) in LTCja.

DejaVu ::

Glede na to da imate eni veliko upanje, jaz prodajam 5.6MH/s rig, poceni, in vse optimalne nastavitve so že vključene - plug&play torej. ZS za več informacij.

Vikking ::

DejaVu: menjuješ ali obupuješ?

DejaVu ::

Jaz sem ven potegnil zelo lepi keš, zdaj pa je čas da mašino upokojim, dokler še vse dela :) Poleg tega, temperature naraščajo in bo počasi potrebna klima, v kar pa nimam namena investirat.

Jst ::

Vsem kovancem je profitabilnost ZELO zelo padla.

Edinemu stabilnemu profitabilnemu kovancu, ki ga lahko navadni smrtniki rudarimo - LTC, je pa težavnost narasla toliko (in še raste), da se več ne splača kupovati grafičnih za rudarjenje. V dveh tednih je namreč težavnost LTCja narasla skoraj za dvakrat. Sedaj dobivam samo 0.43 LTC/dan (V treh dneh malo več kot 1.3 LTC) in čez par dni še manj.

Zgleda, da sem jaz sredi januarja ujel zadnji vlak, da sem zaslužil za investicijo 3x270. Če ne bi imel ostalih komponent, kot so matična, ram,... bi bil v minusu. (Če gledamo samo rudarjenje.) Te LTCje bom obdržal, čeprav sem jih imel namen prodati 1/3, če bi trg ostal tako volatilen, kot je bil januarja in februarja in kupiti še eno kartico.

Tako bom pa raje pustil MiningRIG nabirat LTCje, elektriko bom iz žepa plačal, na koncu leta ali pa ko bo težavnost tako visoka, da niti elektrike ne bi pokril, bom pa nehal.

It was enjoyabe three months but it's time to move on.

Ne vem pa, kam se bom spravil ta mesec vložiti 500 EUR. Razen če nekdo ne bo hotel novih špičakov...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Machete ::

lol @ sponzoruša

Jst ::

Edinemu stabilnemu profitabilnemu kovancu, ki ga lahko navadni smrtniki rudarimo - LTC


To sem čisto drugače mislil. Mislil sem, da navadni smrtniki z GPUji lahko rudarimo scrypt kovance, ne samo LTC. Je pa del povedi pravilen. LTC je stabilno profitabilen že mesece.


lol @ sponzoruša


Kaj je to meni namenjeno? Zakaj?


---


Malo sem gledal "mining most profitable coin" poole. Trenutno je stanje takšno: 0.00689 BTC/MH/day na enemu, drugi imajo podobno profitabilnost. Švoh, komaj elektriko pokriješ...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Buggy ::

Malo sem gledal "mining most profitable coin" poole. Trenutno je stanje takšno: 0.00689 BTC/MH/day na enemu, drugi imajo podobno profitabilnost. Švoh, komaj elektriko pokriješ...


yep...svoh so ratal tudi teli mulitiji....januarja je bila ta cifra se enrat vecja, tako da ja...moji rudarcki tudi ze lep cas pocivajo. Po trimesecnem priganjanju sem jim dal mal dopusta. Sem pa danes za hec ob 3.14AM (po nasem casu 4.14) pognal spet en scrypt za hec in sicer piCoin.
Kar je zanimivo je to, da je v eni uri tezavnost zrastla iz 40 na 1700, network hash pa 7.5 Ghs :O

Hayabusa ::

DejaVu je izjavil:

Jaz sem ven potegnil zelo lepi keš, zdaj pa je čas da mašino upokojim, dokler še vse dela :) Poleg tega, temperature naraščajo in bo počasi potrebna klima, v kar pa nimam namena investirat.

Rig za 2.5 k eur in nimaš 500 za klimo ?
Seems legit.

mastazeko ::

Katere riser kable priporočate?

@Vikking in edi123, dobro sta si tole sestavila. Sam bom najbrž nekaj iz lesa sestavil. Katere matične sta uporabila?

Vikking ::

usb riserje: poleg tega tiste ki jih imam jaz vsi so 1x16(priporočal uporabnik mrbrdo), imajo pod vezjem ki gre v kartico še peno, tako da v bistvu ne bi rabil kartice na koncu podložit ampak na sredini pod vezjem.
Poleg tega da so usb kabli že dolgi cca 80cm (da se dobit še z daljšimi usb kabli), dobiš še zraven vsakega riserja adapter napjanja iz molex-a na sata.

Tako kot je priporočal mrbrdo, boljših riserjev ne moreš dobiti.

Plat imaš cel kup, najprej se odloči koliko max. grafični misliš imeti na eni matični.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vikking ()

edi123 ::

jaz mam navadne riser kable za 10-20€, vsi riser kabli so nenapajani ker imam matično ASrock h61 pro BTC in ima matična še dodatno 2x MOLEX napajanje in ni potrebnega dodatnega napajanja za grafično. Trenutno je to najcenejša varianta + procesor INTEL Celeron G1620.

M1k1xx82 ::

Lep pozdrav vsem skupaj. Mene zanima ali ima kdo izkušnje z Gigabyte R9 270oc? In sicer imam probleme z HW-ji. Nad intenziteto 13 se začnejo pojavljati. 13 mi pa nudi le 300-330kH iz kartic pa bi se naj dalo stisnit
400+ brez nekih večjih problemov. Prosim za pomoč. Hvala.

amacar ::

Evo moja 270 windforce OC

cgminer --scrypt -d 1 -o stratum+tcp://pool -u user-p pass --thread-concurrency 21568 -I 19 --gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1500 -w 256 -g 1 --no-submit-stale --lookup-gap 2

S tem gre na 490khash (avg 489.7).

Tole še obvezno enkrat poženi, če še nisi slučajno nikdar:
setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

MedoMan ::

Men dela HW edino pri I 20. Leti mi pa na 450.

M1k1xx82 ::

I 13 mi ne dela HW-jev. I 14 mi celo pade hashrate in začne delat HW-je. Višja intenziteta slabše je. Hashrate sicer pri E1050 M1500 I 18 res da gre na 450+ ampak je polno HW-jev posledično rejected in slab WU. Sem mislil, da je imel kdo podobne težave. Aja TC pa mi gre max samo na 8192. Kartice so pa čisto nove. Se sploh da kaj nardit?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: M1k1xx82 ()

MedoMan ::

Koliko imaš sistemskega spomina? Jst sem imel tudi težave z TC in ga imam zato na 10240, najrš zaradi premalo rama(2gb).

M1k1xx82 ::

Mam 4GB. Naj bi bilo dovolj. Mam pa 3x Gigabyte R9 270 (brez x).

Machete ::

A ni finta da je i13 primerna za gpu threads - 2 nastavitve (+ TC - 8192)
in
od i14-20 za g-1 .. ?
Meni 7970 delajo max H/s z prvo varianto, 7950 pa z drugo.

amacar ::

Sej sem mu zgoraj prilepil moj config + kaj še naj požene, da bo lahko zvišal nad 8192TC, ker je 4gb rama dovolj.

Buggy ::

Ma teh scrypt configov prav za to grafo je ze na tone (ze samo v tem thredu). Vsak sistem pa ima kaksno specifiko, meni sicer sistemski RAM 4GB nikoli ni predstavljal problema na dveh masinah pa imam 7950 not v navezi z 7850, je pa potrebno sprobavat. Ce imas veliko HW-jev bi prej rekel da imas tezave s pravimi clocki ter voltazo, kot pa s konfigom.
Sam na 270X uprabljam TC 1692 in I 18 ter seveda lookup-gap 2, pa ne pozabiti brisati .bin filov ko bos probaval razlicne settinge. Katere drivereje pa imas gor?

M1k1xx82 ::

Mislim da sem odpravil težavo. Zbrisal cgminerja. Dal na novo gor in zdaj zaenkrat na i18 ne kaže HW-jev. Z privzetimi nastavitvami dajo kartice ven 1.2 MH na kar sem računal s tem rigom. Malo se še bom poigral z frekvencami nebi pa jih priganjal do konca, da mi ne pihne katere že v štartu. Hvala vsem na odgovorih.

M-XXXX ::

Edinemu stabilnemu profitabilnemu kovancu, ki ga lahko navadni smrtniki rudarimo - LTC


To sem čisto drugače mislil. Mislil sem, da navadni smrtniki z GPUji lahko rudarimo scrypt kovance, ne samo LTC. Je pa del povedi pravilen. LTC je stabilno profitabilen že mesece.

Upam, da se zajebavaš?
Moje 2x 280x bi na max narudarile po trenutno ceni 1.6$ na dan. Z odšteto elektriko. Hah, se ne splača računalnika prižigat, kaj šele kaj drugega. Kaj šele da bi kdaj kakšno investicijo pokril...

Loocas ::

Kaj šele da bi kdaj kakšno investicijo pokril...


a bejži no... a potem misliš, da bo cena v nedogled samo 16USD, al kva?
Matev - najslabši troll vseh časov

Jst ::

Če bi trenutno prodajal, se ne splača. ROI za grafe, če bi jih kupil sedaj, je ene pol leta. Nisem pa nikjer napisal, da bo takšno stanje tudi ostalo.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

Buggy ::

Loocas je izjavil:

Kaj šele da bi kdaj kakšno investicijo pokril...


a bejži no... a potem misliš, da bo cena v nedogled samo 16USD, al kva?



no cak mal..dobro leto nazaj tudi BTC ni bil 640$ ampak 40$ ..ne vem zakaj spekuliras, da je v LTC-ju kot neki se bolj minorni scrypt valuti toliko rezerve, da bi lahko racunali zgolj in samo na rast. Imas kaksne konkretne kazalce, ker LTC je bil se pred dobimimi 4 meseci ze 45$...kr neki no :8)

Loocas ::

Ja, kr neki ja Buggy.. pač se vidi, da o investiranju in podobnih rečeh nimaš pojma, res niti osnovnega pojma.. taki pubeci kot ti, bi radi zaslužli takoj sedaj, ko pa gre zadeva malo dol, je pa takoj panika...

Poznam folk ki je rudaril lani poleti v najhujši vročini, ko je bil LTC 2 USD.. čez par mesecev so prodali po 30-40 USD.
Matev - najslabši troll vseh časov

M-XXXX ::

Poin being? Lahko tudi zraste na 1/4 vrednosti Bitcoina.

Da je trenutna, da bo kaj opazno šel gor (opazno pomeni recimo 100% ali več) manjša kot da strmoglavi.

Pa tudi če se zanašaš, da bo šla vrednost gor se bolj splača kovance kupiti na € kot jih zmajnati.

hojnikb ::

Vsak goldrush se more enkrat končat :)
#brezpodpisa
««
37 / 40
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Etherum mining (rudarjenje) (strani: 1 2 3 460 61 62 63 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
3108473659 (82390) Jagdpanter
»

Litecoin (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
747127438 (65165) -žiga-
»

Mining Biuld POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5414229 (12587) mmzzor
»

DURS vam večine dobičkov od bitcoinov ne bo obdavčil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
17645320 (38017) Machete
»

Catcoin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7815854 (12886) papasmrk

Več podobnih tem