» »

DOGe Coin

DOGe Coin

««
23 / 40
»»

Vikking ::

Update za leaf: Kimoto gravity well implementiran, ter postane aktiven od bloka 21203 naprej. Trenutno smo pri bloku 17900.
Kdor ima denarnico za Leaf jo bo moral nadgraditi.

Še bo potrebno počakati kakšen teden za meow in leaf da se sprovedejo implementacije. Kako bo potem cena zanihala je vprašanje. Se pa bo ogromno poznalo, če se proda kakšna dobra zgodba in se zagrabi kovanec.

Vrednosti leaf in meow, so občutno padle. Ter so takorekoč že prišle do nakupnih vrednosti, ko se splača še kaj dokupit. Kupili ste dovolj nizko (po mojih priporočilih) da ni nobenega razloga za preplah, samo držite.

18Jerry18 ::

Vikking je izjavil:

Update za leaf: Kimoto gravity well implementiran, ter postane aktiven od bloka 21203 naprej. Trenutno smo pri bloku 17900.
Kdor ima denarnico za Leaf jo bo moral nadgraditi.

Še bo potrebno počakati kakšen teden za meow in leaf da se sprovedejo implementacije. Kako bo potem cena zanihala je vprašanje. Se pa bo ogromno poznalo, če se proda kakšna dobra zgodba in se zagrabi kovanec.

Vrednosti leaf in meow, so občutno padle. Ter so takorekoč že prišle do nakupnih vrednosti, ko se splača še kaj dokupit. Kupili ste dovolj nizko (po mojih priporočilih) da ni nobenega razloga za preplah, samo držite.

Hvala za info :)

FlyingBee ::

Buggy je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

samo 30 eur na mesec? to bi šlo

ne vem po kaksni ceni sicer ti placujes strom samo daj si malo zracunaj no...za 2x po 290 ce racunas da ti iz vticnice vlece le 700w je to pri delovanju 24/7 cca 520 Kwh na mesec in tam kjer jaz placujem elektriko je to bolj 60€ ekstra samo iz naslova rudarjenja.

daj malo migaj no, ne cakat da vse samo prileti na kroznik ali pa vse prepustiti nakljucju, potem bodo pa neprijetni soki :|

ker vidim da te matra, pa ne ves ravno kako in kaj...tukaj imas informativni izracun za elektro LJ

400 do 500 dolarjev letno bi bilo 30 EUR na mesec, če imaš probleme z računanjen ali sledenjem sporočilom

vidim, da ti ravno pravi sokovi ven lezejo, daj mi napiši ali majnaš in kako ti je uspelo

Recimo lep zadnji primer glede implementacije "kimoto gravity well" (to je: eden od načinov spreminjanja težavnosti rudarjenja pri kovancu) je Vertcoin (VTC). Kjer se je implementacija zgodila 1.02.2014. Cena je za 3x poskočila.

Vsekakor to ni pravilo, da se bo to zgodilo pri vsakem kovancu, vendar je dobra možnost tudi za Leaf. Vsekakor pa se vpliv dumpa multipoolov precej zmanjša.

Buggy ::

400 do 500 dolarjev letno bi bilo 30 EUR na mesec, če imaš probleme z računanjen ali sledenjem sporočilom

vidim, da ti ravno pravi sokovi ven lezejo, daj mi napiši ali majnaš in kako ti je uspelo

vau neverjetno...no to pa dobis, ce zelis malce pomagat takim naivnezem, ki si se porabe ne uspejo/znajo zracunat in potem pridigajo o bralnem razumevanju drugih ;(( Ce ti ze osnovni koraki delajo tezave in imas tako primeren odnos do tistih, ki ti celo zelijo pomagat se raje ne loti kriptovalut bolj resno. Srecno!

Vikking je izjavil:

Recimo lep zadnji primer glede implementacije "kimoto gravity well" (to je: eden od načinov spreminjanja težavnosti rudarjenja pri kovancu) je Vertcoin (VTC). Kjer se je implementacija zgodila 1.02.2014. Cena je za 3x poskočila.

Vsekakor to ni pravilo, da se bo to zgodilo pri vsakem kovancu, vendar je dobra možnost tudi za Leaf. Vsekakor pa se vpliv dumpa multipoolov precej zmanjša.

Najprej sem omenil Vertcoin (VTC) potrojil vrednost po implementaciji kimoto gravity well (bom okrajaš na KGW).
V tem času pa se je KGW implementiral tudi še v kovanec FRANKO (FRK), ki je prav tako poskočil v vrednosti. Nazorno z grafi, mogoče olajša razumevanje:

graf prikazujejo dvig cene:

Graf prikazuje spremembo težavnosti po implementaciji KGW:

edi123 ::

mi lahko kdo pojasni zakaj mi ne zažene minerja ko kliknem Start process v GUI minerju?

vse mam nastavleno kot je na tej slika seveda s svojo številko walleta

SLIKA

SLIKA

mihco ::

Vikking je izjavil:

Vikking je izjavil:

Najprej sem omenil Vertcoin (VTC) potrojil vrednost po implementaciji kimoto gravity well (bom okrajaš na KGW).
V tem času pa se je KGW implementiral tudi še v kovanec FRANKO (FRK), ki je prav tako poskočil v vrednosti. Nazorno z grafi, mogoče olajša razumevanje:

graf prikazujejo dvig cene:

Graf prikazuje spremembo težavnosti po implementaciji KGW:

dva dni nazaj si oba oznacil za nezanimiva, ko sta oba bila se v vzponu pa sem jih omenil kot vredna ogleda/nakupa je bil tvoj odziv: "Od zgoraj našteti pa ne bi vložil prav nič, ker niso to kar iščem. "?

Sam sem mnenja, da iz leaf-a na dolg rok ne bo nic. Mislim, da bo poligon za pump n dump. Ce bos zraven, ko se bodo igrali kiti se da mogoce pobrati kaj drobtinic sicer pa ne.

...kljub vsemu koristna informacija ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mihco ()

mihco: govora je o implementaciji KGW-ja, ter kot tak neposreden/posreden vpliv na ceno, ne pa o zanimivosti in vlaganju v VTC. So podani kot primer. oziroma mogoče posredno iščemo odgovor kaj lahko pričakujemo oz. razlagam odločitev nakupa zanj, pa kakšen detajl in razlago za primerjavo.
Vsekakor ko je leaf prišel na coindeup, je potekalo šele glasovanje za KGW, ni bilo govora o kakršnikoli implementaciji le-tega. Odločitev za takratni nakup se je iskala drugje.

Da, drži zame sta nezanimiva. Za nekoga pa med in mleko. Kovancev je ogromno, izbira velika.

Sigurno pa ne iščem tistih ki so v vzponu, ampak tiste, ki se bodo nekoč povzpeli (zato naprej rudarjenje frišnih kovancev, potem trgovanje). Kdaj pa je kdo zadovoljen da bo prodal ko bo dosegel 10%, 50%, 100%, 1000% višjo ceno od nakupne, pa se mora vsak sam odločiti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vikking ()

jest10 ::

edi123 je izjavil:

mi lahko kdo pojasni zakaj mi ne zažene minerja ko kliknem Start process v GUI minerju?

vse mam nastavleno kot je na tej slika seveda s svojo številko walleta

SLIKA

SLIKA

Mene bi bolj zanimal zavihek z nastavitvami

ce bi kripltsy vsaj delal normalno bi se mogoce dalo kaj "delat"

amacar ::

Evo digibyte se je pojavil na coinwarz, po tem ko so na coinmarketu implementirali API. Kot sem že prej napovedoval, se ga je splačalo minati in se ga še in tako je tudi sedaj na vrhu profitabilnih kovancev (da ne govorim, da se je prodajal že za cca 280). Prav tako je na coinwarz USDe, a imajo žal zanj napačen izračun, ker so vmes še bonus bloki, da tako da je vsaj 2.5x bolj profitabilen kot je prikazan (seveda pa še vedno upam na njegov dvig na staro stanje, ki je bilo cca 500 satoshijev).

krneki0001 ::

mihco je izjavil:

ce bi kripltsy vsaj delal normalno bi se mogoce dalo kaj "delat"

Pojdi na coinex.pw, ta dela vedno in brez problemov.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

evo sem se zdaj malo bolj poglobil v zadevo pa me zanima če bi kdo kaj spremeno ker se mi zdi da sem kar dobro zalaufo stvar sem poisko neke tutoriale itd..

slika

slika

Grafična: PowerColor HD 7950 PCS+ 3 GB

nastavitve Cgminerja:

setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
cgminer.exe --scrypt --auto-fan -o stratum+tcp://stratum2.dogechain.info:3333 -u user.miner -p pass --thread-concurrency 24000 --lookup-gap 0 --gpu-powertune 20 -w 256 -I 19 -g 1

To so seveda max nastavitve ampak ne mislim laufat tega na max ker mi je škoda grafične in je poslušat kak se muči in stroškov elektrike...bom probal laufat nekje na max 300KH/s z intesity okrog 12-14.

Uporabljam pa ta pool: https://pool.dogechain.info/index.php

Bo to kar vredu

pegasus ::

Eh? Men powercolor 7950 laufa na 685.

Daj skopiraj nastavitve prosim? Maš navito kaj?

Jst ::

Meni 7950 na 680. Štartam pa brez parametrov, razen threadconcurrency 22400, ter intensity 20. Karta pa dela na 1075/1445. (Če dam GPU nad 1075 ali MEM nad 1445, pade hashrate.)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

jaz laufam na stock 900/1250

krneki0001 ::

Očitno nekdo kupuje doge, da se malo dvignejo. Sedajle jih je en tipček že kupil 750.000 in jih dvignil iz 1.59 na 1.70.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Vens ::

S temi nastavitvami dobim 753k hash na kartico.

GPU: Sapphire Dual-X AMD Radeon R9 280X OC 3GB GDDR5

miner@miner:~$
screen cgminer --scrypt -o stratum+tcp://POOL1 -u XXXX -p x -o stratum+tcp://POOL2 -u xxx -p x --intensity 13 --vectors 1 --worksize 256 --thread-concurrency 8192 --shaders 2048 --auto-fan --temp-target 72 --expiry 120 --gpu-dyninterval 7 --gpu-platform 0 --gpu-threads 2 --gpu-engine 1080,1080,1080,1080 --gpu-memclock 1500,1500,1500,1500 --gpu-powertune 0 --log 5 --no-pool-disable --queue 0 --scan-time 30 --shares 0

Če imaš thread-concurrency, ne rabiš klicat shaderje. Ker jih thread-c. pohodi.

Kaj pa je postavka --shares 0 ?

vectors tudi ne rabiš, ker se ne uporablja za scrypt. Ga ignorira.

FuI2cY ::

Včeri po 22h sem preneso LEAF coine iz wallet-a na Cryptsy. V walletu mam že prek 40conf. a na cryptsy strani ni nič videti, niti pod pending nimam koinov, niti pod all deposits ni videti nič. Kdo ve zakaj, kako in kaj ? :) sem že večkrat prenašo gr pa dol pa ni bilo nikoli problemov.

hvala že vnaprej :)

amacar ::

Tipični cryptsy, sem že čakal tudi 24ur, da se je depozit pokazal.

FuI2cY ::

Aha, pol verjetno ni nekih skrbi, da se ne bo pojavlo ? :D Samo da bo, to je važno :D

stalker ::

Poglej tudi pod transaction history. Jaz sem enkrat nakazal nekaj kovancev, ki so se v zgodovini transakcij pokazali, a v denarnici jih ni bilo. Po dveh dneh sem jim pisal in so v roku par ur rešili.

Cryptsy ima neke težave. Par dni mi je delal normalno, v tem trenutku pa ne morem nič. To se dogaja že 14 dni. Par dni dela normalno, par dni ne.

MaterVola ::

Criptsy je craptsy :) Če se nisem včeraj 100x logiral pa 200 gledal 502 stran... DOGE hodi več ur, medtem pa na Coinex pride en2tri...

Iscem resno alternativo CRYPTSY-ju. Nevem kaj je njihov problem a zadeva smrdi po napizdacini. Preveckrat se dogaja, da se povprasevane cene za vec 10000 satoshijev prekrivajo z ponujenimi, kar je teoreticno nemogoce.
 katastrofa

katastrofa

V takih trenutkih je tudi stran zelooo tezko dosegljiva. Zaradi takih izpadov zgubim ves trud/denar celega dneva. Torej isce se borza z podobno velikim stevilom valut, ki DELUJE.

Zgodovina sprememb…

Za sprobat je Coindeup, ker danes so nekaj nadgrajevali in je hiter (možno tudi ker se je trgovanje z leaf, meow in vtc v večji meri preselilo na Cryptsy). Sigurno pa ni coinde-up on-the-fly trgovanje kot pri Cryptsy-u.
Pa še provizij nima za vsako malenkost.

Tudi bitstamp je off.

Zgodovina sprememb…

Ja, zgleda je Coinedup res edina alternativa vsaj kar se tice stevila valut. Ampak je izredno nepregleden. Kljub vsemu bom probal, ker mi cripsi najeda zivce. Ce bo slo tak naprej bom prehitro osivel.

Danes je izredno kaoticen dan povsod...razlog: gox?

Zgodovina sprememb…

Lahko si še pogledaš Coinex.

V bistvu ne bi zaupal drugim borzam kot (Coinedup, Coinex in Crytpsy). Sploh ker so v zadnjem tednu bile dve pohekane in ukradeni kovanci.

Včaih je treba tudi malo potrpeti, sploh če postaviš varnost na prvo mesto. Ki je že tako ali tako problem.

Zgodovina sprememb…

uporabljate razlicna upor. imena in gesla za razlicne borze?

Obvezno. Sploh pa pri poolih, uporaba up. imena in gesla popolnoma različna od druge, sploh pa približek gesla in uporabniškega imena na poolih, ne smeš uporabiti, ki jih imaš na borzah.
Tudi ne priporočam uporabo istega elektronskega naslova na poolih, ki ga uporabljaš tudi za registracijo na borzah.

Najprej poskrbite za varnost, backup wallet-u, po možnosti inkripicjo le-te, tu se vse začne pri kriptovalutah. Ker če ti karkoli ukradejo se lahko pritožiš samo sončni upravi.

Zgodovina sprememb…

ABX ::

... in najbolj pomembno je različno geslo.

Ampak to velja za bilo kaj na netu.

Ker če udrejo na eno stran potem imajo dostop do vseh tvojih zadev.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

hojnikb ::

Workerji

Workerji

Epski gif :)
#brezpodpisa

Machete ::

haha za crknt ..

ok zdaj pa še eno resno vprašanje. Če dobimo v naslednjih nekaj mesecih mogoče nazaj elektriko, sumim da interneta za tem še dolgo ne bo, ker je kabelski operater še bolj bogu za nogo..
Kolikšna je količina podatkov, ki se prenašajo pri rudarjenju z recimo 1MH/s? (za lažje računanje kasneje :P)
To me zanima, ker bom mogoče moral vzpostaviti povezavo preko mobilnega interneta.. preveriti pa niti nemorem trenutno, prej pa me seveda ni zanimalo.

Hvala

Preko mobilnega je dokaj visok ping. Slabo za miniranje

Machete ::

Ok, ma vseeno bolje kot da stoji. Ve kdo količino podatkov? Ali si lahko kdo zapiše vrednost prenešenih gor/dol in pogleda čez eno uro še enkrat..? Hvala.

Update za LEAF: verjetno se bo fork zgodil prej (možno da že danes).
Sklenjen je bil dogovor za multipool-om hashcows da ne bo napadel leaf ko pade diff. (dogovora so se držali).
Middlecoin pa je zahteval ogromno plačilo, ter ko je diff padel, napadel leaf z 22gh/s (leaf je izjemno dobičkonosen pri low diff). Ker bi se lahko izsiljevanje nadaljevalo (ter jim ni važno če kovanec propade zaradi njihovega "samo profit"). bodo poskušali fork vpeljati že prej. Tako bo potrebno še en update denarnice, če imate kovanec že na borzi ne boste imeli težav.
Sicer pa ni samo multipool problem, problem je tudi pri snovanju kovanca, ker že takrat niso skrajšali diff retarget. Torej vso krivdo da kovanec stagnira, ne more biti naprtena multipool-u. A trenutno so največji problem.

Update za MEOW ( https://kittehcoin.info/ ):
Počasi a vztrajno se približujemo fork-u pri bloku 131,913
Pripravljajo se zanimive stvari ob forku. Ne samo sprememba specifikacije, ampak cela kopica novosti in inovacij.
This is not a launch-and-forget-it coin, we're already gearing up for a major client update, KGW diff impl to fix the multipool massacre issue, and another very VERY big feature that requires a payed private github repo until its launched so we can keep it stealth

Ne paničarit (kot se je že izkazalo pri drugih kovancih), treba je držati.

Jaz sem vložil skupno slabe 3 BTC-je v leaf in meow. Da ne bo kdo rekel, da nisem nič vložil. nikogar ne prepričujem naj vloži, kot sem obljubil spremljam ta dva kovanca za vas.

Sporočim ko bo karkoli novega.

Buggy ::

@Vikking: z moje strani vsa cast za analize in teznjo po deljenju informacij in pomoci ostalim, ki se se lovimo v tem svetu.

Nov predviden fork za LEAF je nastavljen okoli bloka 18818 (trenutno smo pri 18303 bloku). Cca. 1-2dni odvisno od več faktorjev, sploh multipool-a. V bistvu bi bilo bolje da cena leaf-a še bolj pade, da ne bo zanimiv za middlecoim pri nasldnjem low diff-u. Tako bi še hitreje prišli do omenjenega bloka.

Seveda se bo to zgodilo samo v primeru, da bodo pool-i, uporabniki in borze, dobro obveščeni in pripravljeni.

18Jerry18 ::

Če kdo potrebuje pomoč pri Max Coin lahko pomagam :)

LEAF update:
fork pri bloku 18818 potrjen in pripravljen. Če imate kovance spravljene v denarnici, potem nadgradite preden pride do tega bloka. Trenutno za windows je že na voljo.

Balaton ::

Kaj sploh pomeni fork?

black ice ::

To fork a project (take the source from someone's repository at certain point in time, and apply your own diverging changes to it), you would clone the remote repository to create a copy of it, then do your own work in your local repository and commit changes.

Preberi si tole, ti bo bolj jasno.

Zgodovina sprememb…

Poenostavljeno z spremembo specifikacije, nastane nova veriga. Tako imaš staro denarnico z eno verigo, ter novo denarnico z svojo verigo. V verigi pa so npr. shranjene vse transakcije.

Balaton ::

Hvala, obema. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Balaton ()

drumer706 ::

jst sm si kupu 280x in sm se tut mal igrou z mineranjem :D (skače okol 700 khs) potem se mi je pa en dan pojavu problem: CGminer se mi po dveh urah ugasne (dvomim da ja zarad temperature ker sem eno uro spremlal in je blo pod 75, nikol me ni zravn ko se ugasne :S), me pa zanima če je problem mogoče RAM? ker ko igram igce mi tut kr zmrznejo in sm zalaufu memtest in ugotovu da se kr velik napak pojavla. pa me zanima če mam kšne nastavitve narobe al je sam zarad RAM-a?

Ne, napake so jasno znak brezhibnega delovanja;((
Dvigni ramu napetost. Če ne pomaga znižaj frekvenco. Če ne pomaga kupi novega.
««
23 / 40
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Etherum mining (rudarjenje) (strani: 1 2 3 460 61 62 63 )

Oddelek: Kriptovalute in blockchain
3108530514 (139245) Jagdpanter
»

Litecoin (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Loža
747139819 (77546) -žiga-
»

Mining Biuld POMOČ (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
5416333 (14691) mmzzor
»

DURS vam večine dobičkov od bitcoinov ne bo obdavčil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Kriptovalute
17650729 (43426) Machete
»

Catcoin (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7817614 (14646) papasmrk

Več podobnih tem