» »

Prenosnik servisiran, plačal dobrih 200 eur za popravilo, saj sem bil sam kriv s zaščito za poškodbe - dodatna garancija 3 let.

Prenosnik servisiran, plačal dobrih 200 eur za popravilo, saj sem bil sam kriv s zaščito za poškodbe - dodatna garancija 3 let.

Safra ::

Pozdravljeni,


v trgovini sem vzel igričarski prenosnik, kateri je bil po 6-ih mesecih polit s kavo, imel sem zaščito, da se krije tudi nenamerna škoda oz. delež plačam jaz, če odobri zavarovalnice seveda vso popravilo razen tistih 25% od mene samega.

Po servisu bi naj bila menjana polita matična. Kar pa ni bila saj sem preveril serijsko z AIDA programom in je bila povsem enaka. Se pravi plačan, servisiran del sploh ni bil menjan!


Zanima me kaj lahko sedaj storim, vse opcije, tudi ali je možno zadevo spravit do tega, da dobim povsem novega.



Hvala za vse predloge, pomoč že vnaprej.


LP


Safrica

hojnikb ::

pa stvar dela sploh ?
#brezpodpisa

Silvo ::

Polil si in dal na servis nedelujoč prenosnik?
Imaš zdaj porihtan računalnik?
Zdaj bi denar nazaj,ker vse deluje in verjameš samo Aidi in
zate ni druge razlage,zakaj je serijska mogoče ista?
Silvo

Safra ::

Da, zadeva deluje, a kaj mi to pomaga, saj se vidijo sledi kave, katera je bila tudi posušena, tudi porti na prenosniku so stari, usb, hdmi, ethernet, etc. katera sta vsaj dva direktno na matični. Zadeva me je zelo razjezila.

x/

Lp

mihec87 ::

Če plata ob politju ni bila poškodovana je verjetno ne rabijo menjat, razen če so na račun dali da je nova plata..

Safra ::

Ne Silvo, prenosnik deluje, a kaj mi to pomaga, če mi bo vse skupaj oksidiralo za nekaj mesecev, kaj mi pomaga zaščita se zgodi katero sem drago plačal, če je servis vse skupaj zaigral?

Plato so menjali in mi jo Zaračuunali Mihec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Safra ()

eric_cartman ::

Jst namesto, da bi se najprej obrnil na ta forum bi poklical tiste, ki so mi servisirali računalnik.. Če bi mi zaračunali nekaj kar niso storili je to kaznivo. Skratka če si plačal NOVO plato, pustili so ti pa notri staro, potem so ti dolžni dobro in argumentirano obrazložitev.

Edit: Ok..Zdaj sem opazil, da so ti matično dejansko zamenjali. Še vedno bi se najprej obrnil na njih in zahteval obrazložitev, zakaj niso menjali še ostalih stvari.

Zgodovina sprememb…

Safra ::

In ,da bom po oksidaciji imel v laptopu "tretjo" matično(orignalo iz tovarne. "novo" pri servisu katera ni bila menjana, in potem drugo/"TRETJO" katero bom moral ponovno plačati ? x) )

Silvo ::

Obrni se na servis in tam išči podrobne odgovore,tukaj nihče ne ve podrobnosti.
Sicer pa ti prenosnik zdaj deluje:)
Novega in vseh dodatnih politih delujočih delov žal ne boš dobil.
Silvo

Safra ::

Hmm, sam bom storil vse kar je možno, da se zadeva uredi. Najprej pri prodajalcu, kateri dejansko gleda na zadovoljstvo stranke. In potem pri teh "serviserjih". Če bo potrebno pa še kaj več.

jebiveter2 ::

Daj v cajtng;)

Safra ::

Silvo je izjavil:

Obrni se na servis in tam išči podrobne odgovore,tukaj nihče ne ve podrobnosti.
Sicer pa ti prenosnik zdaj deluje:)
Novega in vseh dodatnih politih delujočih delov žal ne boš dobil.



Deloval je že pri politju, kaj mi pomaga, da deluje,če pa je zadeva ogrožena ševečje škode ob oksidaciji, da bom plačal nov servis, se pustil bedaka ? Ko bom spet ostal brez njega ? >_# kateri je bil / je gamerski.

Blinder ::

oni so novo ploščo dali privat na bolho0 za 200€ in tebi so pustili notri staro. denar od nove pa si bojo razdelili :))
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

BladE_ ::

Zakaj ga vsi napadate? Tip je zavaroval računalnik, pošteno plačal svoj delež za popravilo ima, da mu ga zrihtajo tako kot je treba ne pa nekaj na pol, ker hočejo s tem zaslužit!

Verjetno si dobil kakšne papirje o popravilu, gor morajo biti navedeni rezervni deli, ki so jih menjali(skeniraj in prilepi sem, zbriši osebne podatke)... v kolikor papirjev nimaš jih zahtevaj takoj!
Akcija - Reakcija

hojnikb ::

te extra garancije so itk nateg brez primere. Al ti zavrnejo al pa fino plačaš, kjub vsemu..
#brezpodpisa

fosil ::

Zahtevaj dobavnico za matično ploščo.
Sicer pa, če je res kar praviš, da so zaračunali novo matično, notri pa pustili staro, gre za goljufijo in jih lahko prijaviš na policijo.
Tako je!

yanez666 ::

Zdravo

Tega tipa "Safra" poznam. Fora je v tem da za trgovino (trgovska hiša), nebom navajal katera, ta popravila izvaja ena druga firma s.p., se pravi popravila a.k.a."se zgodi".
Prenosnik je dobil nazaj z računom, da so menjali matično in tipkovnico cca 570EUR od katerih je cca 200EUR kril sam. Tipkovnica je bila menjana kar je očitno, matična pa ni bila saj se že na oko vidi da so usb ji zglodani prašni prav tako hdmi, vga izhod, lan port... Se pravi so menjali samo tipkovnico, matične ni bilo potrebo ampak na račun pa so nabili. Trgovski hiši je plačal račun od servisne s.p. in po tel. pog. se naj on obrne na servis ne na prodajalno. Bomo vidli kaj mu bojo rekli... Če bi jas bil on bi zahteval 200EUR nazaj oz. procent od tipkovnice ostalo pa nazaj!!! al pa jim vržem v glavo, ker so vkradli denar !!!

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: yanez666 ()

solatko ::

Če imaš račun s specifikacijo, mora bit navedena številka matične plošče, ki je bila vgrajena. Verjetnost, da si bil nategnjen je pri teh izdelkih, ob nepopolni specifikaciji vgrajenih delov, velika, saj računalnika sam ne smeš odpreti. Staro ploščo bi ti morali priložiti, ker ni šlo za garancijsko zamenjavo in je niso poslali v tovarno.
Nategnili so oba, tebe in zavarovalnico, tako, da je v tem primeru, če si prepričan, da niso opravili dela, najboljša pot do prodajalca, mu razložiš zadevo, on pa mora po uradni dolžnosti, delovanje servisa prijavit pristojnim organom. Opustitev dejanja je ravno tako KD.
V kolikor ne bo hitrega odgovora, daš prijavo na policijo.
Gre za dve goljufiji - potrošnika in zavarovalnico.
Podatka, kdo je pozavarovatelj "se zgodi" ali podobnega zavarovanja, ti trgovec verjetno ne bo izdal, da bi se lahko sam obrnil na zavarovalnico, ki pa je zelo alergična na taka dogajanja in po navadi, nemudoma nesolidnega kooperanta prijavi ali mu odpove nadaljno sodelovanje.

Vendar moraš biti 110% prepričan, da imaš v prenosniku staro ploščo, sicer hitro padeš pod lažno prijavo ali lažno obtožbo, kar je pa tudi KD.
Delo krepa človeka

St235 ::

Vendar moraš biti 110% prepričan, da imaš v prenosniku staro ploščo, sicer hitro padeš pod lažno prijavo ali lažno obtožbo, kar je pa tudi KD.

Lažna prijava zahteva ZAVESTNO in NAMERNO laganje pri prijavi. Če je uporabnik prepričan, da ima staro ploščo, pa se kasneje izkaže da se je zmotil to NI kriva/lažna prijava in ni nikakršno kaznivo dejanje.

Lonsarg ::

Prijazna "prikrita" grožnja je najboljša pot.

Greš do njih(servis), rečeš da so očitno "pozabili" menjati matično ploščo, čeprav je na računu nova. Da jih lepo prosiš da porihtajo kot se šika, drugače boš žal moral obvestiti zavarovalnico, za nadaljno popravilo, da ne boš imel stroškov.

solatko ::

Kakšna bo kvalifikacija, je predvsem odvisno od odvetnikov obeh strani, zato ne prejudiciraj. Zmotno mišlenje, je ob napačni trditvi, lahko tudi samo olajševalna okoliščina.
Če hočeš nekoga obtožit, moraš bit prepričan, še bolje pa je, če imaš nedvoumen dokaz.
Poznam kar nekaj primerov, ki so zmotno prepričanje, kar pošteno plačali.
Delo krepa človeka

Engineer_ ::

prva napaka je ta da se gre na forum namesto vprašat servis zakaj je nečemu tako kot je.

ko pokličeš na servis pa sporoči kaj so ti odgovorili in se bo dalo reševat dalje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Engineer_ ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sistem ena d.o.o. servis !!! (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20653471 (13437) Han
»

Zavrnjena garancija v Big Bangu (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7615748 (12506) St235
»

Servis - težave

Oddelek: Mobilne tehnologije
458289 (6930) PINki
»

problem z garancijo prenosnika (vshop.si) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24026396 (16260) lmfao
»

Polit prenosnik (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6416734 (13977) _koki_

Več podobnih tem