» »

cd-ji

cd-ji

tx-z ::

Mam Teac cd-rw 52/24/52 pa me zanima keri cdji bi bli najbolši pa tut ugodni,,no za vsaj 32x zapisovanje. V mislih mam cdje npr. 50kosov brez škatlce al 25kosov. Zdj mam Traxdata 700MB 50x, za 40xzapisovanje,,a ti dolg časa zdržijo?
tx-z
  • premaknil: Tomi ()

undefined ::

Vsak CD "drži" toliko časa, kolikor dobro ga ti ohranjaš. CD-ji se ne starajo. :)

R0K ::

O ja, pa se.

Čez 10 let ne bo noben cd več delal. Ziher že zato ne, ker na svatu takrat ne bo več tko zastarele tehnologije, ki bi še bla zmožna pognat cd plošček kot drugo pa bi se uničla spodnja plast, kar je čist razumljivo. Za borih 80sit na kom. pač ne moreš pričakovat čudežev. :)

Drugač pa mam jest dobre izkušnje z vsemi, ki sm do sedaj peku. Od Princo, SmartBuy, BenQ, Acer, Sony, ..

undefined ::

> Čez 10 let ne bo noben cd več delal. Ziher že zato ne, ker na svatu takrat ne bo več tko zastarele tehnologije, ki bi še bla zmožna pognat cd plošček

Kako pa to, da po 20 letih še vedno imamo tehnologijo, ki požene floppy plošček?

> kot drugo pa bi se uničla spodnja plast, kar je čist razumljivo.

Hm, imam CDje, ki so že skoraj na meji starosti 10 let. Delajo še vedno kot novi. Sicer pa je dvolmljivo, da boš po 10 letih še vedno rabil isti CD in isto vsebino. Jaz bi lahko zmetal proč že samo 3 leta stare CD-je, pa jih ne bi nič pogrešal. Razen morda kekšne izjeme. :)

TheJack ::

Cd-rji naj bi zdržali od 75 do 200 let, odvisno sestavin. Je pa to po mojem bolj teoretična številka. Za cedeje ki se danes (večinoma) prodajajo, bomo lahko veseli, če bodo pet let zdržali....

http://www.cdmediaworld.com/hardware/cd...

http://www.cdrfaq.org/faq07.html#S7-4-1

undefined ::

> Za cedeje ki se danes (večinoma) prodajajo, bomo lahko veseli, če bodo pet let zdržali....

Poglej še enkrat tist tvoj test. Gold verzije so vse brez problemov. Če hočete, da vam CDji zdržijo, se držte teh in ostalih pod oznako "Good", fantje. :)

TheJack ::

Saj sem napisal večinoma...

Je pa res, da so ta test delali že kar nekaj časa nazaj. In od takrat je povprečna kvaliteta cedejev po mojem (vsaj v Sloveniji) precej padla. To seveda ne pomeni, da se dobrih cedejev ne da več dobiti. Seveda se jih da. Ampak za nekje 100-in-tudi precej-več SIT/komad, ne pa za 60 SIT/komad. Me resno zanima, kako bi se razni smartbuyi, traxdate in podobni, ki jih danes folk pri nas večinoma kupuje, odrezali na tem testu... Ne preveč dobro, po mojem.

In kateri so danes pri nas dobri cedeji? Mitsui (MAM), TDK (Taiyo Yuden, po možnosti), fuji, plextor, philips, sony.... Pol pa že zmanjka počas, ne? Ali se kdo še kakšnega spomni?

msmiha ::

Meni se še najboljši cena/preformance zdijo e-preformanc
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

MilkyWay ::

Mitsui pa dobri? Yeah. Mam kar nekaj Mitsui CD-jev, ki so delali, zdaj, po treh letih se pa marsikatere datoteke ne da več prebrat. CD je bil posnet s Teacom 55S, ki je za tiste čase veljal za enega izmed najboljših. Mam pa še ene TDK (made by TDK), ki delajo po petih letih popolnoma brez problemov.

tx-z ::

kaj pa mmore cdji? Keri cdji bi pol bli dobri recimo do 2000 SIT za 10cd s škatlco al pa do 3000SIT za 25 cdjev brez škatlce al pa kej podobnga?
tx-z

TheJack ::

MilkyWay: Mitsui naj bi bili med najboljšimi cd-rji sploh. Sam jih ne uporabljam veliko, ker so predragi (doslej sem jih preizkusil le enih par, ki so bili ultrasuper), tako da ne morem nič reči k tvojim slabim izkušnjam.

zigam: Mmore so cedeji ene srednje kvalitete, kar priča tudi cena. Jaz sem z njimi kar zadovoljen in jih veliko uporabljam. Pri novih mi gre na živce le povsem gladka in nepotiskana površina sprednje strani, na kateri se hitro poznajo prstni odtisi in praske. Glede na primerjavo cen se trenutno bolj splača kupovati plextor cedeje, ki so precej boljši in ne dosti dražji (50 pack).
Bonis nocet, qui malis parcit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TheJack ()

MilkyWay ::

Ja, Mitsui naj bi bili eni izmed najboljših CD-jev, dejstvo pa je, da imam (oz. sem imel :D)nekaj teh CD-jev, ki ne delajo več. Imam pa tudi Mitsuije, ki delajo popolnoma v redu. Mogoče sem pač naletu na slabo serijo, ne vem. Kupu jih pa zagotovo ne bom več, sploh pa ne za takšno ceno.

iso2000 ::

Mitsui-ji so po testih v vrhu. Imata pa philips in mitsui skupno proizvodnjo (vir PCMagazin, ne vem katera št.). Sigurno pa je lahko kakšen cd z napako. Saj so tudi Mercedesi kdaj z napako, pa so v svetovnem vrhu po kvaliteti.
LP

tx-z ::

kje se da kupt ta plextor 50 pack, pa kolk stane prbližn in kera hitrost?

Kaj pa tile cdji? Nashua; 50pack; 700MB; 1-52x; za 5500 SIT

še drugi cdji
tx-z

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: tx-z ()

MilkyWay ::

iso2000: Mitusi in Philips imata res skupno proizvodnjo, vendar niso vsi Philipsi narejeni v Mitsuijevih tovarnah. Večina Philips CD-jev naredijo pri CMC-ju, nekaj tudi v Riteku. Ti CD-ji niso nič posebnega, jaz osebno se jim izogibam. Pred leti je Mitusi za Philips delal CD-je, ki so se prodajali kot Silver Premium. Ti so bili red odlični.

zigam: Nashua CD-je dela podjetje CMC, ki je eden izmed največjih šrotov, kar jih je. Izogibaj se jih.

MilkyWay ::

Še to: kvalitetni CD-ji naj bi bili Mitsui, Kodak, HP, Verbatim Metal AZO, Philips (samo tisti, ki jih delajo pri Taiyo Yuden in Mitsui), Sony (ravno tako samo Taiyo Yuden).
Pazi pri nakupu CD-jev Verbatim, ker jih delata dve različni podjetji - CMC (tile so zanič, prodajajo se kot DataValue oz. nekaj podobnega) in Mitsubishi Chemicals (naj bi bili super, prodajajo se kot DataLife Plus).

iso2000 ::

Plextorje sem jaz dobil v HarveyNorman-u v Lj. za 5590 50 pack (48X) (mislim, da so neprimerno bolši od Nashue, ki je šit od šita - do sedaj sem posnel tri cd-je v različnih časovnih obdobjih - niso ista serija, in ne dela noben več).
Plextorjevi so pa od Tayo... in se zelo dobro obnašajo. Tudi pri snemanju na max (48x) so brez napak.

tx-z ::

kere cdji so zlo dobri-do ene 200SIT na cd(+šlatlca)??

keri cdji so pol zdj dobri (50pack)??
tx-z

Zheegec ::

Še jaz: Kje bi dobil nekaj dobrih RW-jev, po možnosti več kot 10x??
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Han ::

- v škatlicah: FujiFilm (proizvajalec FujiFilm, Nemčija)
- v torti (50 kom.): Plextor (proizvajalec Taiyo Yuden, Japonska)

tx-z ::

eh, kupu sm od traxdata 50pack 40x (tut 52) za 3900SIT..mislm da so dobri
tx-z

frenk ::

jast se tud strinjam da so traxdata ql:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smartbuy - nateg? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
776261 (4172) pingo76
»

Poceni prazni CD-ji (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
978423 (6669) Zheegec
»

pisanke (.si cd ji) probelmi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
616110 (4530) DeLonghi
»

Smartbuy cdji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
1168414 (5829) City
»

Prazni CD-ji - Kvaliteta!?

Oddelek: Pomoč in nasveti
342124 (1567) Lime

Več podobnih tem