Forum » Pomoč in nasveti » Zakaj taka razlika v 3d marku?
Zakaj taka razlika v 3d marku?

ganzi ::
Res eno bedno vprašanje
Ampak k poženem 3d mark dobim prvič okrog 9600 pik.
Ko pa se testi končajo in ga poženem spet pa vedno dobim okrog 200 pik manj.
Sej me ta razlika ne mot tok ampak me zanima a se to še komu drugmu dogaja al se sam men?
K me skrbi da nism pravilno zamenju cooler na grafični.(originalnega sem nadomestil z TT VGA coolerjem)
A je možno da je to zato k sm kej narobe naredu?
Na rame pa sem dal hladilna rebra ki sedaj po nekaj časa postanejo zelo vroča??A je to normalno?
Aja med coller in gpu sm dav navadno silikonsko termalno pasto?
(a bi lah dal tut tisto srebrno?)
LP
Ampak k poženem 3d mark dobim prvič okrog 9600 pik.
Ko pa se testi končajo in ga poženem spet pa vedno dobim okrog 200 pik manj.
Sej me ta razlika ne mot tok ampak me zanima a se to še komu drugmu dogaja al se sam men?
K me skrbi da nism pravilno zamenju cooler na grafični.(originalnega sem nadomestil z TT VGA coolerjem)
A je možno da je to zato k sm kej narobe naredu?
Na rame pa sem dal hladilna rebra ki sedaj po nekaj časa postanejo zelo vroča??A je to normalno?
Aja med coller in gpu sm dav navadno silikonsko termalno pasto?
(a bi lah dal tut tisto srebrno?)
LP

goku :) ::
Vsekakor tudi meni niha a ne tako očitno. in sem prepričan, da s tvojim kulerjem ni nič narobe. Če ga nebi dobro namestil, grafo pa naviju bi grafa verjetno že šla?? Na tvojem mestu bi jst monteru en ventič ki bi pihal na rebra in bi se tako hladila.
dve vprašanji zate
1. Ali ti prej pa ni nihalo za teh 200 pik (preden si zamenal kuler)
2. Kje si dobil rebra??
dve vprašanji zate
1. Ali ti prej pa ni nihalo za teh 200 pik (preden si zamenal kuler)
2. Kje si dobil rebra??

Sej v tem je problem da prej ko je bil še orginal gor sem zalavfal 3dmark samo enkrat in rezultat je bil okrog 9600.
Nikoli pa ga nisem zalavfal 2x zapored.Tako da ne vem kako je blo prej.
Sej mam pripravljenga enga 92mm zalmana na stojalu ki jo bo hladil.
Aja hladilnik in rebra so v kompletu(rebra so taka bol boga pa treba jih je razžagat)
Komplet sem kupil v agt in se imenuje TT G4-vga copper Cooler
Cena pa je 2600.
A je kšn program ki bi ga zalavfu da bi namest mene čekiru za napake na sliki?
Nikoli pa ga nisem zalavfal 2x zapored.Tako da ne vem kako je blo prej.
Sej mam pripravljenga enga 92mm zalmana na stojalu ki jo bo hladil.
Aja hladilnik in rebra so v kompletu(rebra so taka bol boga pa treba jih je razžagat)
Komplet sem kupil v agt in se imenuje TT G4-vga copper Cooler
Cena pa je 2600.
A je kšn program ki bi ga zalavfu da bi namest mene čekiru za napake na sliki?

jest10 ::
Ko prvič zalaufaš imaš še prazen ram. Ob drugem zagonu je pa poven zato imaš slabši rezultat

sam se neki me zanima?
A pol bo več rama pomagal?
K zdej mam 256 DDR (333).
Dokupu pa ga bi se 256MB.
A je možno da je kej druzga narobe?
A pol bo več rama pomagal?
K zdej mam 256 DDR (333).
Dokupu pa ga bi se 256MB.
A je možno da je kej druzga narobe?

njok ::
Če iščeš čimvišji score v 3DMarku01, potem je 1x256MB tisto kar rabis. Kakim novejšim igram bi pa dodatnih 256MB gotovo prislo prav (praskanje po disku in ustavljanje med igranjem).
Tistega o polnenju in praznenju ramov ne bom komentiral, lahko pa iz lastnih izkusenj povem, da se prične score nižati ob pregrevanju GPU.
Če jaz poženem test parkrat pri istih pogojih so razlike +- 10 pik. Pozeni test še enkrat s tem da 3DMarku dodelis realtime priority v task managerju, še prej pa zapri vse nepotrebne programe. Nikar pa ne zganjaj panike.
Tistega o polnenju in praznenju ramov ne bom komentiral, lahko pa iz lastnih izkusenj povem, da se prične score nižati ob pregrevanju GPU.
Če jaz poženem test parkrat pri istih pogojih so razlike +- 10 pik. Pozeni test še enkrat s tem da 3DMarku dodelis realtime priority v task managerju, še prej pa zapri vse nepotrebne programe. Nikar pa ne zganjaj panike.

Sej mislm da je mel jest10 kar prov.
Ker če poženem 3dmark prvič in če dam da se vsak test ponovi 5x dobim isto točk(9600)- iz tega sklepam da ne gre za pregrevanje GPU-ja.
Potem ko ga zalavfam drugič( pa samo prvih sedem testov ) pa dobim manj pik.(ne zdi se mi logično da prvič ko dela okrog pol ure se ne pregreva pol da bi se pregrevu k zalavfam sam za pet minut testov.
Če pa zaprem vse nepotrebne programe v task managerju pa spet dobim 9600 točk, in test lahko ponovim kolikokrat hočem in so tudi pri meni odstopanja zelo majhna.
Ker če poženem 3dmark prvič in če dam da se vsak test ponovi 5x dobim isto točk(9600)- iz tega sklepam da ne gre za pregrevanje GPU-ja.
Potem ko ga zalavfam drugič( pa samo prvih sedem testov ) pa dobim manj pik.(ne zdi se mi logično da prvič ko dela okrog pol ure se ne pregreva pol da bi se pregrevu k zalavfam sam za pet minut testov.
Če pa zaprem vse nepotrebne programe v task managerju pa spet dobim 9600 točk, in test lahko ponovim kolikokrat hočem in so tudi pri meni odstopanja zelo majhna.

Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d mark 2003 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Navijanje | 34730 (18877) | R33D3M33R |
» | 3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Navijanje | 60445 (29177) | LittleDevil |
» | 6600agp za 34k sit (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Kaj kupiti | 18641 (12093) | Nande |
» | Vse za Radeon 9800SE! (strani: 1 2 )Oddelek: Strojna oprema | 4704 (3568) | Tilen |
» | navijanje radeona9000pro (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5143 (4360) | c3R4R |