» »

Novi laserski merilniki in kazni za prekratko varnostno razdaljo

Novi laserski merilniki in kazni za prekratko varnostno razdaljo

««
8 / 8
»
»»

antrim ::

solatko je izjavil:

Če ne prehitevaš nobenega vozila, temveč voziš enako hitro ali celo počasneje od vozil na voznem pasu, nimaš kaj delat na prehitevalnem. Zadnji močni vikend v avgustu, se je kolona na voznem pasu premikala hitreje od tistih na prehitevalnem. Glede na prepoved prehitevanja po desni, sem nekaj krat posvetil z dolgimi lučmi - tujci so se lepo umikali na desni pas, naši pa so mahali naprej in kazali tiste spredaj, češ kaj blendaš, saj vidiš da tisti pred menoj, ne gre nikamor.


Kar prav so ti mahali. Hitrejša vožnja kolone na voznem pasu ni prehitevanje. ZPRCP 3. odstavek člena 15 in 33.

15. »kolona vozil« so tri vozila ali več, ki vozijo eno za drugim po istem prometnem pasu na takšni medsebojni razdalji vozila, da sta hitrost vožnje in ravnanje voznikov v medsebojni odvisnosti;

33. »prehitevanje« je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: antrim ()

jype ::

antrim> 33. "prehitevanje" je vožnja mimo drugega udeleženca cestnega prometa, ki se premika v isti smeri po prometnem pasu ali delu smernega vozišča, ki je namenjen prometu. Hitrejša vožnja ene kolone vozil od druge na cesti, ki ima najmanj dva prometna pasova za vožnjo v isto smer, ni prehitevanje;

Točno zato nimaš kaj počet na prehitevalnem pasu, ker ne prehitevaš.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: antrim ()

delavec44 ::

Po logiki nekaterih tu, ki se zgleda še niso srečali s prakso, bi moral biti prehitevalni pas na avtocesti ob vsakem zastoju prazen saj bi se morali vsi umakniti na voznega, ker ne prehitevajo.

Ima antrim kar prav.

Zgodovina sprememb…

kmetek ::

vedno več folka vozi po levem dlje časa, ko je desni prost.

Gregor P ::

Po mojem predvsem zaradi tega ker je levi pas bolj ohranjen (ali vsaj tako mislijo) in se pač čuva SUV na vsaki razpokici;((
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

jype ::

seba44> Po logiki nekaterih tu, ki se zgleda še niso srečali s prakso, bi moral biti prehitevalni pas na avtocesti ob vsakem zastoju prazen saj bi se morali vsi umakniti na voznega, ker ne prehitevajo.

Tako je.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: antrim ()

solatko ::

Ko na voznem pasu držiš normalno varnostno razdaljo, to ni več kolona, temveč posamezno vozilo, ki je od prvega oddaljeno več kot 60m, tako da je prostora za umik na vozni pas, več kot dovolj.
Seveda tuji vozniki to poznajo in upoštevajo, našim pa je vožnja po prehitevalnem pasu, s hitrostjo okoli 80 km/h, nekako domača.

antrim - To kar si napisal, velja za hitre mestne dvopasovnice!

Na AC in hitri cesti z modrimi tablami pa je prehitevanje po voznem in odstavnem pasu - prekršek in izredno nevarno početje.

Ko boste natrenirali osnovno obnašanje na AC se bo tudi prometna varnost na naših cestah izboljšala.

Omenim naj, da nihče v koloni na prehitevalnem pasu, niti slučajno ni imel varnostne razdalje!

jype - imaš prav, prehitevalni pas bi moral bit prazen, sam naši vozniki to ne vedo, se pač obnašajo podobno, kot ti na kolesu.
Delo krepa človeka

šernk ::

Ko na voznem pasu držiš normalno varnostno razdaljo, to ni več kolona, temveč posamezno vozilo, ki je od prvega oddaljeno več kot 60m, tako da je prostora za umik na vozni pas, več kot dovolj.


ni, ker se moraš ti umaknit na vozni pas z 70m varnostne razdalje oziroma kolkr znese 2 sekundi. Primer je mislim celo v tej temi, ko je audi fasal kazen za 1,2s varnostne razdalje, ko se je premaknil iz prehitevalnega na vozni pas, da lahko nato zapusti na izvozu AC.

skratka kazni se že deli na popolnoma napačnih mestih in se praktično ob normalno gostem prometu sploh ne moreš več vključit na AC, brez da nekomu skočiš pred nos/ali pa ostaneš ti brez varnostne razdalje. Torej v naši pre*le*i državi lahko izbiraš samo še med dvema prekrškoma ali dobiš kazen za izsiljevanje ali za varnostno razdaljo.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

BlaY0 ::

Ja ampak tega modela v AUDI-ju so v bistvu meril na hitrosti, ker je na prehitevalnem ful pospešil, da je lahko še 3 aute prehitel in potem je moral na polno bremzat, da se je vključil nazaj na vozni pas ,ker je šel potem takoj desno proti Bežigradu. Ratal mu je da je spravil avto na 110 km/h, so mu pa pač kazen za varnostno upilili. In on se je potem še nekaj bunil, češ kakšna krivica se mu dela...
««
8 / 8
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Razvoj hitrosti na cestah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16519621 (16318) Utk
»

Vožnja po prehitevalnem (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Na cesti
528114410 (91432) solatko
»

Kršiteljem varnostne razdalje je odklenkalo (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Na cesti
573108315 (100150) St235
»

Izrek za vožnjo na cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
24745556 (40951) solatko

Več podobnih tem