Forum » Pomoč in nasveti » Internet/ponudnik problem
Internet/ponudnik problem
Berserker ::
Pozz
Trenutno smo pri Amisu že od leta 2009, paket/ pogodba pa je 10mb hitrost prenosa + telefonija -zastoj znotraj nihovega omrežja.
Problem je da smo oddaljeni od centrale več kot 4km, od 10mb so nam obljubili vsaj 5mb, ampak je po kakšnem mesecu padla na 2mb, no zdaj po vseh teh letih vsake par dni pade na 0.3mb, rekli so da je pač obremenjena linija.
Mislim da za leto 2013/14 ni opravičljivo da za zdesetkan paket plačujem 33 EUR/mesec.
Zanima me pri kateremu ponudniku se splača sploh še vezat, glede na sitacijo, čeprav je infrastruktura od telekoma in se že leta ne posodablja, optike pa vsaj do 2030 ne bo na spregled. Satelitska je pa tudi predraga, ker imajo židovske cene.
Sokrajani so sami penzijonisti ali pa folk ki cele dneve dela. Se pravi kot posameznik nima smisla gnjavit telekomu za ojačanje centrale.
Trenutno smo pri Amisu že od leta 2009, paket/ pogodba pa je 10mb hitrost prenosa + telefonija -zastoj znotraj nihovega omrežja.
Problem je da smo oddaljeni od centrale več kot 4km, od 10mb so nam obljubili vsaj 5mb, ampak je po kakšnem mesecu padla na 2mb, no zdaj po vseh teh letih vsake par dni pade na 0.3mb, rekli so da je pač obremenjena linija.
Mislim da za leto 2013/14 ni opravičljivo da za zdesetkan paket plačujem 33 EUR/mesec.
Zanima me pri kateremu ponudniku se splača sploh še vezat, glede na sitacijo, čeprav je infrastruktura od telekoma in se že leta ne posodablja, optike pa vsaj do 2030 ne bo na spregled. Satelitska je pa tudi predraga, ker imajo židovske cene.
Sokrajani so sami penzijonisti ali pa folk ki cele dneve dela. Se pravi kot posameznik nima smisla gnjavit telekomu za ojačanje centrale.
- spremenil: Berserker ()
boogie_xlr ::
Rešitev morda high speed directed wi-fi link od centrale do hiše, če imaš vidno zračno linijo.
Ne žal je ni, ker je dosti reliefa. Kaj pa neodvisni ponudniki? Je splho kakšen napredek v razvoju? ALi je bolje da se preselim.
Gladi ::
Ne žal je ni, ker je dosti reliefa. Kaj pa neodvisni ponudniki? Je splho kakšen napredek v razvoju? ALi je bolje da se preselim.
Verjetno imaš DSL povezavo, kar pomeni, da neglede na to, pri katerem ponudniku si, vse gre preko iste infrastrukture. Zdej če imaš na voljo(kar verjetno dvomim), kabelsko, FTTH, pač prešalti na to. Kar pa dvoim, glede na to da še nisi prešel h drugemu ponudniku. Omrežje se bo pa prenovilo, ko bo lastnik omrežja prisiljen prenoviti, glede na to da ma pa verjetno na vašem območju monopol, ne bo hmalu.
Sicer pa jst bi tud mel črnga Labroginija, in to za 10 evrov. Mislim, da mi preostane samo še gladovna stavka...
Verjetno imaš DSL povezavo, kar pomeni, da neglede na to, pri katerem ponudniku si, vse gre preko iste infrastrukture. Zdej če imaš na voljo(kar verjetno dvomim), kabelsko, FTTH, pač prešalti na to. Kar pa dvoim, glede na to da še nisi prešel h drugemu ponudniku. Omrežje se bo pa prenovilo, ko bo lastnik omrežja prisiljen prenoviti, glede na to da ma pa verjetno na vašem območju monopol, ne bo hmalu.
Sicer pa jst bi tud mel črnga Labroginija, in to za 10 evrov. Mislim, da mi preostane samo še gladovna stavka...
Kaj misliš z predzadnjo povedjo? Da sem lahko srečen da plačujem 33 EUR za 2mb?
Res je imamo dsl, kaj če se krajevna skupnost dvigne, je kakšna možnost za posluh od telekoma.
Ne razumem zakaj je še zmeraj vse tako vzadaj in zavestno kršijo pogodbo, ter zakaj ponujajo nekaj kar ne morejo realizirat. V mestu in tujini so prisotne nad 10mb povezave, pri nas pa še stabilne 2mb povezave ne morejo zagotovit, čeprav smo med dvema večjema krajema in ob glavni cesti. "rant off"
Zgodovina sprememb…
fosil ::
kaj če se krajevna skupnost dvigne
To misliš da se dvigne in sama skoplje jarke za optiko?
Verjetno bi se v tem primeru dalo kaj dogovorit.
Tako je!
kaj če se krajevna skupnost dvigne
To misliš da se dvigne in sama skoplje jarke za optiko?
Verjetno bi se v tem primeru dalo kaj dogovorit.
Mislil sem inciativa, predlog za postavitev, vrjetno si je moral že marsikateri kraj izborit boljšo linijo.
Zgodovina sprememb…
Gladi ::
Če sumiš da kršijo pogodbo, se usmeri na APEK. Ampak ponavadi čudežna beseda "do", hitro reši take zadeve. Pač telekom je podjetje, ki gleda zadevo skozi finančno plat. Tako da dokler bodo posredno dobivali denar, je ok. Ko ne bodo, se bodo začele dogajati spremembe. Tako da bi ti svetoval da pojdi na drugega ponudnika, ki ni vezan na Telekom, ampak tega očitno ne moreš. V tem je point. Pri nas v bloku, so trije različni ponudniki optike, vsak s svojo infrastrukturo. In ko je T-2 začel graditi, je čudežno še Siol vskočil in bil v borbi za kupce.
boogie_xlr ::
Telefonska parica je najbrž že stara. Pozanimaj se, če gre še kakšen drug vodnik do vašega naselja. Kot je napisal Gladi, je kabelska dokaj pogosta.
Veš kaj ne razumem, zakaj so že takšni problemi z 2mb linijo? Stalno mi pada povezava, ko jih kličem pa pravijo da je linija obremenjena pa mi zopet vrže za kakšen dan na 0.3 mb minimum testno linijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 4 … 37 38 39 40 )Oddelek: Omrežja in internet | 609727 (1617) | Mr.G. |
» | Zanič Simobilovo omrežje?Oddelek: Mobilne tehnologije | 5499 (4347) | jusv |
» | Amis in pogodbena kazenOddelek: Omrežja in internet | 9969 (8264) | Enron x86 |
» | Elektro Turnšek in optikaOddelek: Omrežja in internet | 4064 (1653) | KTr1sk |
» | SURS: Elektronska komunikacija v Sloveniji rasteOddelek: Novice / Omrežja / internet | 5280 (4529) | mtosev |