» »

Amis ali Telemach

Amis ali Telemach

tedy199 ::

Pozdravljeni. Sem pred veelliiikkooo dilemo. Torej menjujem oprataterja (čimdljeodsiolaljudje...). In odločam se med telima dvema - Amis vs. Telemach. No v glavnem sem se zaenkrat nekako dal na stran Amisa. Samo je pa ena težava. Sportklubi! Torej vemo da je nedavno Siol prekinil sodelovanje z Sportklubom in da se menda pogodba ne misli več obnavljati. Vsaj za zdaj. Je pa problem, ker deluje Amis tudi nekaj pod okriljem Siola in mu ravno v teh dneh grozi enaka težava. Torej zatemnitev Sportklub programov! So sicer cenovno trenutno precej ugodni in za svojo ceno ponujajo res največ, samo zakaj ravno Sportklubi povzročajo težave?! Ravno zaradi tega še doma spremljam TV!
No telemach pa ima Sportklube zagotovljene, ima sicer malo slabšo ponudbo, cenovno pa tam tam.

Zanima me sedaj vaše mnenje oziroma izkušnje z enim in drugim? Kaj svetujete?

LP Tadej

OmegaBlue ::

Odvisno kakšno omrežje imaš pri sebi in zakaj bežiš od siola.

Če imaš baker in dovolj dobro parico, toplo priporočam amis (Ali TK optiko in amis dostop).

V primeru, da je od parice ostal samo še zeleni prah boš pomojem bolj stabilno linijo dobil pri telemahu.

Odvisno kaj bi rad imel in kakšne imaš možnosti povezave.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

dottor ::

Mi smo bli tudi pred odločitvijo za menjavo od siola. Dobili smo ponudbe za naše območje od Amisa, T2, Telemacha in Siola. Kljub temu da živimo v 6 let starih blokih pri nas ni optike, Amis pa nas ne more pokriti, kar ostane samo še T2, Telemach ali Siol. Recimo da je pol sosedov šlo na T2 in pol na Telemach že takoj ob vselitvi, peščica nas je šla na Siol. Sosedi ki imajo T2 pri nas, pravijo da ga ni dneva, da bi ti telefon, TV in internet delala normalno. Telemach pa ima kar drago programsko shemo. Na koncu smo ostali na Siolu, ker je bilo skoraj nič problemov, in je za to kar ponujajo oz. naše potrebe najcenejši.

Zato ti svetujem, da uzameš ponudbe od vseh in če je kak sosed v bližini ki ima T2, Telemach in Amsi, da ga povabiš na kavo pa malo povprašaš kako mu kej dela. Ne mislim na 60+ let stare sosede, ki je važno da dela SLO1 in SLO2 ter telefon ampak nekoga, ki dnevno nabija ure na internetu in je TV redno prižgan. Pol pa glede na njihov feedback se odločiš kaj uzet na tvojem območju. Trik je v temu da nek operater na različnih območjih različno deluje, tako da če ti neko iz Maribora reče da pri njemu dela vse super, pa lahko tebi ki si iz Logatca ne dela sploh (to je vse teoretično in ni dejansko stanje).
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Veron ::

Če bežiš od siola zaradi težav pri delovanju, pri amišu ne bo čisto nič drugače.

Sicer pa imam doma SiOL in meni zadeva dela tako kot mora (VDSL2B, 6/2 + 3x TV)

Od Siola bežim predvsem iz razloga ker na trenutke nagaja + stalno brisanje programov + cena se (pa neglede na prejšnji razlog) nekako povprečno zvišuje.

Drugače pa imam optiko ja.

BorutK-73 ::

Če hočeš gledat ŠK, potem je telemach prava izbira, pa še več HD programov imajo free.

fosil ::

Če imaš siol optiko, imaš lahko njihovo kabelsko, ki je poceni, ima odlično sliko in kar precej zastonj HD programov.
Tako je!

Ejsi_Disi ::

Kolikor vem, je tudi Amis odstopil od sodelovanja, tako da Športkluba na AMisu tudi ni več. Telemach pa ima pogodbo oz. pravice za Športklube do 2016.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Ejsi_Disi je izjavil:

Kolikor vem, je tudi Amis odstopil od sodelovanja, tako da Športkluba na AMisu tudi ni več. Telemach pa ima pogodbo oz. pravice za Športklube do 2016.

Od kje ta informacija? Je resnična oziroma sprejeta do včeraj (dogajala so se tudi medijska izpostavljanja pogajanj med Siolom/Amisom in SK - 28.10.2013) ?

Ejsi_Disi ::

Tole so nekateri uporabniki dobili od Amisa:
Spoštovani uporabniki,

Pogajanja s podjetjem Adria Media, ki je izdajatelj programov Sportklub, se kljub našim vztrajnim prizadevanjem niso končala uspešno, zato smo bili danes na izrecno zahtevo podjetja Adria Media prisiljeni prekiniti nadaljnje predvajanje programov SK 1, SK 2, SK 3 in Fishing & Hunting.

Nesprejemljive poslovne prakse podjetja Adria Media Ltd. so tudi Amis pripeljale do točke, da vam programov Sportklub ne bomo več mogli zagotavljati, saj ne moremo pristati na njihove pretirane zahteve.

Zavedamo se, da prenosov vseh posameznih športnih dogodkov ne bo možno nadomestiti, vendar se bomo trudili pridobiti ustrezno vsebinsko zamenjavo. Najkasneje v mesecu dni bomo dodali še najmanj dva nova športna kanala, hkrati pa bomo vsem naročnikom danes vklopili program KINO, ki je bi do sedaj na voljo le v posebej plačljivih paketih.

Prepričani smo, da se bo poslovna praksa programov Sportklub pokazala kot zgrešena in bomo v prihodnosti uspeli doseči ustrezen dogovor. V tem trenutku vas prosimo za razumevanje in zaupanje.
Rock n' roll ain't noise pollution!

Aha že že, samo kdaj so to dobili? Danes oziroma včeraj zvečer? Ali prej?

mtosev ::

jaz ti bi osebno priporočil telemach.tv shemo majo kr dobro in catv dela bp
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

alexz ::

amis ima zaenkrat še vedno sk

http://www.amis.net/web3/pomoc-in-podpo...

Obssesen ::

Enaka dilema, možnost imam le Amis ali Telemach, Siol imam sedaj. Linija vDSL 4 (bolj 3)/2, deluje po mnogih letih vse OK vendar ni vredno malo manj kot 50eur pa brez SK. Opcija je Amis aDSL 10/768 (upload je slab, kako dejansko deluje nevem, boljšega mi sploh ne ponujajo če ni optike) ali Telemach 6/768, optike v Rimskih Toplicah nimamo. Glede na to, da tudi Amisu zna propadit SK verjetno najbolje in najceneje da vzamem neko osnovno shemo?

Invictus ::

A ni Telemach lastnik Šport kanalov? In je letos preprosto podvojil ali potrojil cene za ostale operaterje?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

BorutK-73 ::

Invictus je izjavil:

A ni Telemach lastnik Šport kanalov? In je letos preprosto podvojil ali potrojil cene za ostale operaterje?

yap. Hoče vsilit monopol Telemach-a.

fosil ::

Lastnik sportkluba je hkrati tudi lastnik telemacha.
Zato nagajajo ostalim operaterjem.
Izogibajte se izsiljevalcev.
Tako je!

mazid ::

Pr men sem si pa vzel čas pa vse operaterje preletu in po tehnem premisleku sem se odloču za Telemach.
Živim skoraj 2km od centrale, pri Siolu so mi reklo da več ko 1Mb/512kB ne morm met. Drugače mi bo net metalo ven.
Trojček itak misija nemogoče, zato sem posledično moral met še lastovko, ki je pa kot samostojna draga če bi rad imel uporabne programe.
SIOL odpade
Amis dela enako kot SIOL, torej odpade.
T2 so mi rekl da mi ne morjo zagotovit normalnega delovanja, torej odpade.
Ostal mi je Telemach.
Vzel sem ga ker: so mi garantirali povezavo do 10Mb (realno imam pa 3,5Mb in to brez kakršnih koli prekinitev)
so mi omožočli trojčka na način da so mi TV dal na TOTAL TV in mi ne vpliva na internet
za kar mi nudijo so najugodnejši (50€ na mesec za: internet, telefon, 2 TV sprejemnika plus razširjen program)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1958610055 (1945) Mr.G.
»

Siol brez SPORTKLUBA (SK) (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
8715014 (6460) firbec
»

Optika napeljava

Oddelek: Pomoč in nasveti
258952 (7590) bhocevar2000
»

Katerega internetnega ponudnika oz. paket izbrati

Oddelek: Omrežja in internet
112841 (2667) Senitel
»

Dilema Siol, T-2, UPC , digitalna kableska,optika